Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از اصلاح قانون بانک مرکزی تا دو ماه آینده خبر داده است؛ آقای محمدرضا پورابراهیمی در ۱۳ تیر ۱۴۰۰ هم گفته بود: در دولت دوازدهم، عملا اراده‌ای برای اصلاح نظام بانکی وجود نداشت و بعد از تشکیل هر جلسه، قرار می‌شد که دولت طی ۶ ماه لایحه‌ای به مجلس ارائه دهد، اما در نهایت، لایحه‌ای ارائه نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله مواردی که به گفته آقای علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی باید در قانون این بانک اصلاح شود، بحث کافی نبودن نرخ کارمزد‌های بانکی است که بر اساس اعلام بانک مرکزی، قرار بود از خرداد سال ۱۳۹۹ تغییر کند.

 آن طور که او می‌گوید، درآمد بانک‌های ایران، از محل نرخ سود تسهیلات است؛ در صورتی که باید از محل کارمزد خدمات بانکی باشد. در کشور‌های پیشرفته، تفاوت سود بین سپرده و تسهیلات، عدد قابل توجهی نیست و بانک‌ها، بیشتر از طریق کارمزد خدمات، مدیریت می‌شوند.

حال براساس تبصره ۲۴ ماده ۱۱  طرح اولیه قانون جدید بانک مرکزی، تصمیم گیری در مورد سقف نرخ سود تسهیلات مبتنی بر عقود با بازدهی معین، سقف نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه و سقف نرخ کارمزد انواع خدمات بانکی بر عهده هیئت عالی بانک مرکزی قرار داده شده است.  

میزان درآمد ایران از کارمزد خدمات بانکی، یک سوم سایر کشورهاست

طبق گفته آقای مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در جهان معمولاً نسبت درآمد‌های غیرمشاع به کل درآمد‌های یک بانک، به ۳۰ تا ۵۰ درصد می‌رسد؛ یعنی حدود نیمی از درآمد‌های آن بانک، از طریق اخذ کارمزد‌ها حاصل می‌شود که در ایران،  این نسبت کمتر از ۱۰ درصد است.

درآمد‌های مشاع بانک‌ها از مجموع سود تسهیلات اعطایی و سود و زیان حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها حاصل می‌شود و درآمد‌های غیرمشاع هم عموماً به کارمزد‌هایی ارتباط دارد که بانک‌ها برای انجام فعالیت‌های بانکی اخذ می‌کنند. 

آقای معمارنژاد معاون پیشین بانک و بیمه وزارت اقتصاد هم، پیش‌تر گفته بود: نرخ کارمزد خدمات بانکی در کشور‌های دیگر نسبت به ایران بالاتر اعلام شده و در ایران، این مقدار تنها ۵ درصد است.

بیشتر بخوانید:

۳ میلیون کارتخوان بدون تراکنش هستند نه بی هویت! نظام کارمزد فعلی، در نظام بانکی تخلف ایجاد می‌کند

آقای فرهاد فائز مدیرعامل یک شرکت توسعه دهنده فناوری اطلاعات در نظام بانکی، گفت: کاربران شبکه پرداخت، باید به نسبت استفاده از این شبکه، کارمزد پرداخت کنند.

آقای کاظم دهقان مدیرعامل یک شرکت دیگر توسعه دهنده فناوری اطلاعات در نظام بانکی می‌گوید: ریشه تخلفات در زمینه شبکه پرداخت، ناشی از نظام کارمزد این شبکه است. علاوه بر پذیرنده‌ها، دارندگان کارت هم باید کارمزد پرداخت کنند.

آقای کامران ندری کارشناس امور اقتصادی نیز، می‌گوید: میزان کارمزد بانک‌های غربی نسبت به ایران بسیار بالاتر اعلام شده؛ تعیین کردن نرخ کارمزد از سوی بانک مرکزی آن هم به صورت دستوری، یکی دیگر از مشکلات در این زمینه است.

او می‌گوید:  نرخ کارمزد در کشور‌های دیگر براساس قانون ضد انحصار، از سوی بانک‌ها به صورت رقابتی تعیین می‌شود، اما چنین قانونی در ایران برای بانک مرکزی وجود ندارد و این بانک، نرخ‌های دستوری را ابلاغ می‌کند.

به گفته این کارشناس اقتصادی، راهکار ایجاد زیرساخت‌های لازم در این حوزه، وضع قانون ضد انحصارگری در نظام بانکی‌ است تا بانک‌ها بتوانند به صورت رقابتی، نرخ‌های کارمزد بانکی را به جریان بیندازند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک مرکزی شاپرک کارمزد بانکی نظام بانکی کارمزد خدمات خدمات بانکی نرخ کارمزد بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۹۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط ین با اقدام بانک ژاپن

بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت و پس از این تصمیم، ین در برابر دلار به پایین‌ترین میزان خود در ۳۴ سال اخیر رسید.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی ژاپن (BoJ) اعلام کرد مطابق با انتظارات بازار، نرخ بهره خود را در صفر درصد حفظ خواهد کرد.  

این تصمیم به دنبال افزایش قبلی نرخ‌ها در ماه مارس گرفته شد، زمان پایان دوره نرخ بهره منفی ژاپن که از سال ۲۰۱۶ آغاز شده بود.

نکته کلیدی بیانیه سیاست بانک ژاپن، حذف اشاره به خرید ماهانه اوراق قرضه دولتی ژاپن (JGBs) به ارزش حدود ۶ تریلیون ین است.

ین ژاپن در روز جمعه پس از اینکه بانک مرکزی ژاپن (BoJ) تصمیم گرفت نرخ بهره خود را در صفر درصد نگه دارد، در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح ۳۴ سال اخیر خود در برابر دلار آمریکا سقوط کرد.  

به نقل از بیزنس، دلار در برابر ین ۰.۲۴ درصد افزایش یافت و در ساعت پنج و ۳۵ دقیقه صبح به وقت اروپا به ۱۵۶.۰۲۱ ین رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن