Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نیچر این واکسن تجربی چینی در یک کارآزمایی بالینی کوچک هنگامی که به عنوان واکسن یادآور یا تقویتی به بزرگسالان واکسینه‌شده تزریق شد، نسبت به دوز یادآور واکسن حاوی کروناویروس غیرفعال‌شده پاسخ آنتی‌بادی قوی‌تری ایجاد کرد. چین تا به حال عمدتا برای واکسیناسیون عمومی بر پلتفرم واکسن‌های حاوی ویروس‌های غیرفعال‌شده متکی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکسن تجربی به نام ArCoV  نامزدی قوی برای تبدیل شدن به نخستین واکسن تاییدشده از نوع mRNA در چین برای پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ است.

آشنایی با واکسن‌های جدید mRNA برای پیشگیری از کرونا| چشم‌انداز جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها در پزشکی واکسن جدید سیاست مهار کرونا در چین را تغییر می‌دهد؟

اما پژوهشگران می‌گویند هنوز معلوم نیست که تایید این واکسن چه اثری بر شیوه کنترل پاندمی کرونا بوسیله دولت چین خواهد گذاشت.

در دست بودن یک واکسن بسیار مؤثر از نوع mRNA می‌تواند احتمال بروز گسترده عفونت‌های وخیم کرونا را که می‌تواند بیمارستان‌ها را به زانو درآورند، کاهش دهد. اما بعید است که حتی در این صورت راهبرد سختگیرانه «کووید صفر» در چین که در آن از تست کردن جمعی مردم و اعمال قرنطینه‌های عمومی برای مهار کردن همه عفونت‌ها استفاده می‌شود، کنار گذاشته شود.

سازمان ناظر دارویی چین تا به حال هفت واکسن کووید-۱۹ را تایید کرده است. اغلب ساکنان چین با یکی از دو واکسن حاوی ویروس غیرفعال‌شده، یا واکسن کروناواک ساخت شرکت سینوواک مستقر در پکن یا واکسن ‌BBIBP-CorV ساخت شرکت دولتی سینوفارم در پکن واکسینه شده‌اند. واکسن‌های حاوی ویروس غیرفعال‌شده ابزاری مؤثر در جلوگیری از خطر مرگ و بستری شدن هستند، اما  نسبت به واکسن‌های از نوع mRNA مانند واکسن‌های شرکت‌های فایزر- بیونتک و مدرنا حفاظت کمتری در برابر عفونت ایجاد می‌کند.

فنگ گائو، ویروس‌شناس در دانشگاه جینان در شهر گوانگ‌ژو در چین می‌گوید: «با توجه به داده‌های به دست آمده از انواع واکسن‌های کرونای در دسترس در جهان، فناوری mRNA ظاهرا در مقایسه با سایر فناوری‌ها بهتر عمل می‌کند.»

اولین واکسن mRNA تاییدشده داخلی خواهد بود؟

شرکت‌های چینی قصد وارد کردن واکسن mRNA ساخت شرکت‌های بیونتک و فایزر را داشتند، اما با وجود اینکه داده‌های به دست آمده از کارآزمایی مرحله دوم این واکسن نشانگر ایجاد پاسخ ایمنی قوی و بی‌خطر بودن استفاده از آن در بزرگسالان بوده، روند تایید این واکسن در سرزمین اصلی چین هنوز به فرجام نرسیده است.

علت این تاخیر روشن نیست، اما برخی تحلیل‌گران احتمال سیاسی بودن آن را مطرح می‌کنند و می‌گویند احتمالا چین ترجیح می‌دهد نخستن واکسن mRNA تاییدشده در این کشور یک واکسن تولید داخل مانند ARCoV باشد.

دست کم شش واکسن کرونای از نوع mRNA‍ تولیدشده داخلی در چین مراحل آزمایش بالینی را می‌گذرانند. ARCoV که یک استارت‌آِپ مستقر در شهر شنزو به نام Abogen Biosciences آن را ساخت است، از بقیه رقبا جلوتر است و در حال حاضر در یک کارآزمایی بالینی مرحله سوم چند مرکزی در کشورهای مکزیک و اندونزی در حال ارزیابی است.

واکسن یادآور برای محافظت در برابر اُمیکرون ضروری است

بررسی‌ها نشان داده‌اند که تزریق دوز یادآور برای حفاظت از افراد به خصوص سالمندان از بیماری شدید و مرگ هنگام عفونت با سویه جدید اُمیکرون ضروری هستند. اما در سرزمین اصلی چین، فقط ۶۰ درصد افراد ۶۰ ساله و بالاتر دوز یادآور واکسن دریافت کرده‌اند که به معنای آن است که ۱۰۰ میلیون نفر در این گروه سنی دوز یادآور دریافت نکرده‌اند.

به گفته گائو، مشکل است پیش‌بینی کرد که آیا افراد واکسینه‌نشده تزریق واکسن‌های mRNA تاییدشده را خواهند پذیرفت یا نه، چرا که این فناوری جدید است، اما از دیدگاه علمی، افراد باید واکسن‌های mRNA را بزنند، چرا که به خصوص در افرادی که بیشترین آسیب‌پذیری را دارند، این نوع واکسن‌ها پاسخ ایمنی قوی‌تری ایجاد می‌کنند.

کد خبر 688269

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: غیرفعال شده دوز یادآور نوع mRNA واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۷۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است

به گزارش قدس آنلاین، تظاهرات بی سابقه دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان یادآور مخالفت با جنگ ویتنام است. آیا معادله ناعادلانه تغییر می‌کند؟ چرا نتانیاهو از این تظاهرات هراس دارد؟ آیا این روند به اروپا، جهان عرب و جهان اسلام هم سرایت خواهد کرد؟

این رسانه ادامه داد: شاید تظاهرات دانشجویان ضد کشتار جمعی علیه فلسطینیان در آمریکا، حادثه بسیار بارزی باشد که روز به روز گسترش می‌یابد و مانند گلوله برقی به سرعت در حال بزرگ شدن است. این تظاهرات به دانشگاه های تگزاس و کالیفرنیای جنوبی کشیده شده و پلیس آمریکا با آن مقابله و شماری از دانشجویان خشمگین را بازداشت کرده است.

طبق آخرین گزارش رسانه های آمریکایی، شرکت کنندگان در این تظاهرات بسیار زیاد هستند و دولت آمریکا به دنبال کمک گرفتن از گارد ملی برای مقابله با دانشجویان معترض به کشتار جمعی در غزه است.

رای الیوم افزود: نکته قابل توجه، هراس بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از برگزاری تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکاست. این تظاهرات بی سابقه به کجا خواهید انجامید؟ آیا ممکن است که معادله را تغییر دهد؟

به گزارش این رسانه، «عواطف عبدالرحمن» استاد روزنامه نگاری دانشکده رسانه دانشگاه قاهره می گوید: آنچه در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت و یاری ملت فلسطین و درخواست فوری توقف کشتار و گرسنگی در نوار غزه و در دانشگاه‌های عربی(انفعال و بی‌تفاوتی) رخ می دهد، سئوالی است که هم اکنون باید به شکل قوی مطرح کنیم.

از سوی دیگر «کارم یحیی» فعال رسانه ای نیز می گوید: اوضاع و تظاهرات کنونی مشابه مخالفت‌ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است. هر که می‌تواند باید به فلسطینیان کمک کند.

وی با اشاره به مقایسه دانشجویان آمریکایی و دانشجویان الازهر مصر می افزاید که این کشور باید نقش موثرتر و با صلابت‌تری ایفا کند، دولت، جامعه الازهر و دیگر دانشگاه‌های این کشور.

این تحلیلگر ادامه می دهد: آنچه در دانشگاه های آمریکا شاهد آن هستیم، بیانگر تحولات مهمی در آمریکا و اروپاست. مواضع دانشجویان بسیار مهم است و به سبب افزایش بازداشت ها، بیشتر هم می شود.

یحیی درباره مقایسه دانشگاه‌های آمریکا با دانشگاه های عربی هم می گوید: واقعیت و ماهیت دانشگاه‌های عربی و برخورد امنیتی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. بعید نیست که این موج به دانشگاه های عربی هم دومینو وار سرایت کند.

در همین حال،«سمیر عرابی» دیگر تحلیلگر عرب نیز تظاهرات در دانشگاه های آمریکا و برخورد دولت این کشور و تهدید رئیس مجلس نمایندگان به اخراج دانشجویان را نمایانگر برافتادن نقاب ادعایی دموکراسی آمریکایی دانست.

وی با لحن تمسخر آمیزی می افزاید: بایدن می گوید که آمریکا طرفدار حق است، رئیس مجلس سنا هم می گوید که کتاب مقدس به آنها دستور می‌دهد در کنار اسرائیل بایستند! این آمریکای بدون رتوش است. دموکراسی و برابری میان ادیان وجود ندارد و آزادی بیان هم در کار نیست، ما باید واقع باشیم.

گفتنی است؛ دانشجویان دانشگاه های آمریکا روز چهارشنبه در اعتراض به حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه تحصن خود را آغاز کردند.

این اعتراض های دانشجویی در حمایت از مردم غزه و توقف جنگ رژیم صهیونیستی به دانشگاه های هاروارد، تگزاس، براون و کالیفرنیای جنوبی رسیده و این دانشگاه ها صحنه درگیری پلیس با دانشجویان شده است.

دانشجویان دانشگاه براون در رود آیلند و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) به سایر دانشگاه‌ها از جمله کلمبیا پیوستند تا خواستار آتش‌بس در غزه شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • یادآوری جنایت های غزه یهودی ستیزی نیست
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • تبدیل ۴۶۳ فقره شناسه قدیم به شناسه جدید طی یک روز در گلستان
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی