Web Analytics Made Easy - Statcounter

استانداری استان قم سرانجام و پس از کشته شدن 2 کودک توسط سگ‌های ولگرد؛ برای این قضیه تشکیل جلسه داد!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***

مقام دولتی: ترکیه گردوغبارها را فعال کرده است

نادر ابراهیمی، مشاور معاون علمی رئیس جمهور و دبیر کارگروه تخصصی توسعه فناوری‌های آب و خشکسالی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا پیرامون گردوغبارهای ایران گفته است: آنچه در حوزه آب، فرسایش، محیط‌زیست و خشکسالی با آن مواجه هستیم؛ شرایطی است که در غرب کشور به‌ویژه در حوضه‌­های آبخیز دجله و فرات و منطقه بین‌النهرین به واسطه برخی اقدامات کشورهای همسایه، محدودیت شدید و عدم مدیریت جامع منابع آب در مرزهای غربی کشور ایجاد شده است.

وی دلیل این محدودیت منابع آبی در مرزهای غربی کشور را "احداث سدهای متعدد ذخیره‌­ای با اهداف مختلف از جانب کشور ترکیه (طرح داپ) " دانست و یادآور شد: "این سدها در سرشاخه رودهای دجله و فرات در قالب طرح‌ کلان کشاورزی ترکیه احداث‌ شده و این امر موجب شده است که حقابه دجله و فرات تأمین نشود و به همین دلیل کانون‌های گردوغبار فعال شده‌اند."

این مقام دولتی با تأکید بر اینکه به همین دلیل ایران نیز از نظر شرایط آب و هوایی در مواجهه با گرد و غبارهای بسیار زیاد و مستمر خواهد بود، گفت: در کنار خشکسالی، عدم مدیریت جامع منابع آبی در کشورهای همسایه موجب شده که ایران دچار پدیده توسعه گردوغبار و ریز گرد حتی تا بخش­‌های مرکزی کشور باشد.[1]

*مسئله "گردوغبار" طی سال‌های اخیر به معضلی بزرگ برای مردم ایران تبدیل شده و گویا دشمن خارجی هم بعنوان عامل نارضایتی به آن دل بسته است.

جدای از این، شاهدیم که همه مقامات و کارشناسان به نقش خارجی در خیزش کانون‌های گردوغبار اشاره دارند و در این راستا حتی رئیس‌جمهور نیز دستور پیگیری داده و دادستان کل کشور نیز از وزرای خارجه و صنعت توضیح خواسته است. [2]

اما در سمت مقابل خبری از موضع‌گیری مقامات ترک نیست و چیزی هم به گوش کسی نرسیده مبنی بر اینکه ترکیه اقدامات سوء خود در این باره را جبران کرده باشد.

پیش از این، رحمت‌ا... نوروزی، نماینده عضو کمیسیون آب مجلس درباره اقدامات آبی سوء ترکیه گفته بود: با اجرای طرح داپ در ترکیه، سدهای ارس و خداآفرین در ایران دچار آسیب می‌شوند؛ بر همین اساس همه دستگاه‌های متولی به ویژه وزارت امور خارجه باید موضوع حقابه‌ ایران را پیگیری نمایند.

او همچنین پاسخ‌های امیرعبداللهیان به مجلس درباره علت عدم انجام اقدامات لازم از سوی وزارت امور خارجه در خصوص سدسازی‌های بی‌رویه ترکیه را قانع‌کننده ندانسته و تصریح کرده بود: باید با فعال کردن دیپلماسی آبی، از حقابه‌های خود استفاده کنیم چراکه یقیناً تا ۲۰ سال آینده در خاورمیانه با بحران آب مواجه خواهیم بود. [3]

برخی محافل تحلیلی معتقدند ترکیه مشغول اقدامات خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران است که از حیث سرفصل‌های تحلیلیِ این اقدامات می‌توان به مفاهیمی مثل جنگ آینده، حمایت از پ. ک.ک و توطئه آبی اشاره کرد.

توجه عالمانه مسئولان کشور به این اقدامات خصمانه یک ضرورت است.

***

 

مسئولان خوزستانی هم به‌گوش باشند

ورود استانداری قم به ماجرای سگ‌ها پس از مرگ 2 کودک!

حجت الاسلام علی اصغر گرجی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم درباره ماجرای کشته شدن 2 کودک قمی توسط سگ‌ها و معضل سگ‌گردانی به خبرگزاری رسا گفته است: امروز در استانداری قم برای برخورد ریشه ای با پدیده سگ‌های ولگرد جلسه‌ای برگزار شد.

او با بیان اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر خواستار ممنوعیت جدی ورود هرگونه حیوان به بوستان های قم شده است، اظهار داشت: از ورود سگ دست‌آموز و سگ‌های ولگرد به بوستان های قم باید جلوگیری شود چرا که مردم قم در بوستان‌های این شهر امنیت ندارند.

حجت الاسلام گرجی همچنین خواستار برخورد با سرنشینان خودروهایی شد که با خود سگ حمل می‌کنند و تصریح کرد: حکم شرعی سگ‌گردانی به اطلاع عموم رسیده و مجددا خواهد رسید و از مسؤولان مربوطه خواهانیم که با پدیده سگ گردانی و سگ‌های ولگرد مقابله کنند.[4]

*مشرق حوالی 3 سال قبل گزارشی را منتشر کرد که در آن آمده بود فقط طی یک سال حدود 320 مورد حمله سگ‌های صاحبدار به مردم قم گزارش شده است. [5]

و یا همینطور اخیرا گزارش دیگری منتشر شد مبنی بر اینکه طی سال گذشته در شهر اهواز بیش از 1900 مورد حیوان‌گزیدگی رخ داده و در همین مدت نیز دو نفر بواسطه حمله سگ‌ها جان خود را از دست داده‌اند. [6]

طبعا اگر مقامات وقت استان قم و ایضا مقامات فعلی گزارش 3 سال قبل مشرق را خوانده بودند یا برایشان مهم بود؛ اتفاق تلخ مرگ 2 کودک دیگر رخ نمی‌داد.

و ایضا مسئولان اهواز...

مسئله سگ‌گردانی نه تنها سلامت و امنیت مردم را تحت‌الشعاع قرار داده بلکه در مقابل حیثیت نظام اسلامی نیز قد علم کرده است.

تا آنجا که شاهدیم حتی یک عضو مجلس خبرگان در اعتراض به بی‌عملی مسئولان در قبال این قضیه فراخوان مردمی می‌دهد و از مردم درخواست می‌کند که با معضل سگ‌گردانی برخورد کنند. [7]

"عزم جهادی" چاره این ماجراست.

مقامات پلیس کشور اخیراً اعلام کرده‌اند که برخورد با سگ‌گردانی وظیفه قانونی پلیس است و آنها نیز این وظیفه را انجام خواهند داد. [8]

***

هشدار وقوع "سونامی غرق‌شدگان" در آب‌های خزر

نقی کریمیان، رییس هیات نجات غریق و غواصی استان مازندران در گفت‌وگو با ایرنا نسبت به کمبود امکانات و ناجیان غریق در طرح‌های سالم‌سازی سواحل مازندرانی خزر و احتمال وقوع سونامی غرق‌شدگی مسافران و بومیان در دریا هشدار داد.

وی گفته است: اگر روال کنونی وجود امکانات ضعیف در طرح‌های سالم‌سازی سواحل و کمبود ناجیان غریق ادامه پیدا کند به طور حتم در دوران پساکرونایی و با ورود قابل توجه گردشگران به استان، "سونامی غرق شدگی" در دریای مازندران را طی تابستان جاری در پیش خواهیم داشت.

کریمیان نیاز سواحل مازندران با توجه به اجرای موفق طرح آزادسازی سواحل به دستور رییس جمهوری را 1500 ناجی برشمرد و گفت: ما قول تامین این تعداد ناجی را به مسئولان داده بودیم ولی اکنون با در نظر گرفتن نیروی‌های جمعیت هلال احمر، نیروهای اجرایی فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و شهرداری‌ها تنها حدود 450 نفر در طرح‌های سالم سازی سواحل استان فعالیت دارند که با این اعداد و ارقام و این تعداد نیروی انسانی به هیچ عنوان نمی‌توان نسبت به خدمات‌رسانی مطلوب به هموطنان اقدامات لازم را انجام داد.

این مقام مسئول در طرح دریا گفت: بنده به عنوان رییس هیات نجات غریق و غواصی استان در زمان حاضر به هیچ عنوان از امکانات طرح‌های سالم سازی سواحل مازندرانی خزر رضایت ندارم و این طرح که می‌بایست تامین کننده سلامت هموطنان باشد اکنون به مناطق ناایمن برای حضور گردشگران در استان تبدیل شده است.[9]

*دقت شود که هشدار این مقام مسئول برای وقوع "سونامی غرق‌شدگان" نباید به عبرت‌های مربوط به هشدار پیرامون سگ‌های ولگرد و سگ‌گردانی تبدیل شود. و تا چند نفر کشته نشوند شاهد ورود مسئولان ذیربط نباشیم!

صحبت‌های دلسوزانه آقای کریمیان باید نصب‌العین همه آنهایی باشد که در طرح‌های مربوط به دریا مسئول‌اند زیرا این هشداری است که ما به‌اِزای بی‌توجهی به آن؛ از دست رفتن جان انسان‌هاست. (اگرچه مردم نیز در این زمینه وظایفی دارند و هرکس که شنا در محیط طبیعی را بلد نیست و رفتارهای دریای خزر را نمی‌شناسد هرگز و هرگز نباید وارد دریا شود)

توجه به پیوست‌های طرح آزادسازی سواحل نیز یک ضرورت است. ساحلی که آزاد شود اما خطراتی را متوجه مسافران و گردشگران کند یعنی ایراد در تصمیم‌گیری. ایرادی که بلافاصله باید نسبت به رفع آن اقدام شود.

مجددا تأکید می‌شود که جان انسان‌ها پذیرنده آزمون و خطا یا تعلل مسئولان ذیربط نیست و باید هرچه سریعتر شاهد گسیل شدن امکانات و نیرو به طرحهای مربوط دریا در سراسر سواحلی باشیم که به گردشگری اختصاص یافته‌اند.

خطر "سونامی غرق شدگی" جدیست...

***

1_ https://www.isna.ir/news/1401041107569/

2_ mshrgh.ir/1371910

3_ mshrgh.ir/1381674

4_ rasanews.ir/002zi4

5_ https://khaandaniha.ir/news/1768914

6_ mshrgh.ir/1379164

7_ mshrgh.ir/1383635

8_ mshrgh.ir/1389143

9_ irna.ir/xjJML9

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت سگ گردانی سگ های ولگرد استانداری قم نیروی انتظامی وبلاگ مشرق گرد و غبار مشرق نیوز ترکیه خشکسالی دریای خزر طرح دریا آزادسازی سواحل غرق شدگان دریا شنا در دریا گردشگری مسافران شمال خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت طرح های سالم سازی سواحل سگ های ولگرد سونامی غرق سگ گردانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: تولید مواد معدنی همواره به عنوان نقطه آغازین یک زنجیره تأمین با ارزش در بخش‌های تأمین کننده مواد اولیه بخش صنعت و مصالح مورد نیاز برای ساختمان، بنادر، سدها، فرودگاه‌ها و … محسوب می‌شود.

وی افزود: استان آذربایجان‌شرقی از نظر وجود ذخایر مختلف و متنوع معدنی، یکی از مناطق غنی کشور به شمار می‌رود؛ به طوری که همواره ذخایر غنی مواد معدنی را به عنوان یک امکان بالقوه در توسعه صنعتی استان در نظر می‌گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در این استان تاکنون ۵۲ ماده معدنی متنوع شناسایی شده است و همواره معادن فلزی استان را رنگین‌کمانی از معادن توصیف کرده‌اند.

وی توضیح داد: آخرین نتایج منتشر شده از نتایج حاصل از اجرای طرح معادن فعال استان در سال ۱۴۰۲ حاکی از آن است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۷۹ واحد معدنی در استان فعال بوده که از نظرتعداد، ۴.۸ درصد از کل معادن فعال کشور را به خود اختصاص داده و برای هفت هزار و۲۸۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است که سهم ۵.۴ درصدی از کل شاغلان بخش معدنی کشور را در برمی‌گیرد.

فتح‌زاده ابراز داشت: فعالیت‌های صورت گرفته در بخش معدنی استان، منجر به ایجاد ارزش افزوده‌ای به مبلغ ۱۸۱ هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال شده است که با نسبت ۷ درصدی، رتبه ۴ کشوری از کل ارزش افزوده ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین نتایج نشان می‌دهد نسبت به سال ۱۴۰۰ میزان رشد ارزش افزوده ایجاد شده در معادن فعال استان حدود ۱۳.۷ درصد بوده است.

وی افزود: میزان رشد ارزش سرمایه گذاری صورت گرفته در معادن در حال بهره برداری کل کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ برابر ۶۹.۴ درصد بوده که این میزان در آذربایجان شرقی دارای ۲۱۱.۵ درصد رشد بوده است و با ۹ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، ۷ درصد از کل میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش‌های معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 6098239

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • هشدار هواشناسی برای بارش‌های رگباری، گردوغبار و کاهش دما در خراسان رضوی
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • ماجرای خواب هولناک هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش
  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • انتقاد ردبول از مرسدس در ماجرای جذب فرستاپن
  • جزئیات جدید از ماجرای گم شدن یسنا / ربایندگان اقرار کردند
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟