Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله ابوالقاسم علی دوست درباره اینکه جشنواره فارابی در دوره جدید چه اقداماتی را می‌تواند و باید انجام دهد، گفت: جشنواره فارابی سه کار بزرگ می‌تواند انجام دهد. در وهله اول شناسایی آثار فاخر و معرفی آن به نسل حاضر و آینده، که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در فضای کشور ما از آثار مربوط به گذشته تعریف و تمجید می‌شود در صورتی که به آثار جدید هیچ اعتنایی نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کارگروه فقه و اصول سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی ادامه داد: باتوجه به قدرت و غلظت تفکر حجاب معاصرت در کشور، اگر فرد یا افراد نسبت به این ذهنیت غلط تابوشکنی کنند و آثار فاخر را به افراد جامعه معرفی کنند؛ اقدام بسیار ارزشمندی انجام داده‌اند. متأسفانه در تمام فضای علمی جامعه این کم خودبینی وجود دارد که شاید معلول همان حجاب معاصرت باشد که رفتاری بسیار مشمئز کننده است.

علیدوست عدم وجود یک رسانه جامع در نشر و معرفی آثار را از دیگر مواردی عنوان کرد که باید به آن پرداخته شود و گفت: همایش‌هایی مانند کتاب سال برگزار می‌شود، که رسانه ملی اخبار مربوط به آن را یا منعکس نمی‌کند و یا در آخرین بخش اخبار اشاره‌ای کوتاه و مختصری به آن می‌کند. حتی برای بازدید از چنین همایش‌هایی مسؤلان رده پایین حضور پیدا می‌کنند. متأسفانه رسانه‌ها زمانی‌که چهره سیاسی در همایش یا جشنواره‌ای ادبی حضور پیدا می‌کنند، دست به کار فضاسازی رسانه‌ای آن می‌شوند که این موضوع به عدم وجود رسانه فهیم و متصدی در این حوزه است.

وی اقدام مهم و اول جشنواره فارابی را شناسایی آثار فاخر و معرفی به نسل حاضر و آینده، عنوان کرد و گفت: اقدام بعدی جشنواره تشویق اهل فکر و دانش است، چراکه اهل دانش به احترام فکر قدم برمی‌دارند و باید محترم شمرده شوند. جشنواره‌ای به مانند فارابی می‌تواند در این فرآیند بسیار مؤثر باشد. درواقع زمانیکه یک اثر معرفی شده و صاحب اثر تشویق می‌شود، با خود نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه در خصوص نقش جشنواره در ایجاد بستر و فضای آزاداندیشی خاطرنشان کرد: تمام بسترهای آزاداندیشی در اختیار جشنواره نیست، چراکه آماده‌سازی تمام این فضا از طرف آن امکان‌پذیر نیست؛ اما از جهاتی دیگر کارهای زیادی از دست جشنواره برمی‌آید، که به همین خاطر نقش جشنواره را نباید نادیده گرفت. بنده تا آنجایی که مطلع هستم، جشنواره فارابی جناحی یا سیاسی رفتار نمی‌کند و تمام دوستانی که در این حوزه عهده‌داری کار یا مسؤلیتی هستند می‌توانند شرایط مطلوب‌تری را برای آزاد اندیشی فراهم کنند.

عضو کارگروه فقه و اصول سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی، درباره اینکه دانشگاه‌ها و فضاهای علمی در زمینه تحول در علوم انسانی چه کمک‌هایی به جشنواره فارابی می‌توانند بکنند، بیان داشت: دانشگاه، حوزه‌های علمیه و نهادهایی مانند کرسی‌های آزاد اندیشی و نظریه‌پردازی در زمینه تحول علوم انسانی می‌تواند کمک‌های شایانی به جشنواره‌ها از جمله فارابی داشته باشند.

این نویسنده و محقق اسلامی اضافه کرد: مراکز علمی مذکور می‌توانند در وهله اول آثار خود را به جشنواره معرفی بکنند. در وهله دوم افراد علمی و فرهنگی دانشگاهی، حوزوی و یا غیره می‌توانند با جشنواره‌ها همکاری کنند و در وهله سوم مسأله پساجشنواره است، که این بار هم نقش کرسی‌ها، دانشگاه‌ها و حوزه جهت پخش آثار مطرح می‌شود زیرا پس از اتمام جشنواره و پس از تولید نظریه، ترویج و مصرف نظریه هم از اهمیت و جایگاه بسیار بالایی برخوردار است.

وی تصریح کرد: زمانی‌که در کرسی‌های نظریه‌پردازی، یک نظریه تولید می‌شود، در مسیر مصرف قرار نمی‌گیرد؛ در واقع یک اثر زمانی به نتیجه واقعی خود می‌رسد که ترویج و مصرف نظریه هم شکل بگیرد.

علی دوست به مهمترین مزیت‌های علمی جشنواره اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین مزیت جشنواره فارابی رفتار صادقانه در فرآیند مسائل علمی است. این جشنواره به هیچ وجه به مسائل جناحی و سیاسی فکر نمی‌کند، در واقع تنها چیزی که برای اعضا کارگروه حائز اهمیت است مرتبط با خود اثر است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد جشنواره فارابی در مسیر خود ادامه بدهد و موفقیت‌های بیشتری را کسب کند و سایر نهادها براساس سبک و سیاقی که فارابی در پیش گرفته رفتار کنند.

کد خبر 5524698 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره فارابی فارابی سازمان سنجش کنکور 1401 آزمون کارشناسی ارشد انتخاب رشته دانشگاه تهران سازمان امور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی آزمون دکتری تخصصی گروه پزشکی دانشگاه ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی دندانپزشکی آزمون دستیاری جشنواره فارابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه

جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه اوبرهاوزن آلمان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین رویداد سینمایی ویژه آثار کوتاه میزبان سه فیلم ایرانی است.

به گزارش ایسنا، در این رویداد سینمایی که از تاریخ دوم می (۱۳ اردیبهشت) آغاز شده  و تا ششم می (۱۷ اردیبهشت) در کشور آلمان ادامه خواهد داشت، مستند کوتاه «به قید محرمانگی» به کارگردانی مشترک شروین وحدت و پیام عزیزی و دو فیلم کوتاه داستانی «ریزو» ساخته آزاده ناوی و «کدام خانه، کدام دوست» به کارگردانی عباس طاهری در این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته می‌شوند.

جشنواره اوبرهاوزن که امسال هفتادمین دوره خود را برگزار می‌کند، یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه در دنیاست و برنده جایزه بزرگ این جشنواره به رقابت‌های آکادمی اسکار معرفی خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آخرین عکس باورنکردنی که از چالی چاپلین در سال ۱۹۷۷ گرفته شده را ببینید / خیلی پیر و روی ویلچر (عکس) فیلم کوتاه ؛ من تو هستم (فیلم) جشنواره فیلم مسکو میزبان آثار ایرانی می‌شود

دیگر خبرها

  • ۲۰ اثر به اختتامیه رویداد بازی‌آرا رسید/ معرفی ظرفیت‌های خوب بازی‌های رایانه‌ای به سبد خانوار
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»