Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورزش امری فرابخشی است که مدیریت آن از پیچیدگی‌های ویژه‌ای برخوردار است؛ نهادهای ورزشی هرگز با الگوی دستوری بالا به پایین قابل مدیریت نیستند و موفق‌ترین الگوی مدیریتی در این بخش، الگوی تعاملی و مشارکتی است.

به گزارش ایسنا، رضا شجیع، پژوهشگر جامعه شناسی ورزش در یادداشتی به نقد بودجه ویژه مجلس شورای اسلامی برای فدراسیون‌های ورزشی پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

تخصیص بودجه ویژه مجلس شورای اسلامی برای برخی فدراسیون های ورزشی با واکنش ها و انتقاداتی طی هفته های گذشته همراه شده است؛ در این نوشتار تلاش خواهم کرد این اقدام مجلس شورای اسلامی و آثار آن را از منظر حکمرانی مورد بررسی و تحلیل قرار دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثر معکوس

فدراسیون هایی که بودجه مضاعف از مجلس دریافت می کنند خود را مدیون مجلس دانسته و از این پس یک رقابت جدید و پنهان برای افزایش بودجه و یا اضافه شدن به فهرست مذکور از سوی فدراسیون های ورزشی آغاز می شود. این نگرانی وجود دارد که لابی‌گری جای ارزیابی عملکرد را بگیرد و مبنای تخصیص بودجه فدراسیون ها در جایی خارج از وزارت ورزش و جوانان تعیین شود. این اتفاق در بلندمدت ورزش کشور را دچار چالش جدی خواهد کرد و با اثر معکوس همراه خواهد ساخت. بودجه و افزایش آن یکی از نه محور توسعه ورزش است که این رویکرد، هشت محور دیگر فرایند توسعه ورزش را به دست فراموشی خواهد سپرد.

شاخص گریزی

مبنا و شاخص های تخصیص بودجه به برخی فدراسیون های ورزشی و علت تفاوت بودجه میان همین فدراسیون ها مشخص و شفاف نیست. اینکه فکر کنیم نمایندگان محترم شاخصی برای مقایسه فدراسیون های ورزشی نداشته اند غیرمنصفانه است؛ منصفانه این است که بیان کنیم افکار عمومی جامعه ورزش، در مورد شاخص های این تعیین بودجه دچار ابهام و سردرگمی هستند. نتیجه اینکه تداوم این اتفاق به عنوان یک بدعت جدید در ورزش کشور، می تواند شاخص های حقیقی توسعه ورزش قهرمانی را به دست فراموشی سپرده و به ساخت شاخص های غیرواقعی و پنهان منجر شود.

ورزش استراتژیک

مجلس شورای اسلامی عملا با تخصیص بودجه اختصاصی برای برخی فدراسیون های ورزشی این پیام را صادر کرد که توسعه برخی ورزش ها برایش راهبردی تر و مهم تر هستند.  مجلس شورای اسلامی عملا با این اقدام، فهرست ورزش های استراتژیک کشور را مشخص کرد و ناخواسته این پیام را صادر کرد که توسعه فدراسیون های خارج از این فهرست برایش آنچنان مهم نیست. نکته دیگر اینکه در جمع فدراسیون ها بی بهره از کمک مجلس، اسم یک فدراسیون المپیکی هم به چشم می خورد که این موضوع، منطق کارشناسی انتخاب فدراسیون ها و میزان بودجه تخصیص یافته را با ابهام مواجه می کند.

ایجاد شکاف

این اقدام مجلس شورای اسلامی، باز هم به طور ناخواسته و سهوی، به ایجاد شکاف بین فدراسیون های ورزشی دامن زد. فدراسیون ها به دو دسته برخوردار از نگاه ویژه مجلس و غیربرخوردار تقسیم شدند که این امر به هیچ عنوان از منظر حکمرانی، سیاست مطلوبی محسوب نمی شود.

تضعیف نهاد متولی ورزش

مهمترین پیام این اقدام مجلس که اتفاقا به دنبال کمک ویژه به برخی فدراسیون های ورزشی است، عدم اعتماد به جایگاه حاکمیتی وزارت ورزش و جوانان در تخصیص صحیح و عادلانه بودجه ورزش کشور است. اگر این بودجه از سوی دولت نامتناسب و نامتوازن تعیین شده بود، مجلس محترم می توانست آن را بهبود ببخشد، اما این اقدام مجلس که معتقدم صد در صد با نیت کمک و توسعه ورزش قهرمانی انجام شد، به تضعیف جایگاه وزارت ورزش و جوانان منجر شد و این نهاد را به نهادی درجه دو از منظر سیاستگذاری تبدیل کرد.

سیاست جبرانی

معتقدم سیاست وزارت ورزش برای حذف بودجه فدراسیون های ورزشی برخوردار از کمک و موهبت مجلس، یک سیاست جبرانی برای جبران کمبود منابع مالی بخش ورزش و همچنین اقدامی تعدیلی برای جلب رضایت فدراسیون هایی بود که از این کمک بی بهره ماندند. سیاستی که با روح اولیه اقدام مجلس در تعارض بود و همین موضوع نارضایتی علیرضا دبیر را هم به همراه داشت.

تبعیض مثبت

در نهایت می توان این اقدام مجلس محترم را یک نوع  «تبعیض مثبت» برای جبران عقب ماندگی های ورزش در بخش های مختلف قلمداد کرد، بویژه در بخش های فرهنگی ورزش که در اختصاص بودجه برای بسیج ورزشکاران و طلاب نمود پیدا کرده است و از این منظر اقدامی ارزشمند و قابل ستایش محسوب می شود، اما تبعیض مثبت مجلس شورای اسلامی برای ورزش قهرمانی، اقدامی بود که می بایست با بررسی های کارشناسی بیشتری صورت می گرفت.

جمع بندی

ورزش امری فرابخشی است که مدیریت آن از پیچیدگی های ویژه ای برخوردار است؛ نهادهای ورزشی که اکثریت بخش های اجرایی و صف آن، در زمره نهادهای غیردولتی و انتخابی قرار می گیرند، هرگز با الگوی دستوری بالا به پایین قابل مدیریت نیستند و موفق ترین الگوی مدیریتی در این بخش، الگوی تعاملی و مشارکتی است. از این رو نگاه جامع نگر در سیاستگذاری این بخش ضروری است و کوچکترین اشتباه سیاستگذاری در این حوزه می تواند به انحراف اساسی در عمل منجر شود. از این رو امید است نمایندگان محترم مجلس در بازنگری این رویکرد اقدام کرده و به جای تخصیص بودجه به این روش، وزارت ورزش را به سمت تدوین و اجرای یک طرح جامع برای توسعه متوازن ورزش سوق دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی فدراسیون های ورزشی برخی فدراسیون های ورزشی مجلس شورای اسلامی اقدام مجلس تخصیص بودجه تبعیض مثبت توسعه ورزش وزارت ورزش ویژه مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟

همه ما خوب می دانیم که ورزش کردن تا چه اندازه برای سلامت بدن و پیشگیری از بیماری ها اهمیت دارد. با این حال بسیاری از افراد بعد از ورزش دردها و ناراحتی هایی را احساس می کنند که شایع ترین آن ها سردرد بعد از ورزش است. حال این سؤال مطرح می شود که سردرد بعد از ورزش تا چه میزان خطرناک است؟ برای پاسخ به این سؤال همراه ما باشید تا درباره سردرد بعد از ورزش توضیحاتی ارائه دهیم.

گاهی اوقات بعد از ورزش سردرد زیادی را تجربه می کنیم. معمولا در این شرایط با خود می گوییم دلیل این سر درد چیست؟

بهداشت نیوز در خبری نوشت:چه عواملی باعث به وجود آمدن این سردردها می شوند؟ سردردهای ورزشی دلایل مختلفی دارند. از مهم ترین دلایل آن می توان به افت قند خون، خستگی، گرما، کم آبی و تغذیه نامناسب اشاره کرد. اغلب این سردردها کلافه کننده و ناخوشایند هستند. اگر مدت زمان بیشتری درگیر آن شویم، حتی ممکن است به طور کامل ورزش کردن را نیز کنار بگذاریم. در این مقاله تمام علت های سردرد بعد از ورزش را بررسی کرده و روش های درمان آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

آشنایی با انواع سردردهای ورزشی

سردردهایی که پس از ورزش و فعالیت بدنی شدید مثل دوچرخه سواری، شنا، وزنه برداری و دویدن به سراغ فرد می آیند، انواع مختلف دارند. این سردردها اغلب پس از ورزش کردن به علت افزایش گردش خون در پوست سر و اطراف آن ایجاد می شوند. در ادامه به انواع سردردهای ورزشی اشاره خواهیم کرد:

سردردهای ورزشی اولیه

سردردهای ورزشی اولیه بعد از فعالیت بدنی ایجاد می شوند و معمولا خود به خود برطرف خواهند شد. این نوع سردرد ها معمولا به مشکل فیزیکی خاصی مربوط نمی شوند و با داروهای بدون نسخه نیز قابل درمان خواهند بود.

سردردهای ورزشی ثانویه

یکی دیگر از سردردهای ورزشی که دلایل جدی تری دارد، سردرد ثانویه است. این سردردها ناشی از یک بیماری زمینه ای مثل بیماری قلبی هستند. به یاد داشته باشید تعداد افرادی که به این مشکل دچار می شوند، بسیار محدود است. اگر درگیر این سردرد شده اید، باید هر چه سریع تر به متخصص مراجعه کنید. زیرا نیاز به معاینه خواهید داشت.

دلایل سردردهای ثانویه ناهنجاری های ساختاری ستون فقرات، سر و گردن انسداد جریان مایع مغزی نخاعی بیماری عروق کرونر که رگ های داخل مغز و یا رگ های متنهی به مغز را درگیر می کنند. تومورها خونریزی بین مغز و بافت های پوشش دهنده مغز عفونت سینوسی نشانه ها و علائم سردرد در ورزشکاران

معمولا ورزشکاران سردرد بعد از ورزش را به عنوان ناخوشایندترین سردرد زندگی خود می شناسند. نشانه های سردرد بعد از ورزش عبارتند از:

درد در سر به شکل ضربان دار

گردن درد درد در یک یا هر دو قسمت سر

گاهی اوقات این سردرد به میگرن شباهت دارد و موارد زیر را شامل می شود:

تهوع و استفراغ کم شدن بینایی سیاهی رفتن چشم ها حساسیت به نور مهم ترین دلایل سردرد بعد از بدنسازی چیست؟

سردرد بعد از ورزش بدنسازی یک اتفاق بسیار ناخوشایند محسوب می شود و ممکن است برخی از افراد درگیر آن شده باشند. برخی از مهم ترین دلایل سردرد بعد از ورزش و روش های درمان آن عبارتند از:

۱. تمرین های خود را درست انجام نداده اید

انجام حرکات بدنسازی به شکل نادرست و غلط به بدن فشار وارد می کنند و به سردرد تبدیل می شوند. مخصوصا اگر این حرکات به عضلات گردن و شانه مربوط باشند. به عنوان مثال تمرین اشتباه با وزنه، دویدن و کرانچ موجب تنش در عضلات گردن می شوند. به همین خاطر باید از یک برنامه ورزشی منظم پیروی کنید و یک رژیم غذایی درست را دنبال نمایید.

۲. مدت زمان طولانی در آفتاب قرار گرفته اید

زمانی که در معرض نور خورشید و هوای گرم قرار می گیرید، دچار سردرد شدید خواهید شد. حتی هنگامی که ورزش نمی کنید. از طرفی اگر به مدت طولانی زیر آفتاب باشید و ورزش کنید، ممکن است بدن کم آب شود و این عوامل باعث ایجاد سردرد می شوند. به همین دلیل سعی کنید در روزهای تابستان در فضای باز ورزش نکنید. در این شرایط اگر با کمترین میزان سردرد به خانه بیایید باید به مقدار کافی آب بنوشید. علاوه بر این یکی از مواردی که به شما بعد از ورزش کردن کمک می کند، دوش گرفتن با آب ولرم است.

۳. دچار افت قند خون شده اید

به قند خون پایین هیپوگلیسمی می گویند. این مشکل تا حد زیادی موجب سردرد بعد از بدنسازی و ورزش می شود. قند خون به گلوگز مربوط بوده که جزو منابع اصلی انرژی بدن محسوب می شود. اگر پیش از ورزش تغذیه درستی نداشته باشید، ممکن است بدن گلوکز بیشتری بسوزاند و درگیر هیپوگلیسمی شوید. یکی از نشانه های اصلی هیپوگلیسمی سردرد است. از نشانه های دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعریق سرگیجه تاری دید لرزش بدن احساس شدید گرسنگی ۴. کم آب بودن بدن

اگر در بدنسازی به اندازه کافی آب مصرف نکنید و نتوانید مایعات از دست رفته را برگردانید، بدن درگیر کم آبی می شود. کم آب شدن بدن یکی از مهم ترین دلایل سردرد بعد از ورزش است. شما زمان بدنسازی و ورزش عرق زیادی می ریزید و اگر به نوشیدنی هایی که می خورید توجه نکنید، ممکن است بدن تان نتواند آب کافی دریافت کند. از دیگر علائم کم آبی خفیف در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ضعف و خستگی، حتی غش کردن خشکی پوست خشکی دهان افزایش حس تشنگی کاهش خروجی ادرار یبوست سرگیجه

گاهی اوقات با نوشیدن چند لیوان آب، سردردتان به طور کامل رفع می شود. این مسئله نشانگر این است که بدن شما به چه میزان آب نیاز داشته است. یادتان باشد که در هر شرایطی کم آب بودن بدن را جدی بگیرید. تشنگی بیش از اندازه یک وضعیت اورژانسی محسوب می شود.

سردرد های بعد از ورزش چه مدت طول می کشند؟

سردرد بعد از ورزش از پنج دقیقه تا ۴۸ ساعت طول می کشد و در یک دوره ۳ تا ۶ ماهه اتفاق می لفتد.

چگونگی تشخیص سردرد بعد از ورزش

هر فردی که بعد از ورزش درگیر سردرد شدید یا مداوم شود باید دلیل آن را پیدا کند و بتواند هر چه زودتر نسبت به درمان آن اقدام کند. بیشتر سردردهای ورزشی ناشی از اختلال زمینه ای و بیماری نیستند، ولی ممکن است پزشک چندین آزمایش را جهت بررسی علل احتمالی برای فرد تجویز کند. از این آزمایش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ام آر آی برای گرفتن عکس از مغز آنژیوگرافی برای بررسی عروق خونی گرفتن نمونه مایع از ستون فقرات سردرد بعد از ورزش را چگونه درمان کنیم؟

اگر بعد از ورزش درگیر سردرد شدید می شوید و نشانه های غیر طبیعی دارید، حتما به یک متخصص مراجعه کنید. احتمالا درگیر یک بیماری زمینه ای شده اید و به درمان نیاز خواهید داشت. اگر بیماری زمینه ای یا بیماری خاصی نداشته باشید، مطمئن باشید که سردرد شما برطرف خواهد شد. در ادامه به راه های درمان سردرد بعد از ورزش اشاره خواهیم کرد:

۱. اطمینان داشته باشید که حرکات را درست و دقیق انجام داده اید

اگر در مورد شیوه صحیح و درست تمرین خود مطمئن نیستید، یک یا دو جلسه با یک مربی خصوصی به ورزش کردن بپردازید. مربی به شما می گوید که نحوه تمرین شما درست است یا خیر. داشتن برنامه ورزشی به شما کمک می کند تا به صورت منظم ورزش کنید.

۲. چندین حرکت کششی را به صورت مداوم انجام دهید

اگر تمرین شما شامل مواردی است که به ناحیه گردن فشار وارد می کند، تلاش کنید پس از ورزش چند حرکت کششی ملایم انجام دهید. اگر حرکات کششی سبک برای شما مناسب نیست، برای از بین بردن گرفتگی عضلات خود قرص ایبوبروفن مصرف کنید. زیرا این قرص به تسکین درد کمک می کند.

۳. بعد از تمرین وعده غذایی خود را فراموش نکنید

سعی کنید حداکثر تا دو ساعت بعد از ورزش یک میان وعده متعادل و مغذی مصرف کنید. شما باید به دنبال غذایی باشید که دارای فیبر، پروتئین و کربوهیدرات باشد. این وعده غذایی موجب تعادل قند خون می شود. یادتان باشد که از مصرف خوراکی هایی که دارای قند مصنوعی و کربوهیدرات تصفیه شده و فرآوری شده هستند، بپرهیزید.

۴. در زمان ورزش خوراکی به همراه داشته باشید

اگر زمان سردرد نشانه های قند خون پایین دارید، حتما خوراکی هایی بخورید که دارای کربوهیدرات باشند. نوشیدن یک لیوان آب میوه طبیعی که چندین تکه کوچک میوه دارد نیز به شما کمک می کند. علاوه بر این مقداری کربوهیدرات پیچیده مثل یک تکه نان تست غلات کامل همیشه به پیشگیری از افت قند خون کمک می کند.

۵. پیش از تمرین بدن خود را گرم کنید

بیشتر اوقات علت سردرد بعد از ورزش به خاطر این است که بدن به اندازه کافی برای ورزش کردن آماده نیست. گرم کردن آهسته پیش از ورزش از سردرد بعد از آن جلوگیری می کند. علاوه بر این توجه داشته باشید اگر دائما درگیر سردرد های ورزشی می شوید، باید تمرینات خود را اندکی کاهش دهید. اگر در هوای گرم و روزهای آفتابی بیرون می روید حتما از یک عینک آفتابی یا کلاه پهن استفاده کنید تا اذیت نشوید.

۶. مایعات و آب زیادی بنوشید

همان طور که پیش تر اشاره کردیم یکی از مهم ترین دلایل سردرد بعد از ورزش به خاطر کم آبی بدن است. نکته مهم این است که اجازه ندهید بدن به اندازه کافی خشک شود. چرا که در چنین شرایطی درگیر سردرد خواهید شد. ورزش در گرما یا ورزش های سنگین بدن را درگیر کم آبی می کند. در این موارد یک نوشیدنی ورزشی به بازیابی الکترولیت شما کمک زیادی می کند. اما این نکته را فراموش نکنید که اغلب نوشیدنی ها قند اضافه دارند و باعث تشدید سردردها می شوند. به همین خاطر سعی کنید شربت آبلیمو عسل یا آب نارگیل شیرین نشده میل کنید.

اگر زیر نور آفتاب ورزش می کنید، نوشیدن آب بسیار اهمیت دارد. حتما هنگام ورزش در فضای باز با خود یک بطری به همراه داشته باشید و آب زیاد بنوشید. در ضمن پیش از اینکه ورزش کنید، یک تا سه لیوان آب میل کنید.

۷. مسکن ضد التهاب استفاده کنید

مصرف مسکن ضد التهاب مثل ایبوپروفن به کنترل سردردها کمک می کند. علاوه بر این یک پد گرم کننده نیز باعث می شود رگ های خونی شما باز شوند.

دیگر خبرها

  • نشست مشترک کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی و مسئولین کمیته ملی المپیک
  • محمود خسروی وفا: می توانیم در المپیک ناگویا ژاپن شانس پنجمی داشته باشیم؛ کشتی امید اول ماست
  • خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست
  • برگزاری نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه و کمیته ملی المپیک
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • تاثیر مثبت انتخاب فرد اصلح در دور دوم انتخابات بر آبادانی شهرستان
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • انتقاد ملی‌پوش بوکس از«تبعیض فدراسیون» و«رفتار عجیب فونتانا»
  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد