Web Analytics Made Easy - Statcounter

بن هاجز، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در یک مصاحبه‌ای با پایگاه خبری صدای جدید اوکراین، نسبت به واکنش ضعیف غرب به وقوع جنگ در اوکراین و همچنین سطح پایین آمادگی این کشور ابراز تاسف کرد؛ وی همچنین طی مصاحبه با خبرنگار این پایگاه خبری به پرسش‌هایی پیرامون ابعاد مختلف حمله روسیه به اوکراین پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در حال حاضر در مرکز مطالعات استراتژیک برای سیاست اروپا مشغول به کار است و نسبت به افزایش قریب‌الوقوع بودن حمله روسیه به اوکراین در تابستان ۲۰۲۱ هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از غرب به دلیل نبود استراتژی امنیتی دریای سیاه و کمبود توجه به تحریکات روسیه انتقاد کرد.

خبرنگار: اکثر مردم حمله روسیه به اوکراین را از لحاظ ماهیت و طول مدت با جنگ جهانی دوم مقایسه می‌کنند. آیا شما با این دیدگاه موافقید؟

هاجز: من فکر می‌کنم یکی از موارد مشترک میان حمله روسیه به اوکراین و جنگ جهانی دوم، میزان شدت، خرابی و کشتار آن است؛ نمونه‌ای که دنیا در ۸۰ سال اخیر به خود ندیده است. من همچنین می‌خواهم به جنایات جنگی روسیه و جنایات علیه بشریت اشاره کنم، مواردی که هر دوی آنها در جنگ جهانی دوم و جنایات نازی‌ها بود. طبیعتا، تفاوت‌هایی هم وجود دارد، پیشرفت تکنولوژی، به خصوص پهپادها و تسلیحات مدرنی که بسیار متفاوت‌تر از جنگ جهانی دوم هستند. با این حال، تفکر رهبری ارتش روسیه اساسا از جنگ جهانی دوم بدون هیچ تغییری باقی مانده است.

خبرنگار: ما همچنین راجع‌به طولانی بودن جنگ، اینکه این جنگ نه ماه‌ها بلکه سالها طول خواهد کشید، گفت‌وگو کرده‌ایم. آیا شما با این ارزیابی موافقید؟

هاجز: اگر اوکراین هر آنچه را که نیاز دارد از کشورهای غربی بگیرد و اگر اوکراینی‌ها سرسختانه همانطور که اکنون در حال جنگ هستند، بجنگند، من فکر می‌کنم روسی‌ها تا پایان سال به موقعیت ۲۴ فوریه خود بازخواهند گشت. اگر غرب نسبت به کمک‌های ارسالی به اوکراین بی‌میل شود، بله این جنگ می‌تواند سالها طول بکشد.

خبرنگار: ما از شرکای غربی خود سپاسگزاریم اما تسلیحاتی که ما از آنها می‌گیریم کافی نیست. به نظر شما چرا محموله‌های تسلیحاتی به اوکراین بسیار آهسته و کند هستند؟

هاجز: دلایل مختلفی وجود دارد. تصمیماتی مبنی بر ارائه کمک‌های امنیتی به اوکراین بایستی سریعتر اتخاذ و این تسلیحات باید زودتر به مردم اوکراین داده می‌شد. کشورهای غربی برای مدتی به دلایل شخصی خود نسبت به این کار بی‌میل شدند. برخی‌ها توانایی‌های روسی را دست بالا گرفتند. اما مخاطبان شما نباید فراموش کنند که چه تعداد تسلیحات و چقدر تجهیزات یا کمک‌های دیگر تا به الان به اوکراین ارائه شده است. بسیاری از کشورها توان دفاعی خود را کاهش دادند تا هر آنچه که اوکراین نیاز دارد را برای آن‌ها بفرستند. میلیون‌ها میلیون دلار پیشتر ارسال شده و همچنان ارسال خواهد شد. من فکر می‌کنم این موضوع مهم است که شما بدانید. البته که این کمک‌ها کافی نیست. دلایل دیگری هم وجود دارند. بیایید رک و صریح باشیم. اوکراین برای یک حمله احتمالی آماده نبود. کارهای بسیار زیادی باید انجام می‌شد. برای مثال توپخانه‌های زیادی باید تاسیس می‌شد. نیروهای دفاعی این کار را بسیار دیرتر انجام دادند. در حال حاضر غرب مقصر است اما من فکر می‌کنم این مسئله تصویر درست و کاملی را مبنی بر اینکه چرا این جنگ در حال تداوم است، نمی‌دهد.

خبرنگار: آیا فکر می‌کنید در ماه‌های آتی اوکراین تسلیحات کافی برای حفظ مرز در شرق و جنوب دریافت خواهد کرد؟

هاجز: اول از همه، اکنون بیشتر از همیشه توپ‌ها و راکت‌هایی در حال رسیدن به اوکراین هستند. هویتزرهای آلمانی به همراه تسلیحات فرانسوی از پیش رسیده‌اند و سامانه‌های "هیمارس" ساخت آمریکا و مهمات بیشتر از سایر کشورها در حال رسیدن به اوکراین هستند. همه چیز در مسیر درست پیش می‌رود و تجهیزات تمام نمی‌شود. اکنون لجستیک چالش اصلی است: چگونه تمامی اینها را از لهستان و غرب اوکراین به خطوط مقدم در زمان مقرر ارسال کنند. من فکر می‌کنم که موقعیت به طرز چشمگیری عوض خواهد شد و در نهایت این تسلیحات به دست سربازان اوکراینی خواهد رسید.

خبرنگار: به نظر شما اوکراین به چقدر تسلیحات بیشتر احتیاج دارد تا بتواند موقعیت را به ضدحمله بدل کند؟ آیا می‌شود حدس و گمانه‌هایی زد که چه موقع چنین چیزی ممکن است رخ دهد؟

هاجز: از آنجایی که نمی‌دانم اوکراین دقیقا الان چه چیزهایی دارد، نمی‌توانم چنین پیش‌بینی را انجام دهم. اما مطمئنم که فرمانده کل قوا اوکراین، وزیر دفاع و همتایان و متحدان آنها در ایالات متحده و انگلیس به خوبی نسبت به چنین اتفاقاتی آگاه هستند. من به عنوان غیرنظامی چنین اطلاعاتی را ندارم.

خبرنگار: روسیه قطعا در رویکرد سنتی خود نسبت به جنگ موفق شده است. ارتش اوکراین چگونه می‌تواند به این مفهوم پاسخ دهد. شاید به روش نامتقارن؟

هاجز: به نظرم اوکراین از پیش توانسته است یک پاسخ بسیار منعطفی را بدهد. توپ و موشک‌های شما در حال ضربه زدن به توپ‌ها و موشک‌های آن‌هاست در حالیکه تجهیزات اوکراینی در حال بهتر شدن است و حتی کیفیت آن‌ها از تجهیزات روسی هم بهتر می‌شود. قدم بعدی این است که شما از هر ابزاری که در دست دارید بهره بگیرید تا جلوی موشک‌های روسی بایستید و توپ‌های آنها را هدف قرار دهید.

خبرنگار: با درنظر گرفتن سرعت ارسال تسلیحات به اوکراین، به نظر می‌رسد غرب به دنبال خسته کردن روسیه است تا به جای شکست کامل نظامی روسیه. آیا شما با این نظر موافقید؟

هاجز: نمی‌دانم. شخصا من شکست کامل روسیه را در این جنگ می‌خواهم. خیلی از مردم در سراسر جهان مشتاقند که روسیه کاملا شکست بخورد.

خبرنگار:  روزانه حدود ۲۰۰ اوکراینی کشته می‌شوند. این بهای سنگینی است که ما برای دفاع از خود پرداخت می‌کنیم. آیا فکر می‌کنید نیروهای روسی در آینده‌ای نزدیک خسته خواهند شد؟

هاجز: هر کشوری برای خودش تصمیم می‌گیرد که آیا بهایی که برای پیروزی پرداخت می‌کند، قابل قبول است یا نه. هر سرباز کشته شده یک فقدانی است برای یک خانواده‌ اوکراینی و من مطمئنم که نیروهای مسلح اوکراین هر کاری می‌کنند تا تعداد قربانی‌ها را کاهش دهند. متاسفانه ما می‌توانیم مشاهده کنیم که روسیه ارزشی به جان شهروندان خود نمی‌دهد و هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر چنین رویه‌ای وجود ندارد. اوکراین و متحدان غربی این کشور هرکاری می‌کنند تا اطمینان کسب کنند که تعداد کشته‌ شده‌ها در این جنگ زیاد نمی‌شود. برای اوکراین مهم است که به آموزش نیروهای خود ادامه دهد. این کار به اندازه دریافت تسلیحات مهم است.

خبرنگار: به نظر شما تا چه اندازه نشست‌های معین وزرای دفاع اوکراین، اتحادیه اروپا و ناتو در پایگاه هوایی "رامشتاین" ایالات متحده در آلمان موثر است؟

هاجز: من فکر می‌کنم فرمت بسیار موثری است و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به همراه سایر کشورهای شرکت‌کننده باید به آن اعتبار ببخشند. به نظرم این جلسات میان افراد بسیار منطقی برگزار می‌شود و برای اوکراین و سایر جهان نیز حائز اهمیت است.

خبرنگار: فکر می‌کنید چه موقع این جنگ تمام شود؟ آیا با آتش‌بس تمام خواهد شد؟

هاجز: ما امیدواریم که این جنگ با آزاد شدن و بازپس‌گیری سرزمین‌های اوکراین تمام شود. و من متقاعد شده‌ام که ارتش اوکراین قادر خواهد بود تا پایان امسال روسی‌ها را به مواضع ۲۴ فوریه خود بازگردانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حمله روسيه به اوكراين آمريكا ناتو حمله روسیه به اوکراین جنگ جهانی دوم من فکر می کنم کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • روسیه: ارتش اوکراین بیش از هزار نظامی دیگر را از دست داد
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • (ویدئو) نابودی سیستم موشکی ۱۰۰ میلیون دلاری روسیه در حمله اوکراین
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • سلیمانی عملیات‌هایی داشته که هیچ ژنرال آمریکایی نداشته!