Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، مجید فانی شب گذشته در همایش گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن در جمع صنعتگران و تولیدکنندگان آملی، اظهار کرد: صنعت، معدن و تجارت مهمترین موتور محرکه اقتصاد کشور بوده است، عامل مولد اشتغال پایدار و افزایش تولید ناخالص ملی شده و افزایش درآمد و ایجاد اشتغال را به همراه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مسؤولان باید در راستای حل مشکلات فراوان صنعتگران و معدن‌کاوان تلاش فراوان داشته باشند و با گوش سپردن به درد دل‌های آنها در راستای حل مشکلات‌شان برآیند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به صحبت‌هایی مبنی بر اجرای طرح تفکیک وزارت صمت و جداسازی صنعت و معدن از تجارت، تصریح کرد: از سال ۱۲۸۵ برای نخستین بار در کشورمان وزارت تجارت شکل گرفت و سال ۱۳۹۰ پس از کش و قوس‌های فراوان شاهد ادغام وزارت صنعت و معدن با تجارت بودیم که در مجموع وزارت صمت را ایجاد کرد.

وی ادامه داد: بارها این دو وزارتخانه ادغام شده با یکدیگر در ساختارهای مختلف مشکلاتی داشتند تا اینکه دوباره تصمیم بر جداسازی این دو وزارتخانه گرفته شود.

فانی با بیان اینکه اکنون به مرحله‌ای رسیدیم که طی یک روز برای فعالان صنعتی جواز تأسیس و پس از ۵ روز پروانه بهره‌برداری صادر می‌شود، با نگاه آماری به این شهرستان صنعتی و تولیدی گفت: در شهرستان آمل ۳۷۰ فقره پروانه بهره‌برداری ایجاد شده که ۱۶ هزار و ۱۲۵ اشتغال جدید را شامل می‌شود.

وی افزود: ۱۵۹ واحد صنعتی و تولیدی در شهرک‌های صنعتی آمل مستقر هستند و ۲۱۱ واحد در بیرون شهرک‌های صنعتی فعالیت دارند همچنین آمل در دو شاخص از سه شاخص ارزیابی شامل میزان اشتغال و سرمایه‌گذاری رتبه نخست را در مازندران دارا است و ۵۳ درصد صنعت مازندران در آمل فعالیت دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه آمل از شهرهای شاخص صنعتی و تولیدی است که با دارا بودن شهرک‌های صنعتی امامزاده عبدالله فاز ۱ و ۲، جمشیدآباد، بابکان و دیگر مناطق صنعتی بیش از ۱۷۱ هکتار را شامل می‌شود، یادآور شد: در حوزه معدن ۶۹ پروانه بهره‌برداری در آمل صادر شده که در این بین ۳۰ واحد معدن فعال و ۳۷ واحد غیرفعال بوده و دو واحد در حال تجهیز هستند البته غیرفعال بودن برخی معدن‌ها به وجود معارضان دستگاه‌ها، نهادها، اعتراضات مردمی، اتمام ذخایر معدنی و اعتبارات بازمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه ۱۹ هزار و ۲۰ واحد صنفی در آمل با اخذ پراونه کسب فعالیت دارند، ادامه داد: تعداد یک هزار و ۸۳۹ واحد صنفی فاقد پروانه هستند.

فانی با اعلام اینکه کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش از مهمترین مشکلات صنعت در مازندران است، افزود: بسته تسهیلات رونق تولید سال ۱۴۰۱ طی چند روز گذشته ابلاغ شده و نخستین جلسه با بانک‌های سطح استان مازندران در روز گذشته برگزار شد.

وی بیان کرد: امید داریم صنعتگران آملی بیشتر از سال گذشته از این تسهیلات برخوردار شوند همچنین تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ که تکلیفی بوده برای صنعتگران فراهم است که سود آن کمتر از بسته رونق تولید خواهد بود.

فانی با اشاره به اینکه بسته رونق تولید از محل منابع بانک‌ها می‌تواند کمک کار صنعتگران باشد، گفت: در حوزه معدن نیز مشکلات زیادی وجود دارد که مهمترین آن بحث تخریب جاده و آسیب محیط زیست است.

وی ادامه داد: دو درصد از حقوق درآمد معدنی براساس امکانات و مجوزات که به حساب خزانه دولت واریز می‌شود باید برای زیرساخت‌های همان منطقه که تخریب می‌شود هزینه شود همچنین باید ۱۲ درصد از این مبلغ نیز برای احیای محیط زیست و منابع طبیعی هزینه شود که متأسفانه ساز و کار خاصی در این زمینه وجود ندارد و با درخواست از نمایندگان مجلس می‌خواهیم تا این مبالغ برای بازسازی زیرساخت‌ها و احیای محیط زیست به مناطق مختلف مازندران که در آنها معادن فعالیت دارند اختصاص یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران با گرامیداشت دهه تولید و تجارت و روز ملی صنعت و معدن، یادآور شد: رشد اقتصادی ۸ درصد را دولت برای خود هدف‌گذاری کرده که سه درصد آن از محل ارتقای بهره‌وری و ۵ درصد از محل سرمایه‌گذاری‌های جدید که توسط صعنتگران و تولیدکنندگان انجام می‌شود برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: برای ارتقای بهره‌وری برنامه‌هایی برای فعال کردن و احیای مجدد برخی واحدها داریم و برای سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز برنامه‌های بسیار خوب در نظر گرفته شد تا تحقق اهداف دولت و رضایت صنعتگران را شامل شود.

انتهای پیام/۸۶۰۱۲/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: مجید فانی مدیرکل صنعت معدن و تجارت مازندران تفکیک وزارت صمت پروانه بهره برداری جواز تأسیس پروانه بهره برداری معدن و تجارت صنعت و معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۰۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران،  نمایندگانی از ۱۰۰ کشور ‌دنیا و بیش از ۲ هزار تجار خارجی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی آبادی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال و توسعه صادرات و ارزآوری است.

وی افزود: قصد ما اول از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردها به کشورهای دیگر و اعلام آمادگی تعامل با سایر کشورهاست بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

علی آبادی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

علی آبادی اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

علی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

علی آبادی افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکلونوژی است.

علی آبادی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم. ‌

کد خبر 748731

دیگر خبرها

  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده