Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته آب مجلس گفت: طرح تحقیق و تفحص از عملکرد انتقال آب‌های بین حوضه‌ای وزارت نیرو، کشوری و ملی است، در این طرح به طرح‌های انتقال آب که مطالعات زیست محیطی و حقوق استان‌های مبدا مورد اعتراض است، توجه می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازشهرکرد، بحران آب یکی از مهمترین چالش‌های فراروی بشر در هزاره سوم به شمار می‌رود، این دغدغه موضوع انتقال آب بین حوضه‌ای را به عنوان یکی از راهکارهای مدیریت عرضه آب مطرح ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای آن است که ضمن انتقال آب مازاد، حقابه‌های فعلی و آینده محیط زیست حوضه مبدا در اولویت بوده و دچار کمبود جدی نشود و مصرف کنندگان این حوضه با بهره‌برداری از آن مخالفت نداشته باشند. 

اما متاسفانه با عدم رعایت درست قوانین و حقابه‌ها، طرح‌های انتقال آب عملاً اسباب خشک شدن رودخانه‌های حیات بخش و تاریخ ساز کشور، نابودی حیات تالاب‌ها، به خطر افتادن محیط زیست و تنوع زیستی جانوری و گیاهی، بروز نارضایتی‌های اجتماعی و ناپایداری سرزمین خصوصاً در حوضه‌های مبدأ شده‌اند.

پیشینه تاریخی طرح‌ها انتقال آب بین حوضه‌ای در دنیا نیز حکایت از پیامدهای دراز مدت ناگوار مانند رشد سریع و نامتوازن جمعیت در حوضه‌های مقصد، خشکی و یا کاهش شدید دبی رودخانه‌ها و چشمه‌ها و سفره‌های زیرزمینی، نابودی تالاب‌ها و بروز فجایع زیست محیطی غیرقابل جبران در نواحی مبدأ و صرف هزینه‌های زیاد، بروز مشکلات اجتماعی و جا به جایی ساکنین آبگیرها و مسیرهای انتقال داشته است. 

طرح تحقیق و تفحص از انتقال‌های آب ملی است

متاسفانه در سال‌های اخیر در فلات مرکزی و یا برخی زیست بوم‌های کشور این طرح‌ها رخ داده و سبب خشکی، کاهش دبی رودخانه‌ها و چشمه‌ها، افت سطح آب سفره‌های زیرزمینی و یا مرگ تالاب‌ها شده است. تنها خشکسالی سال‌های اخیر رخداد تلخی نیست بلکه بلایایی که طرح‌های انتقال آب بر سر مردم آورده رخدادهای تلخ‌تری است. 

در دهه‌های اخیر بدون توجه به داشته‌های محیطی و اکولوژیکی مناطق و به بهانه اشتغال‌زایی و تنها با لابی‌ها، بزرگ‌ترین و پرمصرف‌ترین صنایع کشور در مناطقی مانند فلات مرکزی مستقر شدند، و همین طور به جای افزایش راندمان آبیاری در بخش کشاورزی و کاهش ضایعات این بخش، فقط به افزایش سطوح زراعی و باغی برای دستیابی به تولید بیشتر اصرار شد و امروز چنین سرنوشتی برای آن زیست بوم‌ها و مردمان‌شان رقم خورد. 

اما در مجلس با مطرح شدن طرح تحقیق و تفحص از عملکرد انتقال آب‌های بین حوضه‌ای وزارت نیرو و رای گرفتن این طرح، می‌توان گفت گام خوبی در جهت مدیریت طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای برداشته شد و می‌توان با اجرای این طرح جلوی بسیاری از معضلات در زمینه آب و محیط زیست را گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیرقلی جعفری، رئیس کمیته آب مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: طرح تحقیق و تفحص از عملکرد انتقال آب‌های بین حوضه‌ای وزارت نیرو در دولت قبل رقم خورد و با سه امضای بنده، نماینده شهرکرد، بن و سامان و نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی به هیات رئیسه مجلس اعلام شد.

وی افزود: قاعدتا هر تحقیق و تفحصی وقتی به هیئت رییسه اعلام وصول می‌شود به کمیسیون تخصصی آن ارجاع داده می‌شود که این طرح به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی ارجاع داده شد.

عضو کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و آب مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون کشاورزی پس از بررسی و شنیدن نظرات نمایندگان موافق و نظرات مخالفین تحقیق و تفحص و با بررسی‌ها و در نظر گرفتن اینکه این طرح ملی است متقاعد شدند و این طرح در کمیسیون کشاورزی با اکثریت آرا رای آورد، روز گذشته پس از خوانده شدن این طرح در صحن، نمایندگان مجلس نیز به آن رای دادند.

وی بیان داشت: طرح تحقیق و تفحص از عملکرد انتقال آب‌های بین حوضه‌ای وزارت نیرو، کشوری و ملی است و تنها مختص استان خاصی نبوده و اینکه صدای برخی از آقایان در آمده منطقی نیست.

عضو کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و آب مجلس شورای اسلامی بیان داشت: متاسفانه برخی نمایندگان واکنش بسیار تندی به این طرح داشتند در حالی که این طرح ملی است و خوشبختانه با رای دیگر نمایندگان مجلس رای آورد و اصلا جای واکنش‌های تند نیست، قطعا باید به رای دیگر نمایندگان احترام گذاشت، اخیرا نیز مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس آنها را از برخوردهای تند و عصبانیت نهی نمودند.

مجلس با تفحص از نحوه انتقال آب بین‌حوضه‌ای توسط وزارت نیرو موافقت کردتحقیق و تفحص از مدیریت سابق استانداری کرمانشاه به کمیسیون شوراها رفتبررسی تفحص از تامین اجتماعی و شستا در دستور کار مجلس

جعفری در پایان خاطرنشان کرد: در این طرح به طرح‌های انتقال آب که مطالعات زیست محیطی آن‌ها و به حقوق استان‌های مبدا که مورد اعتراض است، توجه می‌شود و نکات فنی تخصصی و نیاز آب شرب استان‌ها مورد تاکید است.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتقال آب بین حوضه ای مجلس شورای اسلامی طرح های انتقال آب کمیسیون کشاورزی محیط زیست آب مجلس طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۱۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ فرمانده حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: قاچاقچیان که از کنگاور استان کرمانشاه در حال حمل پرنده‌ها بودند، شناسایی و بامداد هفتم اردیبهشت در گلوگاه انتظامی شهید زارعی همدان دستگیر شدند.

رضا دانش پژوه با اشاره به اینکه در این زمینه ۷ نفر بازداشت و به مراجع قضایی تحویل داده شدند، افزود: جوجه چکاوک‌ها ۴۶۳ قطعه بودند که هم اکنون در اداره کل محیط زیست نگهداری و تغذیه می‌شوند.

او همچنین گفت: چکاوک‌ها نقش موثری در چرخه محیط زیست دارند و از آفت کش‌های طبیعی به شمار می‌روند.

 مدیر نظارت بر امور حیات وحش استان همدان هم گفت: حذف یکباره این شمار پرنده ممکن است به انقراض منطقه‌ای چکاوک‌ها منجر شود.

عیرضا محمدی افزود: این جوجه چکاوک‌ها یک تا دو هفته باید توسط محیط بانان تغذیه شوند و سپس به طبیعت باز گردند.

دیگر خبرها

  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه