Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان دشتی، حجت‌الاسلام علی زاهددوست در خطبه‌های امروز نماز جمعه خورموج با تبریک اول ذی الحجه سالروز ازدواج آسمانی امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) از برگزاری جشن ازدواج آسان با مهریه حداکثر ۱۴ سکه به این مناسبت خبر داد و اظهار داشت: باید همه ما خصوصاً خانواده‌ها در ترویج فرهنگ ازدواج آسان و ساده در جامعه کمک کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه دشتی با اشاره به هفته حقوق بشر آمریکایی بیان کرد: آمریکا همانند شیطان در سرپوش گذاشتن بر کارهای غلط با الفاظ زیبا تخصص دارد و جنایات خود را با عناوین مختلفی همچون دفاع از آزادی و حقوق بشر در مجامع بین المللی توجیه می‌کند.

وی گفت کرد: شلیک به هواپیمای مسافربری و تقدیر از عوامل این قتل عام، ترور سردار سلیمانی، و ناامن سازی کشورهای منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی بخشی از اقدامات وحشیانه مدعیان حقوق بشر و آمریکایی‌ها در منطقه است.

امام جمعه دشتی با بیان اینکه مالیات یک مساله ضروری در کشور است اما باید عدالت مالیاتی تحقق یابد اضافه کرد: در پرداخت مالیات باید معیار، میزان و ترازو برای همگان یکسان باشد، و هیچ فرد گردن کلفتی استثنا نباشد.

حجت‌الاسلام زاهددوست تصریح کرد: باید در اخذ مالیات دقت شود اگر کسی شرایط عمومی پرداخت مالیات را نداشته باشد این فرد باید از پرداخت استثنا شود.

وی خاطرنشان کرد: استثنا کردن گروه‌هایی با درآمدهای بالا و هنگفت بخاطر برخی روابط، خروج از عدالت مالیاتی و ظلم مضاعف به مردم است که در دولت عدالت محور باید جلوی آن گرفته شود و با متخلفین برخورد قاطع کنند.

امام جمعه دشتی با بیان اینکه برخی مالیات‌های سنگین وضع شده برای مردم با واقعیت تطابق ندارد گفت: در سرکشی بنده از بازار متوجه شدم فردی شاید کل سرمایه مغازه اش ۱۰ میلیون نبود اما ۸ میلیون مالیات برایش وضع شده بود که این بی انصافی آشکار است.

وی تصریح کرد: باید انصاف مبنا باشد و بر اساس درآمد واقعی شخص مالیات وضع شود نه صرف یک انتقال وجه از دستگاه پوز مغازه، که چه بسا بخش مهمی از این انتقال وجوه را افراد دیگری استفاده کرده باشند. گرفتن مالیات حساب و کتاب دارد و نباید از افراد ضعیف و بدبخت مالیات گرفت.

حجت‌الاسلام زاهددوست ادامه داد: از شخصی که یک مغازه کوچک دارد و به زحمت خرج زندگی خانواده‌اش را تأمین می‌کند، نباید مالیات گرفت. از قشر ضعیف نباید گرفت بلکه از آن شخصی که از امکانات مملکت استفاده کرده و پولدار شده باید مالیات گرفت.

وی با بیان اینکه نظارت بر بازار کمرنگ است و باید شدیدتر شود اظهار داشت: متأسفانه برخی از اقدامات جدید و اصلاح قیمت‌ها سو استفاده می‌کنند و گاهی قیمت‌ها را خودسر افزایش می‌دهند.

امام جمعه دشتی بیان کرد: مسئولین نظارتی نظارت خود را بیشتر کنند و قیمت‌ها را در بازار رصد و کنترل کنند تا قیمت اجناس به صورت غیرمنطقی گران نشود. مردم از وضعیت گرانی و نبود نظارت، نگران و ناراضی هستند و باید جلوی گرانی‌های افسارگسیخته گرفته شود و با متخلفین برخورد قاطع شود.

وی افزود: رئیس جمهور بارها بر همسان سازی قیمت‌ها و کنترل بازار تاکید کرده اند و در استان‌ها و شهرستان‌ها هم باید مسئله ساماندهی بازار جدی تر گرفته شود و اجازه ندهند عده‌ای دلال و فرصت طلب خون مردم را بمکند و جیب خوشان را پر کنند.

حجت‌الاسلام زاهددوست تاکید کرد: نهادهای نظارتی باید منسجم‌تر و مستمر بر بازار نظارت کنند و دست سو استفاده کنندگان را از سفره مردم قطع کنند.

وی افزود: دغدغه نخست مردم اقتصاد، معیشت و گرانی بی ضابطه است. بارها مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بر ساماندهی بازار و نظارت بر قیمت کالاها و برخورد بدون ملاحظه با تخلفات در بازار و گرانی تاکید کرده اند ولی در عمل اتفاقی نیفتاده است.

امام جمعه دشتی گفت: مشکل سگ‌های ولگرد در سطح شهر خورموج مدتی است مردم را اذیت می‌کند و مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است. با خبر شدم چند روز قبل سگ‌های ولگرد در خیابان به یک خانم همشهری حمله کرده اند و شاید به او صدمه هم وارد شده باشد که این جای تأسف دارد.

وی افزود: متأسفانه برخی به سبک زندگی غربی‌ها در منزل خود سگ نگهداری می‌کنند که این هم خود معضلی است که گریبانگیر جامعه ما شده و باید برای اصلاح آن فکری کرد.

حجت‌الاسلام زاهددوست اضافه کرد: مشکل کمبود آب در نقاط مختلف از جمله در شهر بادوله و اطراف آن جدی است و تماس‌های گلایه آمیز زیادی از مردم در هفته گذشته دریافت کرده ام.

وی بیان کرد: مردم مشکل کمبود آب و ضرورت صرفه‌جویی را درک می‌کنند اما مسئولین آب هم باید در این شرایط سخت مردم را درک کنند و به مشکل آب مردم بیشتر رسیدگی کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دشتی نظارت بازار قیمت حجت الاسلام زاهددوست امام جمعه دشتی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۶۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت

آغاز ساخت یک شهرک جدید در جیرفت و در عرصۀ شهر باستانی معروف به «دقیانوس»، این محوطه تاریخی را در تهدید قرار داده است.

به گزارش ایسنا، جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک­‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد. در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات­‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه­‌های شمال­ غربی که مملو از قطعات سفال، تکه­‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می­‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس­‌کوچه­‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰  هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای‌ عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌­ها و دارایی­‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل­‌های آینده حفظ خواهند شد؟

بقایای شهر دقیانوس

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گورهای باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

تصویر ماهواره‌ای بخشی از بقایای شهر کهن جیرفت بقایای شهر کهن جیرفت

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • پورابراهیمی: طرح مالیات بر سوداگری به کاهش التهابات بازار خودرو، ارز، طلا و مسکن کمک می‌کند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • روش‌های جدید در تبلیغات دین به معنای کمرنگ شدن روش‌هایی سنتی تبلیغ نیست
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود
  • نظارت بر بازار پوشاک یک ضرورت‌ است
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟