Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمیه صادقی در نشست علمی و خبری که در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، گفت: در ۸۰ درصد از موارد برونشیت مزمن که سردسته بیماری‌های ریوی است با سیگار ارتباط دارد به این شکل که مصرف سیگار فرد را دچار علائمی همانند سرفه، خلط و تنگی نفس می‌کند که بهترین درمان ترک سیگار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته او: سن استعمال دخانیات در کشور به حدود ۱۳ سال رسیده که به سرعت در حال افزایش است و سیگار یکی از عوامل مهم مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود؛ اما قابل پیشگیری است.

این فوق تخصص ریه، آسم و آلرژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان گفت: هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم بسیار گزاف مصرف سیگار بار اقتصادی زیادی را بر جوامع تحمیل می‌کند؛ اما افراد به سبب کاهش اضطراب و استرس به سیگار اعتیاد پیدا می‌کنند در حالی که کاملاً از عوارض مصرف سیگار آگاه هستند، ولی این اثرات کوتاه مدت به عوارض طولانی مدت و گاه جبران‌ناپذیر نمی‌ارزد.

به گفته صادقی: مهمترین عامل سرطان ریه سیگار است درحالیکه اگر یک فرد مصرف کننده سیگار ۱۰ سال اقدام به ترک سیگار کند ریسک سرطان ریه به نصف می‌رسد.

او معتقد است: نه تنها افزایش میزان مرگ و میر‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی و ریسک آسم حتی با مصرف روزانه دو نخ سیگار ارتباط دارد بلکه مصرف سیگار با تضعیف سیستم ایمنی بدن عفونت‌های تنفسی، ویروسی و آنفولانزا را نیز در پی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اعتیاد به سیگار در یک خانم باردار عوارضی همانند زایمان زودرس، کاهش وزن نوزاد هنگام تولد و حتی مرده زایی را به دنبال دارد؛ اما لازم به ذکر است که ترک سیگار در هر زمان و در هر سنی مفید است، ولی هرچه در سنین پایین‌تر افراد اقدام به ترک کنند، اثرات سودمند بیشتری دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برونشیت حاد بیماری ریه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مصرف سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مواد شیمیایی موجود در دود سیگار به پوشش رگ‌های خونی آسیب وارد می‌کند و خطر ابتلا به تصلب شرایین را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیگار کشیدن نه تنها برای ریه‌ها مضر است، بلکه سلامت قلب را نیز به خطر می‌اندازد؛ انجمن قلب آمریکا اعلام کرده است که سیگار عامل اصلی بیماری‌های قلبی عروقی از جمله حملات قلبی و سکته است، سازمان جهانی بهداشت نیز عنوان کرده است که سالانه بیش از هشت میلیون نفر به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، در ادامه به بررسی تأثیرات منفی سیگار کشیدن بر سلامت قلب می‌پردازیم:

افزایش خطر بیماری قلبی

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که احتمال ابتلاء به بیماری قلبی در میان افراد سیگاری دو تا چهار برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است، زیرا سیگار کشیدن باعث تجمع پلاک‌ها در شریان‌ها، تنگ شدن آن‌ها و محدود شدن جریان خون به قلب می‌‏شود.

افزایش فشار خون

یکی از اثرات مضر سیگار کشیدن افزایش فشار خون است، مواد شیمیایی موجود در دود سیگار به دیواره رگ‌ها آسیب وارد می‌کند، آن‌ها را باریک‌تر می‌کند، این اتفاق باعث افزایش فشار خون می‏‌شود و فشار اضافی به قلب وارد می‌کند؛ متخصصان معتقدند که حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز می‌تواند فشار خون را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد.

کاهش سطح اکسیژن خون

مونوکسید کربن موجود در دود سیگار به هموگلوبین خون متصل می‏‌شود و توانایی آن برای حمل اکسیژن را کاهش می‌دهد، بنابراین اکسیژن کمتری به بافت‌ها و اندام‌های بدن از جمله قلب می‌رسد، این اتفاق با گذشت زمان باعث بروز آسیب به عضله قلب و افزایش خطر حمله قلبی می‌شود؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد سطح اکسیژن خون افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری بسیار کمتر است.

افزایش خطر لخته شدن خون

سیگار کشیدن خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهد، جریان خون به قلب را مسدود می‌کند و احتمال بروز حمله قلبی را بیشتر می‌کند؛ مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می‌تواند باعث چسبندگی خون و لخته شدن خون شود؛ نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که افراد سیگاری بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر ایجاد لخته خون در رگ‌های خونی هستند.

آسیب به رگ‌های خونی

مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می‌تواند به پوشش رگ‌های خونی آسیب وارد کند و آن‌ها را مستعد ابتلاء به تصلب شرایین و دیگر بیماری‌های قلبی عروقی کند، نتایج مطالعات منتشر شده نشان می‌دهد که سیگار کشیدن یکی از دلایل اصلی بروز اختلال عملکرد اندوتلیال است.

کد خبر 750964

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز