Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر نخستین سوگواره چاووشی‌خوانی حسینی گفت: چاووشی‌‌خوانی به علت بی‌توجهی در حال تضعیف‌ شده و مسئولان فرهنگی باید همت و کوشش کنند تا این سنت و شعار مذهبی احیا و اقامه شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حمید حقیقت‌نیا ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سنت چاووشی‌خوانی جزو سنت‌های دیرین مردم گلستان است اظهار داشت: چاووشی‌خوانی از سنت‌های بسیار تاریخی است که برای ‌محرم نیز بسیار مورد توجه بوده، ولی در گذر زمان به سنتی متروک تبدیل شده است؛ سنتی که باید احیا‌ شود و در مجالس عزاداری سالار شهیدان امام حسین (ع) مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد : چاووشی‌خوانی اکنون به علت بی‌توجهی در حال تضعیف‌ شدن است. مسئولان فرهنگی باید همت و کوشش کنند تا این سنت و شعار مذهبی ما احیا و اقامه شود و آنچه به نفع دین و مذهب و اجتماع و اعتقادات مذهبی مردم ماست، از بین نرود.

حقیقت‌نیا اقزود: چاووشی باید یک امر فراگیر باشد و فراگیر شدن دوباره‌اش نیز اصلاً دشوار و پیچیده نیست. با این اوصاف، محرم و صفر فرصتی شایسته و مطلوب است که بار دیگر شاهد چاووشی‌خوانی قومیت‌های مختلف با لحن‌های جذاب و تاثیرگزار قومیت‌های مختلف باشیم و این سنت در روزهای پیش روی احیا‌ شود.

 دبیر سوگواره چاووشی‌خوانی استان گلستان یادآور شد: چاووش‌خوانان افرادی خوش صدا و آشنا به اشعار مذهبی و مدایح و مراثی بودند که از دیرباز به مناسبت نزدیک‌ شدن ماه محرم و ایام عزای حضرت سیدالشهدا (ع) و یاران باوفایش بعد از ذکر مدح و منقبت اهل بیت(ع) به ذکر نوحه‌سرایی امام حسین(ع) و نزدیک‌ شدن ماه محرم می‌پرداختند و بدین‌ وسیله مردم شهر و قریه به ‌ویژه دستجات حسینی را به فرا رسیدن و نزدیک‌شدن ماه محرم و استقبال و آمادگی از ماه عزای امام حسین(ع) و سالگرد قیام عاشورا آگاهی و آماده‌باش می‌دادند.

ثبت‌نام زائران اربعین از اول ماه محرم/ نخستین پرواز حج استان کرمان به مدینه النبی فردا انجام می‌شودپیدا کردن جانشین محرم در دستور کار قرار دارد/ در گرداب‌های رسانه‌ای نقل و انتقالات نخواهیم افتادهمه چیز درباره جدایی غیرمنتظره محرم نویدکیا از سپاهان/ هر دخالت؛ یک استعفا!

حقیقت‌نیا شناخت فرهنگ و معارف حسینی در فرهنگ عامه نقاط مختلف استان گلستان، گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین(ع) به ویژه حضرت امام حسین(ع)، خلق و تولید آثار فاخر در زمینه چاووشی‌خوانی و دست‌یابی به زوایای زیبا و پنهان در عزاداری عاشورا و مکتب حسینی و بیان مصور احساسات عاشقانه مردم در سوگواری عاشورا را از دیگر اهداف برگزاری این سوگواره برشمرده است.

دبیر سوگواره در ادامه شرایط شرکت در نخستین "سوگواره چاووشی‌خوانی حسینی" را تشریح کرد و گفت: محدودیت سنی برای شرکت وجود ندارد و آثار ارسال شده منحصرا باید برای این سوگواره ضبط شده و برای دیگر مسابقات ارسال نشده باشد که هر چاووشی‌خوان با ارائه 2 اثر یک قطعه با فرمت mp3 و یک قطعه هم به صورت تصویری با فرمت mp4 حداکثر 10 دقیقه می‌تواند در این سوگواره از 10 تیرماه تا 18 شهریورماه شرکت کنند.

حقیقت‌نیا در رابطه با نحوه ارسال آثار به دبیرخانه سوگواره گفت: چاووشی‌خوانان می‌توانند آثار خود را در فضای مجازی به آدرس Masjed_jame_golshan کانال اطلاع‌رسانی روبیکا و تلگرام و واتساپ به شماره (09396106693) ارسال کنند.

وی ارائه بیوگرافی به همراه یک قطعه عکس پرسنلی و تصویر کارت ملی را  از دیگر شرایط شرکت در سوگواره یاد کرد و در ادامه در رابطه با ملاک ارزیابی و انتخاب چاوشی خوانی گفت: انتخاب اشعار و متون ادبی متناسب با موضوع سوگواره،  قرائت صحیح اشعار و متون فارسی و عربی، بهره‌گیری مناسب و اصولی از آیین‌ها و آداب و رسوم چاووشی‌خوانی مناطق مختلف استان گلستان، نمایش مطلوب و مناسب ظرفیت‌های چاووشی‌خوانی در مناطق مختلف استان، بهره‌گیری مناسب و اصولی از ردیف‌های آوازی موسیقی ایرانی در چاووشی‌خوانی، صوت زیبا و جذاب و هنرمندانه و رعایت رعایت همگونی نغمات و پرده‌ها، تحریرهای فنی و زیبا، برخورداری از شروع و پایان مناسب، تطبیق آهنگ‌ها با مضامین و معانی متن، رعایت فرازها و فرودها، اجرای ممتاز از جمله خلاقیت و نوآوری در اجرا و غیره از نکات مهمی است که مورد نظر هیئت داوران این سوگواره است.

حقیقت‌نیا در رابطه با جوایز این سوگواره اظهار داشت: برای برگزیده اول کمک هزینه سفر کربلای معلی به مبلغ پنج میلیون تومان، برگزیده دوم کمک هزینه سفر کربلای معلی چهار میلیون تومان، برگزیده سوم کمک هزینه سفر کربلای معلی سه میلیون تومان و برای برگزیدگان چهارم تا چهاردهم نیز کمک هزینه سفر کربلای معلی یک میلیون تومانی به همراه لوح یادبود سوگواره در نظر گرفته شده است.

دبیر سوگواره چاووشی‌خوانی حسینی استان گلستان با اشاره به اهمیت داوری این سوگواره گفت: محسن طاهری، مدیرعامل خانه مداحان کشور، محمد حکیمی، استاد دانشگاه و اسماعیل جاجرمی، شاعر داوران این سوگواره چاووشی‌خوانی حسینی در استان گلستان هستند که پس از دریافت آثار توسط این عزیزان بررسی و در ایام اربعین حسینی سال جاری نفرات برتر اعلام و با برگزاری مراسمی در مسجد جامع گلشن گرگان با حضور حضرت آیت‌الله نورمفیدی، نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان از منتخبان تجلیل خواهد  شد.

وی ضمن دعوت از همه ذاکرین و پیرغلامان آستان مقدس ابا عبدالله الحسین(ع) در این سوگواره اظهار امیدواری کرد که در سال‌های آینده مرحله کشوری این سوگواره به میزبانی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/581/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه محرم ماه محرم استان گلستان حقیقت نیا امام حسین ماه محرم حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین‏، به تازگی ویدیویی از یک گفت‌وگوی قدیمی با دکتر سید حسین نصر، رئیس دانشگاه آریامهرسابق(صنعتی شریف) در سال‌های پیش از انقلاب و رئیس دفتر فرح پهلوی در فضای مجازی بازنشر شده که او در آن ادعا کرده «سازمان امنیت پیشتیبانی بسیار قوی از شریعتی می‌کرد در دانشگاه فردوسی. [شریعتی با ساواک] به نحوه‌ای همکاری یا عضویت داشت. او می‌گفت این کار را برای پیشبرد اهداف انقلابی می‌کرد. پول‌های حسینیه ارشاد توسط سازمان امنیت می‌آمد. ثابتی طرفداری عجیب و غریبی از شریعتی کرد. می‌گفت افراد و جوانان را از کمونیسم برمی‌گرداند. آن‌ها [ساواک] گزارش شدیدی علیه من برای شاه فرستادند. من دلایل خودم را برای شاه گفتم. شاه گفت کاری به کار شریعتی نداشته باشید.»

مرکز اسناد انقلاب اسلامی به‌تازگی اسنادی را منتشر کرده که به‌روشنی نشان می‌دهند شریعتی همواره مورد سوءظن ساواک بوده است. در ادامه گزارش مرکز اسناد انقلاب اسلامی در این باره و نیز اسنادی را که در این زمینه منتشر کرده است می‌خوانید:

۱۳ سال قبل پرویز ثابتی، مدیرکل اداره سوم (امیت داخلی) ساواک در کتاب خاطراتش ادعاها درباره هماهنگی و همکاری شریعتی با سازمان اطلاعات و امنیت کشور برای برنامه‌های سخنرانی در حسینیه ارشاد را رد کرده بود: «اینکه ساواک به او کمک کرده باشد که چنین فعالیت‌هایی را انجام بدهد، به کلی بی‌پایه و اساس است. چون او در ابتدا، علاوه بر حمله به شیعه افراطی و اسلام عقب‌مانده، به مارکسیسم نیز حمله می‌کرد و در آن زمان‌ها، هنوز مارکسیسم در بین دانشجویان جذبه داشت، ما موافقت کردیم تا در دانشگاه فردوسی مشهد تدریس کند، منتها او غالبا این‌طرف و آن‌طرف در حال سخنرانی بود… ما او را لانسه نکردیم. صرفا موقعی که می‌خواست در دانشگاه فردوسی مشهد استادیار بشود، صلاحیت وی را تایید کردیم و بعد که خواست برود فرانسه، اجازه خروجش را تایید کردیم. پس از بازگشت، شروع کرد به زیاده‌روی و افراط که بازداشتش کردیم… ۶ ماه بعد قبول کرد که یک سلسله مقالاتی ضد کمونیستی بنویسد و می‌نوشت در پاورقی روزنامه‌ها چاپ می‌شد… او را آزاد کردیم به شرط آنکه به نوشتن مقالات ضد کمونیستی در خارج از زندان ادامه دهد اما او به بهانه مریضی ادامه نداد و بعد دوباره مخفی شد.»[۱]

گزارش‌های پرشماری از ساواک در گنجینه مرکز اسناد انقلاب اسلامی نگهداری می‌شود که گویای سوءظن دائمی، نظارت و مراقبت بر سخنرانی‌ها و آثار دکتر علی شریعتی است.

یکی از این اسناد، کسب تکلیف اداره کل سوم ساواک به ریاست ثابتی، از سازمان اطلاعات و امنیت کشور در خصوص جلوگیری از سخنرانی شریعتی و تحت مراقبت قرار دادن او و کنترل انتشارات حسینیه ارشاد «به دلیل سخنرانی‌های نامبرده علیه مصالح کشور و انتشار کتب ضد رژیم توسط آن» است:

«درباره دکتر علی شریعتی مزینانی

محترما باستحضار می‌رساند.

فعالیت‌های مذهبی حسینیه ارشاد در واقع قائم به وجود دکتر علی شریعتی مزینانی که به طور نسبتا مرتب در این حسینیه سخنرانی می‌نماید می‌باشد، این شخص در گذشته فعالیت‌های خلافی را علیه مصالح کشور انجام می‌داده که بعدا در ظاهر خود را فردی که قصدش مبارزه با عناصر منحرف می‌باشد قلمداد و در زمینه‌های مذهبی شروع به فعالیت کرده و با گام گذاشتن در حسینیه ارشاد در این زمینه تلاش‌های زیادی از خود نشان می‌دهد.

آن‌طوری که نوشته‌ها و اظهارات یادشده نشان می‌دهد در جریان فکری مشارالیه هیچ‌گونه تغییری به وقوع نپیوسته، بلکه وی با هوشیاری کامل مقاصد خود را در پوشش مسائل مذهبی به مستمعین اظهاراتش و خوانندگان کتبی که انتشار می‌دهد، ارائه می‌کند و هر روز گام جدیدی در این راه برمی‌دارد. در طرز تفکر نام‌برده وجوه تشابه بسیاری با عناصر سازمان آزادی‌بخش ایران وابسته به جمعیت به اصطلاح نهضت آزادی مشاهده می‌گردد، و وجه تمایز او با این افراد صرفا عدم اظهار نیات خود به طور آشکار و ارائه آن در قالب‌های خاص مذهبی است و به طور کلی می‌توان نام‌برده را عامل اصلی وقایعی که در حسینیه مذکور می‌گذرد دانست زیرا هیات‌مدیره و گردانندگان حسینیه موصوف نیز تحت تاثیر و نفوذ وی می‌باشند و در واقع آلت بلااراده‌ی وی هستند.

نکته‌ی دیگری که در خصوص وضعیت حسینیه‌ی مورد بحث شایان توجه و امعان نظر است انتشارات حسینیه‌ی مزبور می‌باشد که بدون هیچ کنترل و کسب مجوزی صورت می‌گیرد. قسمت انتشارات حسینیه‌ی مذکور مطالب مذهبی و سخنان نام‌برده را به‌ صورت کتب مختلف و نشریات و جزوات متعدد در اختیار عناصر مذهبی قرار می‌دهد و قبل از انتشار به علت آن‌که مجوز قانونی مانند انتشار سایر کتب از مراجع مسئول اخذ نمی‌نمایند مطالب خود را در پوشش‌های مناسب به خوانندگان تلقین می‌کند و خلاصه‌ی دو کتاب شهادت و از کجا آغاز کنیم که به شرح پیوست از عرض می‌گذرد مؤید این امر می‌باشد.

با عرض مراتب بالا چنان‌چه صلاح دانسته شود نام یادشده از سخنرانان حسینیه‌ی مذکور حذف و شدیدا تحت مراقبت قرار گیرد و انتشارات حسینیه‌ی مزبور نیز به دقت کنترل و ترتیبی اتخاذ گردد قبل از انتشار هرگونه کتاب و نشریه‌ای مطالب آن مورد بررسی و پس از کسب اجازه مبادرت به انتشار آن نمایند. موکول به رای عالیست.»

چهار روز بعد از این گزارش، مکاتبه‌ی دیگری صورت می‌گیرد که دو ماه بعد از آن (۴ر۱۱ر۵۱) منجر به نامه‌ی رئیس ساواک با شهربانی کل کشور در خصوص جمع‌آوری بعضی از آثار دکتر شریعتی می‌شود.

درباره‌ی کتب تالیفی دکتر علی شریعتی مزینانی

پیرو شماره ۹۸۵۴ر۳۱۲ – ۲ر۹ر۵۱

دکتر علی شریعتی مزینانی که از عناصر ناراحت و مخالف دولت می‌باشد و قبلا با سخنرانی در حسینیه‌ ارشاد و برخی از کانون‌های دانشجویی مبادرت به ایراد سخنان تحریک‌آمیز می‌نمود، به موازت این‌گونه اقدامات، و از طریق انتشارات حسینیه ارشاد و با سوءاستفاده از این‌که نشریات حسینیه‌ی موصوف وسیله مقامات مسئول به طور کافی کنترل نمی‌شد، کتب تحریک‌آمیزی تالیف و منتشر نموده بود. اما پس از بسته شدن حسینیه ارشاد تهیه و توزیع این‌گونه کتب و جزوات پایان نگرفت به طوریکه هم‌اکنون جزوه‌ها و کتاب‌های مزبور از تهران به اکثر مناطق کشور ارسال گردیده و می‌گردد. با توجه به این‌که شخص نام‌برده سعی نموده در این‌گونه کتب با قلب حقایق دین مبین اسلام و نتیجه‌گیری‌های گمراه‌کننده، از اعتقادات مذهبی افراد سوءاستفاده نموده و آن‌ها را به سوی فعالیت‌های مضره‌ سیاسی سوق دهد، خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به جمع‌آوری کتب تالیف‌شده وسیله نام‌برده بالا که لیست اسامی آن‌ها به پیوست ایفاد می‌گردد، در تهران و سایر نقاط کشور اقدام و نتیجه را به این سازمان اعلام نمایند.

رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور - ارتشبد نصیری

۱- از کجا آغاز کنیم

۲- شهادت

۳- یکبار دیگر ابوذر

۴- علی، مکتب، وحدت و عدالت

۵- امت و امامت

۶- روش شناخت اسلام

۷- مسئولیت شیعه بودن

۸- شیعه علوی و شیعه صفوی

۹- اسلام‌شناسی (جزوات متعدد)

برآیند اسناد و گزارش‌های ساواک نه تنها موید ادعای دکتر نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک نیست، بلکه برخلاف آن آثار و سخنرانی‌های او را «تحریک‌آمیز» تشخیص داده و درصدد جمع‌آوری و تعطیلی آن برآمدند.

پی‌نوشت:

۱. در دامگه حادثه، خاطرات پرویز ثابتی به کوشش عرفان قانعی‌فرد‏‏‏‏ صص ۲۸۰-۲۷۹

۲۴۵۲۵۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899765

دیگر خبرها

  • درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور
  • تاکنون ۱۰۰ هزار جلد مصحف شریف در طرح ملی نورباران جمع آوری شده است
  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • فعالیت مجامع اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی
  • وزیر کشور: عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی مذهبی ماست