Web Analytics Made Easy - Statcounter

حتما تا امروز افرادی را دیده‌اید که جلوی رهگذران را می‌گیرند و از آن‌ها برای تهیه بلیط پول می‌خواهند. این افراد معمولا خود را مسافران در راه مانده‌ای جا می‌زنند که پول تهیه بلیط برگشت به شهرشان را ندارند. اما آیا همه آن‌ها واقعا افراد درراه مانده‌اند یا اینکه متکدیانی هستند که می‌خواهند با این ترفند پول به جیب بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این گزارش همراه ما باشید.

به گزارش همشهری، ظهر تابستان، هوای سالن پایانه جنوب مثل کوره داغ شده. روی صندلی‌های فلزی سالن جای سوزن انداختن نیست. مسافر‌ها صندلی‌ها را اشغال کرده‌اند و آخرین پچ‌پچ‌های پیش از سفرشان تمام سالن را برداشته. گوشه سالن مردی میانسال لاغراندامی ایستاده و رفت و آمد مسافر‌ها را زیر نظر دارد.

می‌خواهم به شهرستان بروم!

به هر مسافری که نزدیکش می‌شود، با صدای آهسته می‌گوید: «می‌خواهم به شهرستان بروم، اما پول بلیط ندارم.» مسافر‌ها بی‌توجه از کنارش می‌گذرند، اما او امید دارد که از میان فوج مسافر‌ها کسی به کمکش بیاید و درخواستش را اجابت کند. چند دقیقه بعد یکی از مسافر‌ها که انگار دلش با شنیدن داستان مرد میانسال به رحم آمده کنار او می‌ایستد و چند دقیقه‌ای به حرف‌هایش گوش می‌دهد. نزدیک‌تر که می‌رویم، از مکالمه‌شان پیداست قرار گذاشته‌اند در یکی از تعاونی‌ها برایش بلیط بخرد. داستان مسافران درراه مانده، همان افرادی که جلوی مسافران پایانه‌ها را می‌گیرند و از آن‌ها پول بلیط سفر به شهرشان را طلب می‌کنند، یکی از روایت‌های پرتکرار پایانه‌هاست.

اینجا در پایانه جنوب پیدا کردن این افراد کار سختی نیست. اما آیا واقعا همه این افراد، مسافران درراه مانده‌ای هستند که پول تهیه بلیط سفر به شهرشان را ندارند؛ یا اینکه متکدیانی هستند در لباس مسافران درراه مانده؟ برای پاسخ به این سئوال سری به پایگاه خدمات اجتماعی پایانه جنوب می‌زنیم؛ جایی که گذر انبوهی از آدم‌ها با قصه‌ها و داستان‌های مختلف به اینجا می‌افتد؛ از دختران فراری تا مسافران درراه مانده و حتی متکدیانی که مدعی‌اند پول بلیط سفر به شهرشان را ندارند و...

دروغ‌گو‌ها به هدف‌شان نمی‌رسند!

وارد دفتر پایگاه خدمات اجتماعی پایانه که می‌شویم، پسرکی نوجوان، همراه با مردی سالخورده سر زده وارد می‌شوند. از طرز صحبت‌شان پیداست که نسبتی با هم ندارند. مسئول یکی از تعاونی‌ها هم همراه‌شان است. مسئول تعاونی به مددکاران پایگاه می‌گوید: «این آقا لطف کرده و پول بلیط این پسر را حساب کرده.» این را می‌گوید و از دفتر بیرون می‌رود.

قضیه از این قرار است که پسرک خود را مسافری در راه مانده معرفی کرده و مرد سالخورده بعد از شنیدن داستان پسرک، قصد دارد پول بلیط سفرش به شهرستان را تقبل کند. حالا مرد خیر، پسرک را تا اینجا همراهی کرده که از داستان او مطمئن شود. مددکاران از پسر نوجوان شماره تلفن پدرش را می‌خواهند. پسرک ماسک بزرگی بر صورتش دارد و آن را تا بیخ چشم‌ها بالا کشیده. پای راستش غیر ارادی تکان می‌خورد. اضطراب در چشم‌هایش موج می‌زند.

شماره را به مددکاران می‌دهد و می‌گوید: «می‌خوام برگردم شهرمون.» پسرک در مواجهه با سئوال‌های بعدی حرف تازه‌ای ندارد. مددکاران شماره‌ها را می‌گیرند تا دل‌شان از بابت داستان پسرک قرص شود. پایانه پر است از اینجور قصه‌ها. داستان پسر‌ها و دختر‌های نوجوان، زنان و مردان سالخورده و خانه به دوشی که پول برگشت به شهرشان را ندارند. همیشه هم قصه‌ها واقعی نیست. گاهی ترفندی است برای کسب درآمد؛ تکدی‌گری در لباس مسافران درراه مانده.

پیگیری‌ها توسط مددکاران مرکز ادامه دارد تا قبل از دریافت پول بلیط از مرد نیکوکار، از داستان پسرک مطمئن شوند. «فاطمه قره‌باغی» یکی از مددکاران پایگاه خدمات اجتماعی آمار جالبی از مسافران درراه مانده واقعی و البته آن‌هایی که به دروغ خود را مسافر جا می‌زنند ارائه می‌کند: «به طور میانگین هر روز ۱۰ نفر با همین ادعا به پایگاه مراجعه می‌کنند؛ گاهی همراه با فرد نیکوکاری که قصد تهیه بلیط برای آن‌ها را دارد و گاهی هم خودشان به تنهایی برای دریافت پول بلیط می‌آیند. این آمار در روز‌های شلوغ پایانه به ۲۰ یا ۳۰ نفر در روز هم می‌رسد. ما همه این موارد را بررسی می‌کنیم. با خانواده‌های‌شان تماس می‌گیریم و یا اگر زیرپوشش کمیته امداد، بهزیستی و... باشند موضوع را از این نهاد‌ها پیگیری می‌کنیم تا در نهایت با کمک افراد نیکوکار و صندوق خیریه هزینه بلیط درراه ماندگان واقعی پرداخت شود.

اما همیشه هم ادعای این افراد واقعی نیست و ما در پرس‌وجو‌ها به این نتیجه می‌رسیم که آن‌ها با طرح یک داستان ساختگی قصد تکدی‌گری دارند.» قره‌باغی ادامه می‌دهد: «از مواردی که به پایگاه مراجعه می‌کنند، در هفته به طور میانگین ۳ یا ۴ نفر از آن‌ها متکدی هستند و با ادعای دروغ می‌خواهند از مسافران نیکوکار پول بلیط بگیرند.»

مسافری که هیچ‌وقت به بندرعباس نمی‌رسد!

آمار‌هایی که مددکاران پایگاه خدمات اجتماعی پایانه جنوب ارائه می‌کنند، از میان مراجعه کنندگان به پایگاه آن‌ها به دست آمده است. اما از متکدیانی که با سو استفاده از بی‌اطلاعی مسافران نیکوکار، با طرح داستان‌های ساختگی از آن‌ها پول بلیط می‌گیرند آماری در دست نیست.

اما این متکدیان چگونه با این ادعا پول به جیب می‌زنند؟ برای بررسی این ترفند و راهکار‌های جلوگیری از آن سراغ مسئولان تعاونی‌های پایانه می‌رویم. حتی اگر شما پول بلیط را به فرد مدعی ندهید و خودتان از تعاونی برای او بلیط تهیه کنید، باز هم فرد متکدی می‌تواند آن بلیط را به پول تبدیل کند.

«سید محسن شریعت» مسئول یکی از تعاونی‌ها می‌گوید: «همه آن‌ها داستانی شبیه به هم دارند؛ بعضی‌ها واقعی است و بعضی‌ها هم کلاهبرداری. مسافر نیکوکاری پیدا می‌کنند تا برای‌شان بلیط بخرد. بعد که بلیط را گرفتند، موقع حرکت اتوبوس به تعاونی می‌گویند از سفر منصرف شدیم و با کسر ۱۰ درصد جریمه، مابقی پول را به جیب می‌زنند. الان بلیط بندرعباس حدود ۳۰۰ هزار تومان است. ده درصدش که کم شود، مابقی می‌شود درآمد امروز این افراد متکدی.»

راه چاره چیست؟

با این شرایط، راهکار تشخیص متکدیان از مسافران در راه مانده واقعی چیست؟ خوشبختانه پایگاه‌های خدمات اجتماعی مستقر در پایانه‌ها این موارد را تا رسیدن به نتیجه درست بررسی می‌کنند؛ بنابراین اگر قصد کمک به این افراد را دارید، به جای پرداخت کردن پول و یا حتی تهیه بلیط از تعاونی برای آنها، همراه با فرد مدعی به پایگاه خدمات اجتماعی مراجعه کنید تا پس از حصول اطمینان از صحت داستان آن فرد و هماهنگی با پایانه مورد نظر، برای او بلیط تهیه شود.

در این میان تعاونی‌ها و مددکاران پایگاه خدمات اجتماعی هم راهکار جالبی برای اطمینان از ادعای این افراد پیدا کرده‌اند. قره‌باغی می‌گوید: «بلیط‌هایی که پس از مراجعه این افراد در پایگاه خدمات اجتماعی برای آن‌ها تهیه می‌شود، مهر غیرقابل پس دادن می‌خورد تا فرد مدعی نتواند با پس دادن بلیط از این راه پولی به جیب بزند و حق در راه ماندگان واقعی که نیاز به این کمک‌ها دارند ضایع شود. از طرفی به تعاونی‌ها سپرده‌ایم حتی اگر این افراد در همان ابتدای راه از سفر منصرف شوند و درخواست پول بلیط کنند هم وجهی به آن‌ها پرداخت نشود.»

شما هم اگر قصد دارید به درراه ماندگان واقعی کمک کنید، پایگاه خدمات اجتماعی پایانه جنوب آمادگی دریافت کمک‌های شما را دارد. کافی است با شماره ۵۵۱۸، ۵۴۸۵ تماس بگیرید تا هماهنگی‌های لازم برای دریافت کمک‌های شما انجام شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تکدی گری مسافران درراه مانده شهرشان را ندارند مددکاران پایگاه پایانه جنوب تعاونی ها راه مانده تهیه بلیط مسافر ها پول بلیط بلیط سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۲۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این نشست سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه و رییس حوزه هنری اصفهان و حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی،  میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، دکتر عباسی مشاوره علمی جایزه بازافرینی و جمعی از اصحاب رسانه حضور داشتند.

در ابتدای جلسه احمد نوری در صحبت هایی گفت: موضوع داستان انقدری برای ما اهمیت داشت که برایش جایزه ملی طراحی شد. امیدواریم در این مسیر جایزه ملی به جایگاه خوبی برای گفتمان سازی برسد.

سعید لشگری  نیز در صحبت هایی گفت: توجه به هنر انقلاب در سراسر کشور  برای ما اهمیت داشت. امروز حوزه هنری اصفهان پایگاه جدی برای ما است ، هنر در اصفهان به کاربرد رسیده از موسیقی و معماری تا دیگر هنرها مثل تجسمی که خودش را محدود نکرده است. مفتخریم اصفهان پایگاه این اتفاق مهم است.

وی با اشاره به ایده فراتهران و مسئله روایت گفت: حوزه هنری خود را مکلف به روایت می داند ، روایتی که چند قید دارد نخست روایت هویت انقلاب اسلامی که تفاوت با سایر روایت ها دارد. ما پایگاه تاریخ شفاهی هستیم و حوزه و سوره مهر افتخارش این است که سعی کردیم روایت را علاوه بر تاریخ شفاهی، پیش ببریم. در نهایت در فراتر تهران دنبال ضرب مسئله روایت در  عرصه داستان هستیم. 

میلاد عرفانپور نیز در صحبت هایی گفت: در دوره اخیر شاهد تحولات زیادی در هنرهای مختلف و مراکز در حوزه هنری هستیم. تحولات عرصه ادبی نگاه به تولید و ترویج ادبیات داستانی و توجه به نویسندگان این عرصه است و دوشنبه اتی نیز نشست افتتاحیه مدرسه روایت ما در سمنان است  .

وی با اشاره به اینکه استان ها بار هنر انقلاب را به دوش می کشند و تهران تنها یکی از این استانها است، گفت: این اتفاق ملی بازآفرینی داستان انقلاب است و تلاش داریم اتفاق نوآورانه ای در این رویداد بیافتد. 

علی عباسی استاد دانشگاه و مشاور علمی جایزه داستان انقلاب با اشاره به قرابت خوب پوستر با موضوع جایزه ، عنوان کرد: همه چیز روایت است، مظلومیت کودکان غزه را جز اینکه هنرمند به روایت تبدیل کند، نمیتواند نشان دهید.

وی با ارائه تعاریفی از روایت گفت:  یک ایرانی حتما باید هویت را در روایتش مشخص کند، اگر در یک اثر هنری در هر قالبی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد، نمیتوان آن را شاهکار ادبی نامید چرا که نویسنده باید تجربه زیسته خود و خرد جمعی جامعه را در اثرش نشان دهد.  

همچنین الهام زارع زاده دبیر اجرایی جایزه گفت:  تمام انواع هنرهای ما می توانند زمینه داستان بازافرینی ما باشند امیدواریم هنرمندان بتوانند جریان سازی درستی در این زمینه کنند.

وی افزود: دو دسته فعالیت طراحی شده، نخست فعالیت های رقابتی و دوم ترویجی  . بخش رقابتی تمرکزش بر تولید داستان در پنج بخش رمان، داستان کوتاه، کوتاه کوتاه، جستارنویسی  و طرح داستان است که امروز شروع این بخش را شاهدیم و تا تیرماه فرصت دارد و اختتامیه پاییز امسال برگزار می شود، یک بخش حمایت از طرح های داستانی داریم که معمولا در راستای حمایت و تولید اثر است. 

وی افزود: بخش ترویجی دو گروه کارگاه دارد کارگاه های داستانی که در استان ها برگزار می شود و‌ کارگاه های علمی هم در اصفهان برپا می شود. هر کارگاه با هدایت یکی از داستان نویسان مطرح برگزار می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • اجرای ۱۲ عنوان برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان در پایانه‌های مسافربری
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • هرآنچه باید از مشخصات و امکانات قطار میلاد بدانید
  • همه چیز درباره قلعه جنی کیش
  • پرداخت وام فرزند آوری ترفند کلاهبرداران سایبری
  • پرداخت «وام فرزندآوری» ترفند جدید کلاهبرداران سایبری
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • کابینی برای استراحت در فرودگاه ترکیه!
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی