Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساکنان اطراف نیروگاه شهیدسلیمی نکا، بارها و بارها به آسیبی که ذرات باقیمانده از سوخت مازوت بر سلامت و محصولات کشاورزی‌شان وارد می‌کند، اعتراض کرده‌اند، ولی راه به جایی نبرده‌اند؛ اما این بار شکایت‌شان را مکتوب و ممهور به شوراهای 13 روستای همجوار این نیروگاه کرده‌اند و راهی دفتر دادستان مرکز استان کرده‌اند تا شاید او بتواند دادشان را از مازوت بستاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ روزانه میلیون‌ها لیتر مازوت در نیروگاه بزرگ شهید سلیمی نکا می‌سوزد و دودش به چشم اهالی روستاهای همجوار این نیروگاه می‌رود.

سوزاندن هشت تا ۱۰ میلیون لیتر مازوتکه گفته می‌شود از نوع مازوت بی‌کیفیت هم هست، اتفاقی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت؛ اما در سال‌های اخیر با وجود همه هشدارهایی که درباره تهدیدهای جدی آلایندگی این نیروگاه مطرح شد، جز برخی وعده‌های تکراری مانند تامین گاز نیروگاه، گام عملی برای حذف مازوت‌سوزی آن برداشته نشد تا این برداشت برای ساکنان منطقه و دوست‌داران محیط زیست ایجاد و به مرور تقویت شود که اصلا عزمی برای جلوگیری از ادامه این روند پرخطر وجود ندارد.


      
گلایه و اعتراض اهالی و حاشیه نشینان نکایی برای کاهش مصرف سوخت مازوت و بهره‌گیری از انرژی‌های نو در نیروگاه سیکل ترکیبی نکا تاکنون نتیجه بخش نبوده است و توقف مازوت‌سوزی تنها مطالبه مردم از دولت و مسئولان است.

ماجرای مازوت‌سوزی نیروگاه نکا از سرمای سراسری دی ۱۳۸۶ آغاز شد؛ شدت سرما و یخبندان به حدی بالا بود که کشور و به‌ویژه مازندران دچار بحران تأمین گاز شد. در نتیجه برای برخی واحدهای نیروگاهی ازجمله نیروگاه نکا مجوز مازوت‌سوزی صادر شد و تا به امروز این مجوز برقرار مانده است.

ساکنان اطراف این نیروگاه، بارها و بارها به آسیبی که ذرات باقیمانده از سوخت مازوت بر سلامت و محصولات کشاورزی‌شان وارد می‌کند، اعتراض کرده‌اند، ولی راه به جایی نبرده‌اند؛ اما این بار شکایت‌شان را مکتوب و ممهور به شوراهای ۱۳ روستای همجوار این نیروگاه کرده‌اند و راهی دفتر دادستان مرکز استان کرده‌اند تا دادشان را از نیروگاه بستاند.

آن‌ها در این نامه از به خطر افتادن و تهدید سلامت و اقتصاد و معیشت و کشاورزی و محیط زیست‌شان که متاثر از آلودگی ناشی از مصرف سوخت نامرغوب مازوت توسط این نیروگاه است، گلایه کرده‌اند و خواستار توقف مازوت سوزی شده‌اند.



در بخشی از این شکوائیه آمده است:
 همان‌طور که مطلع می‌باشید مشتقات و ترکیبات گوگرد و سایر اجزاء آلاینده ناشی از مصرف سوخت مازوت می‌باشد، پس از خروج از دودکش‌های نیروگاه، عوارض بسیاری در طول سال‌های اخیر برای اهالی منطقه و محیط زیست بویژه ذخیره‌گاه بی‌نظیر و ملی و بین‌المللی میانکاله داشته و موجب رشد انفجاری آمار انواع سرطان‌ها و باران‌های اسیدی و تخریب محصولات کشاورزی و دامی شده است که بیان آن در ظرفیت شکواییه حاضر نبوده و مستلزم تفحص و بازدید آن مقام عالی از نیروگاه شهید سلیمی نکا و مصاحبت اهالی منطقه دهستان میانکاله و روستاهای همجوار نیروگاه مذکور بوده که یقینا ماحصل تفحص حضرتعالی نتیجتا به جز مطالب عرض شده در این شکواییه نخواهد بود.

لذا ما اعضای شوراهای اسلامی روستاهای دهستان میانکاله و سایر روستاهای پیرامون نیروگاه شهید سلیمی نکا به نمایندگی از کشاورزان زحمت‌کش و مردم شریف و حزب‌اللهی این روستاها، از حضرتعالی دادستان محترم و انقلابی و ولایی استان لاله‌خیز مازندران استدعا داریم جهت توقف آسیب‌های مخربی که از سوی نیروگاه مذکور به سلامت جامعه و محیط زیست و اقتصاد کشاورزی و دامپروری منطقه دهستان میانکاله و فراتر از آن و منافع عامه وارد شده است، اقدامات عاجل مقتضی مبذول فرمایید.

         

نه به مازوت سوزی نیروگاه نکا دیگر نه یک مطالبه منطقه‌ای و محلی بلکه یک مطالبه استانی و حتی ملی است؛ مطالبه‌ای است که متاسفانه سالیانی است که روی زمین مانده است.

حالا اما عزم مردم، رسانه‌ها و دوستداران محیط زیست جدی‌تر شده است، عزمی که امید می‌رود در بین مدیران استانی و ملی نیز جزم شود تا تکلیف مازوت یکبار برای همیشه در این استان، روشن شود و بساطش به کل برچیده شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مازوت سوزی سوخت مازوت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۴۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟

استاندار مازندران با تاکید بر برخی اختلافات در روند تکمیلی طرح نیروگاه زباله سوز ساری گفت: موانع پیش روی تکمیل نیروگاه زباله سوز رفع می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، بیست و پنجمین نماینده عالی دولت در مازندران در راستای بازدید از ظرفیت‌های مهم استان، نخستین بازدیدش را عصر و شامگاه پنج شنبه 6 اردیبهشت، از زباله‌سوز ساری در شهرک شهید مصطفی خمینی و نیروگاه نکا آغاز کرد.

یوسف نوری در حاشیه این بازدید از اختلافات جزئی بین کارفرما و پیمانکار خبر داد و گفت که دستور دادیم این شرایط در اسرع وقت حل شود.

وی همچنین گفت: درصد کمی از تجهیزات باقی مانده که از چین در راه ایران است، به زودی به مقصد رسیده و نصب می‌شود.

استاندار مازندران همچنین اعلام کرد: بخش‌های اجرایی از جمله محوطه و راه دسترسی و برخی دیگر از زیرساخت‌ها از سوی بسیج سازندگی دنبال می‌شود.

پیشرفت 97 درصدی پروژه در بخش ابنیه

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران نیز در همین ارتباط گفت: پروژه زباله‎سوز ساری با همکاری شرکت  T.T.S، شهرداری ساری و بسیج سازندگی در حال ساخت است و تاکنون در بخش ابنیه از حدود 42 درصد پیش از دولت سیزدهم به 97 درصد پیشرفت رسیدیم.

احمد توکلی افزود: در حوزه تجهیزات نیز تا امروز 90 درصد آن تأمین و نصب شده، مابقی که عمدتاً ابزار دقیق و تابلوی برق است نیز به زودی وارد کشور و استان می‌شود.

وی ادامه داد: برای راه دسترسی، آب و برق و خطوط انتقال نیز با همکاری بسیج سازندگی و کارفرمایی شهرداری ساری پیگیری انجام شده است.

سرپرست معاونت عمرانی استاندار مازندران، عدم تأمین مالی پروژه را یکی از دلایل تأخیر در آن اعلام و تصریح کرد: برخی اقلام و تجهیزات به دلیل تحریم با تاخیر زمانی روبه‌رو شد و تلاش این است که در سال 1403 با راه‌اندازی نیروگاه 450 تنی و قابل افزایش تا 600تن، زباله‌ها را ساماندهی کنیم.

توکلی همچنین گفت: درصددیم با راه‌اندازی بحث کمپوست قائمشهر و سایر سایت‌ها مانند نور، بهشهر، و تنکابن بیش از 80 درصد از زباله‌های روزمره را مدیریت کرده و این معضل کهنه را به سامان برسانیم.

تامین 18 میلیون دلار از 30 میلیون دلار

شهردار ساری نیز گفت: اعتبار این طرح 30 میلیون دلار بود که 18 میلیون دلار توسط دولت و شهرداری و 12 میلیون دلار نیز از طریق شرکت طرف قرارداد باید تأمین می‌شد.

محمدحسین قبادی ادامه داد: شهرداری به کمک وزارت کشور و استانداری مازندران 18 میلیون دلار را تأمین کرده است و اکنون پیمانکار باید به تعهداتش عمل کند.

شهردار ساری با اشاره به پیشرفت سریع ابنیه که از 42 درصد به 97 درصد رسیده و به زودی تمام خواهد شد، از حضور مؤثر و پرشتاب سازمان بسیج سازندگی و سپاه کربلا در این پروژه قدردانی کرد.


 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران
  • استاندار مازندران؛ گره کور طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برقِ نیروگاه شهید سلیمی نکا را باز کرد
  • لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟
  • پرونده‌های مختومه ساخت‌و‌ساز‌های غیر مجاز گلستان دوباره بررسی می‌شوند
  • شناسایی و دستگیری عوامل نزاع و درگیری در ارومیه
  • آتش سوزی ۲۰۰ اصله نخل در اشکنان لامرد
  • توقیف ۲۵۰۰ میلیارد تومان اموال قاچاقچیان در گلستان