Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصوره سادات موجانی قمی، فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نکات مورد توجه در تغذیه دانشجویان گفت: اغلب دانشجویان در زمان برگزاری امتحانات و در شرایط دانشجویی نسبت به تغذیه خود بی‌تفاوت هستند. دانشجویان به صرف درس خواندن و مشغله‌های متعدد در خوابگاه‌ها و عدم اختصاص زمان مناسب برای آماده کردن غذا یا صرفا تنها زندگی کردن در ایام دانشجویی این مشکل برای آنها شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اغلب دانشجویان در ایام مطالعه به مصرف فست فودها، غذاهای شیرین با سدیم و نمک بالا همچون بیسکویت‌ها، چیپس، پفک و ... مصرف می‌کنند. شاید شرایط درس خواندن در خوابگاه و منزل افراد را به سمت این نوع مصرف غذایی پیش می‌برد که با مصرف تنقلات ذهن خود را از استرس دور می‌کنند. هرچند در مصرف این گونه مواد غذایی ریز فاکتور ابتلا به اضافه وزن، چاقی و   بیماری‌های مزمن افزایش می‌یابد.

موجانی قمی تاکید کرد: دانشجویان حتی‌المقدور در زمان امتحانات یا دیگر زمان‌ها در روزهایی که در دانشگاه می‌گذرانند از غذای خانواده استفاده کنند. برای مثال دانشجویان می‌توانند در روزهای برگزاری کلاس‌ها یا امتحانات یک غذای ساده در حد یک ساندویچ کوچک آماده کرده و با خود به دانشگاه برده و مصرف کنند.

گروه‌های غذایی سالم جایگزین تنقلات چیست؟

فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: در انتخاب مواد غذایی بجای تنقلات مصرف آجیل‌ها از اهمیت برخوردار است. مصرف آجیل‌های بو نداده به این دلیل که این آجیل‌ها منیزیم و فیبر بالایی داشته و افزایش دریافت منیزیم برای تقویت حافظه توصیه می‌شود. با این تفاسیر مصرف آجیل‌هایی همچون گردو، پسته، فندق، بادام زمینی و ... حاوی منیزیم است و می‌تواند در تقویت حافظه دانشجویان کمک کننده باشد.

موجانی قمی افزود: مصرف سبزیجات و میوه‌ها به شکل میان وعده از اهمیت برخوردار است. شاید مصرف میوه‌ها به‌دلیل قند و کالری بالا محدودیت داشته باشد، اما مصرف یک تا سه واحد میوه به‌طور روزانه پیشنهاد می‌شود. برای دانشجویان مصرف میان وعده حاوی سبزیجات همچون برگ کاهو، هویج، تیکه‌هایی از کدوی سبز با چاشنی لیموترش و سرکه می‌تواند موثر باشد.

دانشجویان صبحانه مناسب مصرف کنند

فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی خطاب به دانشجویان در روزهای برگزاری امتحانات گفت: این افراد قبل از خروج از منزل صبحانه مناسب همچون یک لیوان شیر، مصرف نان، پنیر و گردو یا به همراه سبزیجات همچون خیار و گوجه فرنگی و تخم مرغ آبپز مناسب مصرف کنند.

موجانی قمی تاکید کرد: برای مطالعات موثر در طول امتحانات مصرف تخم مرغ و شیر در برنامه غذایی گنجانده شود. البته  تخم مرغ در حد یک عدد در روز به شکل آبپز پیشنهاد می‌شود، چون تخم مرغ به دلیل مواد مغذی سرشار در تقویت حافظه موثر است و می‌تواند باعث حفظ آرامش و کاهش استرس در بین دانشجویان شود.

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1145959 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی تقویت حافظه مصرف کنند آجیل ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۹۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید

آفتاب‌‌نیوز :

گلبن سهراب اظهارکرد: بهترین روش لاغری استفاده از تمام گروه‌های غذایی شامل نان، غلات، سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات، گوشت قرمز و سفیده و تخم‌مرغ است.

وی با اشاره به این‌که استفاده از پروتئین‌های گیاهی به دلیل دارا بودن فیبر بالا می‌تواند به میزان قابل توجهی در سلامت و کاهش اشتها اثرگذار باشد افزود: حبوبات فیبر بالایی دارند و در مقابل منبع مناسبی از پروتئین‌ها نیز به حساب می‌آیند.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: گنجاندن مقادیر مشخصی از پروتئین گیاهی، میوه و سبزیجات و غلات سبوس‌دار در سبد غذایی می‌تواند گزینه مناسبی برای اصلاح سبک زندگی و رسیدن به وزن ایده‌آل باشد.

به گفته وی حبوبات به ما کمک می‌کنند تا احساس سیری بیشتری داشته باشیم، بنابراین رژیم‌هایی که پروتئین و فیبر بالایی دارند انتخاب‌های مناسبی برای کمک به حفظ سلامتی و کاهش وزن هستند.

دکتر گلبن سهراب استفاده از منابع غنی از فیبر در برنامه غذایی را مورد تاکید قرار دادو گفت: باید سعی کنیم سهم این گروه از مواد غذایی را بیشتر در رژیم غذایی خود بگنجانیم.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر این‌که در بسیاری از مواقع ممکن است بدن ما حس سیری و گرسنگی را اشتباه کند گفت: خوردن مایعاتی که حاوی کالری نیستند خیلی به ما کمک می‌کند تا در طول روز و برنامه غذایی به مقدار کمتری در برنامه کاهش وزن احساس گرسنگی کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: باید بطری آب همراه داشته باشید توصیه می‌شود به آن مقداری تخم شربتی و یا دانه‌های چیا را اضافه کرده تا همراه استفاده از مایعات، فیبر‌های مفید نیز وارد بدن شوند.

وی ادامه داد: سعی کنید به آب شکر مواد شیرین کننده اضافه نکنید و یا ازعرقیات گیاهی همانند بیدمشک و یا از بهار نارنج که به بهبود طعم آب کمک می‌کنند استفاده کنید.

دکتر گلبن سهراب در ادامه با بیان این که بسیاری از افراد عادت غذایی همچون ریزه خواری و یا استفاده از تنقلات در روز را دارند عنوان کرد: بهتر است این افراد دمنوش‌های گیاهی حاوی آنتی اکسیدان و تنقلات سالم مثل توت خشک، خرما و یا کشمش را به برنامه غذایی خود وارد کنند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه استفاده از مواد غذایی جامد می‌تواند به میزان قابل توجهی در احساس سیری نقش داشته باشد بنابراین بهتر است به جای مصرف نوشیدنی‌های پرکالری و شیرین از خوراکی‌های جامد سالم همانند سیب و یا هویچ و یا حتی کمی نان سبوس دار برای رفع گرسنگی استفاده کنید.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بخش دیگری از این گفتگو کاهش وزن تدریجی را بهترین نوع رژیم لاغری و سبک زندگی سالم دانست و افزود: بسیاری از افراد مبتلا به اضافه وزن و یا درجاتی از چاقی، بدون این که توجه کنند که حجم بالای توده بدنی در چه بازه زمانی ایجاد شده، سعی دارند خیلی سریع به وزن ایده آل برسند، توصیه متخصصان مبنی بر این اصل قرار دارد که دربازه زمانی کوتاه اقدام به کاهش وزن نکنید چرا که بدن انسان از ترکیبی از استخوان، عضله و بافت چربی تشکیل شده و نکته‌ای که باید در رژیم کاهش وزن مد نظر باشد کاهش بافت‌های چربی اضافه است.

وی با بیان این که چربی را نمی‌توان با سرعت بالا از بین برد گفت: هفته‌ای یک کیلو کاهش وزن تا رسیدن به حد مطلوب برای افراد دارای اضافه وزن توصیه می‌شود.

دکتر گلبن سهراب هشدار داد: کاهش وزن سریع خطرناک و نشانه از بین رفتن بافت عضله و یا آب بدن است بنابراین هرگز برای رسیدن به وزن ایده آل نباید از رژیم‌های سفت و سخت و سریع استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • راه اندازی فیبر نوری در ۳۴ روستای رشت
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید