Web Analytics Made Easy - Statcounter

میثم مهدیار گفت: مجلس در حوزه دندانپزشکی و حتی پزشکی باید اقدامی کند تا پزشکان که مشغول به طبابت هستند در حوزه سیاست‌گذاری سلامت حضور نداشته باشند.

میثم مهدیار؛ جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره کمبود ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در کشور، اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلی که درخصوص کمبود پزشک و دندانپزشک در کشور داریم بحث تعارض منافع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه در نظام سلامت ما سیاست‌گذاران این حوزه خودشان ذی‌نفع هستند، ادامه داد: پزشکان و دندانپزشکان در بحث سیاست‌گذاری حاضر و در بخش خصوصی فعالند. همین مسئله تعارض منافع را ایجاد کرده که باعث بحران شده است.

مهدیار با تاکید بر اینکه به دلیل بازار افرادی که در این حوزه فعال هستند ظرفیت پذیرش دانشجو پزشکی و دندانپزشکی پایین درنظر گرفته می‌شود، بیان کرد: کم بودن ورودی ظرفیت‌ها باعث شده قیمت خدمات دندانپزشکی و پزشکی به دلیل انحصار بالا رود.

این جامعه شناس ادامه داد: در حوزه دندانپزشکی بالا بودن خدمات و مواد اولیه مورد نیاز باعث گران بودن خدمات دندانپزشکی عنوان می‌شود، درحالی که ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه تمام شده مربوط به مواد اولیه بوده و حدود ۸۰ درصد دستمزد دندانپزشک است از همین جهت نشان دادن این موضوع که هزینه بالا دندانپزشکی به دلیل گرانی مواد اولیه است ساخته و پرداخته این صنف بوده و با واقعیت مطابقت ندارد.

وی درباره تاثیرگذاری کمبود دندانپزشک در کشور بر دریافت خدمات بهداشتی و درمانی مردم، تصریح کرد: قاعدتا انحصار ایجاد شده در زمینه پذیرش دندان‌پزشک عامل کمبود دندانپزشک در کشور و دسترسی بسیار پایین مردم به خدمات مناسب و با کیفیت پزشکی است. علیرغم اینکه با افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی مردم، نیاز به دریافت خدمات دندانپزشکی افزایش داشته، اما پذیرش کاسته شده و ضرب این دو موضوع بحران آفرین شده و نمود آن افزایش قیمت خدمات است.

مهدیار با بیان اینکه نیاز به خدمات دندانپزشکی در کشور به دلیل هرم جمعیتی و حرکت جامعه به سمت کهن‌سالی روبه افزایش است، افزود: اگر برای وضعیت کمبود دندانپزشک در کشور به زودی فکری نشود مجبور می‌شویم در سال‌های آینده برای دریافت خدمات به کشور‌های منطقه سفر و یا از کشور‌های منطقه پزشک دعوت کنیم. در کنار این افرادی که توانایی پرداخت چنین وضعیت درمانی را نداشته باشند نیز با مشکل مواجه خواهند شد.

این جامعه شناس درباره عدم اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی توسط وزارت بهداشت و ورود مجلس شورای اسلامی به این موضوع، خاطرنشان کرد: در ابتدا تعارض منافعی که در این حوزه وجود دارد باید از بین برود.

وی اضافه کرد: مجلس در حوزه دندانپزشکی و حتی پزشکی باید اقدامی کند تا پزشکان که مشغول به طبابت هستند در حوزه سیاست‌گذاری سلامت حضور نداشته باشند، سلامت را به عنوان امر فنی و تخصصی ندانند و بلکه یک امر فرهنگی اجتماعی ببینند و از رویکرد درمان محور به سمت رویکرد مراقبت محور حرکت کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انحصار پزشکی دندانپزشکی خدمات درمانی عدالت اجتماعی تعارض منافع کمبود دندانپزشک در کشور خدمات دندانپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۹۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی، کمبود معلم را نتیجه ناترازی در سال‌های گذشته برشمرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، حسین مولوی پیش از ظهر امروز_ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کمبود معلم در سال گذشته به این دلیل بود که در هشت سال اخیر، سه هزار نیرو جذب شده و این موضوع موجب شد نظام آموزشی با کمبود معلم مواجه شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته دانشگاه تربیت معلم ۲۵ هزار ورودی داشته است، افزود: بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته، فرهنگیان مورد اعتماد اقشار مختلف جامعه هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: نقش معلم همواره در جامعه برجسته و پذیرفته شده است، در صورتی که بخواهیم آینده درخشانی را برای کشور و جامعه رقم بزنیم باید نقش خطیر آموزش و پرورش را در توسعه امیدآفرینی در جامعه به درستی نهادینه کنیم.

مولوی کمبود معلم را نتیجه ناترازی در سال‌های گذشته برشمرد و گفت: امسال با وجود بازنشستگی معلمان، کمبود در این حوزه در استان مرکزی نداریم.

وی ادامه داد: استخدام معلم امسال زودتر از موعد انجام شده و تا پایان خرداد ماه به آموزش و پرورش معرفی می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی اظهار کرد: در صورتی که معلم‌های حق‌التدریس به نظام آموزشی اضافه شوند، بخش زیادی از مشکلات این حوزه رفع می‌شود.

مولوی، از اجرای ویژه برنامه بزرگداشت مقام معلم در ۱۵ منطقه آموزشی این استان خبر داد و گفت: برگزاری آئین معلمان ماندگار در استان مرکزی در نظر گرفته شده است و شهروندان می‌توانند با ورود به سامانه، معلم نمونه مدنظر خود را انتخاب کنند و در نهایت از ۱۰ معلم نمونه در استان مرکزی قدردانی می‌شود.

وی اضافه کرد: از ۴۵ معلم نمونه منطقه‌ای و سه معلم استانی در این هفته قدردانی می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: هفته بزرگداشت مقام معلم به صورت خودجوش و مردمی در تمام مدارس استان توسط دانش‌آموزان و اولیا برگزار و همچنین جشنواره مدرسه صمصامی به عنوان مدرسه با قدمت در استان برگزار می‌شود.

مولوی از دیدار ۴۵ نفر از فرهنگیان استان با مقام معظم رهبری و دیدار با رئیس جمهوری خبر داد و گفت: نواختن شدن زنگ سپاس معلم، گلباران و عطرافشانی قبور مطهر شهدا و برگزاری شورای آموزش و پرورش ویژه گرامیداشت روز معلم از جمله برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم در استان مرکزی است.

کد خبر 747922

دیگر خبرها

  • افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • وزیر بهداشت خبر داد؛ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • حضور بیش از ۶۰ پزشک در بیمارستان صحرایی شهرستان دلفان
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه‌ای واحد در دادسرا‌های گلستان 
  • پایانی بر شروع دوباره طبابت دندانپزشک قلابی در بروجرد