Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@17:42:37 GMT

علائم خاموش کلسترول

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۵۰۹۸

علائم خاموش کلسترول

فرارو- کلسترول بالا یک قاتل خاموش نامیده می‌شود، زیرا اغلب هیچ علامتی وجود ندارد که نشان دهنده وجود مشکل باشد. خبر خطرناک این است که کلسترول بالا به تنهایی مستقیما علائم یا علائمی را نشان نمی‌دهد.

به گزارش فرارو به نقل از یاهو نیوز، بلکه زمانی که علائم ظاهر می‌شوند در واقع به دلیل داشتن کلسترول بالا در یک دوره طولانی مدت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، چند علامت هشدار دهنده وجود دارد که باید از آن آگاه باشید و در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

تفاوت بین کلسترول خوب و بد

کلسترول بالا معمولا با داشتن سطح کلسترول ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر تعریف می‌شود. کلسترول بد یا LDL به عنوان لیپو پروتئین با چگالی کم و کلسترول خوب یا HDL به عنوان لیپو پروتئین با چگالی بالا شناخته می‌شود. کلسترول بد با افزایش خطر آترو اسکلروز (تصلب شرایین می‌باشد که سختی دیواره سرخرگ‌ها به سبب وجود پلاک‌های چربی و کلسترول با چگالی پایین ایجاد می‌گردد) مرتبط است که به طور بالقوه منجر به چندین بیماری دیگر مانند بیماری عروق کرونر، سکته مغزی و بیماری شریانی محیطی می‌شود.

این وضعیت با تجمع در دیواره رگ‌های خونی تان انجام می‌شود و متعاقبا پلاکی را تشکیل می‌دهد که می‌تواند با ایجاد انسداد در رگ‌ها شما را در معرض خطر بیشتری برای سکته و حملات قلبی قرار دهد. لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا (HDL) یا «کلسترول خوب» با رساندن کلسترول به کبد برای پردازش به پاکسازی آن کمک می‌کنند.

چگونه کلسترول بالا بر سالمندان تاثیر می‌گذارد

علائم کلسترول بالا اغلب بی صدا هستند یا به راحتی از دست می‌روند و اگرچه تولید کلسترول با افزایش سن کاهش می‌یابد سطوح بالای آن اغلب برای افراد مسن مشکل ساز است. سطوح بالای LDL احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سایر عوارض ناشی از جریان خون ضعیف به قلب را افزایش می‌دهد. بنابراین، بررسی‌های منظم برای افراد بالای ۶۵ سال اغلب توصیه می‌شود.

چرا کلسترول بالا بسیار خطرناک است؟

کلسترول بالا خطرناک است، زیرا نشان دهنده احتمال کاهش جریان خون است که به نوبه خود احتمال حمله قلبی و بیماری قلبی را بیش‌تر می‌کند. کاملا واضح است که افزایش LDL تاثیر مستقیمی بر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، تصلب شرایین، سکته مغزی و ... دارد، زیرا نشان دهنده افزایش کلسترول در عروق است.

پیش شاخص‌های کلسترول بالا

در حالی که ممکن است علائم واضحی وجود نداشته باشد، اما پیش نشانه‌های کلسترول بالا وجود دارند. رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی کم تحرک ممکن است متابولیسم چربی را محدود کرده و کلسترول خون را افزایش دهد. سن نیز در این امر نقش دارد، زیرا هر چه سن بالاتر می‌رود کبد ما عملکرد کمتری خواهد داشت و این موضوع منجر به دفع کمتر کلسترول از بدن می‌شود.

نحوه تست کلسترول بالا

به طور کلی متخصصان بر این باورند که هیچ علامت یا نشانه‌ای از کلسترول بالا وجود ندارد. آزمایش‌های خون باید در اوایل سال‌های زندگی از اوایل ۱۰ سالگی برای بررسی سطح کلسترول شروع شود. آزمایشات باید به طور منظم در طول زندگی تکرار شوند و کلسترول بالا باید برای جلوگیری از بیماری قلبی مورد توجه قرار گیرد.

درد قفسه سینه

به مرور زمان یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند منجر به کلسترول بالا شود که قادر است پلاک را در عروق کرونر ما ایجاد نماید شریان‌هایی که اکسیژن و مواد مغذی را به قلب می‌رسانند. این موضوع می‌تواند در نهایت منجر به چیزی شود که ما حمله قلبی می‌نامیم. بنابراین، اگر در هنگام استراحت یا ورزش متوجه فشار قفسه سینه می‌شوید برای آزمایش‌های بیش‌تر به متخصص قلب خود مراجعه کنید تا بررسی نمایید که آیا در این شریان‌ها تجمع پلاک دارید یا خیر.

ضعف یا مشکل ناگهانی در یافتن واژگانی که با گذشت زمان برطرف می‌شوند

کلسترول بالا می‌تواند انسداد موقت رگ‌های خونی را در مغز ایجاد کند و باعث ایجاد علائم سکته مغزی شود که خوشبختانه با گذشت زمان برطرف می‌شوند. با این وجود، اگر ضعف ناگهانی را تجربه می‌کنید یا در یافتن کلمات مناسب مشکل دارید به پزشک مراجعه کنید تا متخصصان بتوانند مطالعات تصویربرداری و آزمایش‌های بیش تری را برای تایید علت آن انجام دهند.

از دست دادن کامل قدرت یا ضعف مداوم در قسمت‌های خاصی از بدن

بزرگترین نگرانی پزشکان از زمانی است که یک بیمار دچار سکته مغزی کامل شود. این وضعیت نیاز به بستری شدن اورژانسی بیمار در بیمارستان دارد، زیرا به دلیل انسداد کامل رگ‌های خونی خاص در مغز رخ می‌دهد که باعث آسیب به ناحیه‌ای می‌شود که عملکرد‌های خاصی از بدن شما را کنترل می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه کلسترول کلسترول بالا سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۵۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند