Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مجری طرح گیاهان قندی کشور با اشاره به سودآوری بالاتر کشت چغندر قند نسبت به بر محصولات آب‌بر گفت: تغییر الگوی کشت و تشویق کشاورزان به تولید اینگونه گیاهان الزامی و پیش‌نیاز اینکار تحول در آموزش و ترویج است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، پیمان حصاری پیش از ظهر امروز در دیدار با رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین که در دفتر ریاست این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه چغندرقند یکی از محصولات راهبردی حوزه کشاورزی به حساب می‌آید، اظهار داشت: بنابراین سطح کشت این محصول در کشور افزایش پیدا می‌کند تا بتوانیم صادرات این محصول و ارزآوری ناشی از آن را افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کشت چغندر قند از محصولاتی پرآب‌بری مثل هندوانه و خربزه صرفه اقتصادی بیشتری دارد، اضافه کرد: بنابراین باید کشاورزان را قانع کنیم که الگوی کشت خود را به سمت تولید چنین محصولاتی تغییر دهند و دولت هم باید با قیمت‌گذاری مناسب این محصولات و خرید تضمینی از کشاورزان در این حوزه حمایت کند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای اینکه کشور الگوی کشت خود را اصلاح کند و به جای محصولات کم‌ارزش و پرآب‌بر محصولات پرارزش و کم‌آب‌بر تولید کند، باید حوزه آموزش و ترویج در مراکز جهاد کشاورزی استان‌ها متحول شود.

حصاری یادآور شد: از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه کشاورزی انتظار داریم که طرح‌های خود برای افزایش کشت چغندرقند در هر استانی را در اختیار ما قرار دهند و بدون شک از طرح‌هایی که قابلیت اجرا داشته باشد، حمایت می‌کنیم. چرا که برای رشد کشاورزی چاره‌ای به جز دانش‌بنیان شدن و استفاده از ظرفیت‌های علمی این بخش نداریم.

لزوم تأمین نقدینگی برای کشاورزان در کشت چغندرقند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم در دیدار با اشاره به وجود کارخانه قند در قزوین گفت: به همین خاطر استان قزوین آمادگی لازم را برای توسعه کشت چغندر قند دارد و البته در این حوزه باید از کشاورزان حمایت‌هایی در حوزه نقدینگی و سرمایه در گردش انجام شود تا بتوانند ملزومات کشت محصول را تهیه کنند.

افلاطونی افزود: اگر کشاورزان ما در عمل میزان سودآوری بالای کشت این محصول را ببینند و در مواقع تولید مازاد بر نیاز هم دولت به موقع محصولات آنها را خریداری کند و از آن برای تولید قند صادراتی استفاده کند، بدون شک کشت چغندرقند هم مانند کلزا و گندم در استان رونق خواهد گرفت و قزوین می‌تواند به قطب تولید این محصول بدل شود.

3700 هکتار به زیر کشت چغندر قند رفت5 میلیون تن چغندر قند امسال تولید می‌شودنرخ خرید تضمینی چغندر قند 34 درصد افزایش یافت

وی ادامه داد: امروز استان قزوین از نظر نرخ بهره‌وری در حوزه کشاورزی وضعیت چندان مناسبی ندارد و باید کشت محصولاتی ترویج شود که با حداقل آب‌بری بیشترین ارزش افزوده اقتصادی را تولید کند. بنابراین هر چه زودتر باید کشت محصولات پرآب‌بر کنار گذاشته و محصولات کم‌آب‌بر و پرارزش جایگزین آن شود.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین کشاورزی استانداری قزوین کشاورزی کشت چغندر قند جهاد کشاورزی الگوی کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۰۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود

ایسنا/فارس استاندار فارس بر ضرورت برخورد با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، در این استان تأکید کرد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده‌ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند، برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

وی با بیان اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه نیز وجود دارد، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل‌کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

ایمانیه همچنین بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و رؤسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی  و تولید محصولات ارگانیک به‌صورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولان ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

وی در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مدنظر را برای دانش‌بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی‌رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راهگشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

وی در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، افزود: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • کشت چغندرعلوفه‌ای در ۱۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین بصورت پایلوت