Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از رادیو پاکستان، «مصدق ملک» وزیر نفت پاکستان از تصمیم اسلام آباد برای تکمیل زودهنگام پروژه خط لوله گازی ترکمنستان-افغانستان- پاکستان- هند (تاپی) به دلیل نیاز این کشور به ذخایر اضافی  گاز طبیعی خبر داد. 

وی در دیدار روز گذشته با «آتاجان مولامف» سفیر ترکمنستان در اسلام آباد  این موضوع را بار دیگر مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر نفت پاکستان بار دیگر بر تعهدات این کشور برای پروژه تاپی و نیاز به تسریع روند آن تاکید کرد. سفیر ترکمنستان نیز با تائید سخنان مصدق ملک از تمایل این کشور برای پیشرفت این پروژه سخن گفت. 

ماه گذشته نیز محمد مراد امانوف رئیس اجرایی پروژه تاپی در دیدار والی هرات افغانستان ، با این ادعا که مسئولان ترکمنستانی آماده هستند تا هرچه زودتر پروژه تاپی را آغاز کنند گفت: قرار است تا 6 ماه دیگر خط لوله گاز ترکمنستان به افغانستان کشیده شود و ترکمنستان آماده است تا هرچه زودتر این پروژه را عملی کند.

این مقام ترکمنستانی گفت: مقام‌های ترکمنستان تنها تاکنون منتظر اتمام کار استملاک زمین‌ها در خاک افغانستان بوده و پس از آن این پروژه به شدت آغاز خواهد شد.

دولت های مختلف پاکستان در سال های گذشته بارها وعده های مشابه را تکرار کرده اند اما تاپی هنوز هم طریح روی کاغذ است.

قرارداد اولیه طرح تاپی در سال ۲۰۰۸ میان سه کشور افغانستان، پاکستان و هند به عنوان ذی نفعان طرح تاپی و خریداران گاز ترکمنستان امضا شد و قرارداد اولیه میان سه کشور با ترکمنستان نیز در سال ۲۰۱۰ به امضا رسید. اگرچه گفته شده بود که این طرح تا سال ۲۰۱۸ باید تکمیل شود، اما همچنان و هنوز قدمی برای تکمیل این پروژه عظیم گازی برداشته نشده است.

براساس قرارداد اولیه این پروژه،قرار بود  این خط لوله به طول یکهزار و ٨٠٠ کیلومتر با ظرفیت ٧٩٢ میلیارد و ۵٠٠ میلیون گالن در سال، از شمال شرق ترکمنستان، جایی که بزرگترین میدان گازی این کشور در آن واقع شده است، آغاز و  با عبور از مسیرهای ناامن افغانستان و پاکستان، از طریق مرز پاکستان و هند، به این کشور به عنوان سومین مقصد آن، متصل شود.

پیش تر دولت پاکستان بار دیگر  مذاکراتی را درخصوص موافقت نامه دولت میزبان (HGA) با دیگر شرکای خود در پروژه انتقال گاز «ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند» موسوم به (TAPI) انجام داده بود تا مسیر خط لوله گاز را در خاک کشور خود از «چمن» تا«مولتان» از شهر کویته و دره اسماعیل خان اجرایی کند.
به علاوه رییس کنسرسیوم خط لوله تاپی در خصوص برگزاری مراسم افتتاحیه  در ماه مارس ۲۰۱۹ میلادی در پاکستان و دعوت از رهبران دولت های چهار کشور اعلام تمایل کرده و وعده داده بود که محقق نشد.

از سوی دیگر و در همان زمان پاکستان با ارزیابی شرایط ایران، نگاهش را به اجرا و تکمیل خط لوله گاز ایران-پاکستان معروف به خط لوله آی-پی دوخته بود. پاکستان به بهانه تحریم ها و فشارهای خارجی،  به تعهدات خود در قبال قرارداد خاتمه یافته اش با ایران برای تکمیل خط لوله آی-پی در خاک خود عمل نکرده بود اما جمهوری اسلامی ایران مدت ها قبل از سررسیدن ضرب الاجل یعنی پایان سال ۲۰۱۴، به تعهد خود عمل کرد و خط لوله گاز را در خاک خود از میدان های گازی جنوب تا نزدیک مرز پاکستان احداث کرد.

پاکستان که نیاز شدید به انرژی دارد، بارها اعلام کرده است که طرح خط لوله آی-پی کاملا مستقل از طرح تاپی است این کشور به اجرای هر دو طرح برای رفع بحران انرژی خود نیاز دارد.

برچسب‌ها هند پاکستان ترکمنستان افغانستان ایران گاز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند پاکستان ترکمنستان هند پاکستان ترکمنستان افغانستان ایران گاز خط لوله گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۱۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب

احمد شهریار شاعر پاکستانی، تازه‌ترین شعر خود را در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب سرود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مدتی قبل عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، شعری را منتشر کرد که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آستانه عملیات وعده صادق خواندند؛ مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در صفحه ایکس خود نوشت:

غزل زیر، سروده چندسال پیش رهبر انقلاب اسلامی است، معظم‌له این بیت از سروده را در آستانه عملیات وعده صادق در یکی از جلسات مرتبط خوانده‌اند:

تو را است معجزه در کف زساحران مهراس
عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

در روزهای گذشته جمعی از هنرمندان و شاعران ایرانی به استقبال از این غزل رهبر معظم انقلاب رفتند اما این بار احمد شهریار، شاعر پاکستانی، تازه‌سروده خود را به این موضوع اختصاص داد که در ادامه می‌خوانید:

اگر به عشق یقین داری از فنا مگریز

دلیر باش و خطر کن، به هیچ جا مگریز

قسم به خضر که در انتهای این ظلمات

همیشه آبِ حیات است، پس بیا مگریز

تو پورِ حیدری، از دیوِ هفت‌سر مهراس

ز قومِ رستمی از حلقه بلا مگریز

بسنج با دمِ شمشیر، زورِ دشمن را

ز غرشِ رجز و هیبتِ صدا مگریز

تو نورِ علم و یقینی و در کنارِ حسین

به قلبِ شب بزن، از خاکِ کربلا مگریز

دوباره معرکه حق و باطل است اینجا

تویی که مردِ نبردی، به انزوا مگریز

کد خبر 749316

دیگر خبرها

  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون و خطا ندارد
  • حرکت به سمت قله و پیشرفت/ کشور وقت آزمون خطا ندارد
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • وعده معاون رئیس جمهور برای تکمیل خط انتقال آب شهرستان بهمئی
  • جدال شاگردان مؤمنی مقدم با ترکمنستان در گام نخست
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست