Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی، مهدی عباس‌زاده دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی در نشست خبری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که در موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی  وزارت علوم برگزار شد، گفت:‌ جشنواره دارای 15 گروه علمی و تیم عضویت در شورای علمی است. ضمن اینکه در بخش بین الملل یک شورای علمی و کمیته بین الملل و شورای علمی و سیاستگذاری قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه جشنواره فارابی در دو بخش داخلی و بین الملل با فرایند خاص خود فعالیت دارد، عنوان کرد: در بخش داخلی مجموعه آثاری که در دوره سیزدهم در سامانه ثبت شد 3 هزار 88 اثر بود که این تعداد قدری کمتر از دوره قبل است. شاید این کاهش تعداد به علت شیوع کرونا بوده است اما امید داریم که با تحول  صورت گرفته تعداد آثار برای دوره بعد بیشتر شود.
عباس زاده بیان کرد: از بین آثار ارسالی در نخستین پالایش‌ها مصادیق پژوهشی انتخاب می شوند که پس از پالایش اولیه، تعداد دو هزار و 669 اثر باقی ماند که در 15 گروه علمی به تناسب حوزه موضوعی تقسیم می شود.
وی با اشاره به وجود 15 کارگروه علمی حوزه علوم انسانی اسلامی در جشنواره فارابی، اظهار کرد: موضوعات علوم اخلاق، ادیان و عرفان، علوم تاریخ و جغرافیا و باستان‌شناسی، علوم حقوق، علوم زبان ادبیات و زبان شناسی، گروه علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، گروه علوم اقتصادی و مدیریت و علوم مالی، گروه علوم تربیتی، روانشناسی و ورزشی، گروه علوم سیاسی، روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای، گروه علوم قرآنی تفسیر و حدیث، گروه فقه و اصول، گروه فلسفه، منطق و کلام، گروه فناوری اطلاعات اطلاع رسانی و کتابداری، گروه مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی، گروه مطالعات هنر و زیباشناسی و گروه مطالعات میان رشته ای به تناسب موضوع در گروه ها تقسیم شدند.
دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی با اشاره به اینکه در گروه‌ها نخستین اقدام ارزیابی اجمالی در درون خود گروه انجام می گیرد، اظهار کرد: اعضای گروه متشکل از مدیران و استادان برجسته کشور هستند که آثار را بررسی می کنند تا شایستگی اثر به مرحله ارزیابی همه جانبه را مشخص کنند.ضمن اینکه در یک گروه چند کارگروه تشکیل شد. سه کارگروه فرعی تشکیل شدند و آثار را با ذقت بررسی کردند و در نهایت 207 اثر برای ارزیابی همه جانبه یا تفصیلی ارسال شد.
وی با اشاره به شاخصه های مورد نظر در بررسی آثار جشنواره بیان کرد: کاربرگ دقیق جشنواره با شاخص های انتخاب صوری و محتوایی آثار مشخص شد. در جشنواره فارابی باید پژوهشگر در  بحث مساله محوری پژوهش مساله ای را مطرح و به نحو روشمند حل کرده باشد. مطالب باید نوآوری داشته باشند. در تحقیقات منتخب باید دیدگاه ها به بررسی و نقد گذاشته شود و نظریه جدید را مطرح کرده باشد. این تحقیقات باید بتوانند مشکلات عملی نظام اسلامی را حل کنند. 
عباس زاده ادامه داد: آثار ارسال شده به جشنواره در ابتدا توسط دو داور در بیرون از جشنواره ارزیابی همه جانبه می شود. نتیجه آن طبق آیین نامه اگر ارزیابی دو داور بیش از 50 امتیاز تفاوت داشته باشد به داور دوم یا سوم ارسال می شود.  مواردی هم به داور پنجم و ششم ارسال شده بودند زیرا اختلاف نظر درباره این آثار زیاد بود. فرایند بسیار پیچیده ای برای انتخاب انجام گرفت و دقت زیادی در جشنواره فارابی در نظر گرفته شد. 
دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی با بیان اینکه  از 207 اثری که برای داوری ارسال شده 16 اثر برگزیده و شایسته تقدیر در دو بخش جوان و بزرگسال انتخاب شدند، گفت: در جوایز دو رتبه شایسته و برگزیده در سه سطح یک تا سه داریم. در این دوره برگزیده رتبه یک نداشتیم. بیشترین جوایز شامل برگزیدگان سطح سه شایسته تقدیر را شامل می شدند.
عباس زاده با بیان اینکه امیدواریم که علوم انسانی به لحاظ کیفیت ارتقاء بیشتری یابد، اظهار کرد: در دو بخش جوان پایین 35 سال سن و در بخش بزرگسال بالای 35 سال سن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه هر ساله بخش مهم جشنواره شخصیت‌های پیشگام و پیش ساز هستند، ابراز کرد: پیش گام به استادانی که در رشته خود چهره، مرجع و نظریه پرداز هستند و رزومه علمی قوی دارند ولی مرحوم شدند، گفته می شود. امسال برای نخستین بار در دور سیزدهیم از گروه های علمی کمک گرفتیم  لذا چندین نفر به شورای علمی پیشنهاد داده شدند. با توجه به ظرفیت و امکانات محدود نمی توان از همه افراد تقدیر کرد. در این دوره ده نفر، 5 شخصیت پیشگام و 5 شخصیت پیشتاز در عرصه علوم انسانی و اسلامی تقدیر و تجلیل می شوند. 


دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی  افزود: در رشته‌های مختلف شامل علوم سیاسی، فرهنگ و تاریخ معاصر ایران، فقه و اصول، تاریخ و پژوهش هنر، کتابداری واطلاع رسانی، علوم سیاسی و انقلاب اسلامی، فلسفه اسلامی و فلسفه تطبیقی، جامعه شناسی و معماری و شهرسازی ده اثر برتر در این دوره هستند.
عباس زاده با بیان اینکه در بخش داخلی مترجم برترهم در نظر گرفته شده است، گفت: این بخش شامل ترجمه از انگلیسی یا عربی به فارسی است. این دوره صرفا به برگردان فارسی محدود بود که دونفر برگزیده داشتیم. دو نفر در شورای علمی و سیاستگذاری، یک نفر از بخش ترجمه عربی به فارسی و یک نفر دیگر در بخش ترجمه از انگلیسی به فارسی انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه در جشنواره یک بخش به نام نظریه پرداز برجسته وجود داشت، ابراز کرد: هیات کرسی های نظریه پردازی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شده است که نظریه پرداز برتر را تعیین می کنند هر دوره یک نفر نظریه پرداز برتر را به ما معرفی می کنند که در این دوره هم یک نظریه پرداز برجسته داشتیم.
  عباس زاده با بیان اینکه حوزه دیگر در بخش داخل انجمن علمی و نشریه علمی برتر است، خاطرنشان کرد: انتخاب این بخش از طرف وزارت علوم معاونت فناوری استعلام می شود که شاخص های مفصلی برای تعیین مجلات و انجمن های برتر دارند و در نهایت یک انجمن و یک نشریه برتر انتخاب شدند. در این دوره از حوزه علمیه هم درخواست شد که نشریه و انجمن علمی برتر خود را معرفی کند.
دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی در خصوص بخش بین الملل بیان کرد: برای این بخش در این دوره 65 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و با رایزنی‌های فرهنگی با وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دستگاه های بین المللی و اساتید درخواست شد که افراد برتر را معرفی کنند.
وی در پایان اضافه کرد: 84 اثر در بخش خارجی به دبیرخانه ارسال شده و در نهایت 65 اثر به بحث و بررسی رسید. در بخش بین‌الملل در سه حوزه ایران‌شناسی، اسلام شناسی و علم دینی افراد برتر تعیین شدند.  از این 65 محقق 10 محقق برتر انتخاب شدند که نفرات برتر از کشورهای بنگلادش در حوزه اسلامی شناسی و علم دینی، از کشورهای فیلیپین، لبنان، مالزی، هند، پورتوریکو و مراکش در حوزه اسلامی شناسی، از لبنان در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی و از کشور بوسنی و هرزگوین در حوزه ایران شناسی آثار برگزیده شدند.

منبع: الف

کلیدواژه: دبیر شورای علمی جشنواره بین المللی فارابی جشنواره فارابی نظریه پرداز انتخاب شدند ارسال شده عباس زاده گروه علوم ارسال شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۱۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»

دوازدهمین اجلاس بین‌المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی چهارشنبه هفته گذشته در سن پترزبورگ برگزار شد که دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در آن شرکت و سخنرانی داشت.

به گزارش ایسنا، در این اجلاس دبیران شورای امنیت ملی ، مشاوران امنیت ملی، معاونان نخست وزیر، روسای سرویس های امنیتی و اطلاعاتی بیش از یکصد کشور جهان حضور داشتند.

موضوعاتی از جمله مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و موضوعات دفاعی غیر نظامی در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

همچنین چهار نشست با عناوین "تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی ( تهدیدها و فرصت ها)"، "حفظ هویت ملی و ارزش های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی"، "همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی" و "مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی" برگزار شد.

درحاشیه این اجلاس نیز نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی، فناوری‌های پیشرفته، امنیت اطلاعات و مقابله با چالش های جدید و انرژی هسته‌ای برگزار شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان  که بنا به دعوت نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه به سن‌پترزبورگ سفر کرده بود، علاوه بر شرکت در اجلاس فوق، با همتایان خود از روسیه، چین، برزیل، عراق و افریقای جنوبی دیدار کرد.

در جریان دیدار احمدیان با پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه علاوه بر بررسی مسائل دو جانبه، دو طرف تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه روابط  را امضا کردند.

به گزارش ایسنا، با توجه به شرایط فعلی منطقه و وجود برخی تنش‌ها، به ویژه پس از آنکه ایران توانست با عملیات وعده صادق به تهاجم اسرائیل به سفارتخانه کشورمان در دمشق پاسخ دهد،‌ حضور و سخنرانی احمدیان در اجلاس سن پترزبورگ و بیان مواضع ایران و تشریح جزئیات و دستاوردهای این پاسخ تنبیهی برای شرکت‌کنندگان قابل توجه بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در بخشی از سخنرانی‌اش در اجلاس بریکس، یکی از مهمترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی را امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری دانست که حل این چالش نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

وی با اشاره به دو تهدید بزرگ «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» اظهار کرد: امنیت اطلاعات آنگونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.

احمدیان گفت: امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است. فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ کند.

احمدیان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان همچنین  به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد و گفت: رژیمی که با نسل کشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد. کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.


به گفته احمدیان، مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.

احمدیان توصیه کرد که در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند و در این رابطه یک بسته پیشنهادی در پنج محور ارائه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • انتقاد بازیگر قدیمی به جیغ و دست و هورا در شب آخر عروسک‌خونه
  • نشست خبری معاون علمی رییس‌جمهور
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • تصاویری از نشست خبری همایش بین المللی اندیشه های قرآنی آیت الله العظمی خامنه ای
  • نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • آغاز نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»