Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آخرین روز از هفته قوه قضائیه امسال به نام «خدمت، ایثار» نامگذاری شده است بر این اساس موضوع خدمت رسانی به مردم از سوی قوه قضائیه قابل بررسی است.

اهتمام جدی به مأموریت‌های دستگاه قضا در قانون اساسی و ادامه رویکرد تحولی و اجرای سند تحول موجود، گسترش فناوری‌های نوین در دستگاه قضائی، گماردن نیروهای کارآمد و جهادی، ارج نهادن به خدمات قوه‌قضاییه پاکدامن و درعین‌حال برخورد قاطع با تخلفات؛ ارتباط با متن مردم ازجمله انتظاراتی بود که رهبری در حکم انتصاب اژه‌ای مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر تأکیدات رهبری در حکم انتصاب اژه ای، موضوع مردمی بودن مسئله‌ای است که در سند تحول قضائی هم به آن اشاره شده است. بر این اساس تقویت ارتباط مردم با قوه قضائیه از طریق ارتقا «سامانه ارتباطات مردمی» به پنجره واحد سامانه‌های مردمی، تجمیع اطلاعات حاصل از تمامی مسیرهای ارتباطی از جمله ارسال نامه، تماس تلفنی و مراجعه حضوری در آن، تعیین موعد مقرر برای پاسخگویی، داده کاوی اطلاعات سامانه به منظور شناسایی شعب، اشخاص و رویه‌های پر ارجاع و گزارش عملکرد سالانه سامانه به «شورای عالی قوه قضائیه» (حوزه ریاست، سازمانهای تابعه، واحدهای تابعه، مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادگستری استان‌ها میان مدت) بخشی از وظایفی است که سند تحول قضائی بر عهده دستگاه قضا نهاده است.

اگر چه موضوع دیدارهای مردمی مبحثی است که در دوره‌های پیشین قوه قضائیه هم مطرح بود اما پس از دوره مرحوم شاهرودی که فتح بابی برای ملاقات‌های مردمی صورت گرفت این مهم در دوره تحول قضائی جدید هم رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است.

تحقق دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر حضور مسئولان عالی قضائی میان مردم و ارتباط با آنها

بر همین اساس، علی اصغر رفاهی در در خصوص عملکرد اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه از تیرماه ۱۴۰۰ و دو ماه ابتدای سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: از تیرماه ۱۴۰۰ تا ابتدای خردادماه ۱۴۰۱ از طریق راه‌های ارتباطی اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه اقداماتی جهت رسیدگی به درخواست‌های مردم انجام شده است به طوری که ۱۶۵ هزارو ۷۲۱ مورد از طریق تارنمای اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه، ۵۲ هزار و ۳۰۱ مورد از طریق مراجعان حضوری، ۸۸ مورد تجمعات، ۱۷۹ هزار و ۶۳۲ مکاتبات و نامه‌های پستی، ۳۸ هزار و ۵۲۸ پیگیری‌های تلفنی، ۸ هزار و ۱۳۰ تعداد افراد ملاقات شده حوزه مدیریت و رؤسای ادارات، ۱۳ هزار و ۲۵۵ مکاتبات مرتبط با سفرهای استانی و بازدیدها بوده که در مجموع ۴۵۷ هزار و ۶۵۵ مورد اقدامات توسط اداره کل ارتباطات مردمی ارائه شده است.

وی افزود: از تیرماه ۱۴۰۰ تا ابتدای خردادماه ۱۴۰۱ رؤسای سابق و فعلی قوه قضائیه سفرهای استانی و همچنین بازدیدهای استانی از دادگستری‌های شهرستان‌های استان تهران داشتند که در این سفرها تعداد ۱۳ هزار و ۲۵۵ نامه و درخواست دریافت شده است.

مدیرکل مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه بیان کرد: سفرهای استانی که رؤسای سابق و فعلی قوه قضائیه داشته‌اند شامل استان‌های ایلام، قزوین، گلستان، خراسان رضوی، اصفهان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و همچنین بازدیدهایی از دادگستری بهارستان، امامزاده صالح، شهر قدس، دادگستری قرچک، ندامتگاه دماوند، شهرری، دادسرای سعادت آباد، بازدید از زندان ساری و همچنین درخواست‌های واصله از ستادهای انتخابی و یگان حفاظت بوده است.

رفاهی در ادامه گفت: تعداد ۳۷ جلسه ملاقات مردمی تا پایان سال ۱۴۰۰ و دو ماه ابتدای سال ۱۴۰۱ با مسئولان عالی قضائی در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه برگزار شد که ۴۴۳ نفر ملاقات شدند.

مدیرکل مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه درباره آمار گزارش ملاقات مردمی مقامات قضائی سراسر کشور اظهار کرد: با عنایت به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۷ تیر ۱۴۰۰ در دیدار با رئیس دستگاه قضا و مسئولان عالی قوه قضائیه مبنی بر ارتباط با مردم و حضور در میان آنان مکاتبه‌ای با رؤسای کل دادگستری استان‌ها مبنی بر اعلام تعداد و اقدامات مربوط به ملاقات‌های مردمی مقامات قضائی استان‌ها با مردم صورت پذیرفت و مقرر شد ماهانه آمار گزارش ملاقات مردمی توسط اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه وصول و به رئیس قوه قضائیه ارسال شود.

وی در ادامه گفت: در مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند ماه سال ۱۴۰۰ و دو ماه ابتدای سال ۱۴۰۱ تعداد یک میلیون و ۳۱۶ هزارو ۱۸۷ مورد ملاقات مردمی توسط مقامات قضائی سراسر کشور انجام شده که از این تعداد ۹۹ هزارو ۷۳۶ مورد متعلق به رؤسای کل دادگستری استان‌ها و تعداد ۷۱ هزارو ۲۱ مورد متعلق به دادستان‌ها عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها است.

رفاهی در خصوص آمار درخواست‌های مردمی دریافت شده در نماز جمعه بیان کرد: طبق دستور رئیس قوه قضائیه در راستای خدمت رسانی به نمازگزاران تهرانی از ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۰ هر هفته با هماهنگی ستاد اقامه نماز جمعه تهران میز خدمت دریافت تقاضاهای مردمی به ریاست قوه قضائیه در محل مصلی حضرت امام خمینی (ره) تعبیه شده همچنین هر هفته دو تا سه کارشناس از اداره کل در میز خدمت به دریافت درخواست‌ها و ارشاد متقاضیان مشغول می‌شوند درخواست‌های دریافت شده روز بعد کارشناسی و اقدام می‌شود و در نتیجه از طریق پیامک به درخواست دهنده اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد که تا پایان ماه سال ۱۴۰۰ و دو ماه ابتدای ۱۴۰۱ – ۵۱۰ مورد درخواست مردمی دریافت شده است.


کد خبر 5525444

منبع: مهر

کلیدواژه: قوه قضاییه غلامحسین محسنی اژه ای خدمت به مردم شکایت دادسرا اقامه نماز جمعه شهرداری تهران شورای شهر تهران قوه قضاییه حج تمتع هلال احمر جمهوری اسلامی ایران غلامحسین محسنی اژه ای آلودگی هوا علیرضا زاکانی عدالت آموزشی مواد مخدر سرقت سازمان بازرسی کل کشور شهر تهران وضعیت معابر ملاقات مردمی دریافت شده درخواست ها ماه ۱۴۰۰ استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۸۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام علی عبداللهی ظهر یکشنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: اگر یک قاضی در احیای حق سره را از ناسره درست تشخیص داده و به عدل حکم نماید، هیچ ما به ازایی ندارد و ثواب آن بسیار عظیم است.

وی در ادامه با تشریح جایگاه ولایت در راهبری جامعه اسلامی خاط نشان کرد: خداوند متعال به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، برتری ولایت را محقق ساخت تا تصور باطل دنیای کفر در به بن بست رسیدن دین و معنویت را نشان بدهد که این یک امر مبارک برای بشریت بود.

این مسئول عالی قضائی اقدام غرور آفرین فرزندان این مرز و بوم در تحقق وعده صادق را از مصادیق امر ولایی دانست و افزود، این حادثه باعث شد بک بار دیگر نقش و جایگاه ولایت و تحقق عینی رسالت، توحید، عدالت، معاد و امامت معنا شود تا دنیای مادی بداند و بفهمد که این اقدام با سکانداری امامت و ولایت برای اثبات وحدانیت الهی در به تلاطم کشیدن دنیای کفر بود.

وی با توصیف ویژگی‌های کارگزاران در تراز انقلاب اسلامی، بر لزوم تهذیب نفس، تواضع در رفتار و گفتار و همچنین نظم در امور تاکید و گفت: آقای شعبانی بعنوان یکی از مسئولین قضائی دارای چنین خلقیاتی بود که همواره خود را بعنوان یک سرباز در خدمت نظام می‌دانست.

وی گفت: امروز دشمنان ایران اسلامی با به راه انداختن یک جنگ ترکیبی و تمام عیار در صدد ایجاد چالش جدی برای نظام و ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت ضربه به باورهای دینی و ارزشهای اسلامی و انسانی هستند که به برکت خون شهدا و هوشیاری و اقدام تمام نهادهای قضائی و نظامی و انتظامی و حضور مردم عزیز در صحنه و میدان، که با راهبری رهبر حکیم و فرزانه انقلاب صورت گرفت ناکام ماند.

وی ادامه داد: اولین ملاک ما در دستگاه قضائی رفتار توأم با آرامش، عقلانیت، تدبیر همراه با تواضع و خشوع در برابر مردم و در انجام مأموریت‌های قوه و در خنثی نمودن توطئه‌ها و برنامه‌های دشمنان است، انتظار و راهبرد رئیس معزز قوه قضائیه هم در شناخت دشمن و غافل نبودن از مکر وکید آنها هست.

عبدالهی افزود: اگر چنانچه یک قاضی در کار خود، متکی به استمداد از خدا، قرآن و اهل بیت علیهم السلام نباشد، حتماً در امر قضا دچار مشکل خواهد شد و قضاوت او ناعادلانه خواهد بود، از این رو لازم تا همواره در رفتار و عملکرد خویش دقت داشته و خود را در همه حال در محضر خداوند ببیند.

وی اظهار کرد: انتظار این است که ما به عنوان قاضی و مدیر نسبت به وقت شناسی و انضباط در کارها و در رفع حوائج مراجعین دقت لازم را داشته باشیم چرا که هر گونه تأخیر در زمان، ولو به اندازه یک دقیقه به نوعی خیانت است.

عبداللهی بیان کرد: حفظ کرامت و حرمت انسان‌ها بسیار مهم است، اگر کسی مرتکب خطا و جرم شد بر اساس سیاست‌ها و راهبردها کلان قوه قضائیه مبنی بر زندان زدایی، تا جایی که ممکن است با تأمین قرار مناسب، از بازداشت و زندانی کردن پرهیز کنیم و اجازه ندهیم تا حریم و حیثیت افراد آسیب ببیند.

رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه با بیان این مطلب که در سال جدید نیز همچنان مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت برنامه‌های دستگاه عدلیه است، تأکید کرد: هر گونه تبعیض در مبارزه با فساد حرام است و باید با قاطعیت و بدون اغماض با مفسدان در هر جایگاهی و لباسی که هستند مبارزه کرد و این همان سیاست اصلی قوه قضائیه است.

وی ادامه داد: حفظ امنیت و آرامش روانی جامعه در راستای تحقق شعار سال بسیار حائز اهمیت است، و برای تحقق آن تمام دستگاه امنیتی، انتظامی در مقابل هر کسی که بخواهد آن را مخدوش نمایند، خواهند ایستاد، قوه قضائیه با هر گونه تحصن، بی عفتی، برگزاری جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری که بخواهد جامعه را دچار چالش کند و مدیریت جامعه را تضعیف نماید، برخورد خواهد کرد.

وی افزود: همانطور که شهید بزرگ ما حاج قاسم سلیمانی گفتند جمهوری اسلامی حرم است، لذا همه ما وظیفه داریم تا پای جان از این حرم دفاع کنیم.

گفتنی است در پایان این مراسم و با اهدا حکمی از سوی ریاست محترم قوه قضائیه حجت الاسلام علی مصطفوی نیا به عنوان رئیس کل جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب شد و از خدمات و تلاش‌های علی شعبانی رئیس کل پیشین دادگستری این استان تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 6091263

دیگر خبرها

  • مقدمات برگزاری دادگاه‌های صلح در لرستان فراهم شود
  • برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد
  • پیگیری ۱۸۴ درخواست در ملاقات مردمی با فرماندار مشهد
  • شکل‌گیری بیداری انسانی در سراسر دنیا به برکت خون‌های ریخته شده در غزه
  • مدیر حفاظت و اطلاعات بنیاد تعاون زندانیان معارفه شد
  • قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • دستورات و تاکیدات اژه‌ای در راستای اقناع افکار عمومی
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد