Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@04:48:05 GMT

اتاق بازرگانی نباید سیاسی عمل کند!

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۶۱۸۱

اتاق بازرگانی نباید سیاسی عمل کند!

به گفته  آقای مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در نشست ۳۱  خرداد، از ابتدای ۱۴۰۱ هجمه‌ها و تهمت‌هایی به اتاق بازرگانی و بخش خصوصی زده شد، همچنین به گفته آقای حسین سلاح ورزی نائب رئیس اتاق بازرگانی، انتخابات اتاق نزدیک است و عده ای قصد تخریب آن را دارند.

آقای علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: برخی از اعضای اتاق بازرگانی مواضع‌ سیاسی دارند، اما اتاق بازرگانی باید از موضع‌گیری‌های سیاسی دوری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بعضی از مسائل، از سمت اتاق کم‌کاری‌هایی صورت گرفته؛ یعنی اتاق باید مطالبه‌گری و انتقاد می‌کرد، اما نه انتقاد سیاسی.

به گفته آقای پیمان پاک، زمانی که انتقادها رنگ و بوی سیاسی می گیرد، طرفِ مقابل، جبهه‌گیری می‌کند؛ ضمن آن که اتاق جایگاه سیاسی ندارد و جایگاه آن، تجاری و اقتصادی است. شرایطی که در حوزه تجارت مشاهده می‌کنیم، حاصل جبهه‌گیری‌های سیاسی اتاق بازرگانی است که باعث می‌شود، دولت یا مجلس یا قوه قضاییه با آن تقابل کنند و فرصت‌های ملی از دست برود. عملکرد ضعیف تجارت طی این چند سال به علت مداخله‌های سیاسی اتاق بازرگانی است.

اتاق های مشترک بازرگانی فعال نیستند!

رئیس سازمان توسعه تجارت می گوید: اتاق‌های مشترک کشورمان فعال نیستند و آن چیزی که با سازمان توسعه تجارت در ارتباط است، همین اتاق‌های مشترک هستند. با دو یا سه اتاق مشترک همکاری خوبی داریم، اما بیش از ۷۰ یا ۸۰ اتاق مشترک بازرگانی با کشور‌های مختلف وجود دارد که باید به سازمان ما کمک کنند؛ چرا که اعضای اداره کل توسعه تجارت در یک کشور، ۳ تا ۴ نفر هستند و رایزن اقتصادی ایران در آن کشور فقط یک نفر است و نمی‌توانند همه مسائل را پشتیبانی کنند.

درآمد‌ها و هزینه‌های اتاق شفاف نیست

آقای حیدری نماینده مجلس گفت: از مشکلات اساسی اتاق باز‌رگانی عدم تحقق درآمد‌های اتاق است،که  با سند می‌توانیم بگوییم درآمد‌ها و هزینه‌های اتاق شفاف نیست. قانون فعلی اتاق بر منفعت اشخاص خاصی است که نظارتی بر آن صورت نمی‌گیرد. بر همین اساس مجلس به دنبال اصلاح قانون اتاق است.

او می‌گوید: نحوه انتخاب اعضای اتاق استان‌ها در نهایت به انتخاب اعضای اتاق ایران منجر می‌شود، اعضای اتاق ها در هنگام انتخابات کارت صادر می‌کنند و کارت ها را نگه می‌دارند که در هنگام انتخابات، افراد خاصی با همین کارت ها انتخاب می‌شوند. بر همین اساس دستگاه قضایی حکم به ابطال انتخابات در سال ۹۷ داده است. اجرای حکم ابطال توسط شورای عالی نظارت و وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت می گیرد.


بیشتر بخوانید

 بند «سایر» چند میلیارد تومانی در صورت‌های مالی اتاق بازرگانی/ ۵۲۰ حق عضویتی که یک شبه برای انتخابات صادر شد! رشوه‌های ۵۰ میلیارد تومانی در اتاق بازرگانی!

آقای مجید حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین گفت: یک بنگاه اقتصادی دارای کارت بازرگانی در پایان سال که بخواهد کارت خود را تمدید کند، مثلا باید ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه ۴ در هزار را به اتاق بازرگانی بدهد، اما نظارت‌ها بر اتاق بازرگانی آنقدر ضعیف است که اگر مسئول اتاق بازرگانی انسان ناسالمی باشد، می‌تواند با دریافت رشوه ۵۰ میلیارد تومانی، به جای آن ۳۰۰ میلیارد تومان، ۱۰۰ میلیارد تومان از بنگاه اقتصادی دریافت کند؛ یعنی ۱۵۰ میلیارد تومان هم برای آن بنگاه باقی می‌ماند! رخ دادن این اتفاق، شدیدا محتمل است و شواهدی وجود دارد که در چند مورد هم اتفاق افتاده است.

او می گوید:  قانون نحوه تامین هزینه‌های اتاق بازرگانی در سال ۷۲ تصویب شده و طبق آن، هر کس که کارت بازرگانی دارد و باید مالیات بپردازد، باید سه در هزار مالیاتش را به عنوان سهم اتاق به حساب خزانه واریز کند و خزانه این مبلغ را  به حساب اتاق بازرگانی واریز می‌کند؛ اما افراد ذینفع، در این ۳۰ سال خزانه را از نقش واسطه گری حذف کرده اند تا پول‌ها به صورت مستقیم به حساب اتاق بازرگانی واریز شود.

از سال ۹۱ و با آغاز برنامه پنجم توسعه، اتاق بازرگانی وارد انحرافات شدید شد و به جای سه در هزار، یک در هزار فروش بنگاه‌های عضو باید به حساب آن واریز می‌شد که مبلغ زیادی بود. اتاق بازرگانی با نظر به اینکه یک در هزار فروش مبلغ زیادی بود، ۷۰ درصدش را بخشید که خود این بخشش هم قانون شکنی محسوب می‌شود؛ زیرا باید ماده واحده به مجلس برده می‌شد، نه این که به صورت اختیاری ۷۰ درصد آن را ببخشند.  

بعد از ماجرای یک در هزار فروش، در قانون احکام دائمی این طور مصوب شد که چهار در هزار سود باید به اتاق داده شود که با نگاه به سود ۱۰۰ شرکت برتر روی سایت کدال، به این نتیجه خواهیم رسید که باز هم این مبلغ زیاد است.

 محمدرضا بهزادیان عضو اتاق بازرگانی گفت: در یک شب رئیس اتاق یکی از شهرستان‌ها از محل کارت بازرگانی که در اختیارش بود ۵۲۰ عضویت صادر کرده این در یک اتاق شهرستان رخ داده که رای دهندگان  به ۱۰۰ هزار نفر هم نمی رسند از این ۱۰۰ هزار نفر، ۵۲۰ نفر، به دستور رئیس اتاق شهرستان گوش می کنند. این را پیگیری کرده و مستنداتش موجود است، اما چون رئیس اتاق شهرستان از دوستان و آشنایان بوده فقط به آن تذکر شفاهی داده‌اند.

 به گفته بهزادیان، کمیسیون اصل ۹۰ به رئیس اتاق بازرگانی نامه زده که اتاق گزارش‌های مالی خودش را ارائه نداده و در این رابطه خواستار توزیع شده همچنین بودجه از ۳۰ میلیارد تومان بیشتر شده که اعضای هیات رئیسه اتاق ایران ۲.۸ میلیارد تومان  ودیعه و ۱۹۴ میلیون تومان اجاره پرداخت می‌کنند. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نامه ۱۰ بندی در رابطه با تخلفات به اتاق ایران زد اگر این نامه را به هر یک از وزرا می زد جوابی دریافت می‌کرد، اما اتاق ایران هیچ پاسخی نداد و این باعث می‌شود تخلفات اتاق جری شود.بودجه اتاق تهران و ایران خارج از محاسبات سه و نیم میلیارد تومان است که در اختیار رئیس اتاق قرار می‌گیرد.

آقای سید حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: تمامی بند‌های اصلی قانون اتاق بازرگانی اصلاح شده است، پارسال از ۲۶ بند قانون اتاق بازرگانی، ۱۱ بند را اصلاح کرده ایم، اما به جهت افزایش سرعت اصلاحات، جلساتی را به صورت ماهیانه با آقای پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، نماینده‌ای از اتاق بازرگانی و وزارت صمت تشکیل می‌دهیم تا قبل از انتخابات اتاق بازرگانی، این قانون اصلاح شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی انتخابات اتاق اتاق ایران عملکرد مالی اتاق بازرگانی میلیارد تومان توسعه تجارت اعضای اتاق اتاق ایران رئیس اتاق اتاق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد

حمید محمد بن سالم در حاشیه برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا(ACD) در اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درخصوص تأثیر این اجلاس بر بهبود روابط تجاری ایران و کشورهای عضو، اظهار داشت: همواره زمانی‌که کنفرانس‌هایی به این شکل برگزار می‌شوند که ۳۵ کشور که تحت یک چتر دنبال چالش‌ها، ایده‌های جدید و حل مشکلات و دنبال تجارت بیشتر کشورها باشند، می‌توانند هر مسأله‌ای را روی میز بگذارند و حل و فصل کنند، رو به جلو پیش بروند و این بسیار مهم است.

وی ادامه داد: مجمع گفتگوی همکاری آسیا مانند یک تشکل و گروه بوده و توسعه روابط در این تشکل خیلی راحت‌تر است تا اینکه بخواهیم با کسی خارج از این تشکل مذاکره کنیم.

دبیرکل اتاق بازرگانی امارات با اشاره به اینکه در این سفر از اتاق بازرگانی اصفهان و مکان‌های تاریخی این شهر بازدید کردم، افزود: اصفهان شهر بسیار زیبایی است که هم برای گردشگری و هم بازرگانی و تجارت ظرفیت بسیار بالایی دارد.

محمد بن سالم ادامه داد: با صاحبان کسب و کارهای زیادی در این شهر زیبا صحبت کردیم و تنوع زیاد و ظرفیت‌های بالایی در اصفهان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به صنایع فولاد، کشاورزی و داروسازی و … اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: ابزارهای متنوعی نیز بین اصفهان و امارات وجود دارد که می‌توان استفاده کرد تا این دو کشور تجارت بیشتری داشته باشند؛ برای مثال اصفهان و امارات پروازهای مستقیم و ارتباطات خوبی دارند.

دبیرکل اتاق بازرگانی امارات تصریح کرد: بی تردید در آینده با ملاقات‌ها و گفتگوهای بیشتر می‌توانیم قدرت و ابتکار عمل بیشتری برای کمک به یکدیگر و تجارت بهتر داشته باشیم.

به گزارش مهر، اصفهان طی روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD بود.

این اجلاس شب گذشته با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ کشور عضو با تصویب معاهده اصفهان به کار خود پایان داد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6091975

دیگر خبرها

  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست
  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • ۳ درخواست عجیب روس ها از ایران در نمایشگاه اکسپو!
  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد