Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@21:34:50 GMT

بستر مناسب برای نوآوری فراهم نیست

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۵۴۷۸

بستر مناسب برای نوآوری فراهم نیست

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: نوآوری اتفاقی نیست که در لحظه رخ دهد بلکه یک بازی جمعی و انباشتی است؛ جمعی است چون نیاز به هم‌افزایی بین طیف وسیعی از بازیگران دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی صفدری رنجبر پیش از ظهر امروز _چهارشنبه پانزدهم تیرماه_ در نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور کشور که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در گذشته نوآوری را به دو ماراتن یا دو امدادی توصیف می‌کردند در حالی که امروزه باید آن‌را بازی فوتبال و چوگان نامید؛ درست است در این بازی گل را مهاجم تیم به ثمر می‌رساند، اما نمی‌توان نقش بقیه اعضای تیم را در موفقیت نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش حساس و سرنوشت‌ساز قواعد و قوانین در فعالیت‌های نوآورانه، افزود: نوآوری اتفاقی نیست که در لحظه رخ دهد بلکه یک بازی جمعی و انباشتی است؛ جمعی است چون نیاز به هم‌افزایی بین طیف وسیعی از بازیگران دارد، اما ممکن است امروز بذری بکاریم و سال‌های بعد نتیجه آنرا ببینیم؛ بنابراین می‌توان نوآوری را به کاشت درخت گردو مانند دانست و بر اهمیت نگاه سیستمی به موضوع تاکید کرد.

مشاور معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با انتقاد از تک‌روی در فضای نوآوری گفت: ضربه‌هایی که به فعالان این فضا از جمله پارک‌ها، دانشگاه‌ها و نهادهای حوزه فناوری وارد می‌شود ناشی از آن است که همگی تلاش می‌کنیم بخش خود را بهینه کنیم، اما تا زمانی که با دیگر بازیگران این فضا تعامل و ارتباط سازنده‌ای نداشته باشیم، نمی‌توانیم موفق عمل کنیم. بسیاری اوقات همه عوامل مانند مشکلات دریافت استانداردها و مجوزها دست به دست یکدیگر می‌دهند که نوآوری رخ ندهد.

وی خاطرنشان کرد: پس از جنگ جهانی دوم کشورهایی مثل آمریکا که سرمایه‌گذاری برای توسعه فناوری را آغاز کردند به این نتیجه رسیدند که فشار فناوری دلیل اصلی بسیاری از نوآوری‌ها است. مدتی بعد مشخص شد بسیاری نوآوری‌ها بواسطه کشش بازار پدیدار می‌شود، اما هر چه پیش‌تر می‌رویم دیدگاه‌ها سیستمی تر شد و امروز بسیاری نوآوری‌ها کاربر محور به شمار می‌روند.

صفدری سند نظام ملی نوآوری کشور را در حال تدوین دانست و افزود: این سند برای سر و سامان دادن به بازیگران حوزه علم و فناوری با نگاه سیستمی تهیه می‌شود زیرا بازیگر این حوزه تنها بخش صنعت نیست بلکه همه بخش‌هایی که زیر پوشش نهادهای گوناگون فعالیت می‌کنند در خلق نوآوری نقش دارند و اگر بستر مناسب فراهم نشود این اتفاق رخ نخواهد داد.

وی تصریح کرد: هر کدام از بازیگران این مجموعه نقش و کارکرد خود را ایفا می‌کند؛ دانشگاه باید نیرو متخصص تربیت کند، بنگاه نوآوری را در دستور کار قرار دهد و بانک وظیفه پرداخت تسهیلات را به عهده دارد تا در انتها خلق نوآوری اتفاق بیفتد و موجب تولید ثروت، رفاه، امنیت و پایداری شود. امروز پایداری کشور و امنیت زیست محیطی به خطر افتاده است و باید شرکت‌های دانش‌بنیان به این موضوعات توجه ویژه داشته باشند.

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به تحلیل عملکرد نظام نوآوری در کشور گفت: در زمینه ورودی و خروجی این سیستم دچار مشکلات جدی هستیم به عنوان نمونه هر سال دانشجویان دو هزار و۵۰۰ دانشگاه در کشور پایان‌نامه و مقاله تولید می‌کنند و سالانه ده هزار مقاله نانو به چاپ می‌رسد اما آیا اقتصاد نانو یا این تعداد متناسب است؟ بنابراین باید دولت به بخش تحقیق و توسعه به شکل جدی ورود یابد تا شرکت‌ها در زمینه بازار دچار مشکل نشوند.

وی یکی از تهدیدهای جدی اکوسیستم نوآوری را کندی زایش و رویشی در دانشگاه دانست و گفت: آمار رسمی نشان می‌دهد در یکی دو دهه گذشته تنها یک درصد سایت‌ها به بازار و تقاضا توجه داشته‌اند و به همین دلیل است که اکنون با مشکل جدی درباره تقاضای بازار روبه‌رو هستند.

صفدری سرانه تولید ناخالص داخلی یا GPT در ایران را زیر یک درصد دانست و افزود: رتبه ایران در آرمان هفتگانه شاخص‌های جهانی نوآوری به رتبه ۶۰ رسیده است و تنها مانعی که برای بهبود این رتبه وجود دارد خارج از حوزه فناوری و مربوط به کیفیت قوانین و مقرراتی می‌شود.

کد خبر 586424

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزارت علوم وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مراکز رشد دانشگاه آزاد سطح بندی مراکز رشد دانشگاه آزاد پارک علم و فناوری پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان گفت: راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای، وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول رکنی زاده امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت روز استاد و معلم با اشاره به اینکه درگیر موضوعی تحت عنوان دین‌گریزی در نسل جوان هستیم، اظهار کرد: دین‌گریزی در جهان امروز به نوع حکمرانی‌ها ارتباطی ندارد و مسئله جدا شدن از دین در سراسر جهان دیده می‌شود.

وی با تاکید بر نقش آموزش در آینده کشورها و با بیان اینکه به طور کلی دور شدن نسل انسان از آنچه که تحت عنوان تفکر دینی شناخته می‌شود، محصول نظام آموزشی کشورها است، افزود: امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه تعصب و پافشاری را بر پناه دادن به انسان بی‌پناه، وفای به عهد، طاعت کردن از نیکی‌ها، معصیت در برابر تکبر و عصیان در مقابل کبر و متکبر، بخشندگی، دوری از تجاوز به حقوق دیگران و فساد کردن در زمین جایز دانسته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان تصریح کرد: فناوری به دانش و پژوهش‌های علمی وابسته است و در عصر حاضر طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته تمام کشورها به نحوی به پژوهش مدرن دست پیدا کردند، فناوری به چیزی بیش از دانش و پژوهش‌ها وابسته است که از جمله این موارد می‌توان به تحقیق، ایده‌ها و اطلاعات اشاره کرد.‌

رکنی زاده ادامه داد: فناوری محصول دانش نیست و از مهارت ژرف برمی‌خیزد که این مهارت نیز مجموعه‌ای از دانش‌ها است و در هر جامعه‌ای مسئله‌ای برای نو آفریدن و نوآوری وجود دارد، توسعه فناوری یک رخداد استثنایی است، اما تغییر نوآوری نیست.

وی گفت: نیازمند سرمایه‌گذاری روی پژوهش هستیم، راه نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

کد خبر 749486

دیگر خبرها

  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس
  • کیفی سازی محصولات لازمه ورود به بازار‌های بین الملی
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • فراهم کردن بستر رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های ما است
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور