Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان حفاظت محیط‌زیست با هدف رفع چالش‌های محیط‌زیستی و بی‌نیازی کشور از واردات محصولات مرتبط در این عرصه، تاکنون بیش از ۴۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه محیط زیست را شناسایی کرده و در تلاش است با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به حمایت از این شرکت‌ها اقدام کند.

امروزه چالش های محیط زیستی و با فاصله زیاد از تمام آنها معضل آلودگی هوا به بخش ثابتی از زندگی بشر تبدیل شده است، هر سال در تابستان و زمستان به طور جداگانه به جای برف و باران و وزش باد ملایم باید منتظر ورود گرد و غباری باشیم که در واقع نتیجه عملکرد نادرست انسان در قبال محیط زیست و بهره کشی بیش از حد از طبیعت است، البته سال به سال که می گذرد شاهد افزایش دامنه این پدیده در کشور هستیم به طوری که امسال در خرداد ماه با بروز پدیده گرد و غبار که از کشور سوریه و عراق وارد ایران شده بود، علاوه بر تعطیلی تهران شاهد این بودیم که این ذرات ریز برای اولین بار خود را به استان گیلان هم رساند در حالی که تاکنون چنین امری گزارش نشده بود البته در سال های گذشته به استان های شمالی مانند گلستان و مازندران می رسید اما به استان گیلان نه، که این خود نشان از وخامت اوضاع دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون انسان به این نتیجه رسیده که طبیعت کار خودش را می کند و شوخی ندارد، در واقع هر طور که با طبیعت رفتار کنی همان جواب را هم می گیری، از این رو در صدد جبران مافات برآمده و تلاش می کند از آن بهره کشی کم و خسارات را جبران کند که در این میان برخی کشورها موفق و برخی در میانه راه و برخی در ابتدای راه هستند، البته تمام آنها در تلاشند تا با استفاده از فناوری های روز پیامدهای محیط زیستی را در زندگی کاهش دهند.

یکی دیگر از معضلات در راستای آلودگی هوا گازهای آلاینده مانند ذرات معلق است و گریبانگیر کلانشهرها شده است که از منابع متحرک مانند خودرو و موتورسیکلت ساطع می شود، البته در قانون هوای پاک به موتورسیکلت های کاربراتوری به طور ویژه نگاه شده است به طوری که شماره گذاری آنها از سال ۱۳۹۷ ممنوع اعلام شده بود البته با لابی گری هایی این روند اجرایی نشد اما در دولت سیزدهم با جدی گرفتن موضوع تردد خودروها و موتورسیکلت های کاربراتوی، تردد و شماره گذاری آنها از ابتدای سال ۱۴۰۱ در کلانشهرها ممنوع شد.
 

داریوش گل علیزاده سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در این باره به خبرنگار ایران اکونومیست گفته بود که موتورسیکلت کاربراتوری زیاد داریم  این در حالی است که موتورسیکلت ها ۱۰ درصد از انتشار ذرات معلق و آلودگی هوا در تهران سهم دارند، در واقع موتورسیکلت های کاربراتوری ۱۷ تا ۱۸ برابر یک خودروی استاندارد آلودگی ایجاد می کند از طرفی هم نمی توانند معاینه فنی را پاس کنند چون کاربراتوری هستند دلیل اینکه خیلی به معاینه فنی مراجعه نمی کنند همین است چون سیستم شان جوابگوی حدود مجاز معاینه فنی نیست بنابراین با توجه به سهم موتورسیکلت های فرسوده در آلودگی هوا در کلانشهری مانند تهران، هدف سازمان حفاظت محیط زیست نوسازی آنها است که البته با توجه به بزرگ بودن ابعاد موضوع دولت هم باید ورود کند.

سازمان حفاظت محیط زیست به تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و با توجه به نامگذاری سال، نسبت به حمایت از شرکت های دانش بنیان وارد عمل شده تا حفاظت و احیای محیط زیست را تسهیل کند. برای به نتیجه رسیدن این مسیر نیاز است تا از دانش و فناوری های روز استفاده شود که در این میان نقش شرکت های دانش بنیان بسیار حایز اهمیت است به طوری که می توان با استفاده از توان دانش بنیان ها علاوه بر شناسایی منابع آلاینده، این مشکل را ریشه ای حل کرد، در واقع با توجه به نقش و اهمیتی که فناوری‌های نو و پیشرفته در کاهش آلاینده‌های محیطی، بهبود مصرف انرژی و سلامت جامعه دارند، شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاق می‌توانند در این زمینه نقشی کلیدی ایفا کنند، بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست حمایت از شرکت های دانش بنیانی که در زمینه کاهش آلودگی هوا فعالیت می کنند را در دستور کار خود قرار داده است.

شناسایی بیش از ۴۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه محیط زیست

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیطزیست درباره برنامه های این سازمان در راستای حفاظت از شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه محیط زیست به خبرنگار  ایران اکونومیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و با توجه به نامگذاری سال، نسبت به حمایت از شرکت های دانش بنیان وارد عمل شده و تلاش دارد با تقویت حوزه های دانش بنیان و استفاده از محصولات و کارهایی که در این حوزه انجام می شود امر حفاظت و احیای محیط زیست را تسهیل کند.

نورالله مرادی افزود: سازمان محیط زیست تلاش دارد با هموار کردن ورود کسب و کارها و تولیدات دانش بنیان و فناور به حوزه محیط زیست بتواند با یک برنامه ریزی منظم و احصای چالش هایی که دارد با بهره گیری از دانش حوزه های دانش بنیان نسبت به رفع این چالش ها و معضلات محیط زیستی اقدام کند، در همین راستا یک گام علمی و عملی جدی برداشته و آن هم طراحی و ایجاد دبیرخانه همایش ملی محیط زیست، تولید دانش بنیان؛ نیازها و فرصت ها است که این همایش سوم خرداد امسال با حضور بیش از ۲۳۰ شرکت دانش بنیان برگزار شد.

وی اظهارداشت: این دبیرخانه همچنان فعال است و شرکت های دانش بنیان می توانند با مراجعه به آن با ارائه اسناد و تولیدات خود زمینه حضورشان به این حوزه را فراهم کنند و اگر تولید مناسبی داشته باشند به آنها کمک می کنیم پس از انجام آزمایش های مربوطه به نهادهای مرتبط معرفی تا محصولاتشان که در راستای حفظ محیط زیست است، عرضه شود.

بانک اطلاعات شرکت های دانش بنیان تا پایان تیرماه راه اندازی می شود و شرکت های فعال در این عرصه می توانند اطلاعات خود را در آن بارگذاری و ثبت کنند مرادی ادامه داد: در حال حاضر هم یک فضای هماهنگی و تعاملی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه ها، پردیس ها و مراکز رشد ایجاد کردیم و تا کنون حدود ۴۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور فعال در حوزه محیط زیست را شناسایی کردیم و امیدواریم بتوانند به حل معضلات محیط زیست ورود جدی داشته باشند.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: همچنین در حال راه اندازی بانک اطلاعات شرکت های دانش بنیان هستیم که تا پایان تیرماه راه اندازی می شود، شرکت های دانش بنیان در حوزه محیط زیست امکان بارگذاری اطلاعات خود را در این بانک دارند و امکان دسترسی بخش های مختلف سازمان هم برای ارتباط با این شرکت ها بر اساس اطلاعات بار گذاری شده فراهم شده است.

تولید ۹ محصول دانش بنیان در زمینه اندازه گیری آلاینده های هوا

موسس یک شرکت دانش بنیان در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایران اکونومیست گفت: این شرکت موفق به تولید ۹ محصول دانش بنیان در حوزه سنجش آلاینده های هوا شده که با این محصولات کشور در این حوزه  از واردات بی نیاز شده است.  

علیرضا نورپور افزود: این محصولات در زمینه پایش آلاینده های خروج از اگزوز خودروها اعم از خودروهای بنزینی، گازسوز و دیزلی، آلاینده های محیطی که نمونه آن ایستگاه های سنجش کیفیت هوای شهری است، همچنین آلاینده های خروج از دودکش منابع ساکن یعنی کارخانجات اعم از گاز و ذرات را هم شامل می شود.

نورپور ادامه داد: دستگاه اندازه گیری ذرات معلق محیط برای ارزیابی اثرات آلودگی روی سلامت انسان که پیش از این از خارج کشور وارد می شد را برای اولین بار در داخل تولید کردیم، با تولید این محصولات نه تنها دیگر برای اندازه گیری آلاینده های هوا به واردات نیاز نداریم بلکه صادرات این محصولات را هم آغاز کرده ایم.

موسس شرکت دانش بنیان فن پایا گفت: یکی از مشکلات ایستگاه های سنجش کیفیت هوای شهری موجود در کشور قدیمی بودن فناوری آنها است که مصرف برقشان را به شدت افزایش می داد و باعث می شد که بخش عمده این ایستگاه ها در نیمه اول سال خاموش شوند اما با نوآوری که در این بخش انجام دادیم و ۱۰۰ درصد این ایستگاه ها را به پنل های خورشیدی مجهز کردیم، دیگر نیاز آنها به مصرف برق نیروگاه ها مرتفع شده است.

نورپور اظهارداشت: این دستگاه ها مجهز به GPRS هستند و می توانند داده ها را از هر نقطه ای به سرورها منتقل کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان حفاظت محیط زیست ، معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست ، شرکت دانش بنیان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست شرکت دانش بنیان سازمان حفاظت محیط زیست شرکت های دانش بنیان حوزه محیط زیست آلاینده های هوا شرکت دانش بنیان موتورسیکلت ها دانش بنیان دانش بنیان محیط زیست اندازه گیری ایستگاه ها محیط زیستی آلودگی هوا چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۳۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران در دست اقدام است که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی با تبریک «روز ملی خلیج فارس» در تشریح اهمیت توجه به زیستگاه‌های دریایی به‌ویژه خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و مساحتی به بزرگی ۲۳۷ هزار کیلومتر مربع دارد و به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منطقه تأمین انرژی جهان با برخورداری از ۴۰ درصد ذخایر نفتی جهان و از طریق تردد سالانه بیش از ۴۰ هزار کشتی، بیش از ۲۳ درصد نفت تولیدی جهان را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس تا تغییرات روزانه ۹ درجه و تغییرات سالانه ۲۰ درجه را تحمل می‌کنند، بنابراین به عنوان منابع بالقوه ژنتیکی برای افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم مورد توجه هستند، افزود: کیفیت نفت‌های خام در جهان مشابه هم نیست و ذخایر نفتی خلیج فارس دارای ویژگی‌هایی چون سهولت استخراج، هزینه پایین تولید، امکان تولید مازاد بر ظرفیت و کیفیت‌تر بالا است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خلیج فارس با تنوع و غنای زیستی و تولید بالا و برخورداری از جزایر بی‌نظیر و ارزشمندترین زیستگاه‌های حساس ساحلی مانند جنگل‌های حرا، آبسنگ‌های مرجانی، بسترهای علفی، مناطق تخم گذاری لاکپشت‌ها، پهنه‌های جزر و مدی، خوریات و مصب‌های متنوع و ذخایر عظیم آبزی، یکی از اکوسیستم‌های دریایی منحصربه‌فرد آب‌های گرمسیری جهان محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و معیشت مردم بومی منطقه دارد.

ذوالجودی اضافه کرد: محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌ها است.

وی ادامه داد: آلودگی‌های با منشأ خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل مانند استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم خلیج فارس گفت: این منطقه به لحاظ غنا و تنوع زیستی بالا و ارتباط با دریای عمان و آب‌های باز اقیانوسی (اقیانوس هند) از ظرفیت‌های بسیار بالای اکولوژیک در تولید آبزیان، گردشگری و طبیعت گردی، پرنده‌نگری، تولید انرژی پاک و حمل‌ونقل دریایی و بسیاری از زمینه‌های دیگر اقتصادی برخوردار است که با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان برای بهره‌برداری و توسعه متوازن و خردمندانه از این ثروت بی‌نظیر و نعمت خدادادی در راستای توسعه و ایجاد شغل و درآمد پایدار جوامع محلی اقدام کرد که معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت سیاست‌های ابلاغی توسعه دریامحور مقام معظم رهبری و دستور اکید رئیس جمهوری در سال جاری برنامه‌های ویژه‌ای جهت دستیابی به اهداف این سیاست‌ها از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های اکولوژیک و زیست‌محیطی محیط‌های دریایی و تالاب‌ها و ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران را در دست اقدام دارد که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

کد خبر 749041

دیگر خبرها

  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • گامِ مهم «جهاددانشگاهی» برای رشد اقتصادی کرمانشاه
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان