Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@07:14:45 GMT

اولین شهرهای احتمالی ضایعات صفر جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۹۸۳۹

اولین شهرهای احتمالی ضایعات صفر جهان

برنامه‌ریزان در بعضی از شهرهای جهان اقدام به پیاده‌سازی رویکردهایی منحصربه‌فرد برای به حداقل رساندن ضایعات پلاستیکی کرده‌ و توانسته‌اند در این زمینه به عنوان الگوهایی برای سایر نقاط دنیا عمل کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، هدف اصلی جنبش ضایعات صفر که اخیراً در بسیاری از شهرهای جهان آغاز شده، حذف مواد زائدی است که راهی دفن‌گاه‌های زباله می‌شود و تبعات منفی زیادی در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرهایی که در مسیر ضایعات صفر گام نهاده‌اند، در نظر دارند از طریق ایجاد سیستم‌هایی که ضایعات تولید نمی‌کند، این هدف را تحقق ببخشند، ضمن این‌که در تلاش هستند رویکردهایی برای استفاده دوباره، کاهش و بازیافت مواد پسماند بیابند.

از آن‌جا که جمعیت جهان به طور شگفت‌انگیزی به ویژه در شهرها در حال افزایش است، بنابراین پیش‌بینی می‌شود که حجم تولید ضایعات نیز به طور قابل توجهی افزایش یابد که این اتفاق تبعات منفی زیادی را برای سلامت مردم و زمین در پی خواهد داشت. بدیهی است که پلاستیک ماده زائد بسیار چالش‌برانگیزی به شمار می‌رود زیرا تجزیه آن ممکن است حتی تا ۴۰۰ سال طول بکشد و این در حالی است که همه ساله بیش از هشت میلیارد تن ضایعات پلاستیکی در سراسر جهان راهی دفن‌گاه‌های زباله و اقیانوس‌ها می‌شود. در این رابطه، مدیران در بسیاری از شهرهای جهان کوشیده‌اند تولید ضایعات پلاستیکی را به حداقل برسانند، با این حال به نظر می‌رسد که بعضی از آن‌ها بسیار موفق‌تر از سایرین عمل کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود جایگاه‌های اولین شهرهای ضایعات صفر جهان را در آینده نزدیک از آن خود کنند.

کامیکاتسو، ژاپن

مدیران کامیکاتسو از حدود ۲۰ سال پیش تلاش‌های خود را برای به صفر رساندن تولید ضایعات پلاستیکی آغاز کرده‌اند و به نظر می‌رسد که به موفقیت‌های زیادی در این زمینه دست یافته‌اند. قوانینی بسیار سختگیرانه بر ساکنان شهر حاکم است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دسته‌بندی ضایعات خود در ۴۵ نوع گروه بازیافت متفاوت اشاره کرد. علاوه بر این، مردم کامیکاتسو موظف هستند مواد غیرقابل بازیافت خود را به فروشگاه‌هایی منتقل کنند که آن‌ها را به طور رایگان در اختیار افراد نیازمند قرار می‌دهد. در سال ۲۰۱۸، نرخ بازیافت ضایعات در کامیکاتسو به ۸۱ درصد رسید که این مقدار، حدود ۲۰ درصد ضایعات بازیافتی سراسر ژاپن را تشکیل می‌داد.

الامیناس، فیلیپین

در سال ۲۰۰۹، با وجود قوانین سختگیرانه‌ای که در شهر الامیناس فیلیپین در زمینه محدودیت سوزاندن یا انباشتن زباله‌ها اعمال شده بود، با این حال بسیاری از روستانشینان همچنان اقدام به انجام چنین کارهایی می‌کردند. به همین دلیل، مقامات محلی با همکاری سازمان‌های غیرانتفاعی تصمیم گرفتند شرایط را تغییر دهند و مردم را به مسئولیت‌پذیری بیشتر نسبت به مدیریت ضایعات دعوت کنند. در این راستا، نوآوری‌ها و استراتژی‌های متعددی پیاده شد و ساکنان شهر و روستانشینان از آموزش‌های متعددی در زمینه کمپوست و تفکیک ضایعات برخوردار شدند و نتیجه چنین اقداماتی در مدت زمانی بسیار کوتاه، تبعات مثبت زیادی را برای شهر و شهروندان به ارمغان آورد. علاوه بر این، تجهیزات مختلفی در اختیار روستانشینان قرار گرفت تا با استفاده از آن‌ها، فرآیند بازیافت ضایعات تسهیل شود و تعداد افراد بیشتری به سمت اعمال چنین اقداماتی گرایش پیدا کنند. پس از دو سال تلاش بی‌وقفه مدیران و مردم، نتایج حاکی از مشارکت ۸۸ درصدی مردم در تفکیک و بازیافت ضایعات بود که همین اتفاق، الامیناس و روستاهای اطراف آن را در لیست موفق‌ترین شهرهای جهان در مسیر رسیدن به هدف صفر تولید ضایعات پلاستیکی قرار داد.

آستین، ایالات متحده آمریکا

مدیران آستین، واقع در ایالت تگزاس آمریکا، مدعی شده‌اند که تا سال ۲۰۴۰ تولید ضایعات را در سراسر شهر به صفر خواهند رساند. در این رابطه تاکنون اقداماتی نظیر اجبار کمپوست ضایعات و برنامه‌های بازیافت توسط شهروندان پیاده شده است، ضمن این‌که مالکان املاک موظف هستند امکان دسترسی به خدمات بازیافت را برای تمام اجاره‌نشینان و کارکنان خود فراهم بیاورند. علاوه بر این، کاربران تجاری آستین که با اقدامات خود حدود ۸۵ درصد ضایعات شهر را تولید می‌کنند نیز مشمول رعایت قوانین جدیدی برای کاهش میزان ضایعات در شهر شده‌اند. به عنوان مثال، معمارانی که در حال ساخت سازه‌هایی با بیش از پنج هزار فوت‌مربع مساحت هستند باید ۵۰ درصد مصالح خود را از ضایعات سایر سازه‌ها تأمین کنند.

کاپانوری، ایتالیا

درست پس از ساخت یک کارخانه زباله‌سوزی در کاپانوری ایتالیا، مردم آن عزم خود را جزم کردند تولید ضایعات پلاستیکی را به حداقل برسانند و در نتیجه، کاپانوری به عنوان اولین شهر ضایعات صفر سراسر اروپا شناخته شد. در این راستا، اولین اقدام جمع‌آوری ضایعات از درب منازلی بود که ساکنان آن از قبل به تفکیک آن‌ها پرداخته بودند. جالب است بدانید که در پی این اقدام، نرخ تفکیک زباله در مدت‌زمانی بسیار کوتاه به ۹۰ درصد رسید و در نتیجه، کاپانوری در لیست اولین شهرهای احتمالی ضایعات صفر جهان قرار گرفت.

پونه، هندوستان

همیشه زیرساخت‌های غیر رسمی زیادی برای جمع‌آوری ضایعات در پونه وجود داشته که همراه با برنامه‌های دولتی توانسته است به کاهش تولید پسماندهای شهر کمک زیادی کند. تقریباً ۹۲ درصد از افرادی را که به جمع‌آوری ضایعات در پونه می‌پردازند، زنان تشکیل می‌دهد که از این روش برای کسب درآمد و ادامه زندگی بهره می‌گیرند. این افراد که به طور رسمی توسط یک اتحادیه مدیریت می‌شوند، تاکنون توانسته‌اند نه‌تنها مدیریت ضایعات در پونه را بهبود ببخشند، بلکه از نظر اقتصادی نیز نقش مهمی ایفا کرده‌اند. زنان رفتگر پونه خدماتی نظیر جمع‌آوری و تفکیک زباله را برای همشهریان خود انجام می‌دهند که این کار منجر به کاهش چشمگیر راهی شدن ضایعات به دفن‌گاه‌های زباله شده است. بهبود مدیریت خدمات ضایعات شهر توسط زنان به ذخیره دو میلیون و ۸۰۰ هزار دلاری بودجه‌ها در هر سال منجر می‌شود.

کد خبر 585776

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان شهر پونه هندوستان اروپا فیلیپین ژاپن ایالات متحده آمریکا ضایعات پلاستیکی ضایعات جمع آوری ضایعات بازیافت ضایعات صفر پسماند صفر زباله صفر شهر زباله صفر بازیافت زباله مدیریت زباله مدیریت پسماند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تولید ضایعات پلاستیکی شهرهای جهان ضایعات صفر اولین شهر جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۹۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان

کراکوف ، خواهرخوانده لهستانی اصفهان، میزبان بزرگترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان است که در یک کلیسا واقع شده و اندازه آن بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بزرگ‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان در کلیسای موسوم به «خداوند عیسای شبان خوب» در شمال شهر کراکوف نصب شده است. به طور خاص، پنجره شیشه‌ای رنگی شامل ۲۷ بخش عمودی است که صحنه‌های مختلف کتاب انجیل را نشان می‌دهد.

مساحت کل مجموعه ۴۲۶ متر مربع است که کمی بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است. نمایش عمومی این اثر هنری که دو سال طول کشید، با صدمین سالگرد تأسیس کلیسای پرادنیک چروونی انجام شد.

کراکوف و ارتباط آن با سنت شیشه‌های رنگی

مجموعه شیشه‌های رنگی «با صلیب به سمت نجات» نامیده می‌شود و در مرکز طراحی‌های آن حضرت مسیح قرار دارد. اضافه شدن این پنجره جدید به کراکوف، شهرت این شهر لهستانی را به عنوان مقصدی برای تماشای هنر شیشه‌های رنگی افزایش می‌دهد. کراکوف همچنین دارای یک موزه اختصاصی شیشه‌های رنگی است و جالب است بدانید که اولین کارخانه شیشه‌های رنگی لهستان در سال ۱۹۰۷ در این شهر تأسیس شد و اکنون محل موزه است.

دانستنی‌هایی از کراکوف کراکوف از سال ۱۰۳۸ تا ۱۵۹۶ پایتخت لهستان بود، زمانی که زیگیسموند سوم واسا دربار سلطنتی خود را به ورشو منتقل کرد که سپس به پایتخت تبدیل شد. کراکوف همچنین از سال ۱۸۴۶ تا ۱۹۱۸ پایتخت دوک‌نشین بزرگ کراکوف بود. کراکوف در بخش جنوبی لهستان، روی رودخانه ویستولا، در دره‌ای در دامنه کوه‌های کارپات واقع شده است. این شهر دومین منطقه پرجمعیت لهستان است و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای لهستان محسوب می‌شود که قدمت بعضی قسمت‌های آن به قرن هفتم بازمی‌گردد. در سال ۱۹۷۸ یونسکو اولین مکان‌ها را برای فهرست میراث جهانی جدید خود تأیید کرد و شهر کراکوف به عنوان «اولین شهر» در این فهرست گنجانده شد. کراکوف به عنوان شهر ادبی یونسکو شناخته می‌شود زیرا در زمینه ادبیات تاریخ گسترده‌ای دارد. کراکوف بزرگترین میدان بازار قرون وسطایی اروپا را در خود جای داده است. قدمت این میدان به قرن سیزدهم باز می‌گردد و خانه‌های تاریخی اطراف آن را احاطه کرده‌اند. امروزه این میدان مکانی پر جنب و جوش پر از کافه‌ها، رستوران‌ها و موزه‌ها است.

کد خبر 747731

دیگر خبرها

  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • باران برای آب بندان روستای مهترکلاته، آورده‌ای جز ضایعات نداشت
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • ناگفته‌هایی از مزایده زباله در ایران / پول‌سازی ۱۰ میلیارد دلاری آشغال‌ها در سال
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • (ویدئو) اولین تصاویر از محل وقوع تیراندازی و حریق در اربیل