Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد کرزای؛ رییس‌ جمهوری پیشین افغانستان، نشست اخیر «علمای دینی» طالبان با عنوان «نشست بزرگ علمای افغانستان» را نشست داخلی طالبان توصیف کرده و گفت که شرکت کنندگان این نشست، بیش‌تر اعضا و مقامات طالبان بوده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق افغانستان در گفتگو با العربیه گفت: این اقدام بیشتر یک نشست و گردهم‌آیی بین اعضای طالبان افغانستان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرزای همچنین نگرانی خود را بابت مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان ابراز داشت و افزود: خروج اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان از کشور باعث فروپاشی دولت شد. ارتش از بین رفت، پلیس نابود شد و نهادها فروپاشیدند. با این حال، این مساله همچنین باعث شد تا دیگر کشورها و دولت ها فرصت همکاری با ما را پیدا کنند آنهم به همان روشی که خودشان دوست دارند.

وی گفت که او و عبدالله عبدالله در نامه‌ای به طالبان خواستار برگزاری لویه جرگه شده‌ بودند، لویه جرگه‌ای‌ که در آن نمایندگان تمام مردم افغانستان شامل مرد و زن حضور داشته‌ باشند. به گفته او، در جرگه‌ها معمولا تصمیمات مهم از جمله درباره‌ به ‌رسمیت‌شاختن حکومت و تغییرات در قانون اساسی گرفته می‌شود.

این در حالی‌ است که نشست علمای طالبان روز پنج‌شنبه برای سه روز برگزار شد و در نهایت با صدور قطع‌نامه‌ای‌ ۱۱ ماده‌ای و تجدید «بیعت» با ملا هبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان پایان یافت.

حامد کرزای همچنین گفته‌است، تا زمانی که مردم افغانستان حکومت طالبان را می‌پذیرند، نیاز به تقسیم قدرت یا حکومت مشارکتی نیست.

کرزای بازگشت دختران به مدرسه را یکی از راه‌های پذیرش حکومت طالبان از سوی مردم عنوان کرده و افزوده که باید درهای مدارس به روی دختران هرچه زودتر باز شود و افغانستان جایی نباشد که مردم از آن فرار کنند.

او گفته‌است: «طالبان باید این احساس را به وجود آورند که افغانستان متعلق به همه مردم‌ است و حکومت نماینده همه مردم افغانستان است و در مسیری حرکت کند که خواسته‌های مردم برآورده شود.»

کرزای در ادامه گفته‌است که حکومت طالبان باید سیاست‌هایی در جهت خودکفایی و پیشرفت اقتصادی افغانستان در پیش‌ بگیرد تا حس وحدت میان مردم به وجود آید.

به گفته کرزای زنان در همه جوامع اسلامی آموزش می‌بینند و این حق اسلامی زنان است و افغانستان نمی‌تواند استثنا باشد.

به گفته او هیچ حکومتی بدون حضور زنان نمی‌تواند سبب پیشرفت کشور شود.

کرزای که از ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۴ رئیس جمهوری افغانستان بود همچنین این مساله را عنوان داشت که تمایلی ندارد بار دیگر رهبری این کشور را به دست بگیرد.

وی ادامه داد: من ۱۴ سال کارم را به عنوان رئیس جمهوری افغانستان انجام دادم و همانطور که قانون اساسی افغانستان می‌گوید، من از طریق انتخابات قدرت را به رئیس جمهوری بعدی منتقل کردم. من برای یکبار دیگر نمی‌خواهم به قدرت برسم.

طالبان افغانستان اخیرا نشستی را با حضور روحانیون برگزار کرد که در جریان آن شرکت کنندگان از جامعه بین الملل خواستند تا دولت کنونی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.

برخی از شهروندان افغان نگرانی خود را بابت این گردهم آیی ابراز داشته و گفتند که در این نشست توجهی به مسائل اصلی که افغانستان با آنها دست و پنجه نرم می‌کند، نشده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: حامد کرزای ، افغانستان ، طالبان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حامد کرزای افغانستان طالبان رئیس جمهوری حامد کرزای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۴۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری

گروه اندیشه: خانه اندیشمندان علوم انسانی، مناظره ای حول تفاوت نگاه استاد مطهری و آیت‌الله مصباح یزدی به نقش رای مردم در حکومت برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نشست به همت انجمن اندیشه و قلم و خانه اندیشمندان علوم انسانی، فردا سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۵ در سالن خیام خانه اندیشمندان برگزار می شود و طی آن، دکتر مهدی ابوطالبی، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) و دکتر امیر دبیری مهر، استاد دانشگاه و رییس موسسه پژوهشی اندیشه و قلم به بحث و گفت وگو می‌پردازند.

بر اساس این گزارش، در پیش درآمد این نشست آمده است: «۴۵ سال از ترور استاد شهید مرتضی مطهری که از او به عنوان ایدئولوگ جمهوری اسلامی یاد شده و می شود گذشته، اما همچنان موضوع جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی و ایفای نقش آنها در این نوع حکومت، سوژه مباحث نظری و مهمتر از آن، چالش های عملی است. در این میان، برخی منشا کاهش اثرگذاری مردم و رای آنان را در حکومت، محور شدن اندیشه‌های آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی می‌دانند، حال آن که دیگران تقویت حکومت و تضعیف مردم را نتیجه طبیعی گرایش اهالی قدرت می‌دانند که فارغ از اندیشه‌ها به دنبال گسترش هژمونی خود هستند.»

بر اساس این گزارش، در این نشست محورهای زیر به بحث گذاشته می‌شود:
_نقش رای مردم در حکومت در اندیشه آیت الله مرتضی مطهری و آیت الله مصباح یزدی و مقایسه دیدگاه آنها
_بررسی میزان عملیاتی شدن اندیشه های آیت الله مطهری و آیت الله مصباح در واقعیت سیاسی ایران امروز

نشانی خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران، میدان هفت تیر، بلوار کریم خان زند، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو، است.

۲۱۶۲۱۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901052

دیگر خبرها

  • (ویدئو) به خاک و خون کشیدن نمازگزاران شیعه در حکومت طالبان
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است