Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل آب و فاضلاب استان مرکزی با بیان اینکه کیفیت آب در شهر اراک مطلوب است گفت: آبرسانی در ۶۷ روستای استان درقالب پروژه محرومیت‌زدایی درنظر گرفته شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف عرفانی‌نسب در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب با اشاره به وضعیت آبی استان مرکزی اظهار داشت: وضعیت آبی استان در مقایسه با بلندمدت حدود 30 درصد بارش‌ها کمتر بوده و در فصل بهار وضعیت مطلوب نبود و اگر بارندگی در فصول مختلف داشتیم شاید وضعیت بهتر بود گرچه به نسبت سال گذشته 5 درصد بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال 99 و 1400 وضعیت به لحاظ بارش‌ها نامناسب بود که این موضوع سبب شده تا آبرسانی در شهر و روستاها در استان با مشکل مواجه شود اما اقداماتی از سال گذشته به ویژه در روستاها و برخی شهرها انجام شد تا تابستان‌ پیش‌رو با کمترین مشکل سپری شود.

مدیرعامل شرکت آب‌ و‌ فاضلاب استان مرکزی ادامه داد: در وضعیت آبرسانی شهرها باید برای دو شهر تفرش و مامونیه احساس خطر کنیم که متاسفانه در سال گذشته در تفرش روزانه 7 تا 8 ساعت قطعی آب داشت و در شهر مامونیه هم برنامه حفر دو حلقه چاه داشتیم که کار یک حلقه تمام و دیگری به احتمال زیاد تا هفته آینده به اتمام می‌رسد.

عرفانی‌نسب تصریح کرد: اگر مشکل قطعی برق ما را با مشکل مواجه نکند در زمینه وضعیت آبی هم امسال در وضعیت مناسبی خواهیم بود و از پیک مصرف گذر می‌کنیم، در تفرش خط اضطراری از چشمه هفتیان آماده است اما مشکلاتی دارد که شرکت آب منطقه‌ای باید آنها را برطرف کند و امیدواریم در تفرش با مشکل ویژه‌ای مواجه نشویم.

وی با اشاره به اقدامات حوزه روستایی گفت: در حوزه روستایی در سال گذشته در انتهای فصل گرما با 150 روستای دارای مشکل آب روبه رو بودیم که به صورت جیره‌بندی آبرسانی سیار داشتند و با اقداماتی که انجام شده پیشبینی می‌شود امسال به 107 روستا برسد.

مدیرعامل شرکت آب‌ و‌ فاضلاب استان مرکزی بیان کرد: امروز 23 روستا با مشکل رو به رو هستند که 10 روستا مربوط به اراک است و برای رفع مشکل آنها مجتمع امیرکبیر تعریف شده و کار اجرایی آن از دو هفته گذشته شروع شده، البته برای این تعداد روستا برنامه‌هایی در نظر گرفته شده که امیدواریم کار اجرایی آنها با سرعت انجام شوند و به عدد پیش‌بینی امسال نرسیم.

عرفانی‌نسب عنوان کرد: پروژه‌های مهمی امسال در دست اقدام است که کمک می‌کند تا در سال‌های آینده در حوزه آب و فاضلاب با مشکلات کمتری مواجه شویم به طوری که یکی از پروژه‌های مهم پروژه فاضلاب شهر اراک است و امیدواریم تا 4 ماه آینده فاز سوم تصفیه‌خانه فاضلاب اراک به اتمام برسد البته اکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: پروژه بعدی تصفیه خانه فاضلاب خمین است که بیش از 80 درصد پیثشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم در دهه فجر امسال خاتمه یابد همچنین تصفیه‌خانه فاضلاب شازند هم در دستورکار است که جزو برنامه افتتاحی امسال نیست اما جزو پروژه‌های ویژه وزارت نیرو است و تلاش می‌شود تا 1402 پروژه فاضلاب شازند آستانه که در بخش شبکه حدود 60 درصد و بخش ساختمانی 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت آب‌ و‌ فاضلاب استان مرکزی افزود: آبرسانی در 67 روستای استان درقالب پروژه محرومیت‌زدایی درنظر گرفته شده که در شهرستان‌های کمیجان، خنداب، خمین، شازند و ساوه با اعتباری بالغ بر 233 میلیارد تومان در دست اقدام است تا جمعیتی بالغ‌بر 25 هزار نفر تحت پوشش قرار گیرند که 175 کیلومتر شبکه انتقال و توزیع آب، ساخت 4 هزار مترمکعب مخزن، 20 کیلومتر خط انتقال برق، حفر 10 حلقه چاه پروژه‌های مهم در حوزه روستایی است گرچه در قالب اعتبارات استانی برای امسال پروژه‌هایی تعریف می‌شود اما هدفگذاری در حوزه محرومیت‌زدایی بوده است.

عرفانی‌نسب تصریح کرد: در حوزه شهری 2 هزار مترمکعب مخزن در مامونیه و 2 هزار مترمکعب در فرمهین ایجاد می‌شود و بازسازی ایستگاه‌های پمپاژ اراک، احداث2 هزار مترمکعب مخزن در محلات و تکمیل فاز دوم آب شیرین‌کن فراهان نیز در برنامه کاری است و امیدواریم که امسال پروژه احداث مجتمع کمال صالح برای 46روستا به پیشرفت فیزیکی 80 درصد برسد.

وی با اشاره به عملکرد سال گذشته گفت: سال گذشته 100کیلومتر خط انتقال آب اجرایی، اصلاح 160 کیلومتر شبکه توزیع، 20 حلقه چاه حفر و 3 هزار و 100 مترمکعب مخزن احداث شد همچنین 17 حلقه چاه تجهیز و 11 کیلومتر خط انتقال برق برای تجهیز چاه و دو تصفیه خانه برای فرمهین و کمال صالح احداث شد که برای تصفیه‌خانه کمال صالح 20 درصد از ظرفیت راه‌اندازی و برای فرمهین 50 درصد ظرفیت راه‌اندازی شده و اعتبارات سال گذشته 412 میلیارد تومان بود که 265 میلیارد تومان تخصیص یافت.

مدیرعامل شرکت آب‌ و‌ فاضلاب استان مرکزی با اشاره به منابع در دسترس وضعیت آبرسانی استان گفت: حدود930منبع آبی از چشمه، قنات و چاه در استان وجود دارد و از هزار و 112 روستا تعداد 865 روستا تحت پوشش قرار دارد و اصلاح شبکه‌های داخلی در دستور کار است، 26 و نیم درصد از آب هدر می‌رود که نیازمند اعتبار ویژه است، در واقع 60درصد شبکه‌های استان درگیر فرسودگی بوده و عمر بالای 20 سال دارند.

عرفانی‌نسب تصریح کرد: برای شهرهای دارای تنش پروژه‌های ویژه تعریف شده که وضعیت آبرسانی را تثبیت می‌کند و 77 درصد جمعیت استان شهری هستند و باید در حوزه شهر برنامه ویژه داشته باشیم .

وی عنوان کرد: مصرف استاندارد سرانه برای هر نفر 140 لیتر است که به عبارتی در شهرها به 150 لیتر و در روستاها 184 لیتر است و باید در این حوزه مردم کمک کنند که 48 درصد از مشترکان استان الگوی مصرف را رعایت می‌کنند اما آب مصرفی توسط این قشر 25 درصد آب تولیدی استان است بنابراین سایر مشترکان باید در الگوی مصرف همکاری داشته باشند زیرا فرهنگسازی و طریقه درست به مدیریت مصرف کمک شایانی می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب‌ و‌ فاضلاب استان مرکزی با اشاره به اینکه 84 درصد مشترکان استان در حوزه خانگی هستند، گفت: قیمت تمام شده هر لیتر آب هزار و 600 تومان و میانگین قیمت فروش رفته 770 تومان است که اختلاف بالایی وجود دارد و در حوزه خانگی حدود 900 تومان دولت به این بخش کمک می‌کند که اگر رعایت شود می‌تواند در حوزه سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها کمک کند.

عرفانی‌نسب با اشاره به اینکه ارتباط با رسانه‌ها، توزیع بروشور و آموزش چهره به چهره برای فرهنگسازی استفاده درست از آب انجام می‌شود، گفت: درباره کیفیت آب موضوع اصلی نیترات است که در اراک این موضوع وجود ندارد و نگرانی‌ که در اوایل دهه 90 بود برطرف شد و یکی از پروژه‌هایی است که شرکت آب منطقه‌ای انجام می‌دهد که بخشی از رینگ شمالی انجام شده و اجرای این رینگ‌ها جزو برنامه‌هایی است که امیدواریم تا پایان سال انجام شود.

وی ادامه داد: برای پیک مصرف 2 هزار و 300 لیتر بر ثانیه برای اراک آب نیاز است که هزار لیتر آن از چاه‌ها تامین می شود بنابراین اکنون نگرانی تهدیدکننده درباره آب شهر اراک وجود ندارد و به سبب اینکه در بعضی مناطق از آب چاه استفاده می‌شود قدری طعم آب متفاوت است.

مدیرعامل شرکت آب‌ و‌ فاضلاب استان مرکزی افزود: در فراهان میزان نیترات موجود در آب بیش از حد مجاز بود که مجتمع آبرسانی این منطقه با 50 درصد ظرفیت در حال بهره‌برداری است و قرارگاه امام حسن(ع) 10 دستگاه آب‌شیرین‌کن خریداری می‌کند که امیدواریم بتوانیم در روستاهای شهر اراک مستقر کنیم.

آبرسانی سیار در روستاهای استان خراسان جنوبی 2 برابر شدکسری 125 میلیون مترمکعبی آب در خراسان جنوبی/ پیگیر انتقال آب از دریای عمان هستیمپشت سر گذاشتن 2 مرحله حساس تنش آبی در گیلان/ آب کافی تا پایان فصل زراعی موجود است

عرفانی‌نسب با اشاره به بهره‌برداری از پساب فاضلاب گفت: روستای ایبک‌آباد به زودی مشکل کمی آب برطرف می‌شود و 2دستگاه آب‌شیرین‌کن در روستای مشهدالکوبه اضافه شد، 30 روستا در استان دستگاه آب‌شیرین‌کن دارند که 15 دستگاه دیگر در برنامه داریم تا اضافه کنیم.

وی ادامه داد: یکی از ضعف‌های استان و کشور عدم استفاده از فاضلاب تصفیه شده است که در استان حدود هزارو 400 لیتر بر ثانیه پساب تولید می‌شود و به جز شهرستان محلات که در آن 20لیتر بر ثانیه پساب توسط یکی از دامداری‌ها استفاده می‌شود، استفاده‌ای از پساب در استان نمی‌شود درحالیکه یکی از اهداف احداث تصفیه خانه‌ها، استفاده از پساب در صنعت است که کمتر در استان محقق شده البته در شازند مذاکراتی با پتروشیمی و پالایشگاه انجام و دعوت شده که از پساب استفاده کنند و در دلیجان نیز برای صنایع در سایت فراخوان داده شده که تا پنجشنبه فرصت دارد.

انتهای پیام/713 /ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس فاضلاب استان مرکزی مدیرعامل شرکت آب هزار مترمکعب مترمکعب مخزن آب شیرین کن عرفانی نسب تصفیه خانه سال گذشته شهر اراک حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۳۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، یاسر اکبریان امروز دوشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به پیشرفت فیزیکی مناسب طرح جهاد آبرسانی در لرستان، اظهار داشت: پیشرفت فیزیکی طرح در حال حاضر ۷۰.۲۵ است.

وی عنوان کرد: آبرسانی به ۷۰ روستای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی انجام شده است و مابقی تا پایان دولت سیزدهم انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، گفت: با اجرای این طرح تعداد ۱۲۵ روستا با جمعیتی معادل ۷۱ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان لرستان قرار خواهند گرفت.

اکبریان، بیان کرد: با رایزنی انجام شده در سطح وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفا کشور تلاش خواهیم کرد تعداد روستاهای برخوردار از این طرح را افزایش دهیم، پیش‌بینی ما این است که در مجموع این روستاها به ۳۰۰ مورد برسد.

وی افزود: قرارداد فاز دوم طرح جهاد آبرسانی استان به‌زودی نهایی می‌شود.

کد خبر 6098069

دیگر خبرها

  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • ۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند