Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:37:25 GMT

استاد اردوبادی؛ اردیبهشت پیوند علم و دین است

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۲۳۲۶

استاد اردوبادی؛ اردیبهشت پیوند علم و دین است

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، "سیدمجید امامی" با بیان اینکه استاد اردوبادی از نسل دانشمندان دین اندیشی است که به دنبال موضوعات زمانه خود رفتند، خاطرنشان کرد: استاد موضوع شناسی احکام و مسایل جدید را در ساحت دین شناسانه انجام داده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: انسان‌هایی مانند استاد اردوبادی، همواره دغدغه حل دین مدارانه مسایل اجتماعی را داشته اند، امروز نیازمند ارایه راه حل نهایی مبتنی بر باورهای دینی برای رفع معضلات اجتماعی هستیم که استاد توانسته در ساحت علم و دین در این زمینه پیشگام  باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ابلاغ پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آیین بزرگداشت دکتر اردوبادی، از ابتکار عمل و نیک اندیشی دست اندرکاران این همایش تجلیل کرد.

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آیین تجلیل از دکتر احمد صبوراردوبادی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همزمان با برگزاری آیین تجلیل از دکتر احمد صبوراردوبادی پیامی را صادر کرد.

در متن پیام "محمدمهدی اسماعیلی"  آمده است:

"فرهیختگان و نخبگان خلاق، پرده‌نشینان سایه‌سار حقایق‌اند که با جوهر اندیشه بر صحیفه ماندگار فرهنگ این مرز و بوم درافشانی می‌کنند.

آنان سرمایه‌هایی هستند که بخشی از شالوده تمدن جوامع بشری توسط ایشان شکل می‌گیرد و کار پرارج ایشان در حافظه تاریخی ماندگار می‌ماند.

حضور اندیشمندان در هر زمانی،‌ فرهنگ و هویت ملت‌ها را غنی‌تر و ارزشمندتر می‌کند.

تلاش و مجاهدت ارزشمند و همت والای شما را در عرصه فکر و فرهنگ این مرز و بوم که موجبات رشد و شکوفایی حوزه فرهنگ را فراهم آورده است قدر نهاده،‌ توفیق روزافزونتان را از درگاه خالق زیبایی‌ها مسئلت دارم و امیدوارم که در سایه توجه حضرت حق بیش از گذشته سربلند و پیروز باشید".

پیام وزیر بهداشت به آیین تجلیل از دکتر احمد صبوراردوبادی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همزمان با برگزاری آیین تجلیل از دکتر احمد صبوراردوبادی پیامی را صادر کرد.

در متن پیام "بهرام عین‌اللهی" آمده است:

" یَرْفَعِ اللَّـهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ

تجلیل از دانشمند فاضل و فرزانه ، جناب آقای دکتر احمد صبور اردوبادی که سالیان متمادی از عمر ارزشمند خود را در راه تولید علم نافع مصروف داشته است ، تجلیل از دانش، اخلاق و شایستگی است؛ استادی متعهد که مهمترین خصیصه وی ، آمیختن آموزش با اخلاق و تربیت نفسانی و اهتمام به تازه‌های علمی ‌و ابتکارات فرهنگی بوده و شاهد صدق این مدعا، آثار گرانقدر ‌ و مرتبت علمی و حرفه ای درس آموختگان خدوم ایشان در سراسر کشور است.

برای این عزیز گرامی و نیز همه‌ عزیزانی که سابقه‌ والای علم و وارستگی را پاس می‌دارند، آرزوی دوام توفیق می نمایم و رجای واثق دارم که نظام سلامت، مسیر ارتقای علم ، پاسداشت عالمان و زمینه‌سازی برای حضور فعال‌ محققان خود را با گام هایی هر چه بلند تر و استوار تر بپیماید."

این پیام توسط دکتر علی عابدالهی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی در آیین یاد شده قرائت شد.

امام جمعه تبریز بر قدردانی از خدمات صاحبان فکر و اندیشه تاکید کرد

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز در آیین تجلیل از یک قرن خدمات علمی،‌ فرهنگی و دینی دکتر احمد صبوراردوبادی گفت: امیدواریم بتوانیم از خدمات ارزشمند صاحبان فکر و اندیشه در زمینه‌های مختلف قدردانی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم در این آیین که با حضور جمعی از مسئولین استانی و اصحاب فضل و فرهنگ در تبریز برگزار شد، فعالیتهای دینی، علمی و فرهنگی استاد اردوبادی را شایسته قدردانی دانست و گفت: دکتر اردوبادی ذوق و علاقه خاصی به مطالعه و اصول علمی در تمامی زمینه‌ها داشته‌اند و از این رو آثار و تالیفات قابل توجه و بسیاری درحوزه‌های مختلف از وی به چاپ رسیده است.

وی افزود: اگر بتوانیم خدمات علمی، دینی، فرهنگی، اجتماعی و حتی هنری ایشان را در بیش از یکصد سال عمر بابرکتشان در بخش‌های مختلف بررسی کنیم، آنقدر فراوان و در دایرۀ وسیعی تحقق یافته است که شرح کامل یک‌یک آنها حقیقتا در فرصت محدود یک مجلس، امکانپذیر نیست.

وی با اشاره به تالیف چندین کتاب با محوریت اعتیاد توسط دکتر اردوبادی، گفت: ایشان کتابهایی را با محوریت اعتیاد به عنوان بلای قرن دردهه‌ پنجاه تالیف کرده‌اند که هنوز نه در سطح کشوری و نه در سطح جهانی خطر این بلای خانمانسوز احساس نمی‌شد و این نشان از ژرف‌نگری و دقت نظر این استاد ارجمند دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به فعالیتهای دکتر اردوبادی گفت: در این چند دهه عمر دکتر اردوبادی، ما می‌توانیم آثار و تالیفات منتشر شده وی را در زمینه مشکلات و مسائل مورد ابتلای عموم، ارتباطات و همکاری با مراکز علمی و دینی و شخصیت‌ها و سمینارها، نوآوری‌های علمی در فرهنگ معاصر، تاسیس و اداره مرکز تحقیقات علمی و دینی در دانشگاه و انجمن علمی و انجمن مذهبی دانشگاه و همچنین خدمات پزشکی و تاسیس هیات پزشکی تبریز و درمان رایگان مستمندان، اظهار نظرها و مقالات علمی و در نهایت شاگردان و تربیت یافتگان در جلسات استاد اردوبادی تقسیم‌بندی کنیم و مورد تحلیل قرار بدهیم.

وی همچنین در ادامه اهتمام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای چاپ بخشی از آثار دکتر اردوبادی که هنوز به زیور طبع اراسته نشده‌است را خواستار شد.

مراسم رونمایی از کتاب "آیین بهزیستی در اسلام" در تبریز برگزار شد

همزمان با مراسم تجلیل از یک قرن خدمات علمی فرهنگی دکتر احمد صبوراردوبادی از کتاب "آیین بهزیستی در اسلام" نوشته این استاد برجسته، ‌در تبریز رونمایی شد.

با حضور حجه‌الاسلام دکتر آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه تبریز، دکتر امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، جمعی از مسئولین و اهالی فضل و فرهنگ، آیین تجلیل از یک قرن خدمات علمی فرهنگی دکتر احمد صبوراردوبادی در مجتمع فرهنگی سینمایی تبریز برگزار شد.

همچنین در این آیین پیام آیت‌الله سبحانی از مراجع تقلید نیز قرائت شد.

ضرورت توجه سیاستگذاران فرهنگی به سرمایه های اجتماعی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در آیین بزرگداشت دکتر احمد صبوراردوبادی گفت: سیاستگذاران فرهنگی باید توجه ویژه‌ای به سرمایه‌های اجتماعی داشته باشند.

سیدقاسم ناظمی در این آیین دکتر اردوبادی را افتخار تبریز و آذربایجان عنوان کرد و گفت: تجلیل از یک قرن تلاش در حوزه فکر و فرهنگ و اندیشه، اتفاق مبارکی است که می‌تواند زمینه آشنایی نسل جوان جامعه با بزرگان  و فرهیختگان را فراهم نماید.

وی افزود: سیاستگذاران فرهنگی باید توجه ویژه‌ای به سرمایه‌های اجتماعی داشته باشند و با الگوسازی و معرفی چهره‌های برجسته فرهنگی،‌دینی و علمی فرصت آشنایی با این بزرگان را برای نسل جوان فراهم نمایند.

ناظمی گفت: پیشینه تبریز و آذربایجان در تولید فکر و اندیشه و ادبیات بر کسی پوشیده نیست و این امر رسالت متولیان فرهنگی را سنگین‌تر می‌کند تا اهتمام بیشتری برای معرفی فرهیختگان این خطه فضیلت‌خیز داشته باشند.

وی تاکید کرد: در عصر حاضر با توجه به ظهور ابزارهای جدید ارتباطی، اندکی میان نسل جوان با کتاب فاصله ایجاد شده و وظیفه ماست تا این امکان را فراهم کنیم که جوان امروز با این حوزه از نزدیک آشنا شده و با کسانی که راه بلد هستند و عمر خود را برای تولید فکر و اندیشه صرف کرده‌اند هم نفس و هم کلام شده و از این ذخایر عظیم بهره‌مند گردند.

وی برگزاری چندین آیین بزرگداشت و تجلیل از مقام علمی،‌ادبی و  فرهنگی بزرگان استان را از رویکردهای این اداره کل در سال جاری عنوان و اظهار امیدواری کرد تا آثار این بزرگان وارد چرخه فرهنگ شده و همه از برکات آن بهره مند گردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان‌شرقی گفت: امیدواریم برگزاری برنامه‌های تجلیل و تکریم بزرگان فضل و فرهنگ،  منجر به تکرار چنین شخصیت‌های برجسته‌ای در تاریخ این دیار شود.

آیین یاد شده با همکاری استانداری آذربایجان‌شرقی، شهرداری تبریز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کانون فرهنگ، هنر و ادب تبریز، خانه توسعه آذربایجان، انجمن داروسازان ایران، سازمان نظام پزشکی و پایگاه خبری صاحب دیوان برگزار شد.

دکتر احمد صبور اردوبادی در سال ۱۳۰۲ شمسی در شهر تبریز دیده به جهان گشود. وی تحصیلات دوره متوسطه را در دبیرستان فردوسی تبریز گذرانیده و سپس تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران آغاز و در سال ۱۳۲۸ شمسی فارغ التحصیل شد و از سال ۱۳۳۰ خدمات علمی و فرهنگی خود را در دانشگاه تبریز آغاز کرد و در سال ۱۳۴۴ به مقام رفیع استادی ارتقا یافت.

دکتر احمد صبور اردوبادی در خانواده‌ای اصیل، مذهبی و فرهنگی چشم به جهان گشوده بود که هر یک از اعضای خانواده به نوبه خود در بالا بردن سطح تفکر و فرهنگ جامعه ایرانی از پیشکسوتان علوم جدید بوده‌اند.

تألیفات استاد در سه گروه منتشر شده ـ در دست تألیف و آماده‌ی چاپ است  که برحسب موضوعات مهم حیاتی در پنج گروه تقسیم می‌شود؛ گروه اول: در زمینه علوم پزشکی ۳۵ عنوان، گروه دوم: در زمینه علوم انسانی ۴۰ عنوان ، گروه سوم:  مباحث مربوط به علل اعتیاد به مواد مخدر و راه‌های پیشگیری، در ۱۵ جلد، گروه چهارم: در اکرام زن و احقاق حق از دست رفته ۹ جلد و گروه پنجم: که از دیگر عناوین مهمتر بوده و به‌طور عملی به انسان سازی واقعی منتهی می‌گردند عبارتست از تعلیم و تربیت اصولی در ۱۸ جلد که متأسفانه جای آنها در در میان فرهنگها کاملاً خالی است.

از استاد اردوبادی دهها مقاله و مطلب علمی نیز به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها مراسم تجلیل آذربایجان شرقی تکریم و تجلیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مراسم تجلیل آذربایجان شرقی تکریم و تجلیل مراسم تجلیل آذربایجان شرقی تکریم و تجلیل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تجلیل از یک قرن فکر و اندیشه خدمات علمی برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۲۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم امروز (دوشنبه) در آیین گرامیداشت مقام استاد کریم مجتهدی به نام یک عمر معلم اظهار داشت: استادان معمولا دو وجه تحقیق و تالیف و تدریس و تعلیم دارند و در یکی از وجوه قوی هستند، اما استاد مجتهدی در هر دو وجه بسیار قوی بود و به این دلیل توانست جریان فکری راه بیاندازند.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: استاد مجتهدی به دلیل تعلق خاطر زیادی که به فرهنگ ایرانی و اسلامی داشت، مشکل بحران هویت را مد نظر قرار داد.

نجفی گفت: استاد مجتهدی نگاهی عمیق داشت و این نگاه باعث می‌شد انقلاب و شرایط فعلی را بهتر درک کند. وی معتقد بود می‌توانیم از فرهنگ خود سوال بپرسیم ولی جواب باید از فرهنگ خودمان باشد.

وی افزود: استاد مجتهدی معتقد بود غرب شناسی واجب و غرب زدگی حرام است.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم گفت: در مطالعات تطبیقی چند اندیشه یا نظریه علمی با استفاده از روش‌های مختلف مقایسه می‌شود تا شباهت و تفاوت‌های نظریه‌ها را بشناسیم. معمولا فلاسفه به مطالعه تطبیقی فلسفه‌هایی که هر کدام به جهان‌های علمی مختلفی تعلق دارند، علاقه نشان نمی‌دهند. عده‌ای معتقدند مقایسه ممکن است ولی سودمند نیست.

حجت الاسلام رضا غلامی ادامه داد: استاد مجتهدی را به عنوان فیلسوف منتقد و نقاد فرهنگ غرب می‌شناسیم. البته با اینکه خود را متخصص فلسفه غرب می‌دانست، مطالعات مفصلی در اشراقی و صدرایی داشت و به طور طبیعی بنابراین ساختار فلسفه اسلامی را هم می‌شناخت.

وی با اشاره به کتاب «فلسفه و فرهنگ» نوشته دکتر مجتهدی گفت: وی در این کتاب فیلسوفان مختلف را از جهان‌های مختلف گردهم آورده و سخنان آنها را بیان و نقد کرده است.

غلامی گفت: استاد مجتهدی نگاه از بیرون به فلسفه اسلامی داشتند و برداشت‌های نو و بدیعی از فلسفه اسلامی ارایه داد. در این ارایه گاهی با شوق انگیزی دیدگاه‌های سهروردی را طرح می‌کند و همین بدیع نگری به فلسفه صدرایی هم مشاهده می‌شود.

وی گفت: ادامه اقدامات استاد مجتهدی به نفع هر دو فلسفه اسلامی و غرب است و این تلقی از مدرنیستم که در تعارض کامل با سنت است، تلقی درستی نیست و از رویکرد کاریکاتوری به غرب و غرب مدرن نشات می‌گیرد.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: مطالعات تطبیقی بیش از همه فرصت رشد فلسفه اسلامی و بازشدن پنجره‌های تازه به روی فلسفه اسلامی را فراهم می‌کند و فرصت‌های نوآوری را در فلسفه اسلامی به وجود می‌آورد.

وی نتیجه گرفت: فلسفه اسلامی حتی در جهان خود که جهانی آسمانی است و نه جهانی زمینی، از رشد لازم باز مانده است.

غلامی در پایان گفت: حتی نوآوری‌های علامه طباطبایی در فلسفه به دلیل مواجهه ایشان با جهان فلسفه‌های غربی است که بعد از ایشان فلاسفه اسلامی چنین مواجهه‌هایی ندارند و شاهد نوآوری‌های بیشتر هم نبودیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره قرآنی «پله‌های آسمانی» در تبریز
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • تجلیل از فرهیختگان شهر در منطقه ۱۵ اصفهان
  • مادربزرگ ۵۴ ساله قلب مصنوعی و کلیه خوکی دریافت کرد
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد