Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین،رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان از فراهم شدن زمینه‌ها برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای ساحلی خزر خبر داد و گفت: توسعه روابط با این کشورها موجب توسعه کریدور شمال به جنوب خواهد شد.

غلامرضا نوری قزلجه درباره اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر در ترکمنستان و حضور رییس جمهور در این اجلاس گفت: ارتباطات با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر از نظر اقتصادی و حوزه‌های غیراقتصادی برای کشور بسیار مفید و ارزنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مهم این است که در بخش اقتصادی وزن و جایگاه کشورهای همسایه دیده شود.

رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان افزود: اینکه مراودات ما با این کشورها در چه سطحی است و نگاه کشورهای مقابل به جمهوری اسلامی ایران به چه صورت است از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است.  چرا که ارتباط با کشورهای همسایه و کشورهای حاشیه دریای خزر فقط در بعد اقتصادی مهم نیست بلکه در مسائل فرهنگی اشتراکات زیادی وجود دارد که در افزایش تعامل و توسعه ایران با این کشورها بسیار ارزنده و اثر بخش است.

نماینده مردم بستان آباد در مجلس با اشاره به سفر رییس جمهور به ترکمنستان گفت: توسعه ارتباطات با ترکمنستان و افزایش تعامل با قزاقستان، آذربایجان، روسیه و حتی ازبکستان سبب تقویت زیرساخت‌های کشور، خطوط ریلی، حمل و نقل زمینی و توسعه کریدور جنوب به شمال خواهد شد که چنین رویکرد دولت مورد حمایت مجلس است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: حوزه‌های فرهنگی و  اجتماعی نیز از مسائل مهم و ارزنده برای تعامل ایران با ترکمنستان و سایر کشورهای حاشیه دریای خزر است که به هر میزان این ارتباطات توسعه یابد، همکاری این کشورها در مسائل مختلف اقتصادی، نفت و انرژی و توریسم بهبود خواهد یافت.

این نماینده مجلس درباره اینکه دولت سیزدهم تا چه میزان در توسعه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر و همسایگان  موفق عمل کرده است، اظهار داشت: دولت از ابتدای فعالیت خود و به دلیل موقعیت ژئوپلتیکی ایران و همسایگی با ۱۵ کشور،‌ توسعه ارتباطات و تعاملات با این کشورها را در دستور کار خود قرار داد که این روند می‌تواند به بی اثرکردن تحریم‌ها منجر شود.

نوری قزلجه یادآور شد: همچنین علایق زیادی بین ملت‌های کشورهای ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و به نظر می‌رسد مراودت در حوزه توسعه توریسم و لغو روادید که به صورت محدود با کشور قزاقستان صورت گرفته است و انجام آن با کشور ازبکستان هم در حال پیگیری است، از دیگر دستاوردهای دولت است.

وی تاکید کرد: به هر میزان که بتوان در حوزه گردشگری و مراودات مردم با مردم این سیاست را پیش ببریم، پشتوانه سایر ارتباطات با دیگر کشورها خواهد شد. البته همانطور که اشاره شد علاوه بر حوزه اقتصاد و گردشگری در زمینه‌های فرهنگی نیز نباید از برنامه‌هایی که در این باره وجود دارد غافل شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم تحرکات بسیار مثبتی در دیپلماسی خارجی و اقتصادی انجام داده است، یادآور شد: سفرهای متعددی در ماه‌های گذشته روسای جمهور و مقامات کشورهای همسایه و منطقه به ایران داشتند و  سفر رییس جمهور به این کشورها، در راستای بهبود تعاملات در سبد دیپلماسی کشور است.

رییس گروه دوستی ایران و ازبکستان اضافه کرد: کشور ازبکستان هم با حدود ۳۶ میلیون جمعیت از کشورهای مهم شمالی ایران است که ابتکار عمل را در بیشتر مسائل منطقه شمالی در دست دارد و به هر میزان روابط با این کشور توسعه یابد برای هر دو کشور مفید خواهد بود.

نوری قزلجه با اشاره به نقش کشورهای حاشیه دریای خزر و برخی از کشورهای شمالی ایران در کشاورزی خاطرنشان کرد: بخشی از نیاز غلات ایران از این کشورها تامین می‌شود و زمینه‌هایی برای افزایش ارتباطات خدمات فنی و مهندسی ایران با آنها ایجاد شده است که زمینه را برای بهبود صادرات فراهم خواهد کرد.


انتهای پیام/


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کشورهای حاشیه دریای خزر کشورهای همسایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۰۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می‌باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 6090376 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد