Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود تکذیب های واشنگتن، یک روزنامه آمریکایی فاش کرد که کهنه سربازان عملیات ویژه آمریکا بی سر و صدا وارد اوکراین شده اند و در خط مقدم نبرد حضور دارند، امری که ممکن است ایالات متحده را درگیر فاجعه ای شبیه جنگ ویتنام کند.

به گزارش روز سه شنبه ایران اکونومیست به نقل از نیویورک تایمز، آمریکا نگران است اعزام نظامیان به اوکراین، جرقه جنگ هسته ای را روشن کند، پس به جای آن، برای کی یف سلاح ارسال کرده است و همچنین شمار اندکی از کهنه سربازان به طور مخفیانه در خاک اوکراین شروع به همکاری با ارتش محلی این کشور کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت در ویتنام جنوبی در سال ۱۹۶۱ برقرار بود، چند سال قبل از مداخله تمام عیار نظامی آمریکا در این کشور، زمانی که حضور آمریکایی ها به یک گروه مستشاری نظامی محدود  بود.

وضعیت امروز اوکراین نیز همین است. با شروع یک درگیری خونین، تیم های کوچکی از کهنه سربازان عملیات ویژه آمریکا سرگرم آموزش نظامیان اوکراینی در نزدیکی خطوط مقدم هستند و در مواردی به برنامه ریزی ماموریت های رزمی کمک می کنند.

اگرچه تفاوت های قابل توجهی وجود دارد، در ویتنام، مربیان، نیروهای تحت کنترل پنتاگون بودند.

در اوکراین جایی که آمریکا از اعزام نیرو خودداری کرده است، این مربیان، داوطلبان غیرنظامی هستند که کاملا تحت اختیار خود عمل می کنند.

اینکه آیا این نوع جدید از حمایت نظامی عاقلانه است یا نه، جای بحث دارد. برخی کارشناسان هشدار می دهند که حضور داوطلبان آمریکایی می تواند به نوعی مصیبت فاجعه باری که آمریکا را درگیر تشدید تنش از نوع ویتنام کرد، کند.

روسیه می گوید نیروهای داوطلب را مزدور تلقی می کند و در صورت بازداشت، ممکن است اعدامشان می کند.

ایالات متحده، آمریکایی ها را از مشارکت در درگیری اوکراین برحذر داشته است. واشنگتن ۱۵۰ مربی نظامی را قبل از آغاز جنگ اوکراین از این کشور خارج کرد و اکنون به شماری از کماندوها از دیگر کشورهای عضو ناتو برای هماهنگی جریان انتقال سلاح به اوکراین اتکا دارد.

اما نیروهای داوطلب این ایده را که ممکن است مسبب جنگی بزرگتر شوند، رد می کنند و می گویند درجهت جلوگیری از آن با آموزش به نیروهای اوکراینی برای مقاومت بهتر در برابر روس ها تلاش می کنند.

به هر حال، آمریکایی ها در اوکراین هستند و شمار نامشخصی در خطوط مقدم می جنگند.

برخی نیز در تیم های تخلیه مجروحان و همچنین به عنوان متخصصان خنثی سازی بمب، کارشناسان لجستیکی و مربیان فعالیت می کنند.

از زمان آغاز جنگ اوکراین، دستکم ۲۱ آمریکایی زخمی شده اند. دو نفر نیز کشته شده، دو تن بازداشت شده و یک نفر حین عملیات مفقود شده است.

وزارت دفاع آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد که به هیچ یک از این گروه ها وابسته نیست. وزارت مزبور به شهروندان آمریکایی توصیه کرد به اوکراین سفر نکنند و این کشور را فورا ترک کنند.  

 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: روسیه ، ایالات متحده آمریکا ، بحران اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روسیه ایالات متحده آمریکا بحران اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۶۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت، واشنگتن حاضر نیست خطر تضعیف امنیت خود را به جان بخرد، اما به طور شبانه‌روزی تلاش می‌کند تا اتحادیه اروپا، ناتو و سایر شرکای خود را تحت فشار قرار دهد تا توانمندی‌های دفاع هوایی خود را با کی‌یف به اشتراک بگذارند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی در نشست مجازی موسوم به گروه تماس دفاعی اوکراین درخواست دست‌کم هفت آتشبار پاتریوت را از اهداکنندگان مطرح کرد، اما گفته می‌شود که حامی اصلی کی‌یف که همان آمریکا باشد، هیچ پاتریوتی به اوکراین نمی‌دهد.

به نقل از شبکه خبری راشا تودی، کاخ سفید گفته بود ممکن است سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی پاتریوت بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهد، آن هم در صورتی که آنها از سایت‌های استقرار فعلی خود از جمله در غرب آسیا به دست آمریکا برسند و در آن وضعیت، به اوکراین ارسال می‌شوند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در واکنش به این درخواست از سوی زلنسکی گفت: «سیستم‌های پاتریوت آمریکا اکنون در سراسر جهان مستقر هستند که شامل خاورمیانه می‌شود و این‌ها با هدف دفاع و پشتیبانی از نیروهای آمریکایی استقرار یافته‌اند.»

وی به شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: « اگر بتوانیم آتشبارهای آمریکایی پاتریوت بیشتری را برای آنها می‌فرستیم. اما آتشبارهای ما در سراسر جهان مستقر هستند. تلاش می‌کنیم تا با شرکای اروپایی و متحدانمان در بخش‌های دیگر جهان به تامین این ظرفیت‌های دفاع هوایی برای اوکراین بپردازیم.»

پنتاگون در واقع متعهد شده که مهمات پاتریوت بیشتری را به عنوان بخشی از بسته کمکی ۶ میلیارد دلاری که به‌تازگی اعلام شد، برای اوکراین تامین کند. با این حال، تحویل این سامانه‌های دفاع هوایی ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد، چون این پاتریوت‌ها از زرادخانه موجود پنتاگون به اوکراین ارسال نمی‌شوند و این اعلامیه «بازگوکننده آغاز فرآیند قرارداد» با صنایع دفاعی ایالات متحده به شمار می‌رود.

یک آتشبار MIM-۱۰۴ پاتریوت که توسط کمپانی تسلیحاتی آمریکایی ریتون ساخته شده، بیش از یک میلیارد دلار قیمت دارد و از چندین واحد نصب شده روی کامیون تشکیل شده است.

ایالات متحده بیش از ۱۱۰۰ پرتابگر پاتریوت را در طول سال‌ها تولید کرده و تخمین زده می‌شود که صدها پرتابگر پاتریوت فعال و ذخیره‌سازی شده باشد اما تنها یک آتشبار را به اوکراین فرستاده است. دو آتشبار کامل دیگر توسط آلمان اهدا شده، در حالی که هلند دو پرتابگر جداگانه را به اوکراین ارسال کرده است.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست دیگری در گروه تماس دفاعی اوکراین گفت که غرب تلاش خواهد کرد تا سامانه‌های پاتریوت بیشتری را به اوکراین بفرستد، اما این موضوع باید مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • انتشار تصاویر و ویدیویی از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط یمن
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکایی که تا این لحظه شاهد تحصن و تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین بودند
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم