Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان با تولید شش هزار تن دانه گیاه گلرنگ بیشترین تولید را در کشور از آن خود کرده و این محصول به‌دلیل رنگ‌های طبیعی و خواص دارویی صادر می‌شود. - اخبار استانها -

کیوان بنی‌اسدی کارشناس مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به رشد 400درصدی کاشت گیاه گلرنگ در استان اظهار داشت: در سال زراعی امسال بیش از سه‌هزار و 500 هکتار از مزارع استان به زیر کشت گلرنگ رفته  و استان اصفهان دارای بیشترین سطح کشت گلرنگ در کشور است و در استان شهرستان‌های هرند، اردستان و مبارکه بیشترین سطح کشت را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دلیل افزایش کاشت این محصول افزود: افزایش قیمت گل گلرنگ و صادرات این گل به خارج از کشور به‌منظور تهیه رنگ طبیعی برای استفاده در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی صورت می‌گیرد. بیشترین تولید این گیاه در هندوستان و ایران است که در خارج از مرزها طرفداران زیاد پیدا کرده است و به کشورهای آلمان و اردن صادر می‌شود. دلیل دیگر افزایش کشت گلرنگ سازگاری این گیاه نسبت به کم‌آبی به‌دلیل طول دوره رشد کوتاه و نیاز آبی پایین است.

رفع تصرف از اراضی کشاورزی کوهدشت/ 18 چاه غیرمجاز آب مسدود شد19 ساخت‌وساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی گناباد تخریب شد15 موافقت اولیه گردشگری کشاورزی در خراسان رضوی صادر شد

کارشناس مسئول دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود از این سطح بیش از  شش هزار تن دانه برداشت شود گفت: دانه گلرنگ دارای روغن بسیار باکیفیتی است. گل گلرنگ دارای دو رنگدانه به‌نام کارتامین و کارتامیدین است که رنگ زرد و قرمز را ایجاد می‌کند و این گیاه خاصیت دارویی از جمله ضدالتهابی دارد.

انتهای پیام/163/ن

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسسه تحقیقات گیاه پزشکی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۷۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی