Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-26@02:25:03 GMT

درآمد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۱۰۵۱

درآمد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت

داده‌های منتشرشده از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نشان داد درآمدهای نفتی این سازمان در سال ۲۰۲۱ میلادی با رشد ۷۷ درصدی همراه بوده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سازمان کشورهای صادرکننده نفت روز سه‌شنبه با انتشار بولتن آماری سالانه خود اعلام کرد که به‌دلیل بهبود قیمت‌ها و تقاضا نسبت به اوج همه‌گیری جهانی ویروس کرونا، درآمد نفتی این سازمان در سال ۲۰۲۱ میلادی افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که شمار دکل‌های حفاری فعال اعضای این سازمان با رشدی جزئی همراه بوده و تعداد چاه‌های جدید نیز کاهش داشته است.

بر اساس بولتن آماری سالانه اوپک، ارزش صادرات نفت ۱۳ عضو این سازمان در سال ۲۰۲۱ میلادی با ۷۷ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۰ به ۵۶۱ میلیارد دلار رسید.

با رشد تولید اوپک در سال ۲۰۲۱، شمار دکل‌های نفتی فعال در کشورهای عضو اوپک نیز با ۱۱ درصد افزایش به ۴۸۹ دستگاه رسید که در مقایسه با تعداد دکل‌های جهان افزایش کمتری داشته است.

عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت، در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶ دکل به ۶۵ دکل خود اضافه کرد، هرچند تعداد کل دکل‌های این کشور کمتر از سال ۲۰۱۹ میلادی بوده است.

اوپک و متحدانش، موسوم به اوپک‌پلاس، در تلاش هستند تولید نفت را همسو با اهداف خود افزایش دهند که این موضوع سرمایه‌گذاری ناکافی بعضی از اعضا را در زمینه حفاری و اکتشاف آشکار می‌کند.

کمبود سرمایه‌گذاری‌ها از دلایل افزایش قیمت‌های نفت در سال ۲۰۲۲ میلادی به‌شمار می‌رود.

بر اساس بولتن آماری سالانه اوپک، شمار چاه‌های تکمیل‌شده در کشورهای عضو این سازمان در سال ۲۰۲۱ میلادی به یک هزار و ۵۸۸ حلقه کاهش یافت که نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۸۰ حلقه کمتر است و کمترین میزان از سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون به‌شمار می‌رود. تکمیل چاه‌ها شامل فرآیند آماده‌سازی چاه برای تولید است و یکی دیگر از روش‌های شاخص رصد اوپک محسوب می‌شود.

یک منبع در اوپک درباره داده‌های مربوط به حفاری این سازمان گفت: این رقم‌ها نگران‌کننده و نشان‌دهنده کاهش ظرفیت مازاد اوپک در کوتاه‌مدت است.

بر اساس گزارش اوپک، چاه‌های تکمیل‌شده در همه کشورهای عضو این سازمان به جز لیبی، ونزوئلا، گینه استوایی، آنگولا و ایران کاهش یافته، این در حالی است که شمار چاه‌های تکمیل‌شده در سراسر جهان در سال گذشته افزایش داشته است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز دوشنبه  (ششم تیرماه) اعلام کرد که رئیس‌ دولت امارات متحده عربی به او گفته است که عربستان و امارات ظرفیت زیادی برای افزایش تولید نفت خود ندارند.

منبع: شانا

کلیدواژه: درآمدهای نفتی سال ۲۰۲۱ چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۱۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد

ونزوئلا با بازگشت تحریم‌های نفتی روند استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت نفتی را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از هیوستون و کاراکاس، سه منبع مطلع از طرح استفاده احتمالی ونزوئلا از ارزهای دیجیتال در تجارت نفت اعلام کردند: به‌دنبال احتمال بازگشت تحریم@های آمریکا علیه کاراکاس، شرکت ملی نفت ونزوئلا (پدوسا) در نظر دارد استفاده از ارز دیجیتال را در صادرات نفت خام و سوخت افزایش دهد.

وزارت خزانه داری ایالات متحده هفته گذشته به مشتریان و شریکان پدوسا تا ۳۱ ماه مه ۲۰۲۴ مهلت داد تا معاملات نفتی خود با ونزوئلا را به‌دلیل متعهد نبودن کاراکاس به تعهدهای انتخاباتی، متوقف کنند.

این اقدام افزایش تولید و صادرات نفت ونزوئلا را دچار مشکل می‌کند زیرا شرکت‌های خارجی باید منتظر مجوزهای جداگانه ایالات‌متحده برای تجارت نفتی با ونزوئلا باشند.

پدوسا از سال گذشته میلادی در تجارت نفتی خود به‌تدریج به استفاده از ارز دیجیتال «تتر» که ارزش آن با دلار آمریکا مرتبط است، روی آورد. 

منابع مطلع اعلام کردند که ونزوئلا با بازگشت تحریم‌های نفتی به این روند شتاب می‌بخشد، اقدامی که از ریسک مسدود شدن درآمدهای فروش در حساب‌های بانک‌های خارجی به‌دلیل فشارهای واشینگتن می‌کاهد.

پدرو تله‌چیا، وزیر نفت ونزوئلا، هفته گذشته به رویترز گفته بود: بر اساس آنچه در قراردادها آمده است، از ارزهای مختلفی استفاده می‌کنیم.

صادرات نفت ونزوئلا در دوران تله‌چیا افزایش یافته است و با مجوزهای ایالات‌متحده برای فروش، صادرات نفت این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه مارس به ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین سطح در چهار سال اخیر به شمار می‌آید.

دیگر خبرها

  • افزایش شمار پیکر‌های بیرون کشیده شده از گور جمعی بیمارستان ناصر
  • شهادت یک خبرنگار دیگر در غزه / شمار شهدای رسانه به ۱۴۱ نفر افزایش یافت
  • افزایش شمار پیکرهای بیرون کشیده شده از گور جمعی بیمارستان ناصر
  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری