Web Analytics Made Easy - Statcounter

 وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیایان سامان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه‌ی کارگاه بیایان زدایی که با حضور مدیران کل مناطبع طبیعی و آبخیزداری استان‌های هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان که در فهرج برگزار شد، گفت: در کشور ما بیش از ۳۰ میلیون هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی است که از این میزان قریب به ۱۴ میلیون هکتار بعنوان مناطق خسارت زای شن‌های روان به اراضی کشاورزی و مناطق مسکونی، جاده‌ها، خطوط راه آهن و هرگونه تاسیسات منابع زیستی انسانی خسارت وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: این خسارت در بعضی از مناطق و در بم، فهرج و ریگان قابل توجه است و علیرغم پتانسیل‌های ویژه‌ای که در این مناطق وجود دارد و از نظر الویت‌های خاصی که برای حفظ مردم شریف این مناطق در کانون‌های تولید و اشتغال وجود دارد ما بخاطر غلبه شرایط بیابانی شاهد مهاجرت از این مناطق و چالش‌های حاشیه نشینی در شهر‌های بزرگتر را داریم.

او در ادامه می‌گوید: این افتخار را داریم در حال حاضر که یک برنامه جامع در حوزه مدیریت مناطق بیابانی کشور در حال نهایی شدن است در این برنامه برای هریک از چهره‌های زمین شناسی از نظر ژئومورفولوژی و بیابانی یک الگوی روشن از نظر نحوه احیا و نگهداری و بویژه نحوه بهره برداری اقتصادی از آن با تکیه با دانش بومی و ظرفیت‌های که در حوزه‌های دانش بنیان و حوزه‌های دانشگاهی وغیره وجود دارد خواهیم داشت الان ما کارگاهی را در استان‌های همجوار با همت مدیرکل استان کرمان برگزار کردیم که این درس آموخته هامون را به اشتراک بگذاریم و در حال حاضر استفاده از گونه‌های بو می‌و سازگار با شرایط خشک سالی در این منطقه در دستور کار قرار گرفته است.

جعفریان می‌گوید: با ابداعات و ابتکارات منحصر بفرد و خلاقانه توانسته‌اند در سخت‌ترین شرایط منطقه بیابانی گونه کهور ایرانی را با یک الگوی جدید توسعه بدهند که کمک می‌کند به حفظ جاده ترانزیتی که از از این منطقه فهرج تا بم عبور می‌کند و عملاً استان‌های همجوار را به هم وصل می‌کند و کمک می‌کند بتوانیم در جهت پایدار در تثبیت شن‌های روان استفاده کنیم و به اشتراک گذاری ابتکارات و ایده‌ها و خلاقیت ها‌ی که صورت گرفته در بین استان‌های همجوار یکی از سیاست‌های است که دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور دنبال می‌کند.

برگزاری کارگاه آموزشی مقابله با بیان زایی با حضور مدیران کل سه استان در شرق کرمان و صرف ۱۷۰ میلیارد تومان در قالب پروژه‌های مختلف بیابان زایی در شرق کرمانکارگاه اموزشی مقابله با بیابان زایی با حضور دکتر جعفریان مدیرکل دفتر امور بیایان و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و مدیران کل و معاونین فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان در شرق کرمان برگزار شد.

هدف از این کارگاه تبادل تجربیات در زمینه بیابان زایی بود. همچنین امروز از طرح‌های مقابله با بیان زایی و مالچ پاشی دربخش نگین کویر بازدید کردند.

حسین سعید نیا فرماندار فهرج گفت: وسعت شهرستان فهرج ۵ هزار کیلومتر است که ۴ هزار و ۴۰۰ کیلومتر آن بیابان و ۱۰۰ کیلومتر کانون فرسایش بادی شدید دارد.

او در ادامه گفت: حرکت شن‌های روان و طوفان‌های شن سالیانه خسارات زیادی به بخش کشاورزی، راه‌های روستایی این شهرستان وارد می‌کند و سالیانه چندین روز به دلیل وزش طوفان شن این شهرستان تعطیل می‌شود. سعید نیا گفت: در اثر حرکت شن‌های روان روستای ده میر شیر در بخش نگین کویر فهرج خالی از سکنه شده و چندین روستا نیز در معرض تخلیه از سکنه می‌باشد.

او خواستار تخصیص اعتبارات برای بیایان زایی و مهار شن‌های روان در این شهرستان شد.

مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: شرق استان کانون‌های اساسی مقابله با فرسایش بادی در استان کرمان است که در برنامه ریزی کاری سازمان منابع طبیعی کشور قرار دارد. رجبی زاده گفت: در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب پروژه‌های مختلف برای مقابله با بیابان زایی هزینه کرده ایم.

او گفت: در سال ۱۴۰۱ به کمک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در قالب ردیف‌های مختلف در قانون بودجه تقریبا حدود ۱۳۵ میلیارد تومان تا به امروز مصوب شده که ما در شرق استان در قالب بیان زایی هزینه کنیم.

رجبی زاده در ادامه گفت اقدام مهی که در استان درحال پیگیری هستیم و توانستیم مصوبه آن را بگیریم در سفر ریاست جمهوری تمامی بسته‌ی ایجاد یک ردیف اعتباری مستقل برای مقابله با فرسایش بادی در شرق استان کرمان در برنامه هفتم است.

امیداریم با حمایت مسئولین استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی موفق شویم در برنامه هفتم این ردیف را ایجاد و پایدار کنیم و بتوانیم در دوره برنامه هفتم بحث بیایان زدایی در شرق استان کرمان را به یک نقطه مطلوبی برسانیم که امنیت زیستی بطور نسبی فراهم شود چنانچه این ردیف ایجاد شود حدود هزار میلیارد تومان در برنامه اعتبار نیاز داریم که صرف برنامه‌های مختلف آبخیزداری و در پایین دست مقابله با فرسایش بادی در منطقه شرق استان انجام دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه بیابانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۵۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی است

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان‌ و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد.همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک‌ آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آن ها به این شکل است: مشابه آن ها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آن ها بدهند.

می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آن ها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آن ها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند.-نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آن ها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب تازه ای به آن ها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آن ها تقویت می‌کنند. در قالب های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • صعود خادمیاران رضوی ریگان به قله کوه شاه
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • واکاوی ۳ ابربحران قابل توجه پیش رویِ نتانیاهو
  • قابل توجه پان‌ترک‌ها که منکر حضور وهابی‌ها در باکو هستند!
  • ببینید | قابل توجه زاکانی و دوستان؛ وضعیت خطرناک پله برقی متروی میدان ولیعصر تهران!
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • اعطای مشوقهای قابل توجه به سربازان دارای مهارت
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • افزایش قابل توجه درآمد اینترمیامی پس از حضور مسی