Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش آموخته دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل گفت:‌ دستیابی به الگوی مناسب پیشرفت در زمینه تامین امنیت غذایی، اهمیت ویژه‌ای برای بهبود معیشت و سلامت مردم و همچنین حفظ تمدن و استقلال کشور دارد.

به گزارش ایران اکونومیست، سمیرا امیرزاده در یادداشتی به تبیین شرایط سلامت و امنیت غذایی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح این یادداشت به شرح زیر است:

«تأمین سلامت و امنیت غذایی یکی از پایه‌های اصلی برای پیشرفت در هر کشور محسوب می‌شود. در کشور ما نیز با توجه به  شرایط خاص اقلیمی، آموزه‌های دینی و مفاد بسیاری از احادیث و روایات و نیز تأکیدهای خاص حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری به کشاورزی را از  اهم امور  و هدایت و اجرای آن را از پایه‌های اصلی  توسعه اقتصادی و مورد نیاز برای پیشرفت در سایر بخش‌ها و پایه‌ای مهم برای حفظ استقلال کشور تلقی کرده‌اند از این رو در هر نوع طراحی برای پیشرفتی باید موارد مذکور از جایگاه بسیار ویژه‌ برخوردار باشند.

دستیابی به الگوی مناسب پیشرفت در زمینه تامین امنیت غذایی، اهمیت ویژه‌ای برای بهبود معیشت و سلامت مردم و همچنین حفظ  تمدن  و استقلال کشور دارد. از طرفی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، یک برنامه راهبردی و کلان برای حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب و در واقع مجموعه‌ای نظام‌مند از اصول، قواعد، قوانین و راهبردهایی است که در ساختاری مطلوب در تعامل بر یکدیگر هستند، بدین ترتیب با توجه به اهمیت این موضوع، در  تدابیر سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت  (تأمین امنیت و ایمنی غذایی با تأکید بر تولید داخلی، ترویج تغذیه سالم و حلال، ممنوعیت تولید و واردات محصولات تراریخت بدون مجوز سلامت و ایمنی زیستی، اصلاح الگوی تولید و توزیع و مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی و دامی و آبزی، و برقراری سازوکارهای نظارتی مورد نیاز) به آن اشاره شده است.

چرا که رشد جمعیت و کاهش ظرفیت‌های زیست‌محیطی طبیعت برای تولید مواد غذایی، امروزه دستیابی به امنیت غذایی بسیار دشوارتر از دهه‌های پیش است. برای رفع این بحران، نقش پایداری کشاورزی در تأمین امنیت غذایی ضرورت پیدا می‌کند به طوری که کشاورزی پایدار ضمن مدیریت صحیح و استفاده از منابع کشاورزی برای تأمین نیازهای غذایی بشر، کیفیت محیط زیست و ذخایر منابع طبیعی را افزایش می‌دهد و در حفظ و مراقبت از منابع برای نسل‌های آینده نیز کوشش می‌کند.

ضرورت این موضوع در ایران بیشتر است، از این رو، در این مطالعه بررسی اثر پایداری کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای شهری و روستایی در ۳۰ استان ایران طی سال‌های ۱۳۹۴-۱۳۸۴ پرداخته شده است.

بدین منظور ابتدا سطح کلی پایداری کشاورزی با استفاده از یک شاخص ترکیبی پایداری کشاورزی (ICSA) و وزن‌دهی سنجه‌ها بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) محاسبه گردید.

از شاخص کلی امنیت غذایی خانوار (AHFSI) برای تعیین وضعیت امنیت‌غذایی خانوارهای شهری و روستایی استفاده شد. در نهایت با استفاده از مدل فضایی مختلط خودرگرسیونی (SAR) با داده‌های پنلی، میزان اثرگذاری پایداری کشاورزی بر امنیت غذایی در کنار سایر عوامل مؤثر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج شاخص ترکیبی پایداری در ایران نشان داد این شاخص با میانگین ۵۲۱/۰، در سطح متوسط پایداری قرار دارد. استان‌های فارس، خراسان‌رضوی و آذربایجان‌شرقی بهترین وضعیت پایداری و استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و هرمزگان ضعیف‌ترین پایداری کشاورزی را به خود اختصاص داده‌اند.

میانگین وضعیت شاخص امنیت‌غذایی خانوار شهری و روستایی در ایران به ترتیب برابر با ۹۲/۸۹ و ۱۵/۸۷ است که نشان‌دهنده بهبود شاخص امنیت غذایی است. استان‌های تهران، قزوین، فارس، خراسان‌رضوی، گیلان‌ و آذربایجان‌شرقی وضعیت امنیت غذایی بالاتری و استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی، هرمزگان و بوشهر در وضعیت امنیت غذایی پایینی نسبت به سایر استان‌های کشور قرار دارند. نهایتاً نتایج مدل فضایی (SAR) نشان داد اثرات سرریزهای فضایی پایداری کشاورزی بر شاخص امنیت‌غذایی خانوارها مثبت و معنی‌دار است. از این رو، لازم است متولیان بخش کشاورزی با سرمایه‌گذاری بر روی زیرساخت‌های تولید مانند بذر، کود (مصرف بهینه کود و سموم شیمیایی در سطح مزارع)، شناسایی گونه‌های گیاهی سازگار با هر منطقه در جهت افزایش شاخص تنوع زراعی، مدیریت بهینه منابع آب کشاورزی و روش‌های مناسب کشاورزی اقدامات خود را به سمت افزایش تولید پایدار که مقدمه‌ای برای استقرار امنیت غذایی پایدار است، پیش ببرند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مرکز الگوی اسلامی‌ایرانی پیشرفت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پایداری کشاورزی امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۰۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • هوش مصنوعی و حجیت فتوا
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • سمنان در تعریف پیوست فرهنگی الگوی کشور شود
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی