Web Analytics Made Easy - Statcounter

درست مثل خانه‌های نقاشی‌های کودکی‌مان است. روی سقف شیروانی‌اش دودکش دارد، پنجره‌هایش بزرگ است و کنارش چند درخت و یک برکه دیده می‌شود. این نمایی از متفاوت‌ترین خانه پایتخت است. خانه‌ای چوبی که وسط ساختمان‌های آجری و سنگی در شمال‌شرق تهران قد کشیده و چشم‌نوازی می‌کند.*

 دکتر «عباس افتخاری» مالک و سازنده خوش فکر این خانه ۳ طبقه است و چون طرح و نقشه این بنای زیبا را از روی نقاشی‌های کودکی‌اش طراحی کرده، نام آن را «رویای کودکی» گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره ساختن رویای کودکی‌اش می‌گوید: «یک قطعه زمین پدری در محله حکیمیه داشتم که چند سالی بدون استفاده مانده بود. تصمیم گرفتم خانه‌ای شبیه رویاهای کودکی‌ام بسازم. یعنی یک کلبه چوبی که شیروانی داشته باشد، جوی آبی پر از ماهی و قورباغه از کنارش بگذرد و حتی بالایش هم کلاغ داشته باشد.

این بود که طرح اولیه را کشیدم و با چند نفر از دوستانم در کارگاهی در جاجرود مشغول به کار شدیم و در عرض ۳ ماه همه خانه را به شکل ۷۲ قطعه چوبی ساختیم و به زمین پدری آوردیم و در عرض ۳ روز با پیچ و مهره قطعات را سوار کردیم.»

این مبتکر ادامه می‌دهد: «خانه جوری ساخته شده که در عین راحت بودن، عمر مفید بالایی دارد و به این زودی‌ها خراب نشود. بنابرنتیجه آزمایش‌ها و تست‌های مختلف این خانه می‌تواند دست‌کم ۳۵۰ سال عمر مفید داشته باشد.»

مقاوم در برابر زلزله و طوفان

خانه رویایی محله حکیمیه، با ۳۵۰ متر زیربنا، یک دفتر کار، ۲ اتاق خواب، آشپزخانه و یک کتابخانه بزرگ دارد که سقفش با ریموت کنترل کنار می‌رود تا لذت کتابخوانی زیر آسمان شهر را به ساکنانش هدیه دهد. همچنین یکی از محاسن این بنای زیبا این است که یک شبه می‌شود همه قطعات را باز کرد و پشت وانت گذاشت و هر جای دیگر روی هم سوارش کرد.

این سازنده خوش‌فکر که در ساخت این کلبه چوبی از تلفیق هنر و معماری به زیبایی بهره برده، دراین‌باره می‌گوید: «می‌خواستیم خانه‌ای بسازیم که اگر قرار شد روزی به جایی دیگر برویم، بتوانیم آن را با خودمان ببریم یعنی جوری باشد که خانه و زندگی‌مان را یک‌جا بار کنیم و جای دیگر، آن را سرهم کنیم.»

بنای رویایی محله حکیمیه با وجودی که از چوب ساخته شده اما ضد آب، ضد آتش، ضدحشره است و مقاومت بالایی در برابر زلزله و طوفان دارد. افتخاری که دکترای طراحی صنعتی دارد، دراین‌باره می‌گوید: «چوب‌های خانه روی یک سری فریم‌های فلزی سوار شده و بین رده‌های مختلف دیوارچوبی عایق قرار داده شده است. غیر از اینها به‌ خاطر انعطاف‌پذیر بودن و مقاومت چوب، توفان‌هایی با شدت ١٢٠ کیلومتر در ساعت و زلزله با شدت حدود ٧ ریشتر را طاقت می‌آورد.»

 

دوستدار محیط زیست

خانه رویایی محله حکیمیه به عنوان خانه دوستدار محیط‌زیست شناخته و از طرف ستاد محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، موفق به کسب گواهینامه و لوح تقدیر شده است.

دکتر افتخاری معتقد است: ‌«بخشی روشنایی خانه از نور خورشید تأمین می‌شود، در گرمای تهران کولر نمی‌خواهد و آبگرمکن خورشیدی دارد. همچنین بخشی از آب مصرفی خانه تصفیه شده و به چرخه استفاده مجدد برمی گردد و در انتها به مصرف آبیاری گیاهان می‌رسد.»

خانه چوبی

خانه چوبی محله حکیمیه به نمادی برای محله حکیمیه تبدیل شده به طوری که خیلی‌ها برای دادن نشانی در کوچه و خیابان‌های محله از عنوان خانه چوبی استفاده می‌کنند. دکتر افتخاری خاطره جالبی دراین‌باره به یاد دارد و می‌افزاید: «یادم هست یک‌بار نامه‌ای برایم آمده بود. فرستنده نامه به جای اینکه نشانی کامل پستی‌ام را بنویسد، روی پاکت نامه نوشته بود، تهران، محله حکیمیه، خانه چوبی. جالب اینجاست که پستچی هم منظورش را فهمیده بود و نامه به دست‌مان رسید.»

تعجب خارجی‌ها !

تقریبا اکثر اهالی محله حکیمیه از خانه رویایی محله‌شان بازدید داشته‌اند. عباس افتخاری و خانواده‌اش با روی باز پذیرای اهالی، همسایه‌ها و حتی غریبه‌ها هستند.

این خانه به عنوان یک جاذبه گردشگری مورد استقبال خارجی‌ها هم بوده به‌طوری که افراد زیادی از کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی به ایران آمدند تا روی سازه ایرانی آقای معمار، سرمایه‌گذاری کنند.

او می‌گوید: «سرمایه‌گذاران وقتی وارد خانه می‌شدند باورشان نمی‌شد که همه این سازه ساخته یک ایرانی باشد و از اینکه چنین توانایی‌ای در کشور بود متحیر بودند.»

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: محله حکیمیه رویایی محله خانه چوبی خانه روی خانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۲۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند

در سال ۲۰۲۱، طبق آمار رسمی تنها ۶۹۱ توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۲۳۰۰ نفر افزایش یافت و پارسال به رقم ۷ هزار نفر رسید.

به گزارش عصر ایران، یک رسانه با انتشار گزارشی از شهر کابل، از تلاش دولت طالبان برای جذب گردشگران خارجی خبر داده است.

در این گزارش آمده است:

حدود ۳۰ مرد در یک کلاس درس در کابل جمع شده اند، که بخشی از اولین گروه دانشجویی در یک موسسه تحت مدیریت طالبان است که قرار است متخصصان گردشگری و مهمان نوازی را آموزش می‌دهد.

این افراد قرار است پس از اتمام دوره در بخش‌های مختلف صنعت گردشگری مشغول به کار شوند. یک دانشجو مدل است و دیگری ۱۷ ساله است که هیچ سابقه شغلی ندارد.

دانشجویان در سنین، سطح تحصیلات و تجربه حرفه‌ای متفاوتی هستند. همه آن‌ها مرد هستند - زنان افغان از تحصیل بیشتر از صنف ششم منع شده اند.

حاکمان افغانستان عمدتا به دلیل اعمال محدودیت‌هایشان بر زنان و دختران در صحنه جهانی نام خوشی ندارند. اقتصاد این کشور بسیار خراب است، زیرساخت‌ها ضعیف و فقر زیاد است.

با این حال، خارجی‌ها به دلیل کاهش شدید خشونت، افزایش ارتباطات پروازی با مراکزی مانند دبی، به این کشور سفر می‌کنند. اعداد زیاد نیستند و در واقع طی دهه‌های گذشته هرگز نبوده اند.

در سال ۲۰۲۱، طبق آمار رسمی تنها ۶۹۱ توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۲۳۰۰ نفر افزایش یافت و پارسال به رقم ۷ هزار نفر رسید.

"محمد سعید" رئیس اداره توریسم در کابل گفت که بزرگترین گروه بازدیدکنندگان خارجی از کشور چین به دلیل نزدیکی و جمعیت زیاد آن است. البته از نظر او افغانستان نیز نسبت به برخی از همسایگان خود برتری‌هایی دارد.

سعید گفت: آن‌ها به من گفته اند که نمی‌خواهند به پاکستان بروند، زیرا خطرناک است و مورد حمله قرار می‌گیرند. این را ژاپنی‌ها به من هم گفته اند. این برای ما خوب است.

اما مشکلاتی جدی هم در روند جذب گردشگر خارجی هم دارد.

دسترسی به ویزا دشوار و پرهزینه است. بسیاری از کشور‌ها پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را با افغانستان قطع کردند و هیچ کشوری آن‌ها را به عنوان حاکمان قانونی کشور به رسمیت نمی‌شناسد.

سفارت‌خانه‌های افغانستان یا تعطیل شدند یا فعالیت‌های خود را متوقف کردند. جنگ قدرت بین سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های افغانستان متشکل از افرادی از دولت سابق مورد حمایت غرب و آن‌هایی که تحت کنترل کامل دولت طالبان هستند، وجود دارد.

سعید می‌پذیرد که موانعی برای توسعه گردشگری افغانستان وجود دارد، اما گفت که برای غلبه بر آن‌ها با وزارتخانه‌ها همکاری می‌کند.

هدف نهایی او رسیدن به شرایط صدور ویزا در بدو ورود برای گردشگران است، اما ممکن است سال‌ها با آن شرایط فاصله داشته باشد. شبکه جاده‌ای که در برخی نقاط کشور نیمه آسفالت است یا وجود ندارد، مشکلاتی دارد و خطوط هوایی تا حد زیادی از حریم هوایی افغانستان اجتناب می‌کنند.

شهر کابل به عنوان پایتخت بیشترین پرواز‌های بین المللی را دارد، اما هیچ فرودگاه افغانستان مسیر مستقیم با بازار‌های توریستی بزرگ مانند چین، اروپا یا هند ندارد.

علیرغم چالش‌ها، سعید می‌خواهد که افغانستان به یک پایگاه بزرگ گردشگری تبدیل شود، جاه طلبی‌ای که به نظر می‌رسد توسط رهبران ارشد طالبان حمایت می‌شود.

او در این زمینه گفت: من به دستور بزرگان (وزرا) به این بخش فرستاده شده ام. آن‌ها باید به من اعتماد کنند، زیرا مرا به این مکان مهم فرستاده اند.

دانشجویان مشغول تحصیل در موسسه گردشگری کابل هم آرزو‌هایی دارند. "احمد مسعود تلاش" مدل افغان که در موسسه تحصیل می‌کند، می‌خواهد در مورد مکان‌های زیبای افغانستان پست‌های اینستاگرامی بگذارد و تاریخچه آن‌ها را برای ارایه رسانه‌ای بیاموزد.

"سمیر احمدزی" فارغ التحصیل دانشکده بازرگانی، می‌خواهد یک هتل باز کند، اما فکر می‌کند که ابتدا باید درباره گردشگری و مهمان نوازی بیشتر بداند.

احمدزی گفت: آن‌ها (توریست‌های خارجی) مدام می‌شنوند که افغانستان عقب مانده و درگیر فقر و جنگ است. ما ۵ هزار سال تاریخ داریم. باید صفحه جدیدی درباره افغانستان ایجاد شود.

کلاس‌ها شامل صنایع دستی افغانستان و مبانی مردم شناسی است.

یک موضوع غیررسمی نحوه تعامل با زنان خارجی و اینکه چگونه رفتار یا عادات آن‌ها می‌تواند با آداب و رسوم و احکام محلی تضاد داشته باشد. به عنوان مثال می‌توان از سیگار کشیدن یا غذا خوردن زنان در ملاء عام، اختلاط آزادانه با مردانی که از نظر خونی یا ازدواج با آن‌ها ارتباطی ندارند، باشد.

طالبان یک محدودیت جدی در زمینه نحوه پوشش زنان در اجتماع وضع کرده و الزاماتی را برای آن‌ها برای داشتن سرپرست مرد یا محرم در هنگام سفر وضع کرده اند. با این قوانین صرف غذا، سفر به تنهایی و معاشرت با زنان دیگر در جمع سخت‌تر شده است. با بسته شدن سالن‌های ورزشی به روی زنان و ممنوعیت سالن‌های زیبایی، مکان‌های کمتری وجود دارد که آن‌ها بتوانند بیرون از خانه همدیگر را ملاقات کنند.

"سرنا" تنها هتل پنج ستاره این کشور، به نشانه آماده شدن این کشور برای بازدیدکنندگان خارجی بیشتر، پس از یک ماه تعطیلی، سالن اسپا و زنانه خود را برای زنان خارجی بازگشایی کرده است.

اتباع خارجی برای دسترسی به خدمات باید پاسپورت خود را نشان دهند. ورود زنان افغانستانی به این محل ممنوع است.

محدودیت‌های زنان و دختران افغان بر شرکت‌های مسافرتی خارج از کشور فشار می‌آورد، زیرا آن‌ها می‌گویند که سعی می‌کنند با اهدای کمک‌های مالی، حمایت از پروژه‌های محلی یا فقط بازدید از مشاغل خانوادگی، بر جنبه مثبت تعاملات فرهنگی تمرکز کنند.

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند

"شین هوران" بنیانگذار "راکی رود تراول" گفت که سفر به افغانستان نباید به عنوان تایید دولت یا رژیم سیاسی خاص تلقی شود.

در نهایت، هدف باید حمایت از شیوه‌های گردشگری مسئولانه باشد که به طور مثبت به اقتصاد محلی کمک می‌کند و احترام و درک متقابل را تقویت می‌کند.

او گفت که هیچ نظری از سوی مقامات در مورد آنچه که گروه‌های تور دیده‌اند یا انجام داده‌اند وجود ندارد و این شرکت از نزدیک با یک سازمان حقوق زنان در افغانستان همکاری می‌کند. هوران افزود: درصدی از هزینه تور صرف حمایت از برنامه‌های این سازمان شد.

هیچ زنی در موسسه گردشگری و مدیریت هتلداری وجود ندارد. دانشجویان مرد مشغول تحصیل به این موضوع اشاره نمی‌کنند. اما یک مسئول در اداره گردشگری به این موضوع اشاره می‌کند.

این مقام که از ترس نخواست نامش فاش نشود، گفت: این یک وضعیت دلخراش است. حتی اعضای زن خانواده می‌پرسند که آیا می‌توانند اینجا درس بخوانند. اما با تغییر دولت، سیاست تغییر کرد. زنانی که پیش از به روی کار آمدن طالبان در این موسسه درس می‌خواندند هرگز برنگشتند و فارغ التحصیل نشدند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) خانه‌های چوبی امام‌زاده ابراهیم شفت در آتش سوخت
  • ۲۵۰۰ یادواره محله و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله محور و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله‌محور و خانه‌محور در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • تهرانی‌ها امروز در خانه نمانید
  • (ویدئو) اولین تصاویر از آتش‌سوزی در گیلان؛ خانه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم (ع) دچار حریق شد
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • محل خانه‌های یک میلیاردی تهران لو رفت!
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت