Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@17:45:19 GMT

آینده آب مشهد به فاضلاب گره خورده است

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۶۱۵۰

آینده آب مشهد به فاضلاب گره خورده است

به گزارش قدس آنلاین، حسین اسماعیلیان امروز، ۱۳ تیر ماه، در نشست بررسی آخرین وضعیت ساماندهی کشف‌رود که با حضور معاون عمرانی استاندار و مدیر کل دیوان محاسبات استان در سالن جلسات اداره‌ کل دیوان محاسبات خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد:  اگر ۸۲ درصد شبکه فاضلاب در مشهد اجرا نمی‌شد، امروز از ۲۳۰ حلقه چاه موجود در مشهد یک چاه هم قابل استفاده نبود و همه چاه‌ها آلوده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به بخش‌هایی که در حاشیه شهر مشهد که فاقد شبکه فاضلاب است، مراجعه شود، مشخص خواهد شد فاضلاب روان وجود دارد. شبکه فاضلاب در تهران که قدمت بیشتری دارد، به اندازه مشهد توسعه نیافته است. وی در مورد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در مشهد افزود: در حال حاضر ۲۶۳ هزار متر مکعب ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب مشهد بوده که البته ۳۰ هزار متر مکعب آن به دلیل عملیات ارتقا از مدار خارج شده است؛ در واقع ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فعلی ۲۳۰ هزار متر مکعب است. همچنین متوسط فاضلابی که در مشهد به صورت روزانه جمع‌آوری می‌شود، بین ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار متر مکعب در شبانه‌روز است. در حال حاضر ۱۰ درصد از فاضلاب شهر مشهد بیشتر از حجم و ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب موجود است. ظرفیت ۲ تصفیه خانه التیمور و خین عرب نیز ۱۶۵ هزار متر مکعب بوده که البته تصفیه در آن با هزینه بسیار سنگینی انجام می‌شود. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: انتهای تصفیه‌خانه‌های مشهد در منطقه اولنگ در مشهد قرار دارد. بر اساس اطلاعات شرکت آب منطقه‌ای استان فاضلاب آلودگی چندانی در خروجی اولنگ ندارد اما مشکل مربوط به زمانی است که فاضلاب صنعتی یا سپتاژ وارد این فاضلاب می‌شود. پیشنهاد شرکت آبفای مشهد به سازمان محیط زیست این است که این حداقل آلودگی نیز اصلاح شود. سازمان محیط زیست تنها فاضلاب تصفیه‌خانه را اندازه‌گیری می‌کند.   اسماعیلیان در مورد احداث تصفیه‌خانه پرکندآباد ۲ در مشهد افزود: احداث این تصفیه‌خانه در سال ۹۵ با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شروع و خرید تضمینی برای آن در نظر گرفته شد. پیشرفت فیزیکی این تصفیه‌خانه طی چهار سال گذشته به دلیل شرایط اقتصادی متوقف شد زیرا ۸۰ درصد منابع این تصفیه‌خانه به صورت تسهیلات در نظر گرفته شده بود. خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده اکنون تخصیص این تسهیلات به نتیجه رسیده است. در همین شرایط اکنون بخشی از تسهیلات تامین و اولین قسط وام در فروردین دریافت شده تا تصفیه بخشی از فاضلاب در غرب مشهد انجام شود. وی با اشاره به تعریف مدل پایدار پساب برای مشهد بیان کرد: این مدل با مشارکت شرکت آب منطقه‌ای استان تعریف شده و طرح بسیار کارشناسی شده‌ای است. این طرح با هدف تامین آب در مشهد صورت گرفته است. در این مدل سهم تعهدات دولت، منابع داخلی شرکت‌ها و سهم بخش خصوصی مشخص شده است. در این مدل چند تصفیه‌خانه و میزان تامین آب مشخص شده است؛ بر همین اساس یک تصفیه‌خانه در حال ساخت و یک طرح آب‌رسانی هم اجرا شده است. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در مورد نتیجه پیگری مصوبات سفر ریاست جمهوری گفت: از مجموع ۷۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده برای خراسان رضوی در حوزه وزارت نیرو ۵۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به مشهد بوده است. باید در نظر گرفت که هر متر مکعب تصفیه‌خانه فاضلاب ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد. برای ۱۰۰ هزار متر مکعب تصفیه‌خانه به طور متوسط باید ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شود.  خوشبختانه این مصوبات تا بخشی به نتیجه رسیده است. از مجموع مصوبات سفر ۴۵.۵ میلیون یورو در یک بخش و یک تصفیه‌خانه با هزینه ۳۵۰ میلیارد تومان با ظرفیت ۵۰ هزار متر مکعب مصوب شده است. تصفیه‌خانه طبرسی شمالی نیز باید احداث شود. مصوبات سفر نیاز به پیگری دارد که تا افق ۱۴۱۰ این طرح‌ها اجرا شود. انتهای پیام منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فاضلاب مشهد تصفیه خانه تصفیه خانه میلیارد تومان هزار متر مکعب شرکت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۶۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اشاره به اجرایی شدن خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل گفت: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، رسول سیفی معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب با هدف ارتقای کیفیت آب شهر اردبیل اجرا می‌شود.

وی افزود: با راه‌اندازی کامل این طرح در ماه‌های آینده، مشکلات کیفی آب آشامیدنی اردبیل تا حد قابل توجهی بهبود خواهد یافت.

وی با اشاره به احداث آبگیر در سد یامچی اردبیل ادامه داد: طرح احداث آبگیر‌های سد اردبیل و تاسیسات وابسته از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده و تاکنون بالغ بر یک هزار میلیارد ریال در قالب طرح‌‎های گوناگون زیر مجموعه این طرح هزینه شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

سیفی همچنین گفت: محور اصلی خط دوم انتقال آب، مربوط به احداث برج آبگیر در کنار سد یامچی است که دهانه‌های آبگیر و خطوط آب‌آور این سازه، آب را از عمق مورد نظر در مخزن سد برداشت نموده و از طریق کانال آب‌آور در نهایت به تصفیه‌خانه اردبیل انتقال می‌دهد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل ادامه داد: علاوه بر خط جدید، خط قبلی نیز به‌صورت فعال مورد استفاده قرار گرفته و در آینده پس از اصلاح تمام موارد جزئی فنی و مهندسی، انتقال آب فقط از طریق خط جدید انجام خواهد شد.

سیفی از تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی خبر داد و گفت: با هدف ارتقا کیفیت آب آشامیدنی شهر اردبیل، تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه خانه آب شرب شهر اردبیل با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

وی اضافه کرد: افتتاح خط دوم انتقال آب می‌تواند اجازه انتخاب از با کیفیت‌ترین لایه مخزن را در اختیار ما قرار داده و به تبع آن مواد شیمیایی و ضدمیکروبی کم‌تری نیز در تصفیه خانه آب مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت سلامت آب آشامیدنی مرکز استان را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.

سیفی ادامه داد: در این عملیات، خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه‌خانه اردبیل زیر بار قرار گرفته و ضمن استحصال آب از دهانه سوم آبگیر سد که نزدیک‌ترین دهانه به تراز سطح آب دریاچه در حال حاضر است، آغاز شد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل اظهار کرد: این فرآیند در فاز نخست موجب جایگزینی بیش از ۳۵ درصد آب استحصالی از پایین‌ترین تراز آبگیری سد با آب تراز‌های بالاتر شده و موجب کاهش هزینه‌های تصفیه و بهبود کیفیت آب شهر اردبیل خواهد شد

وی ضمن ارایه توضیحاتی پیرامون وضعیت کیفی و زیست‌محیطی سد یامچی اردبیل بیان کرد: لایه‌بندی حرارتی مخزن سد یامچی معمولا با شروع فصل بهار و گرم شدن آب و هوا و جذب انرژی خورشیدی شروع شده و در فصل تابستان شدت بیشتری یافته و هر لایه حرارتی نیز معمولا خصوصیات کیفی متفاوتی از سایر لایه‌ها داشته و این لایه‌بندی به کیفیت آب هر لایه مورد نظر تاثیر مستقیمی دارد.

دیگر خبرها

  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • تصفیه خانه فاضلاب از هدر رفت آب درصنایع آب بر پیشگیری می‌کند
  • اعتباری برای روستاهای ضرر دیده از طرح «قمرود» پرداخت نشده است
  • اجرا خط دوم انتقال آب سد یامچی به تصفیه خانه آب اردبیل