Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرایط مذاکرات پس از مذاکرات دوحه مبهم‌تر از گذشته شده است؛ مقامات غربی می‌گویند که در دوجه نتیجه خاصی به دست نیامد و به موازات مقامات ایرانی همچنان نسبت به ادامه مذاکرات خوش‌بین هستند.

احمد مازنی، فعال و تحلیلگر سیاسی و نماینده سابق مجلس، درباره این موضوع گفت: «مذاکرات روند پیچیده‌ای را پشت سر گذاشته است و واقعا بازگشت اعتماد بین طرفین سخت شده است؛ به ویژه با عملکرد ترامپ و خروج آمریکا در دوره او از برجام بی‌اعتمادی موجود میان ایران و آمریکا عمیق‌تر از گذشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در داخل هم همزمان با تلاش دیپلمات‌های دولت قبل در حوزه مذاکره برخی تندروها همان رفتاری را در پیش گرفته بودند که تندروهای خارجی در پیش داشتند و در میان رادیکال‌های آمریکا و ایران یک رویکرد را مشاهده می‌کردیم».

بیشتر بخوانید:

سوال مهم یک فعال سیاسی اصولگرا از مسئولین: چرا جزئیات ارتباط ما با روسیه را پنهانی پیش می‌برید؟

فعال سیاسی اصلاح طلب : به اسم دور زدن تحریم‌ها ، جیب مافیای داخلی و خارجی را پر می‌کنیم / تصمیم های یک شبه می‌گیرند و لغو می‌کنند

او ادامه داد: «اصلاح‌طلبان سعی کردند که مشکل موجود میان ایران و غربی‌ها با مذاکره حل شود و در این مسیر به موفقیت بزرگی هم رسیدند؛ به نحوی که با امضای برجام میان ایران و 1+5 تحریم‌های هسته‌ای ایران که در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده بود، رفع شد و این کار بزرگی بود اما خروج ترامپ از برجام کار را پیچیده کرد».

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «تیم کنونی تجربه کافی برای مذاکره ندارد و گرچه شخص آقای امیرعبداللهیان فردی مجرب و البته معتدل است اما ترکیب چیده شده برای مذاکرات، ترکیب خوبی نیست و اصلا نمی‌توان با تیم مذاکره‌کننده دولت قبل مقایسه کرد. البته من باور دارم نباید مانند تندروها در مقام تخریب هم برآییم و اکنون لازم است حمایت به عمل آید زیرا به هر حال نتیجه مذاکرات با سرنوشت مردم گره خورده است».

مازنی در پایان گفت: «من در مجموع خوش‌بین هستم که مذاکرات به نتیجه برسد. مذاکرات دوحه که با حضور نمایندگان ایران، اتحادیه اروپا و آمریکا برگزار شد، نشان داد که ایران میدان‌داری اروپایی‌ها را پذیرفته است. به نظر می‌رسد اروپایی‌ها به دلیل رابطه نزدیکی که با آمریکا دارند، می‌توانند بر روند مذاکرات تأثیر سازنده داشته باشد و با همه احوال توافق دور از دسترس نیست. البته این را هم بگویم که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درست نبود زیرا دو کشور که در جنگ هم به سر می‌برند می‌توانند به صورت مستقیم مذاکره کنند. دلیلی ندارد که ایران در یک اتاق و آمریکا در اتاق دیگری بنشینند و یک واسطه حرف‌ها را جابه‌جا کند. حتما مذاکرات مستقیم بهتر و بیشتر منافع ملی‌مان را تأمین می‌کند».

21217

کد خبر 1647795

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مذاکرات وین دولت سیزدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح

رسانه‌ها از تردید‌هایی در مورد استراتژی رژیم صهیونیستی و اثربخشی عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه خبر دادند.

براساس گزارش المیادین، پایگاه اینترنتی «اسرائیل نیوز ۲۴» اعلام کرد که مقامات امنیتی سابق رژیم صهیونیستی نسبت به توانایی ارتش شغالگر برای دستیابی به اهداف خود در هر حمله احتمالی به رفح ابراز تردید کرده اند.

این وب‌سایت اضافه کرد که گفتگو‌هایی که در محافل رسانه‌ای و اطلاعاتی صورت می‌گیرد منعکس کننده عمق چالش‌های پیش روی سران رژیم صهیونیستی در برخورد با جنبش حماس است.

در همین راستا، این وب‌سایت به نقل از یوسی کوهن، رئیس سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد، اعلام کرد که اظهارات رسمی این رژیم در مورد قصد ورود به رفح ممکن است اغراق‌آمیز باشد.

کوهن تاکید کرد که بیانیه‌های ایده آل همیشه واقعیت عملیاتی یا استراتژیک را منعکس نمی‌کند. او توانایی رژیم صهیونیستی برای حذف کامل حماس در غزه را رد و اعلام کرد نابودی کامل این جنبش غیرواقعی است. 

از سویی دیگر آمنون آبراموویچ، خبرنگار امور سیاسی کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی، به فقدان جایگزین سازمان یافته برای حماس در پنج ماه و نیم گذشته اشاره کرد که مشکلات اسرائیل در برچیدن ساختار سازمانی حماس را تأیید می‌کند.

اسرائیل زیو، رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی ارتش صهیونیستی نیز مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامی در رفح اعلام کرد. زیو در یک مصاحبه رادیویی گفت که حمله به رفح یک تله استراتژیک است که توسط حماس آماده شده است که می‌تواند به فاجعه‌ای منجر شود که مسئولیت آن بر عهده طرف صهیونیستی است.

وی همچنین با اشاره به اینکه رفح علاوه بر حساسیت مصر و آمریکا نسبت به آن، مکان بسیار دشوار و شلوغی برای نبرد است گفت که این عملیات از هر کاری که ارتش در شمال نوار غزه انجام داد خطر بیشتری دارد.

این در حالی است که تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح افزایش یافته است. طبق گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، این شهر دارای تراکم جمعیتی حدود ۱.۱ میلیون نفر است که در مساحتی به وسعت ۶۳.۱ کیلومتر مربع زندگی می‌کنند.

با این حال، تردید‌های اعلام شده از سوی مقامات امنیتی سابق، عمق بحران استراتژیک رژیم صهیونیستی را در برخورد با نوار غزه و جنبش حماس، در زمانی که چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همچنان تشدید می‌کند، آشکار می‌کند.

علاوه بر این، سایت «اسرائیل نیوز ۲۴» از مذاکرات جاری میان مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی خبر داد و گفت: هنوز شاهد تحولات هستیم.زیرا پیشنهادات جدیدی برای از سرگیری مذاکرات تبادل اسرا در حال بررسی است که شامل بازگشت اسرای اسرائیلی در ازای بازگشت مردم غزه به شمال و مواردی از این دست است.

این وب‌سایت افزود: این اقدامات در زمانی صورت می‌گیرد که روابط بین آمریکا و اسرائیل شاهد تنش است که موقعیت حماس را در مذاکرات تقویت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • تردید مقامات امنیتی صهیونیست در اثربخشی حمله به رفح
  • آمریکا هزینه سنگینی برای انحراف ذهن و فکر دختران ما داده است
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح می شود
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه‌ای در مذاکرات غزه شد
  • سرمربی سابق ایران در لهستان تیم گرفت