Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی، گسترش دامنه رصد مراحل توزیع ارز، کنترل تورم و حذف ارز سهمیه‌ای را سه اقدام اثر بخش در ایجاد ثبات در بازار ارز کشور بیان کرد.

گروه بانک و بیمه بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ همزمان با آغاز دور جدید فعالیت‌های سوداگرایانه دلالان بازار ارز، مردم عادی به دلیل کسب سود ناشی از ما به تفاوت نرخ نرخ ارز بانکی با نرخ ارز بازار آزاد در مقابله صرافی‌ها تجمع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بانک مرکزی در بازار بین بانکی نیز از افزایش محسوس نرخ سود خبر می‌دهد.


وضعیت بازار ارز در روز‌های گذشته نشان از با نوسانی شدن نرخ توافقی ارز در صرافی‌ها شده است؛ حال پس از گذشت چند هفته از ابلاغ و اجرای سیاست‌های تشویقی بانک مرکزی و آرامش نسبی این بازار، صرافی‌های خیابان فردوسی برای باری دیگر شاهد شلوغی‌های سابق خود است.


حال «میثم مهرپور» کارشناس اقتصادی در گفتگویی کوتاه با بازارنیوز به سایت‌های اخیر بانک مرکزی در کنترل بازار ارز اشاره و با تکیه بر این موضوع به تشریح اقدامات موثر در ایجاد ثبات در بازار ارز پرداخت و گفت: اقدامات و مصوبات هفته‌های اخیر بانک مرکزی در کنترل بازار ارز موثر بوده، اما کافی نبوده است چرا که چالش‌های بازار ارز تنها با ابلاغ یک یا دو مصوبه حل نخواهد شد لذا مدیریت بازار ارز نیازمند اقدامات پایدار و موثری است که بتواند در بلند مدت مشکلالت این حوزه را بر طرف سازد.


این کارشناس اقتصادی، انجام برخی از اصلاحات کلان اقتصادی را به عنوان مهمترین راهبرد در کنترل بازار ارز بیان کرد و در تشریح اقدامات لازم برای رسیدن به این هدف گفت: در گام نخست دولت با رصد تمامی مراحل عرضه و تقاضای ارز می‌تواند اقدام موثری را در کنترل بازار ارز انجام دهد؛ مطمئنا با برآورده شدن این مولفه، دولت گام مهم و اساسی را در کنترل بازار ارز برداشته است


وی تشریح کرد: نگاه سیاست‌گذار به ارز باید به دید یک کالای مصرفی باشد تا با تکیه بر همین نگاه، بتواند تمامی مراحل عرضه آن اعم از نحوه فروش، محل فروش، منابع منابع مالی صرف شده برای خرید آن و همچنین محل خرج کرد آن را به طور دقیق مورد رصد و بررسی قرار دهد.


مهرپور خاطر نشان کرد: در حال حاضر متاسفانه شرایط اقتصادی کشور ما به گونه‌ای رقم خورده است که در گوشه کنار کنار خیابان‌ها، دلار فروخته می‌شود؛ تا زمانی که رصدی در قبال این گوه فعالیت‌های سوداگرانه وجود نداشته باشد طبیعی است که بازار بزرگ و مهمی همچون ارز با کوچک‌ترین اقدام دچار نوسان شود.


این کارشناس اقتصادی گستردگی اطلاعات ناشی از رصد تحولات اقتصادی کشور اعم از وضعیت بازار ارز را شرایطی مطلوب برای سیاست‌گذاران اقتصادی کشور بیان کرد و گفت: مادامی که داده و اطلاعات اقتصادی سیاست‌گذاران ارش کشور از وضعیت بازار ارز محدود باشد و ندانند که چه میزان معامله ارزی در چه حجمی انجام می‌شود نمی‌توان انتظار ثبات بازار ازر را در ذهن داشت.


وی کنترل نرخ تورم در اقتصاد کشور را اقدامی دیگر در ایجاد ثبات بازار ارز توصیف کرد و گفت: نرخ تورم ارتباط تنگاتنگی با تحولات بازار ارز دارد لذا دولت برای ثبات مداوم بازار ارز باید تلاش‌های گوناگونی را بر کنترل نرخ تورم داشته باشد.


مهرپور تشریح کرد: در طول سال‌های اخیر، کاهش شدید ارزش پول ملی باعث شده است که نگاه آحاد مردم به ارز و سکه طلا کاملا کالایی شده است لذا این مسئله باعث شده که به منظور حفظ ارزش سرمایه، تقاضا برای خرید ارز از شدت بیشتری برخودار شود.


این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: با تداوم روز افزون کاهش ارزش پول ملی، بعضای مواردی مشاهده شده است که برخی افراد برای انجام بعضی از مبالات خود از دلار و یا سکه طلا استفاده کنند به همین خاطر تا زمانی که آثار نرخ تورم بر اقتصاد ایران کمرنگ شنده باشد نمی‌توان انتظار ثبات در بازار‌های ارز و طلا در ذهن داشت.


وی حذف عرضه ارز سهمیه‌ای از سوی صرافی‌ها را گام مهمی در جهت مدیریت بهتر بازار ارز عنوان کرد و گفت: فروش ارز در ازای ارائه کارت ملی و شناسنامه سابقه‌ای طولانی مدت دارد و متاسفانه این رویه به رغم غیر منطقی بودن خود همچنان ادامه دارد.


مهرپور خاطر نشان کرد: ادامه این سیاست غلط ارزی باعث شده است که بازار فعالیت‌هایی سوداگرانه‌ای همچون همچون کارت ملی فروشی و شناسنامه فروشی در گوشه و کنار مجاورت صرافی‌های رسمی کشور رونق بگیرد؛ با انجام این کار عمللا منابع ارزی کشور را در اخیتر عده‌ای محدود قرار می‌دهیم.


این کارشناس اقتصاید تصریح کرد: گرچه برای ارائه ارز‌های سهمیه‌ای قوانین و آیین نامه‌هایی تهیه و تدوین شده است، اما افراد متقاضی این نوع ارز صرفا متقاضی اصلی آن نیستند بلکه این افراد به دنبال سود احتمالی هستند که از محل فروش آن در بازار ارز به دست می‌آورند.


وی در پایان تاکید کرد: حذف ارائه ارز سهمیه‌ای آخرین اقدام ثبات بخشی است که باید در قبال بازار ارز انجام شود؛ در حال حاضر لزومی ندارد که یک شهرونده عادی برای مسافرت خارجی خود ارز سهمیه‌ای دریافت کنند چرا که عمده سفر‌های خارجی غیر ضرور و تفریحی است به همین خاطر افراد متقاضی این ارز باید به مانند دیگر نفرات ارز مورد نیاز خود را از ظریق بازار متشکل ارزی و صرافی‌های مجاز تهیه کنند.


پایان پیام//

برچسب ها: بازار ارز ، ارز سهمیه ای ، علی صالح آبادی ، بانک مرکزی ، دلالان ارزی ، ثبات ارز ، قیمت ارز ، قیمت دلار ، نرخ تورم ، رصد بازار ارز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Rmy

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار ارز ارز سهمیه ای علی صالح آبادی بانک مرکزی دلالان ارزی ثبات ارز قیمت ارز قیمت دلار نرخ تورم رصد بازار ارز کنترل بازار ارز کارشناس اقتصادی ارز سهمیه ای بانک مرکزی نرخ تورم صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۳۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان از مراکز توزیع میوه و تره بار کشور چین

عادل شهرزاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در حاشیه این بازدید گفت : تولیدکنندگان فعال در بخش بسته بندی محصولات کشاورزی ، باید برای به روز کردن نوع خدمات خود تلاش کنند.

شهرزاد افزود: بسته بندی میوه از موضوعات مورد توجه در کشور چین، و یکی از مشکلات ما در کشور ، بویژه در هرمزگان است که به شدت به آن روبرو هستیم.

وی گفت : واحدهای صنعتی فعال استان در زمینه تولید سبدهای بسته بندی، توانمندی ارائه این شکل و نوع از بسته بندی را در هرمزگان دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان افزود: از شیوه حمل و نقل ویژه میوه و تره بار این محل بازدید شد و می توانیم این روش را به عنوان یک الگو در استان اجرا کنیم.

خلیل قاسمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان نیز در این بازدید گفت: واحدهای سبدسازی و یونولیت سازی استان که در بازدید امروز ما را همراهی کرده بودند از نحوه بسته بندی میوه و تره بار ایده گرفتند.

قاسمی افزود : هرمزگان بعنوان استان مرزی، می تواند با اصلاحاتی در امر بسته بندی ویژه میوه و تره بار، به نتایج مطلوبی در امر صادرات غیرنفتی استان دست یابد. 

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • بازدید هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان از مراکز توزیع میوه و تره بار کشور چین
  • انحصار فروش بلیت های قطار در اختیار ۳ اپلیکیشن؛ تمام آژانس های مسافرتی بیکار می شوند؟
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰