Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@00:50:47 GMT

نخستین زن سیاه‌پوست، قاضی دیوان عالی آمریکا شد

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۴۸۵۸

نخستین زن سیاه‌پوست، قاضی دیوان عالی آمریکا شد

"کتانجی براون جکسون" به عنوان تازه‌ترین عضو دیوان عالی آمریکا سوگند یاد کرده است. او اولین زن سیاهپوستی است که در عالی‌ترین دادگاه این کشور منصوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از بی بی سی فارسی، این انتصاب در پی یکی از پرتبعات‌ترین دوره‌های دیوان عالی در دوران معاصر که با صدور احکامی درباره سقط جنین و حقوق سلاح همراه بود، انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جکسون، ۵۱ ساله، جایگزین قاضی استفان بریر می‌شود که یکی از سه قاضی لیبرال دیوان عالی بود و پس از سه دهه عضویت در این دیوان، در ۸۳ سالگی بازنشسته شد.

او که قبلا دادستان بوده در یکی از متلاطم‌ترین دوره های دادگاه به عضویت آن در می‌آید.

شش نفر از اعضای دیوان عالی را روسای جمهور جمهوری‌خواه و سه نفر را دمکرات‌ها منصوب کرده‌اند.

جکسون همچنین، به عنوان صد و شانزدهمین قاضی دیوان عالی ایالات متحده سوگند یاد کرد و نام خود را به‌عناون اولین زن سیاه پوست در بالاترین مرجع قضایی آمریکا ثبت کرد.

ادای سوگند خانم جکسون در حالی است که دیوان عالی حکم دو پرونده بزرگ محدود کردن توانایی سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و پایان دادن به سیاست «در مکزیک بمانید» دوران ترامپ را صادر کرد.

کتانجی براون جکسون همچنین در دوره‌ای قدم به دیوان عالی می‌گذارد که این مرجع قضایی، به رغم تلاش‌ها برای محدود کردن مالکیت اسلحه، آزادی مربوط به مالکیت و حمل اسلحه را گسترش داد. از طرفی، این دیوان هفته پیش حکم تاریخی پنجاه سال پیش خود مشهور به «رو در برابر وید» را که بر اساس آن سقط جنین قانونی بود، لغو کرد.

از ۱۱۵ نفری که تا به حال در دیوان عالی آمریکا خدمت کرده‌اند، تنها دو نفر سیاه پوست بوده‌اند که هر دو آنها مرد بودند.

کتانجی براون جکسون دومین قاضی سیاه‌پوست در دیوان عالی کنونی و سومین در تاریخ خواهد بود.

خانم‌جکسون همچنین ششمین زنی خواهد بود که در دیوان عالی آمریکا خدمت خواهد کرد، از جمله سه زنی که در حال حاضر فعالیت می‌کنند و یکی از آنها – سونیا سونومایور – نخستین قاضی لاتین‌تبار دیوان عالی آمریکا است.

کتانجی براون جکسون، ۵۱ ساله، متولد واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا است، اما در میامی فلوریدا بزرگ شده است. او فارغ‌التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد است و پیش از آن که در سال ۲۰۱۳ به عنوان قاضی فدرال انتخاب شود، در کمیسیون احکام ایالات متحده - نهادی که سیاست احکام فدرال را تعیین می‌کند - فعالیت داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا دیوان عالی آمریکا سیاه پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۴۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور: حجاب، قانون است و همه باید از آن پیروی کنند

حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان لازم و ضروری بوده است، اصولاً ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک موضوع عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب در حال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوزان نظام و دل‌بستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسوولیت‌های نیروی انتظامی در تأمین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان بخصوص در مساله حجاب گفت: تأمین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه‌ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تأثیرگذار خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • دانشجویان دانشگاه براون در آمریکا نیز به جمع تظاهرات کنندگان علیه رژیم صهیونیستی پیوستند (فیلم)
  • جزییات تازه حکم توماج صالحی؛ تخفیف اعدام، حبس طویل‌المدت است
  • جزییات حکم اعدام توماج صالحی؛ احتمال عفو و تخفیف
  • جزییات حکم اعدام توماج صالحی ؛ احتمال تبدیل به حبس طول المدت
  • دیدار نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با رئیس دیوان عالی کشور
  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب، قانون است و همه باید از آن پیروی کنند