Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@03:48:30 GMT

قیمت میلگرد چگونه تعیین می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۶۵۷۴

قیمت میلگرد چگونه تعیین می‌شود؟

اگر تا به حال تجربه خرید میلگرد را داشته‌اید و برایتان این سؤال پیش آمده که چرا قیمت میلگرد برخی از کارخانه‌ها بالا است یا با سایر کارخانه‌ها تفاوت دارد، به این علت است که عوامل تأثیرگذار بر تعیین قیمت آن را نمی‌دانید. - اخبار بازار -

به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری تسنیم، اگر تا به حال تجربه خرید میلگرد را داشته‌اید و برایتان این سؤال پیش آمده که چرا قیمت میلگرد برخی از کارخانه‌ها بالا است یا با سایر کارخانه‌ها تفاوت دارد، به این علت است که عوامل تأثیرگذار بر تعیین قیمت آن را نمی‌دانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلاً ممکن است قیمت میلگرد میانه در دوره‌ای گران و در دوره دیگر ارزان باشد. تعیین قیمت این مقطع فولادی مهم و تأثیرگذار بر صنعت ساختمان، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این مقاله، با این عوامل و فرمول قیمت‌گذاری میلگرد، آشنا خواهید شد.

 

 

چه عواملی بر تعیین قیمت میلگرد تأثیر دارد؟

تعیین عوامل مؤثر بر قیمت میلگرد، معمولاً توسط دولت و وزارت صمت صورت می‌گیرد، چرا که اصلی‌ترین مرجع عرضه مقاطع فولادی در کشور یعنی بورس کالا، زیر نظر این نهاد فعالیت می‌کند و تمامی تولیدکنندگان میلگرد موظف به عرضه محصولات خود به صورت هفتگی در بورس کالا هستند. عوامل مؤثر بر تعیین قیمت میلگرد، معمولاً به صورت دوره‌ای و با عوض شدن دولت‌ها، تغییر می‌کنند؛ اما عواملی که در ادامه می‌بینید، معمولاً پای ثابت قیمت‌گذاری میلگرد هستند:

 

1. قیمت دلار آزاد و دلار نیمایی

وجود این عامل در این لیست، چندان جای تعجب ندارد، چرا که این روزها کمتر کالایی را می‌توانید پیدا کنید که قیمت آن به قیمت دلار وابسته نباشد. البته قیمت دلار آزاد به صورت غیرمستقیم روی قیمت میلگرد و بسیاری از کالاها تأثیر دارد و هیچ گاه در فرمول‌های اعلامی از سوی بورس کالا، وجود نداشته است. زمانی که قیمت دلار آزاد افزایش می‌یابد، اثر روانی آن روی بازار مشهود است و بسیاری از افرادی که سرمایه‌شان در بازار آهن و فولاد در گردش است، ترجیح می‌دهند تا سرمایه خود را از ریال تبدیل به کالا کنند تا ارزش خود را هم‌زمان با سقوط ارزش ریال، از دست ندهد.

نرخ دلار نیمایی هم همان نرخ دلار حواله است که از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شود و معمولاً اختلافی اندک (چند هزارتومانی) با نرخ دلار آزاد دارد. این نرخ، چند سالی است که پای ثابت فرمول‌های قیمت‌گذاری میلگرد به شمار می‌رود.

 

2. قیمت شمش در منطقه CIS

منطقه CIS یا همان اتحادیه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، به مجموعه کشورهایی گفته می‌شود که زمانی عضوی از اتحادیه جماهیر شوروی بودند و در سال 1991، از آن جدا شدند. اعضای این اتحادیه به صورت سالانه نشست‌هایی را برگزار می‌کنند که در آن‌ها در مورد روابط خود با جهان و مسائل اقتصادی تصمیم می‌گیرند. این اتحادیه نزدیک‌ترین منطقه اقتصادی قدرتمند به ایران است و به همین دلیل، نتایج این نشست‌ها روی قیمت‌گذاری کالاهای مختلف در ایران و منطقه خاورمیانه، تأثیر می‌گذارد.

البته فقط این نشست‌ها نیستند که بر قیمت شمش در منطقه CIS تأثیر می‌گذارند، بلکه عواملی مثل همه‌گیری کرونا و جنگ روسیه و اوکراین (عضو فعلی و سابق این اتحادیه) بر کاهش و افزایش قیمت این کالا، تأثیر دارند.

 

3. میزان عرضه و تقاضا

در حال حاضر تأثیر این عامل بر قیمت‌گذاری میلگرد در بورس کالا، کمتر شده است اما نمی‌توان آن را نادیده گرفت. خود این عامل از عوامل دیگری مثل قیمت دلار و تغییرات فصلی تأثیر می‌پذیرد. به عنوان مثال، در فصول گرم سال به دلیل طولانی‌تر شدن روزها و امکان افزایش ساعات کاری پروژه‌های ساختمانی برای ساعات طولانی، میزان تقاضا برای میلگرد بالا می‌رود و این افزایش تقاضا، به افزایش قیمت میلگرد ختم می‌شود. در دوره کوتاهی در دولت قبلی و فعلی، نحوه قیمت‌گذاری میلگرد، به میزان تقاضای آن در هفته گذشته بستگی داشت و افزایش و کاهش تقاضا در این مدت، مجوز افرایش یا کاهش سقف قیمت میلگرد در هفته آینده را صادر می‌کرد.

 

با فرمول تعیین قیمت میلگرد آشنا شوید

پیش از هر چیز ذکر این نکته ضروری است که فرمول قیمت‌گذاری میلگرد در بورس کالا، سقف قیمت میلگرد در هر هفته را تعیین می‌کند و دور یا نزدیک بودن قیمت میلگرد یک کارخانه به این سقف، به میزان تقاضا، تکنولوژی تولید و کیفیت شمش مورد استفاده در تولید میلگرد آن کارخانه بستگی دارد. مثلاً کیفیت بالا و سبک بودن میلگرد ظفر بناب باعث شده که میزان تقاضا برای آن همیشه بالا باشد و به همین دلیل، معمولاً قیمت روز میلگرد بناب از بقیه کارخانه‌ها بالاتر است.

در حال حاضر قیمت میلگرد بر اساس قیمت شمش تعیین می‌شود، به این معنی که سقف قیمت شمش هر چقدر اعلام شود، قیمت میلگرد باید 10 درصد از آن بالاتر باشد، چرا که شمش ماده اولیه تولید میلگرد است و باید سود تولیدکننده میلگرد یا اصطلاحاً «مارجین حوزه نورد» را نیز در نظر گرفت. سقف قیمت هفتگی شمش در بورس کالا، بر اساس حاصل‌ضرب میانگین قیمت شمش در منطقه CIS در هفته گذشته در قیمت دلار نیمایی محاسبه می‌شود که البته عدد به دست آمده را باید تقسیم بر 1000 نمود، چرا که قیمت جهانی شمش معمولاً بر حسب تن اعلام می‌شود.

به عنوان مثال، اگر قیمت دلار نیمایی 25.000 تومان و میانگین قیمت شمش در منطقه CIS در هفته گذشته 700 دلار باشد، سقف قیمت شمش در بورس کالا در هفته جاری، 17.500 تومان خواهد بود. قیمت میلگرد نیز با محاسبه 10 درصد مارجین حوزه نورد، 19.250 به ازای هر کیلو خواهد بود. البته قیمت میلگرد سایز پایین معمولاً بالاتر است و می‌توانید این موضوع را با بررسی قیمت میلگرد شاهین بناب متوجه شوید.

 

گرچه خرید از بورس کالا از بازار آزاد به‌صرفه‌تر است، اما خرید از این مرجع نوعی پیش‌خرید محسوب می‌شود، چرا که تاریخ تحویل مقاطع فولادی خریداری‌شده از بورس معمولاً بلندمدت است. همچنین کارخانه در هر هفته، تمامی سایزهای میلگرد خود را در سبد فروششان قرار نمی‌دهند و شما ملزم به خرید سایزهایی هستید که در آن هفته موجود هستند. حداقل خرید از بورس کالا نیز 20 تن است. برای این که دردسرهای این روش خرید را متحمل نشوید، می‌توانید میلگرد موردنیاز خود را به صورت اینترنتی از سایت‌هایی مثل آسرون بخرید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت گذاری میلگرد بر تعیین قیمت بورس کالا میزان تقاضا قیمت میلگرد کارخانه ها قیمت دلار دلار آزاد سقف قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ

مهدی بیات‌منش اظهار داشت: با عرضه زعفران در بورس کالا به سبب قاعده‌های پذیرش این محصول به شکل مستقیم به افزایش کیفیت این محصول کمک می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی افزود: عرضه زعفران در بورس کالا دارای مزیت‌های مختلفی است که این مزیت‌ها از چندین جهت به سود مصرف کننده نهایی و تولید کننده خواهد بود.

این کارشناس حوزه بورس کالا گفت: اولین مزیت عرضه زعفران در بورس کالا بحث شفافیت است به سبب ساختار داده‌محوری بورس کالا تمام اطلاعات در یک بستر شفاف وجود دارد مورد بعدی حذف واسطه هاست همواره بسیاری از کشاورزان از وجود دلالان بر سر زمین ناراضی بودند، اما بستری هم برای عرضه وجود نداشت با فراهم شدن امکان عرضه در بورس کالا حالا کشاورزان می‌توانند بدون هیچ واسطه‌ای به شکل مستقیم محصول خود را به تمام دنیا بدون هیچ گونه محدودیت جغرافیایی به دست مصرف‌کننده و متقاضیان برسانند.

او همچنین می‌گوید: موضوع دیگر بحث کشف نرخ در بورس کالا است بر اساس عرضه و تقاضا این کشف نرخ شکل می‌گیرد که این هم به شکل شفاف و بدون هیچگونه رقابت ناسالم است و همین روند هم اطمینان خاطر مناسبی را برای کشاورزان فراهم می‌کند. همچنین با عرضه زعفران دیگر امنیت فیزیکی هم تامین خواهد شد و کشاورزان مجبور به نگهداری محصول خود در خانه یا سردخانه‌های غیر استاندارد نخواهند بود.

بیات‌منش در ادامه اظهار کرد: اما بورس کالا چگونه به افزایش کیفیت کمک خواهد کرد؟ انبار‌های بورس کالا هر نوع کیفیت زعفرانی را پذیرش نمی‌کنند و تمام محصولات قبل از پذیرش کیفیت سنجی می‌شوند حالا کشاورزان برای این که محصول خود در بورس کالا پذیرش شود مجبور است کیفیت محصول خود ارتقاء و با کیفیت بورس کالا تطبیق دهد که این در مجموع کمک به افزایش کیفیت نهایی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • تعیین‌کنندگان نرخ دلار معرفی شدند/ قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ماجرای تصمیم دولت برای تغییر در نرخ پایه رقابت میلگرد
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • اولین عرضه خودرو در بورس کالا در سال ۱۴۰۳
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار