Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «احمدرضا شاهمرادی» در نشست خبری نخستین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته اظهار داشت: سیم و کابل صنعتی استراتژیک در کشور است که فعالان این صنعت در زمینه‌های مختلف برق، الکترونیک، مخابرات، کابل‌های ابزار دقیق، کابل‌های قدرت و غیره فعالیت می‌کنند.

وی بیان‌داشت: بیشترین حجم صادرات این صنعت به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان، همچنین کشورهای حوزه خلیج‌فارس و آسیای میانه انجام می‌شود، با این حال در سال‌های گذشته متاثر از مساله تحریم‌ها صادرات محصولات به کشورهای اروپایی کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام صنفی، عمده رقبای شرکت‌های ایرانی را ترکیه، همچنین کشورهای عربی نظیر اردن، امارات و عمان برشمرد و یادآور شد: پنج شرکت از ۱۰ شرکت پیشرو سیم و کابل در جهان در حوزه خاورمیانه حضور دارند که عمدتا شرکت‌های چندملیتی هستند.

وی گفت: با توجه به وجود مواد اولیه اصلی این صنعت در کشورمان، همچنین برخورداری از نیروی انسانی و انرژی ارزان، قادر به پوشش ۱۰۰ درصدی نیاز داخل کشور هستیم و در چند سال گذشته واردات این محصولات به صفر رسیده است.

شاهمرادی ادامه‌داد: با وجود موارد پیشگفته، اما تنها از نیمی از ظرفیت این صنعت در کشور استفاده می‌شود.

مشکلات صادرات سیم و کابل

همچنین «حسین پیوندی» دیگر عضو هیات مدیره انجمن صنعت سیم و کابل ایران در این جلسه با اشاره به مشکلات صادراتی، اظهار داشت: در حالی دلالان و واسطه‌ها به خرید شمش از بورس کالا و صادرات آن می‌پردازند، که تولیدکننده صنعت سیم و کابل به‌ناچار از بازار آزاد و با پرداخت ۹ درصد ارزش‌افزوده تامین می‌کند و در این شرایط صادرکننده ایرانی در مقایسه با صادرکننده ترکیه هیچ شانسی در بازار عراق نخواهد داشت.

وی گفت: همچنین تعرفه‌های صادراتی محصولات ایرانی به‌حدی است که در مقایسه با صادرکنندگان اردنی (با تعرفه صادرات صفر)، کالاهایمان قادر به رقابت در بازار عراق نیستند.

پیوندی تاکید کرد: همین مسائل به مشکلات زیادی در صادرات این محصولات انجامیده و انتظار می‌رود دولت با انجام اصلاحاتی در سیاست‌های داخلی، مانع از صادرات مواد اولیه شود.

وی خاطرنشان‌کرد: تغییر الگوی مصرف انرژی و توسعه شرکت‌های بزرگ با ادغام شرکت‌های کوچک، در شرایطی که انرژی ارزان در کشور در اختیار داریم، می‌تواند ایران را به صادرکننده بلامنازع در بازارهای منطقه تبدیل کند.

جلوگیری از قطعی‌های برق با نوسازی شبکه

پیوندی خاطرنشان‌کرد: سیم و کابل، صنعتی مهم اما مغفول در کشور است. این روزها در حالی صحبت از تعطیلی واحدهای بزرگ فولادی و صنعتی در کشور به دلیل قطعی‌های برق می‌شود که کمتر کسی به موضوع اتلاف انرژی برق می‌پردازد.

این مقام صنفی تاکید کرد: اگر بتوان به بازسازی و نوسازی شبکه فرسوده و قدیمی برق پرداخت، جلوی بسیاری از این قطعی‌ها گرفته خواهد شد.

وی یادآور شد: نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق در کشور وجود دارد که با نوسازی شبکه می‌توان بیش از ۲ هزار مگاوات از این کسری را پوشش داد.

پیوندی خاطرنشان‌کرد: علاوه بر صنعت ساختمان، سیم و کابل در صنعت خودروسازی نیز نقش مستقیم دارد و با حرکت به سوی تولید خودروهای برقی این سهم و نقش بیشتر خواهد شد.

وی گفت: آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو در تهران که مطابق گزارش‌های رسمی ناشی از اتصال سیم برق بود، یک بار دیگر اهمیت صنعت سیم و کابل را بر همگان روشن و مشخص کرد و امروز مطابق آمارها دست‌کم ۴۰ درصد آتش‌سوزی ساختمان‌ها به دلیل ضعف در کیفیت سیم و کابل‌های مورد استفاده است.

این عضو هیات مدیره انجمن صنعت سیم و کابل ایران افزود: مصرف سالیانه مس در صنعت سیم و کابل ۱۲۰ هزار تن و مصرف آلومینیوم در این صنعت ۷۰ هزار تن در سال است.

نخستین کنگره صنعت سیم و کابل

در این جلسه، شاهمرادی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته که روز سه‌شنبه (۱۴ تیرماه) در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد، تصریح کرد: تولید و توزیع سیم و کابل‌های غیراستاندارد و همچنین مشکلات صادراتی، دو موضوع اصلی است که در این همایش مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

وی تصریح‌کرد: همچنین صادرات سیم و کابل غیراستاندارد از کشور که می‌تواند صادرات کشورمان را تحت‌تاثیر منفی قرار دهد، دیگر موضوع مورد بحث در این کنگره خواهد بود که پیش‌بینی می‌شود بین ۱۵ تا ۲۰ درصد محصولات تولیدی از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار نباشد.

این عضو هیات مدیره انجمن صنعت سیم و کابل ایران یادآور شد: تولیدکنندگان محصولات تقلبی آن‌قدر در کار خود جلو رفته‌اند که امروز حتی کارشناسان خبره سازمان ملی استاندارد با نمونه‌برداری‌های فعلی قادر به شناسایی این کالاها نیستند.

این مقام صنفی تاکید کرد: امروز هیچ برند ایرانی شناخته شده‌ای در بازار کشورهای اطراف نداریم، این در حالی است که تولیدات ما بر اساس آخرین فناوری‌های روز جهان انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، نخستین کنگره سالیانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته ساعت ۱۰ صبح روز سه‌شنبه (۱۴ تیرماه) در هتل المپیک تهران آغاز می‌شود که در روز چهارشنبه (۱۵ تیرماه)‌با برگزاری پنل‌های تخصصی ادامه خواهد داشت.

برچسب‌ها افغانستان توسعه صادرات آسیای میانه خاورمیانه قطعی برق عراق عمان اردن صادرات غیر نفتی ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان توسعه صادرات آسیای میانه افغانستان توسعه صادرات آسیای میانه خاورمیانه قطعی برق عراق عمان اردن صادرات غیر نفتی ترکیه صنعت سیم و کابل ایران مشکلات صادرات نخستین کنگره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۳۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳

به گزارش «تابناک» به نقل از ایکوپرس- امیرعباس فرنودی، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای صادرات خودرو به کشور روسیه، عنوان کرد: این برنامه در چند مرحله اجرا شده است، در سال گذشته و در مرحله نخست توانستیم بخشی از زیرساخت‌های صادرات به روسیه را فراهم کرده و بخشی از قطعات مربوط به خدمات پس از فروش را به این کشور ارسال کنیم. در مرحله دوم نیز به زودی بخش دوم قطعات ارسال خواهد شد تا انبارهای روسیه برای ارایه خدمات پس از فروش از قطعات کافی برخوردار باشند.
وی با بیان این‌که فرآیند دریافت استاندارد برای تارا و سایر خودروهایی که قرار است در بازار روسیه به فروش برسد هم‌چنان در جریان است، بیان کرد: در صورت اخذ گواهی‌نامه استاندارد برای تارا، این خودرو ظرفیت صادرات به سایر کشورهای عضو اتحادیه گمرکی اوراسیا را نیز خواهد داشت.
معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو با اشاره به این‌که در سال گذشته پذیرای شرکت‌های بزرگی از کشور روسیه بودیم و مذاکرات فنی بسیار دقیقی را با آن‌ها هم در زمینه صادرات خودروهای فعلی و هم صادرات تولیدات آینده پیش بردیم، گفت: در این مذاکرات به تفاهماتی دست یافتیم و با حمایت‌های دولت جمهوری اسلامی و طرف روس می‌توانیم برنامه‌های همکاری بلندمدت خود را نهایی کنیم.
به گفته فرنودی، برنامه‌های صادراتی با جدیت هرچه تمام‌تر پی‌گیری می‌شود، اما باید در نظر داشت که اولویت‌های هر دو کشور در وهله اول تامین بازار داخلی است.
وی با بیان این‌که بازار روسیه از خودروی تارا استقبال خوبی کرده است و در سال جاری بخش اعظم صادرات به این خودرو اختصاص خواهد یافت، عنوان کرد: فعالان بخش خودرویی روسیه از خودروی ری‌را نیز استقبال خوبی کرده‌اند و پس از تولید و عرضه داخلی این محصول، در نیمه دوم امسال برنامه‌ریزی برای صادرات این محصول به کشور روسیه را نیز پی‌گیری خواهیم کرد.
صادرات سودآور در سال ۱۴۰۳
معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو در ادامه، با اشاره به برنامه‌های این گروه صنعتی در راستای سودآوری صادرات، بیان کرد: این موضوع به عنوان یک سیاست اصلی در سال‌های اخیر دنبال می‌شود و فروش صادراتی همراه با کسب و حفظ حاشیه سود است و همواره تلاش بر این بوده که محصولات صادراتی بتواند سبدی سودآور باشد.
فرنودی تحقق استرداد حقوق و عوارض گمرکی بابت اقلام وارداتی، تعریف مجدد جوایز صادراتی با مقادیر اقتصادی جذاب به عنوان یکی از درآمدهای جانبی از محل صادرات، معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات ارزان قیمت را امتیازات حاصل از صادرات برشمرد و با تاکید بر اهمیت ارز حاصل از صادرات، گفت: عوامل یاد شده به عنوان بهای تمام شده محصول صادراتی در ارزیابی عملکرد صادرات می‌تواند تعیین کننده باشد.
وی با اشاره به این‌که تنوع بخشی به سبد صادراتی گروه و ایجاد سیاست صادراتی یکپارچه در گروه صنعتی ایران خودرو در سال‌های اخیر به صورت جدی تری دنبال شده است، گفت: گروه صنعتی ایران‌خودرو سابقه صادرات گروه های مختلف کالایی از جمله قطعات ریخته‌گری را دارد که با توجه به مزیت‌های رقابتی مناسب در ایران برای تولید و صادرات قطعات ریخته‌گری، سودآوری نسبتا قابل توجهی را در سنوات گذشته به همراه داشته است.
فرنودی یادآور شد: قطعات یدکی نیز به صورت مستمر در کنار خودرو صادر شده و حاشیه سود معقولی را می‌تواند کسب کند. هم چنین، در سال‌های اخیر گروه‌های دیگری نظیر موتورسیکلت و قطعات غیر ریخته‌گری به سبد صادراتی گروه صنعتی ایران‌خودرو افزوده شده است. این‌ها مواردی هستند که می‌تواند یک سبد سودآور از صادرات را برای گروه صنعتی ایران خودرو رقم بزند.

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه