Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی کزازی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نهاوند اظهار کرد: از سال ۹۲ بر اثر بیماری vhs و دیگر مشکلات، اغلب مزارع پرورش ماهی نهاوند تعطیل و غیر فعال شدند که با توجه به جایگاه شهرستان در تولید بیش از ۷۵ درصد شیلات استان پیگیری لازم از سوی مسئولان برای حل مشکل در دست اقدام قرار گرفت.

وی گفت: یکی از مهمترین مزارع پرورش ماهی شهرستان که در اثر سیل و آلودگی ویروسی تعطیل شده بود سایت قزل دانش به عنوان مرکز استراتژیک اصلاح نژاد در غرب کشور و بزرگترین مزرعه استان همدان با مجوز ۲۸۰ میلیون تکثیر و تفریخ و ۱۰۰۰ تن پرورش ماهی در سال است که برای بازگرداندن آن به چرخه تولید اقدامات خوبی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس شیلات جهاد کشاورزی نهاوند افزود: در حال حاضر ۴/۲ میلیون تخم چشم‌زده در این سایت رهاسازی شده که با به پیک تولید در این مزرعه در آینده نزدیک می‌توان از ورود ۴۰ درصد تخم چشم‌زده خارجی به کشور و خروج ارز جلوگیری کرد ضمن اینکه ظرفیت تولید ۲۵ درصد بچه ماهی کشور در این سایت وجود دارد.

وی به اقدامات صورت گرفته برای بازگرداندن این واحد بزرگ تولیدی اشاره کرد و افزود: سال گذشته جلساتی در شورای تامین برای رفع مشکل پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و تامین اعتبار برای لوله‌کشی از سرچشمه تا مزرعه صورت گرفت که یکی از نتایج آن بازدید ریاست شیلات ایران از سایت بود و بنا شد در سفر ریاست جمهوری به استان رونق دوباره به این سایت داده شود. 

کزازی با بیان اینکه هدف اصلی واحد شیلات در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند توجه ویژه به راه‌اندازی مزارع تعطیل شده و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش و مکانیزه کردن مزارع برای روند تولید است افزود: در این راستا تاکنون ۲۴ میلیارد تومان طرح برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش و ۳ میلیارد تومان نیز برای دریافت مکانیزه کردن مزارع به بانک معرفی شده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این به منظور افزایش ارزش  افزوده محصولات شیلاتی و ایجاد جهش صادراتی طی هماهنگی‌های صورت گرفته بازدیدی از سوی هیئت روسی در این شهرستان صورت گرفت که در این بازدید برای خرید محصولات شیلاتی تصمیماتی اتخاذ شد. 

کارشناس شیلات جهاد کشاورزی نهاوند تقویت تشکل ها و تعاونی های شیلاتی و ترویج مقاوم‌سازی ماهی در برابر بیماری‌ها و استفاده از دستگاه‌های ضدعفونی مانند یووی و ٱوزون ژنراتور در ورودی‌های آب مزارع و دارای فیلتر در خروجی مزارع برای پالایش آب رودخانه‌ها و ساخت مزارع صنعتی با هدف مقابله با کم آبی را از دیگر برنامه های شیلات نهاوند عنوان کرد.

وی جایگاه شهرستان را در بخش شیلات استان محوری و مهم عنوان کرد و گفت: سهم نهاوند در صنعت آبزی‌پروری استان همدان در بخش تکثیر و تفریخ ماهیان سردابی ۹۰ درصد و در بخش پرورش ماهیان سردابی و گرمابی ۷۵ درصد است.

کزازی ظرفیت‌های قابل توجه شیلات شهرستان را برشمرد و افزود: دریافت مجوز تولید ۱۶۸ میلیون تفریخ و ۲۰۰ میلیون تکثیر و در زمینه پرورش مجوز تولید ۴ هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردابی و ۱۰ تن ماهی گرمابی در ۸۶ مزرعه فعال و نیمه فعال از جمله ظرفیت‌های ما در بخش شیلات است.

وی گفت: شهرستان نهاوند در حوزه آبزی‌پروری از پشتیبانی‌های خوبی نظیر مجتمع فرآوری محصولات شیلاتی قزل پروتین با ظرفیت ۱۰۰۰ تن در سال و نمایندگی‌های خوراک فرادانه و بهدانه بهره می‌برد که کمک خوبی در رونق صنعت آبزی‌پروری شهرستان است.

انتهای پیام/ 3140/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: سایت پرورش ماهی احیای واحدهای تولیدی پرورش ماهی صورت گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۴۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند