Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه _ فاطمه میرزاجعفری: حوزه کتاب و ادبیات این هفته را با هشت رویداد مهم به پایان رساند که شامل اخباری درباره انتشار سه کتاب همچنین فراخوان جایزه الوند به همراه مسابقه کتابخوانی، اعلام اسامی نامزدهای بیستمین جشنواره قلم زرین، و برگزاری دوره آموزش نویسندگی جشنواره خاتم است در بخش دیگری از این گزارش هم خبری درباره آموزش زبان فارسی در دانشگاه دولتی جمهوری چچن مرور می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این خبرها را مرور می کنیم؛

«فرزانه فروزنده جان‌ها و دل‌ها» منتشر شد

کتاب «فرزانه فروزنده جان‌ها و دل‌ها» در شرح احوال آیت‌الله شیخ مجتبی قزوینی، به قلم غلامرضا گلی زواره، به‌تازگی توسط شرکت چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شده است.

برگزاری دوره‌های آموزش نویسندگی جشنواره خاتم

فراخوان هشتمین دوره جشنواره خاتم با عنوان «جهان پیامبر، جهان ما» چندی پیش در بخش‌های داستان کوتاه، روایت داستانی ویژه پیامبر منتشر شد.

این دوره با همکاری دبیرخانه این جشنواره و مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، دوره‌های مختلف داستان‌نویسی در استان‌های مختلف با حضور اساتید این حوزه برگزار می‌شود.

اولین کارگاه آموزشی اواخر خرداد ماه با حضور مجید قیصری، محمدعلی رکنی و مهدی کفاش در مشهد مقدس برگزار شد و در ادامه کارگاه‌هایی در استان‌های گلستان و کردستان برگزار می‌شود.

مسابقه کتابخوانی «داوت» برگزار می‌شود

مسابقه کتاب «داوت» توسط انتشارات روایت فتح برگزار می‌شود که در برگیرنده مستندی داستانی از زندگی جانباز جهادگر، رمضانعلی خردمند است.

مسابقه کتاب «داوت» با پنج سوال از عید قربان تا شب عید غدیر برگزارشده و علاقه مندان می‌توانند از ۶ تیرماه تا عید سعید غدیر نسبت به خرید این کتاب اقدام کنند.

آموزش زبان فارسی در دانشگاه دولتی جمهوری چچن

کاظم جلالی، سفیر و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه ضمن بازدید از دانشگاه دولتی چچن با سعیدوف، رئیس این دانشگاه دیدار و درباره همکاری‌های علمی بین استاد و دانشجو به تبادل نظر و گفت‌وگو پرداختند.

در این دیدار از بخش‌های مختلف دانشکده پزشکی و نحوه آموزش نظری و بالینی آن و مجموعه خوابگاهی دانشجویان خارجی دانشگاه دولتی چچن بازدید شد. در ادامه، مسئولان دانشگاه دولتی چچن برنامه‌ها و دستاوردهای این دانشگاه در حوزه علوم و فناوری مربوط به توسعه کشاورزی، کنترل گازهای گلخانه‌ای و گازهای کربن را تشریح کردند.

همچنین، طرفین توافق کردند زمینه‌های لازم برای تبادل دانشجو و برگزاری نشست سالانه بین مورخان و اساتید دانشگاه‌های ایران و چچن در گروزنی و ایران فراهم شود. با توجه به آموزش زبان‌های مختلف در این دانشگاه، راه‌اندازی رشته زبان فارسی و ایرانشناسی نیز در این جلسه پیشنهاد داده و مقرر شد پس از بررسی‌های لازم زمینه‌های این کار فراهم شود.

جایزه «الوند» برای پنجمین دوره فراخوان داد

دبیرخانه جایزه ادبی «الوند» برای پنجمین دوره برگزاری، از شاعران و ناشران سراسر کشور دعوت کرد در این رقابت ادبی حضور یابند.

در این فراخوان از تمام شاعران و ناشرانی که در زمینه انتشار کتاب شعر فعالیت دارند، خواسته شده که فایل PDF کتاب چاپ اول خود را که در سال ۱۴۰۰ خورشیدی در ایران منتشر شده (در شناسنامه اثر باید سال انتشار ۱۴۰۰ درج شده باشد)، برای دبیرخانه این جایزه ارسال کنند.

کتاب «زندگی سید مصطفی خمینی» وارد بازار نشر شد

کتاب «زندگی سید مصطفی خمینی» آخرین جلد از مجموعه هفت جلدی علما نوشته آزاده جهان احمدی به‌تازگی توسط انتشارات روایت فتح منتشر و روانه بازار نشر شده است.

داستان خبرنگاری که جنگ را دوست نداشت به بازار نشر آمد

کتاب «به قطار نرسیدم» نوشته نیلوفر کاظمی نویسنده و مترجم زبان و ادبیات آلمانی است که به‌تازگی توسط نشر سرو راهی کتابفروشی‌ها شده است.

داستان این کتاب در مورد خبرنگاری به نام نگار است که خیلی علاقه‌ای به تهیه خبر درباره جنگ ندارد، او برای شرکت در جشنواره گل نرگس و تهیه گزارش به خوزستان می‌رود، اما گویا دست تقدیر ماجرای دیگری را برایش رقم زده است.

نامزدهای بیستمین جشنواره قلم زرین معرفی شدند

اسامی نامزدهای بیستمین جشنواره قلم زرین در بخش‌های نقد و پژوهش، شعر و داستان کودک و نوجوان؛ شعر و داستان بزرگسال توسط هیئت داوران این رویداد اعلام شد.

مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان این‌رویداد، سه‌شنبه ۱۴ تیر همزمان با روز قلم و از ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار می‌شود.

کد خبر 5526925 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: انتشارات روایت فتح کاظم جلالی سید مصطفی خمینی چچن جایزه ادبی الوند جایزه قلم زرین کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی بازی های رایانه ای بنیاد ملی بازی های رایانه ای سیدمحمد بهشتی تازه های نشر انتشارات کتاب جمکران انقلاب اسلامی ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقد کتاب انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی حوزه هنری دفاع مقدس فرهنگسرای اندیشه دانشگاه دولتی برگزار می شود مسابقه کتاب آموزش زبان زبان فارسی منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۳۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ سیدجواد جعفری، مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در نشست منطقه‌ای برنامه‌ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در مشهد با تأکید بر نگاه آسمانی به این جشنواره اظهار کرد: کاری که برای اهل‌بیت انجام می‌گیرد باید نگاه آسمانی داشته باشد. تقوا زمینه گشایش، بالندگی و رشد است؛ بنابراین نمی‌شود گفت به دلیل اینکه پول و امکانات نداریم کار فرهنگی انجام ندهیم. اگر کار برای خدا و اهل‌بیت باشد گشایش‌ها و برکات حاصل خواهد شد.

وی افزود: ماه‌های مبارک رجب و شعبان ذاتاً ماه‌های با برکتی بوده به فرمایش مقام معظم رهبری ماه‌های رجب و شعبان بهار معنویت است. صرف‌نظر از عظمت این ماه‌ها، میلاد برگزیدگان الهی نیز در این ماه‌ها قرار گرفته؛ بنابراین ماه رجب و شعبان برای برگزاری جشنواره امامت و مهدویت به‌صورت هوشمندانه انتخاب شده است.

مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: میلاد امام زمان چهار پیام دارد. نخست اینکه امام زمان داعیه بوده؛ یعنی دعوت‌کننده به خدا، دوم توجه به امام زمان ایجاد امید به آینده است یعنی باور داشته باشیم که این خورشید روزی طلوع خواهد کرد، سوم باید بدانیم که منتظر و مترصد هستیم و انتظار یعنی حرکت نه سکون و ایستایی و چهارم اینکه این انتظار به عمل ما بستگی دارد.

جعفری عنوان کرد: تاکنون سه دوره از جشنواره امامت و مهدویت به دست با کفایت استادان و کارکنان برگزار شده و در آستانه ورود به چهارمین دوره قرار داریم؛ بنابراین آنچه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در چهارمین دوره این جشنواره از ما انتظار دارد اولاً جامعه هدف این دوره از جشنواره با ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته و دوم شعار امسال زیارت جامعه کبیره باشد یعنی همه فعالیت‌های جشنواره حول محور و مفاهیم زیارت جامعه کبیره قرار گیرد.

وی تأکید کرد: امسال در کنار شورای سیاست‌گذاری جشنواره‌ها، کمیته‌های تخصصی با حضور علمای حوزه علمیه و استادان گروه معارف تشکیل شود تا مفاهیم زیارت جامعه کبیره را بازآفرینی کنند و به دست شعرا و گروه‌های سرود بسپارند. همچنین از شعرا بخواهیم درباره زیارت جامعه کبیره شعر تولید کرده تا این اشعار تبدیل به نجوای مردم بشود.

جشنواره امامت و مهدویت، شاه‌بیت فعالیت‌های هدفمند فرهنگی دانشگاه آزاد

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه سه دوره از جشنواره امامت و مهدویت بر اساس سند تحول و توسعه دانشگاه آزاد با موفقیت پشت سر گذاشته شد،‌ گفت: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دو اتفاق را به‌عنوان شاه‌بیت فعالیت‌های هدفمند فرهنگی دانشگاه آزاد به‌خوبی تبیین کرده‌اند. جریان امامت و مهدویت و مسئله تقریب مذاهب.

احمد ناطق گلستان بیان کرد: جشنواره امامت و مهدویت همه ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان در اتمسفر فضای فرهنگی در کل کشور توسط دانشگاه آزاد اجرا می‌شود که این کار ویژه و نو در کشور بوده و مورد تحسین داخل و خارج کشور قرار گرفته، پس معلوم می‌شود خلأ جدی در این حوزه داشتیم. در آسیب‌شناسی تربیتی تشیع، رویکرد شادی و سرور اهل‌بیت نگاهی بوده که دانشگاه آزاد در این زمینه داشته است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر تقریب مذاهب را داریم که یکی از حوزه‌های جدی در دانشگاه آزاد بوده که توسط قریب به ۳۰ دفتر تقریب مذاهب در کشور با نگاه تقریبی و وحدتی صورت می‌گیرد و به فرمایش دکتر طهرانچی این دو اتفاق در کنار هم جریان اسلام را به معنای واقعی نشان می‌دهند و یک اتفاق میمون و مبارک است.

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد: به جشنواره امامت و مهدویت به‌عنوان کار فرهنگی فاخر نگاه کنیم و به آن ملزم باشیم. برکتی که انجام این برنامه‌های فاخر فرهنگی به همراه دارد می‌تواند چشمه‌های ویژه‌ای را برای دانشگاه در زمینه‌های اقتصادی باز کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • «سرزمین شعر» ۱۵ میلیون نفر بازدید کننده داشت
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا