Web Analytics Made Easy - Statcounter

جذب امریه در مناطق عملیاتی نفت از جمله منطقه پارس جنوبی یک استخدام چراغ خاموش، بی دردسر و دور زدن نیروهای بومی در این صنعت و بی توجهی به قانون است. جنوب نیوز- گروه استان‌ها: پارس جنوبی به عنوان یکی از مهمترین مناطق صنعتی و اقتصادی کشور محسوب می‌شود و نقش مهمی را در تأمین سبد انرژی کشور و همچنین درآمدزایی و ارزآوری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌رغم خدماتی که پارس جنوبی به کشور ارائه می‌کند، مردم محیط پیرامونی این صنعت در استان بوشهر از برکات آن بی‌بهره و یا شاید بهتر بگوییم کم‌بهره بودند تا جایی که نیروهای خود را هم از خارج استان استخدام می‌کنند.

استفاده از نیروهای غیربومی تنها به متخصصین و مدیران و کارشناسان ختم نمی‌شود و بسیاری از نیروهای خدماتی، رانندگان، نیروهای حراست و آبدارچی و… نیز غیر بومی است و به صورت پروازی رفت و آمد می‌کنند.

هر چند اختلاف نظرهایی در مورد میزان و درصد نیروهای بومی فعال در پارس جنوبی وجود دارد ولی به گفته مدیرکل کار استان بوشهر، نیروی بومی شاغل در پارس جنوبی کمتر از ۱۵ درصد کل نیروها هستند. البته برخی مسئولان نفتی با اضافه کردن اهالی استان‌های هم‌جوار به درصد بومی‌ها را بیشتر عنوان می‌کنند.

انتظار مردم این است که برای جبران گذشته پراشتباه مسئولان در استخدام نیروها در پارس جنوبی، در استخدام‌های جدید نیروهای بومی استان بوشهر بهتر دیده شوند ولی باز هم شاهد راهکارهایی برای دور زدن قانون جذب ۵۰ درصد نیروی بومی در پارس جنوبی هستیم.

یکی از این اقدامات استفاده از امریه در صنعت نفت است که می‌تواند زمینه‌ساز کم‌توجهی به اشتغال ۵۰ درصد نیروی بومی در پارس جنوبی باشد.

لزوم اجرای مصوبه ۵۰ درصدی اشتغال نیروهای بومی

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: رعایت و الزام اجرای مصوبه ۵۰ درصدی اشتغال نیروهای بومی سالهاست که در صدر اخبار رسانه‌های استان، مطالبه مردم، جوانان و مسئولان استان بوشهر قرار دارد.

حسن رمضانی افزود: مصوبه‌ای که با آمار واقعی میزان اشتغال نیروهای بومی فاصله داشته و نتوانسته است رضایتمندی لازم را در بین جوانان و مسئولان بوشهری کسب کند.

اولویت جذب امریه با چند دانشگاه در مرکز

وی با انتقاد از فعال شدن جذب نیروی امریه در وزارت نفت بیان داشت: جذب نیروی امریه در وزارت نفت که در سال‌های گذشته متوقف شده بود در اسفند ماه ۱۴۰۰ از طریق سامانه نفت به جریان افتاده و متأسفانه علی رغم هشدارها و نگرانی‌هایی که به مسئولان ارشد استان و نمایندگان انتقال داده شده است، شاهد اقدام و پیگیری این موضوع نیستیم.

رمضانی ادامه داد: وزارت نفت هدف از جذب امریه را تأمین بخشی از نیازهای نیروی انسانی شرکت‌های تابعه صنعت نفت در مناطق محروم عملیاتی و بد آب و هوا عنوان می‌کند و برای فارغ التحصیلان چند دانشگاه در مرکز کشور اولویت قائل شده است.

این در حالی است که دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی دانشگاه خلیج فارس بیش از دو دهه است که در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های مهندسی شیمی، مهندسی نفت و سایر رشته‌های مرتبط با این صنایع در حال تربیت دانشجویان است.

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها با اشاره به توانمندی و تخصص فارغ التحصیلان بومی استان بیان داشت: دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی دانشگاه خلیج فارس دارای کادر هیئت علمی مجرب و پرتلاشی است و خروجی‌های این دانشکده نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح فراملی در حال تحصیلات عالیه و خدمت به جامعه بشری هستند.

استخدام چراغ خاموش و دور زدن نیروهای بومی

رمضانی جذب امریه در مناطق عملیاتی نفت را یک استخدام چراغ خاموش، بی دردسر و دور زدن نیروهای بومی در این صنعت دانست و اظهار داشت: همه به خوبی واقف هستیم که سختی استخدام و جذب در شرکت‌های نفتی ورود نیرو به این شرکت‌ها است و قطعاً نیرویی که بیش از یکسال در مجموعه‌ای آن‌هم وزارت نفت مشغول به کار شد، حتی به شکل کار آموزی، به راحتی می‌تواند شرایط تثبیت شغلی برای خود فراهم نماید.

رمضانی ادامه داد: بسیار ساده انگاری است که تصور کنیم افرادی با شرایط خاص و به صورت امریه، فرصت ورود به شرکت‌های نفت و گاز پیدا کنند و بعد از اتمام دوره خدمت، دل از این صنعت پردرآمد بکنند و این فرصت بی دردسر و طلایی را رها کرده و در بازار آشفته کار، خود را با ریسک شغلی با درآمد بسیار پایین‌تر روبرو سازند.

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها ادامه این روند را تبعیض و ستم آشکار در حق جوانانی دانست که مدت‌ها است در دوره‌های آموزشی توانمند سازی نیروهای بومی منطقه پارس جنوبی شرکت کرده‌اند و امروز چشم انتظار اشتغال به کار خود در این صنعت هستند.

رمضانی با اشاره به هزینه‌های میلیاردی وزارت نفت در سال‌های گذشته برای برگزاری دوره‌های توانمند سازی نیروهای بومی منطقه پارس جنوبی، عدم بکارگیری این نیروها را علاوه بر بی توجهی به جوانان دانش آموخته، هدر رفت بیت المال عنوان نمود و خواستار ورود دستگاه‌های نظارتی و مسئولان ارشد استان به این موضوع شد.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: استخدام چراغ خاموش پارس جنوبی نیروهای بومی استان بوشهر وزارت نفت جذب امریه استان ها ۵۰ درصد شرکت ها دور زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۴۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد خراسان‌ جنوبی، گفت: با اجرای طرح اشتغالزایی قالیبافی از ابتدای امسال یک هزار و ۳۶۲ مترمربع انواع فرش دستباف توسط مددجویان تحت حمایت تولید و به بازار عرضه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی‌اکبر نخعی با اعلام این خبر، اظهار داشت: از ابتدای سال 1402 تاکنون مددجویان این نهاد 297 تخته فرش به متراژ 1362 مترمربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات توسط امداد و فروش مستقیم بافنده به ارزش 42 میلیارد و 365 میلیون ریال در استان و تهران به فروش رسیده است.   

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه استعداد‌سنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها به صورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرح‌های قالیبافی استف افزود: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال مربوطه معرفی می‌شوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد، طرح راه‌اندازی می‌شود. 

نخعی با اشاره به فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت، گفت: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و به صورت منظم بر روند بافت آن نظارت کرده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمت‌گذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعت‌آفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز می‌شود.  

وی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و بیان کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرش‌های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل  توجهی کنند. 

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌ خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرش‌بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان ‏این نهاد انجام می‌شود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و ‏سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس‌های ‏آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند. 

نخعی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز با همکاری بافندگان و اساتید فرش استان آذربایجان شرقی در حال آموزش و توسعه بافت فرش با گره ترکی هستیم که سبک جدیدی دربین مددجویان استان است.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی
  • جوانان و نوجوانان اندیشه شهید مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو