Web Analytics Made Easy - Statcounter

از میان روزهای مهمی که در تاریخ معاصر الجزایر می‌بایست گرامی داشت، روز پنجم جولای رنگ و بوی دیگری دارد، چرا که این روز خط پایانی برای مبارزة نفس‌گیر مردم الجزایر علیه سیطرة استعمار بر سرزمین‌شان بود. لذا، مردم الجزایر با تمام عزت و افتخار، پنجم جولای هر سال را به مناسبت بازپس گرفتن حاکمیت و استقلال ملی شان جشن می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مناسبتی که بخشی اساسی از هویت ملی الجزایر و مکتبی ملی برای ترسیم صداقت و وفاداری پیام شهدا و مجاهدانی است که جان و مال خود را در راه الجزایری آزاد و مستقل فدا کردند و امسال شصتمین سالروز گرامیداشت این روز، یعنی عید استقلال است.

به گزارش ایران اکونومیست، حال که مردم الجزایر این عید شکوهمند را جشن می‌گیرند، و در شصتمین سالروز این مناسبت، احساسات خود را به این روز درخشان که ثمره مبارزات نفس گیر و حماسه‌وار مردم در دوره‌ها و مراحل مختلف استعمار است، گره می زنند، آن آرمانها و اصول ملی مقدّس که جمعی از پیشگامان جنبش ملی تثبیت کردند در ذهن ما تداعی می شود. همان اصول و آرمان هایی که شهیدان و رزمندگان با عزم و استواری در راه آن قدم برداشته، و به کوران جنگی خانمان سوز وارد شدند که استعمار کینه توز قوی ترین و بزرگترین سلاح های کشتار و شکنجه و نابودی را در آن به کار گرفت.

استقلال الجزایر بدون پرداخت بهایی گزاف به دست نیامد. برای حفاظت از حاکمیت این سرزمین 5 میلیون و 630 هزار تن در طول سال های 1830 تا 1962 به شهادت رسید، و این بهایی است که آن را نسل ها یکی پس از دیگری در برابر تهاجم استعمار و در جریان قیام های متوالی برای از شکست حصار اشغال پرداخت کردند. همچنین، طی یک مبارزه سیاسی قوی و پایدار که با خودخواهی های استعمار بیدادگر در تضاد بود، استعماری که خواسته های ملت ما را با سرکوب وحشیانه، که بدترین نمود آن کشتار 8 می 1945 بود، پاسخ گفت. خلاصه کلام و به قول مرحوم دکتر فرانتس فانون؛ استعمار فرانسه چنان کرد که فرزندان الجزایری در زمین نیز عذاب ببیند.


این سیر مداوم استواری مردم الجزایر و مبارزه آنها در برابر استبداد و استثمار، انقلاب شکوهمند نوامبر را به همراه داشت. انقلابی که همچون برگی زرین در تاریخ معاصر جهان، و تاریخ مبارزه ملت ها در راه آزادی و استقلال می درخشد. این انقلاب را جوانانی رقم زدند که شهادت را به زندگی در زیر یوغ اشغال ترجیح دادند.

انقلاب پیروزمند نوامبر 1954 که پس از 7 سال جنگ ویرانگر به استقلال الجزایر در سال 1962 انجامید، پس از شهادت یک میلیون و پانصد هزار تن از بهترین مردان و زنان قهرمان الجزایر، آواره و تبعید شدن میلیون ها نفر از ساکنان، و ویرانی هزاران خانه و آبادی به ثمر نشست. انقلاب مبارک الجزایر یک نقطه عطف مهم و تاریخی، و یک تحول بنیادین در مسیر ملت الجزایر به شمار می رود، زیرا که الجزایر را از ذلت به عزت، و از اطاعت و فرمانبرداری به شکستن غل و زنجیر ستمگران رساند، و آن را از یک ملت و سرزمینی که با همه ارکان سیاسی و اداری و نظامی و فرهنگی و دینی خود تحت سیطره استعمار بود، به یک سرزمین آزاد با همه عناصر تمدن اسلامی و عربی و آمازیغی بدل کرد.

این انقلاب آزادیبخش، علاوه بر تحقق استقلال برای الجزایر، در توانمندسازی بسیاری از ملت های مظلوم در سراسر دنیا برای رهایی از چنگال استعمار و تبعیض نژادی نقش جدی داشت، و برای مبارزه در راه آزادی و رهایی همیشه یک اسوه بوده و خواهد ماند.

همانا احیای استقلال الجزایر، فرصتی برای ورود به عرصه بازسازی بود. لذا، همانگونه که الجزایر می تواند به شکوه انقلاب نوامبر خود، که جهانیان را مبهوت کرد، ببالد، دستاوردهای الجزایر طی شش دهه پس از استقلال نیز موضوعی غیر قابل انکار و شایسته مباهات برای مردم الجزایر است. در ادامه هدف و تمایل به ترسیم آغازی جدید برای الجزایر که بتواند برای ملت آن، شرایط زندگی در کشوری دموکراتیک، شکوفا و وفادار به ارزشهای انقلاب یکم نوامبر 1954 را فراهم نماید، کشور الجزایر از دو سال پیش، و پس از به قدرت رسیدن رئیس جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر، جناب آقای عبد المجید تبون، توانست با مبادرت به اصلاحات، بسیاری از نهادهای قانون اساسی خود را بازسازی نموده، و بسیاری از تعهدات آقای رئیس جمهور که برنامه ها و اولویت های خود را برای خدمت به مردم الجزایر بر آن بنا کرده بود، محقق سازد.

منظور از این "تعهدات 54 گانه برای بنای یک جمهوری جدید"، مثلاً؛ بازنگری گسترده قانون اساسی، باز طراحی چارچوب قانون انتخابات، مبارزه با فساد و کلاهبرداری، اخلاقی نمودن سیاست و زندگی عمومی، اشاعه روحیه ابتکار، تشویق سرمایه گذاری، تولید ثروت، تقویت دموکراسی مشارکتی، تحکیم شهروندی و حس مدنی، و افتخار به هویت ملی است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: استقلال الجزایر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استقلال الجزایر استقلال الجزایر مردم الجزایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۳۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد

سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، مراسم صبحگاه بسیج پایگاه شهید رسول عسکری دیوان محاسبات کشور با حضور سردار رضا طلایی نیک سخنگو و معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی از مقامات و کارکنان این نهاد نظارتی برگزار شد.

سردار طلایی نیک در این جلسه با گرامی‎داشت یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان و شهدای ایران اسلامی، اظهار کرد: «احیای اسلام ناب»، «مردمی بودن انقلاب اسلامی» و «رهبری ولایی»، سه رکنی هستند که طی 45 سال گذشته، مقوم و پیش‎برنده این نهضت الهی بوده‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع، در ادامه خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، احیاگر اسلام ناب محمدی(ص) بود که پس از تلاشهای ناکام رژیم شاهنشاهی در گسترش اسلام ستیزی و زدودن مذهب و معنویت از سطوح گوناگون جامعه، توانست سبکی بی بدیل از الگوی جامعه اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.

وی همچنین در تشریح ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: اتکای به مردم، از اساسی‌ترین اصول مکتب امامین انقلاب محسوب می‌شود چراکه هر زمان مشارکت مردم در امور کشور بیشتر بوده، به همان نسبت توفیقات نیز افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی نیک با با بیان اینکه مهمترین شاخصه شعار سال 1403، مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است، افزود: تاریخ گواه است که فتوحات در هشت سال دفاع مقدس، درست از زمانی بوجود آمد که موانع حضور مستقیم مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل برداشته شد. بر این اساس، تا زمانی که اقتصاد کشور مردمی نبوده و مردم در عرصه تولید کشور دخیل نباشند، هیچ قدم موثری در بهبود اوضاع معیشتی را شاهد نخواهیم بود.

معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه گفت: شاهکار انقلاب اسلامی در تحقق «رهبری ولایی» بود که با ممزوج نمودن ظرفیتهای اسلامی و مردمی، افتخارات بزرگی را نصیب ملت کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی، پیوند دادن حوزه دفاعی و مردم، از طریق ظرفیتی به نام «بسیج مستضعفین» بود، تصریح کرد: اگرچه بهره مندی از ادوات جنگی پیشرفته نظیر پهپاد و موشک مطلوب بوده و بازدارنده است اما این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد.

سردار رضا طلایی نیک گفت: امروزه بازدارندگی کارآمد، نیازمند قدرت ترکیبی است؛ چون دشمن در دو عرصه جنگ نرم و سخت علیه کشورمان در حال برنامه ریزی است و ما نیز نیازمندیم تا هم‎سطح با این تهدیدات، توانایی‌های خود را ارتقا دهیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد پیشگیرانه دیوان محاسبات، موجبات همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌ها با این نهاد نظارتی را فراهم کرده است، بیان کرد: مواردی همچون «دیدبانی از بیت المال»، «تحقق انضباط مالی»، «اثربخشی در کاهش فاصله فقر و غنا» و همچنین «مبارزه با فساد و ویژه خواری»، از جمله مواردی است که بحمدالله دیوان محاسبات توانسته نقشی ویژه در تحقق آنها ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • شورا‌ها نتیجه انقلاب‌اسلامی برای خدمت به مردم هستند
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • اجرای ۱۲۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته کار و کارگر در زنجان
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا