Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - سارا جعفرزاده: او اکنون حدود ۴ سال است که در فرهنگسرای گلستان حافظ تدریس و تفسیر می‌کند. کارش را ابتدا در فضای مجازی با شرح و نقد اشعار حافظ، مولوی و عطار آغاز کرده و خوشبختانه با استقبال خوبی در آن فضا روبه رو شده و مخاطبان زیادی جذب کرده است. بعد از آن تصمیم به گسترش کارش گرفته و اکنون  فعالیت‌هایش صرفا در فضای مجازی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او دو روز در هفته در کلاس‌هایش میزبان حافظ دوستان بوده و حال و هوای محفل‌شان دیدنی و مباحثش بسی شنیدنی است.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

پیر و جوان شیفته حافظند

در محفل حافظ سن مطرح نیست از دانش‌آموز ۱۷ ساله گرفته تا بانوی ۶۰ ساله، در محفل حافظ حضور دارند و برای شروع کلاس سر از پا نمی‌شناسند. پیر و جوان در کلاسش شیفته حافظ هستند و این موضوع را می‌توان از دقایق اول کلاس یعنی قبل از حضور وحیدی، از همهمه و هیجان شاگردانش و علاقه به شرح غزلیات حافظ دریافت. شاگردانش از طیف خاصی نیستند و از  هر گروه سنی در میان آنها دیده می‌شود. همه با عشق سر کلاس حاضر می‌شوند و قبل از شروع مباحث غزلیات حافظ را برای یکدیگر نقد می‌کنند. وحیدی چندان علاقه ندارد که محفل حافظ را کلاس بنامیم و دراین‌باره می‌گوید: «دورهمی ما اصلا شبیه کلاس نیست و به همین دلیل ما اسم این دورهمی را «محفل حافظ» گذاشته‌ایم.»

۵۰ عاشق ادبیات  

در این محفل خبری از رسم رایج کلاس‌های ادبی و فرهنگی به معنای استاد و شاگردی و وحیدی، صرفا متکلم نیست. کلاس او دیالوگ محور اداره می‌شود. در ابتدای کلاس مقدمه‌ای از هر جلسه و شیوه حافظ در سرایش اشعار مطرح می‌شود و شاگردان غزلی را که از هفته قبل تعیین شده، داوطلبانه می‌خوانند و ایرادات خواندن آنها توسط وحیدی گرفته می‌شود. او درباره محتوای این محفل ادامه می‌دهد:‌ «محفل ما با دیالوگ تک تک افراد شروع می‌شود و من در اکثر اوقات ناظر مناظره آنها با یکدیگر هستم. شخصا علاقه ندارم که خودم فقط متکلم کلاس باشم چون معتقدم هر شخصی از دیدگاه خودش غزلیات حافظ را نقد می‌کند و این موضوع ایرادی هم ندارد. در این دورهمی اتفاقات خوشایندی از جمله خواندن غزل، اصلاح خواندن، نقد و بررسی غزل، ترجمه و مقصود غزل رقم می‌خورد که شاگردان می‌گویند برایشان تجربه بسیار ارزنده‌ای است. من در محفل حافظ هر هفته میزبان حدود ۵۰ شاگرد هستم.»

 کتاب حذر و سفر

وحیدی با وجود اینکه سال‌ها تجربه تدریس دروس حوزه را دارد، حافظ را از همه ابعاد نگاه می‌کند و درباره دلایل علاقه‌مندی‌اش به حافظ می‌گوید:‌ «در اشعار حافظ همه موضوعات گنجانیده شده است. موضوعاتی از جمله فلسفه، دین، روشنفکری، نقد اجتماعی، هنر، زیبایی، موسیقی تربیت و... به اصطلاح می‌گویند: حافظ از همه شعرا اندوخته‌ای در چنته دارد. هیچ شاعری قبل از خودش نیست که حافظ دیوان آن را نخوانده باشد. او در دیوانش ترکیب جدید ایجاد کرده است. کسی که حافظ می‌خواند همه شاعران را با خودش دارد، از  عبید سلمان ساوجی، سعدی، مولوی، عطار گرفته تا سنایی و نظامی. حافظ  شخصیت جامعی دارد و این جامعیت شخصیتش از انسان‌شناسی دقیق او نشأت می‌گیرد حافظ تنها شاعری است که انسان را در زمین و آسمان نگاه می‌کند و در حالیکه در بخشی از اشعارش انسان مهمان سفره معنویت الهی است در همون لحظه انسان را در اسفل السافلین هم نگاه می‌کند. حافظ در یک مصرع انسان را در فرش می‌بیند و در بین بعدی در عرش، به همین دلیل اشعار حافظ برای من جذاب است و به آن علاقه‌مند شدم در یک کلام به دلیل همین تازگی‌ها حافظ برایم شد کتاب سفر و حذر.»

شاگردان یواشکی!

از مهارت‌های هنری مختلف بهره‌مند است و خطاطی را خیلی حرفه‌ای دنبال می‌کند و به رمان و داستان علاقه دارد و شاید به خاطر علاقه‌مندی‌های خاصش است که شاگردانش معتقدند وقتی در محفل حافظ حاضر می‌شوند فارغ از غزلیات حافظ حالشان خوب است که این حال خوب را وحیدی به آنها منتقل می‌کند. این مدرس تشنه اشعار حافظ می‌افزاید: «همیشه در کلاس‌های حوزه، سخنرانی‌ها و محفل حافظ اصلی‌ترین درس را درس حال خودم دانسته‌ام و معتقدم شاگردان قبل از اطلاعات من، حال من را دریافت می‌کنند و همواره سعی می‌کنم با انتقال حال خوب ارتباط خوبی با آنها برقرار کنم. من ۲۵ سال در حوزه تدریس کردم و همیشه وقتی کلاسی برای عده‌ای تشکیل می‌دادم در فضایی دور تر از کلاسم چند نفری از شاگردان را می‌دیدم که برای بهره بردن از کلاسم نشسته‌اند و گوش می‌دهند. با گذشت سالها هنوز عده‌ای به من مراجعه می‌کنند و می‌گویند ما دزدکی از کلاس شما بهره مند می‌شدیم.»

معرفی حافظ به سایر ادیان

یکی دیگر از ویژگی‌های محفل حافظ حضور مسیحیان در اینجاست. شاگردان محفل حافظ به ابتکار وحیدی سال نو میلادی در منزل یکی از آنها حضور یافتند و به او تبریک گفتند. وحیدی دراین‌باره بیشتر توضیح می‌دهد:‌ «حافظ متعلق به دین خاصی نیست و ما در کلاسمان سعی کرده‌ایم حافظ را در چهارچوب دین خاصی معرفی نکنیم. حافظ روح بزرگ دارد و در مشت نمی‌آید. من در کلاسم و حتی خارج از آن سعی کرده‌ام حافظ را به ادیان مختلف معرفی کنم. به عنوان مثال تعدادی شاگرد مسیحی در محفل حافظ دارم که تصمیم گرفتم با آغاز سال نو میلادی یک جلسه از محفل را در منزل یکی از آنها برگزار کنم که خوشبختانه با استقبال خوبی روبه‌رو شدیم و محفل بی‌نظیری در منزل او برگزار شد. وقتی از مسیحیان پرسیدم شما حافظ را کسی به غیر از دین خود می‌دانید؟ در جواب گفت: «من حافظ را از دین خودم می‌دانم و ارتباط خوبی با اشعار او برقرار می‌کنم.»

کد خبر 686703 برچسب‌ها شعر و شاعر محله ادبیات همشهری محله منطقه ۸ حافظ (شاعر شیراز ) تهران حافظه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شعر و شاعر محله ادبیات همشهری محله منطقه ۸ حافظ شاعر شیراز تهران حافظه محفل حافظ غزلیات حافظ اشعار حافظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، امیرحسین میرآبادی رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: نکته بسیار مهمی که در شعار سال بارها و به صورت شفاف مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته مسئله رشد تولید و در سال جدید جهش تولید است. اما تولید نیازمند بازار است و زمانی رشد و جهش اتفاق می افتد که بازارهای بزرگتری داشته باشیم. تولیدکنندگان همیشه به دنبال بازارهایی می گردند که بتوانند ظرفیت های تولیدی خود را افزایش دهند و یکی از مهمترین آن بازارهای بین المللی است.

وی در پاسخ به سوال اهمیت بازارهای بین المللی برای صنعت تجهیزات پزشکی گفت: این بازارها از این جهت مهم هستند که حضور یک کالا در بازارهای بین المللی شرایطی همچون استاندارهای خاص، کیفیت ویژه، خدمات پس از فروش و ضمانت لازم داشته و حتی در بعد طراحی صنعتی و زیبایی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. همچنین سبد محصولاتی که به عنوان توانمندی عرضه می شود سبد بزرگتری خواهد بود و شانس موفقیت در شکل گیری تعاملات اقتصادی بالاتر خواهد رفت.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی ادامه داد: اگر بتوانیم برای شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی فضایی را جهت حضور فعال تر در عرصه بین المللی فراهم کنیم درحقیقت با دسترسی به بازارهای جدید با افزایش تولید روبه رو خواهند شد و از طرفی الزامات بازار ایجاب می کند که شرکتهای تولیدی کیفیت محصولات را ارتقا داده و نتیجه اولیه آن بهبود وضعیت اقتصادی شرکت ها و در نهایت کمک به اقتصاد دانش بنیان کشور است. به همین منظور در تعاملات با کشورهای مختلف، ورود به حوزه های سلامت و تجهیزات پزشکی را دستور کار قرار دادیم که پیشتر آن کشورها مورد توجه قرار نمی گرفتند و بررسی های ما نشان داده بیشتر آنها جذاب، بزرگ و دارای فرصتهای طلایی هستند.

میرآبادی افزود: نمایشگاه ایران هلث به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل های موثر برای توسعه همکاری ها و ایجاد تعاملات بین المللی مبتنی بر فناوری های حوزه سلامت است.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در خصوص نقش آن مجموعه در برگزاری نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ گفت: این سازمان با دعوت از مهمانان خارجی برای حضور در نمایشگاه و همچنین پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان برای شکل دادن ارتباطات خارجی و ایجاد زمینه برای ورود به بازارهای صادراتی جدید با تعامل با دستگاهای مختلفی که در حوزه بین الملل کار می کنند تلاش نموده تا بر غنای نمایشگاه افزوده تا شرکتهای حاضر در نمایشگاه بتوانند از فرصت ایجاد شده حداکثر استفاده را ببرند.

میرآبادی گفت: یکی دیگر از حوزه های حمایتی و تقویت بعد بین المللی این سازمان، اعطای امتیاز ویژه و اولویت به شرکتهای برتر حاضر در نمایشگاه ایران هلث در برنامه های اعزام به خارج از کشور در سال جاری در قالب اعزامهای مستقل یا حضور در پاویون ایران در نمایشگاه های خارجی خواهد بود.

وی در پایان افزود: ایران هلث به عنوان مهمترین رویدادی که در حوزه تجهیزات پزشکی برگزار می شود بستر بسیار خوب برای تعامل با فعالان اقتصادی این حوزه هست و مشارکت در نمایشگاه قطعا ارزش افزوده ای را برای شرکتها به همراه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد در محل دایمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می گردد.

کد خبر 6090981 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (11 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • ۷۱۰ آموزگار جدید از ماه مهر تدریس را در مدارس آذربایجان‌غربی آغاز می‌کنند
  • ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • توضیحات وزیر کشور درباره انسداد مرز‌ها
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر