Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@18:43:19 GMT

اسلم گیلانی قهرمان جهاد تبیین در عاشورا

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۰۳۳۳

اسلم گیلانی قهرمان جهاد تبیین در عاشورا

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدرضا سنگری پیش از ظهر امروز در نشست اندیشه و هنر درخصوص اسلام دیلمی تنها شهید ایرانی واقعه عاشورا در مجتمع ایثار و شاهد اظهار کرد: حضرت عباس (ع) و مادرش‌ام البنین (س) شاعر بودند، ۲۷ بیت شعر از حضرت عباس (ع) داریم که بخشی از آن رجزهای ایشان در کربلا است.

وی با بیان اینکه یکی از رجزهای حضرت عباس (ع) اشاره به ساقی بودن ایشان در طول تاریخ دارد، گفت: هیچکس به اندازه حضرت عباس (ع) در میدان نجنگید، حضرت در نخستین باری که به میدان می‌روند رجزی می‌خوانند که دو نکته برجسته دارد و آن اینکه در حسین (ع) پیامبر را و در لشکر دشمن را نیز در برابر رسول خدا می‌بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه باران امام حسن کسانی هستند که وقتی خود امام آن‌ها را وصف می‌کند خصوصیاتی درباره آن‌ها گفته که در طول تاریخ این خصوصیات تکرار نمی‌شود، افزود: شب عاشورا سید الشهدا یک امانی گرفت تا آن شب را به عبادت بپردازند، در وصف شب عاشورا گفته‌اند که اگر از کنار خیمه‌ها عبور می‌کردی صدایی شبیه کندوی عسل احساس می‌کردی. 

سنگری با بیان اینکه شب عاشورا دو نفر پست می‌دهند یکی به اسم نافع ابن هلال و دیگری حضرت عباس (ع) افزود: نافع روایت می‌کند در آن شب از سمت دشمن کسی به خیمه‌ها نزدیک می‌شود، شمشیر کشید و دید که خود حضرت سیدالشهدا است، حضرت فرمود رفته بودم بررسی کند تا مسیر حمله دشمن در روز فردا را بشناسد و نقطه کور میدان را شناخت که بین دو کوه بود. 

وی با بیان اینکه امام حسین (ع) در خصوص یاران خود گفت که به خدا قسم یارانم را آزموده‌ام و آن‌ها در آزمون‌های بسیار سربلند بیرون آمده اند، گفت: امام فرمود که یارانم مثل صخره‌های کوه‌ها محکم و استوار هستند و انس آنان به مرگ مامان انس مادر به سینه مادر است.

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با معرفی حضرت اسم ابن عمر بیان کرد: پدر حضرت اسم عمر و اهل گیلان و منطقه دیلمان بود، از این منطقه به مدینه می‌رود و خدمت امام حسن مجتبی (ع) می‌رسد و فرزندش اسلم در خدمت امام حسین (ع) بوده و امام او را به فرزندش سید الساجدین می‌بخشد. 

سنگری با اشاره به ارتباط نزدیک اسلم و امام سجاد (ع) گفت: اسلم از اول سفر سید الشهدا از ابتدای سفر تا انتها همراه ایشان بود و ۱۶۱ روز همراه ایشان بود، وی منشی مخصوص و دبیر امام حسین (ع) بود که تمام نامه‌های ایشان را نوشت. 

وی با بیان اینکه اسلم صدای خوبی داشت، مفسر قرآن بود و به سه زبان فارسی، ترکی و عربی مسلط بود، افزود: وقتی اسلام قرآن می‌خواند همه به دور او حلقه می‌زدند، خوش قامت و بسیار زیبارو بود و در شمشیرزنی و تیراندازی تبحر ویژه داشته است.

رئیس اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری با بیان اینکه رجز اسلم ابن امر زیباترین رجز کربلا است، گفت: وقتی اسلم به میدان رفت، امام سجاد (ع) رزم او را به تماشا نشست. 

سنگری با بیان اینکه اسلم وقتی می‌خواهد به میدان برود از امام حسین (ع) اجازه می‌گیرد اما امام می‌فرمایند برو از سید الساجدین اجازه بگیر، افزود: وقتی اسلم به مرحله شهادت رسید، امام خود بر بالین او آمد و سر او را بر دامان خود گذاشت و جمله آخرین اسلم این بود که چه سعادتی دارم که سرم بر زانوی فرزند پیامبر است، امام به او کمک کرد تا دستهای خود را بر گردن امام بیاندازند و اسلم ابن امر گفت: من چه خوشبختم که آفتاب را در آغوش گرفتم. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: امام سجاد ع ادبیات پایداری کربلا دبیر امام حسین ع حضرت عباس امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران

فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) استان تهران از توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب در بین شهروندان شهرستان‌های استان تهران برای پویش کتابخوانی «قهرمان شهید شهر من» در راستای برگزاری کنگره ۱۲۰۰۰ شهید خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار قربان‌محمد ولی‌زاده عصر امروز_دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه شورای سیاست‌گذاری کنگره ۱۲۰۰۰ شهید استان تهران اظهار کرد: مقدمات برگزاری کنگره از حدود ۲ سال پیش با برگزاری یادواره‌های شهرستانی شروع شده و شورای سیاست‌گذاری کنگره به ریاست حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر و هیئت امنا به دبیری علیرضا فخاری تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود کنگره به‌صورت استانی برگزار شود اما با اخذ مجوز از رئیس سازمان بسیج مبنی بر تفکیک استان تهران از پایتخت قرار شد کنگره شهدای شهرستان‌ها جدا برگزار شود، افزود: استان تهران ۱۲۰۰۰ شهید دارد که ۷۵۸۹ شهید متولد شهرستان‌های استان تهران و ۴۴۱۱ شهید مهمان از استان‌های دیگر هستند.

فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران با بیان اینکه در هر شهرستان هشت شهید شاخص انتخاب شده و نمادهای شهدا در سطح شهرستان نصب می‌شود، اضافه کرد: تا کنون ۳۰۰ یادواره آبروی محله برگزار شده و از ۱۲ روز مانده به کنگره، یادواره‌های اقشار و تشکل‌های مردمی در شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

ولی‌زاده با تاکید بر اینکه شاخص‌ها و ساختار کنگره باید یاد شهدا و پیام شهدا را داشته باشد، بیان کرد: در راستای اجرای کنگره ۳ میلیون اسناد و آثار و ۵ هزار آلبوم از شهدا جمع آوری کردیم، ۳۵ یادواره برگزار و ۵۰ نماهنگ ساخته شده است.

وی با اشاره به اینکه اولین کنگره در سال ۱۳۷۶ با رزمندگان لشکر ۱۰ و لشکر ۲۷ برگزار شده است، ادامه داد: لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع)، تیپ ۲۰ رمضان، تیپ ۶۳ خاتم، تیپ ۱۱۰ سلمان، تیپ حضرت عبدالعظیم (ع)، تیپ حضرت سجاد (ع) و لشکر ۹ بدر یگان‌های نقش آفرین سپاه و بسیج در محدوده شهرستان‌های استان تهران در این کنگره هستند.

فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران عنوان کرد: آرم، پرچم و تندیس کنگره طراحی شده، سرود کنگره برای اجرا در اجلاسیه آماده است و شعار کنگره نیز «راست قامتان جاودانه تاریخ» انتخاب شده است.

ولی‌زاده با بیان اینکه در روزهای منتهی به اجلاسیه کنگره، بیلبوردهای شهر تهران مزین به نام و تصاویر ۱۲ شهید شاخص خواهد شد، گفت: جشنواره سرود آوای شهدا و پویش کتابخوانی «قهرمان شهید شهر من» با توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب بین شهروندان برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: اجلاسیه پایانی کنگره در روز سوم خرداد ماه ۱۴۰۳ هم‌زمان با سالروز آزادسازی خرمشهر با سخنرانی سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران و با حضور خانواده‌های شهدای شهرستان‌های استان تهران و برپایی نمایشگاه‌ها و برنامه‌های متنوع در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

منبع: فارس

کد خبر 749165

دیگر خبرها

  • صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • لزوم تبعیت و الگوبرداری از شهید مطهری در جهاد تبیین
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • شهید مطهری چهره‌ای ماندگار در عرصه جهاد تبیین
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران
  • قرارگاه جهاد تبیین به روشنگری و بصیرت‌افزایی کمک می‌کند
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود