Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه آمریکایی نیوزویک با اشاره به ذخایر عظیم نفت و گاز ایران و نزوئلا و به ویژه ظرفیت بالای تولید نفت ایران به دولت بایدن توصیه کرد برای مهار قیمت بنزین در آمریکا تحریم‌ها علیه این دو کشور را بردارد. ایران و ونزوئلا با دارا بودن ذخایر عظیم نفت و گاز می‌توانند در بحبوحه افزایش قیمت انرژی به آمریکا کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما اگر قرار است این دو کشور نقشی مؤثر در رفع بحران جهانی انرژی داشته باشند، ابتدا جو بایدن باید تحریم‌هایی را که ترامپ علیه آن‌ها وضع کرده بردارد تا بین ۲ تا ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت وارد بازار‌های جهان شود.

قیمت بنزین در آمریکا درحال‌حاضر به ۵ دلار در هر گالن رسیده و شرایط را برای حزب دموکرات بایدن در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای سخت کرده‌است. این شرایط همین حالا هم سیاست‌های خارجی آمریکا را تغییر داده‌است. به‌طوری‌که بایدن برای پر کردن جای خالی انرژی روسیه به عربستان سفر کرده تا در مورد عرضه بیشتر نفت مذاکره کند. آمریکا زمانی عربستان را کشوری مطرود می‌دانست.

عربستان هم اعلام کرده نمی‌تواند تولید نفت خود را بالاتر از سهمیه‌اش طبق قرارداد اوپک پلاس بالا ببرد. امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه در حاشیه اجلاس گروه ۷ به بایدن گفت که عربستان تنها می‌تواند ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید داشته باشد.

اما اگر تحریم‌های آمریکا علیه ایران برداشته شود، این کشور می‌تواند بیش‌از ۱ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی وارد بازار کند که به‌راحتی در دسترس پالایشگاه‌های اروپا مانند فرانسه، اسپانیا و ایتالیا قرار می‌گیرد. این کشور‌ها در تلاش برای کاهش وابستگی خود به روسیه هستند.

ونزوئلا هم احتمالاً حدود ۴۰۰ هزار بشکه نفت وارد بازار خواهد کرد.

البته نفت ایران و ونزوئلا نمی‌تواند ۴.۷ میلیون بشکه صادرات نفت خام روسیه را جبران کند. اما هرگونه افزایش تولید و عرضه نفت در بازار مانع بالا رفتن بیشتر قیمت آن در آستانه رکود اقتصاد و تاثیر آن بر تقاضای نفت می‌شود.

طبق گفته تحلیلگران مؤسسه تحقیقاتی کپلر، صادرات نفت ایران حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت، اما ونزوئلا به‌خاطر زیرساخت‌های نامناسب تولید که طی سال‌های گذشته بدتر هم شده‌اند، احتمالاً تنها ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت وارد بازار می‌کند.

شرایط در آمریکا پیچیده‌تر است. مشکلات صنعت نفت آمریکا را می‌توان به مسائل مربوط به انتقال و لجستیک به‌خاطر نابرابری ذخایر در مناطق مختلف این کشور و محدودیت‌های خط لوله و ملزومات انرژی پاک دانست که انتقال بنزین و دیزل را در کشور محدود می‌کند.

بااین‌وجود، آزاد شدن صادرات نفت ایران و ونزوئلا می‌تواند شرایط فعلی در آمریکا را بهبود بخشد. آن‌هم در شرایطی که اوپک و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس برای افزایش بیشتر تولید با مشکل مواجه هستند و نمی‌توانند به تعهدات ماهانه خود عمل کنند.

در شرایطی که عربستان، امارات و کویت به‌عنوان تولیدکنندگان بزرگ اوپک پلاس ذخایر مازاد چندانی ندارند و تمایلی هم برای آزادسازی این ذخایر نمی‌بینند، هرگونه عرضه اضافی نفت به بازار توسط ایران و ونزوئلا که از قرارداد اوپک پلاس معاف هستند، مورد استقبال قرار می‌گیرد. تقاضای نفت روبه‌افزایش است و با خروج کامل اقتصاد‌های پیشرفته دنیا از بحران کرونا در سال آینده بیشتر هم خواهد شد.

دولت بایدن اقداماتی دیپلماتیک در تهران و کاراکاس با درجات مختلف انجام داده‌است، اما هیچ استراتژی واضحی برای برداشتن تحریم‌هایی که دونالد ترامپ به‌عنوان سیاست فشار حداکثری بر این دو کشور اعمال کرده بود وجود ندارد.

آمریکا وارد مذاکرات مستقیمی با ایران در تلاش برای احیای قرارداد برجام شده که در ۲۰۱۵ در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما بسته شد و بعد دونالد ترامپ در ۲۰۱۸ آن را نقض کرد. آمریکا هم‌زمان با خروج از این قرارداد، تحریم‌های شدیدی علیه این کشور وضع کرد.

مذاکرات بین ایران و آمریکا در روز سه‌شنبه در پایتخت قطر از سر گرفته شد.

بایدن همچنین تمایل خود را برای مذاکره با رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرده‌است. آمریکا در ۲۰۱۹ در تلاش برای به قدرت رساندن خوان‌گوایدو در ونزوئلا روابط خود با این کشور را متوقف کرد.

باوجود این‌که هنوز هیچ موفقیتی در ایجاد روابط مجدد بین دولت بایدن با ایران و ونزوئلا صورت نگرفته، انتقادات شدیدی از سوی جمهوری‌خواهان و حتی برخی دموکرات‌ها آغاز شده‌است.

برخی عقیده دارند برداشتن تحریم‌ها علیه این دو کشور بدون رسیدن به هدف وضع آنها، شرایط را در سال‌های آینده پیچیده‌تر خواهد کرد. اما از طرف دیگر وارد شدن هر بشکه اضافی نفت به بازار تاثیر بسیاری بر قیمت‌ها خواهد گذاشت.

مؤثر بودن این تحریم‌ها هم طی سال‌های اخیر بسیار مورد بحث بوده‌است. درحالی‌که هدف این تحریم‌ها منزوی کردن ایران و ونزوئلا بوده، این دو کشور روابط استراتژیک نزدیکی برقرار کرده‌اند. به‌طوری‌که ایران مستقیماً از صنعت رو به نابودی نفت و گاز ونزوئلا حمایت می‌کند.

در شرایطی که جایگزین‌های کمی برای نفت روسیه وجود دارد و فشار بر کشور‌های اروپایی به‌خاطر طولانی شدن جنگ اوکراین افزایش‌یافته، برخی ناظران بازار عقیده دارند تغییر سیاست نسبت‌به ایران و ونزوئلا می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان می‌دهد حمایت داخلی در این کشور برای حمایت از کمک به اوکراین به‌خاطر آسیب دیدن اقتصاد آمریکا کاهش‌یافته است.

تخمین زده می‌شود ایران و ونزوئلا طی ۱ تا ۲ سال آینده روی‌هم‌رفته ۲.۶ میلیون بشکه در روز بر ظرفیت صادرات خود بیفزایند. ایران در زمان برداشته شدن تحریم‌ها در ۲۰۱۶ نشان داد که می‌تواند به‌سرعت تولید خود را افزایش دهد. از طرف دیگر افزایش تولید ونزوئلا قیمت بنزین در آمریکا را سریع‌تر پایین می‌آورد، چون پالایشگاه‌های این کشور برای پالایش نفت خام سنگین ونزوئلا آماده هستند؛ بنابراین طبق گفته تحلیلگران، اگر هدف بایدن کاهش قیمت بنزین است برداشتن تحریم‌های ایران و ونزوئلا اقدامی عاقلانه از سوی دولت او خواهد بود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ایران و ونزوئلا نفت و گاز ذخایر عظیم نفت و گاز قیمت انرژی آمریکا میلیون بشکه در روز ایران و ونزوئلا دو کشور وارد بازار قیمت بنزین نفت ایران اوپک پلاس تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۰۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: بازیگران سایبری مخرب ایرانی در یک کارزار هماهنگ و چند جانبه به هدف قرار دادن شرکت ها و نهادهای دولتی آمریکا با هدف بی ثبات کردن زیرساخت های حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ما ادامه داده اند.

او گفت: آمریکا به استفاده از تمام اختیارات دولت خود برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکه ها ادامه خواهد داد.

شرکت مهرسام اندیشه ساز نیک، شرکت داده افزار آرمان، علیرضا شفیع نسب، رضا کاظمی فر رحمان، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی از جمله شرکت ها و افرادی هستند که امروز تحریم شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم ادعاهایش افزود: «بازیگران سایبری ایرانی با استفاده از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب سایبری، از حملات باج‌افزار علیه زیرساخت‌های حیاتی گرفته تا  فیشینگ و دیگر  اقدامات علیه افراد، شرکت‌ها و نهادهای دولتی، به هدف قرار دادن آمریکا  ادامه می‌دهند.»

این نهاد آمریکایی و اجرا کننده فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «شاخه سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، یکی از سازمان‌های دولتی ایران که پشت فعالیت‌های مخرب سایبری است، از طریق یک سری شرکت‌های سوری برای هدف قرار دادن  آمریکا و چندین کشور دیگر فعالیت می کند. اگرچه مدیریت شرکت و کارمندان آنها  می‌دانند که عملیات آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشتیبانی می‌کند، اما بسیاری از مردم ایران نمی‌دانند که برخی از شرکت‌ها در ایران، مانند مهرسام اندیشه ساز نیک، به‌عنوان شرکت‌های سوری برای حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می‌شوند. مردم ایران باید بدانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکت های خصوصی و کارکنان آنها برای رسیدن به اهداف غیرقانونی استفاده می کند.»

دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند