Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحقیقاتی که یک وکیل حقوق بشری انگلیسی هم آنها را تایید کرده، ‌نشان می‌دهد که ترکیه به دلیل همدستی در "نسل‌کشی" علیه ایزدی‌ها باید در دیوان بین‌المللی دادگستری با اتهاماتی مواجه شود و این در حالیست که سوریه و عراق هم در انجام وظیفه خودشان جهت جلوگیری از این کشتارها شکست خوردند.

به گزارش ایران اکونومیست، به نوشته روزنامه گاردین، این گزارش جدید که با تلاش گروهی از وکلای برجسته حقوق بشری گردآوری شده است، به دنبال تاکید بر مسوولیت‌ الزام‌آوریی است که کشورها برای جلوگیری از وقوع "نسل‌کشی" در اراضی خودشان دارند، حتی اگر طرف سومی مثل داعش مرتکب این جرایم شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وکلا تحت عنوان "کمیته عدالت ایزدی‌ها" (YJC)، تاکید کردند که طبق قوانین بین‌المللی وظیفه‌ای بر عهده کشورها برای جلوگیری از جرم "نسل‌کشی" طبق کنوانسیون "نسل‌کشی" وجود دارد. «جفری نایس کی.سی» رئیس این کمیته، نسل‌کشی علیه ایزدی‌ها را به عنوان "جنونی شیطانی" توصیف کرد.

این "نسل‌کشی" علیه ایزدی‌ها، یک گروه اقلیت مذهبی، از سال ۲۰۱۳ در عراق و سوریه انجام شده است. این گزارش که تحقیقات آن سه سال طول کشیده و عملکرد ۱۳ کشور را در این راستا بررسی کرده است، ثابت می‌کند که سه‌ کشور در انجام وظایف خودشان برای جلوگیری از این "نسل‌کشی" شکست خوردند.

درخصوص ترکیه،‌ کمیته عدالت ایزدی‌ها، رهبران این کشور را به شریک جرم بودن در این نسل‌کشی‌ها متهم کرده است. اتهامی که مقامات ترکیه‌ای آن را "بی‌اساس" می‌خوانند.

این کمیته می‌گوید که از آوریل ۲۰۱۴، مقامات ترکیه‌ای چشمان خود را به روی فروش، انتقال و به اسارت گرفتن زنان و کودکان ایزدی‌ بستند و به نیروهای آموزش‌دیده که به گروه داعش وابسته‌ بودند، کمک کردند تا برای جنگ به سوریه بروند و بنابراین عاملان این نسل‌کشی را تقویت کردند.

طبق این گزارش، مقامات ترکیه‌ای می‌دانستند و یا عمدا چشمانشان را به روی این شواهدی که نشان می‌داد این افراد از این آموزش‌ها استفاده می‌کنند تا علیه ایزدی‌ها مرتکب چنین جنایاتی شوند، بستند.

این گزارش همچنین علیه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر تحقیقاتی را انجام داده اما مدارک کافی در این خصوص وجود ندارد.

این گزارش ۲۷۸ صفحه‌ای اذعان داشت که در تاریخ ژوئن ۲۰۱۴، عراق از سازمان ملل متحد خواسته بود تا جنایات داعش را به رسمیت بشناسد اما این گروه دولت عراق را به عدم همکاری با مقامات کُرد یا عدم انجام اقداماتی جهت تخلیه ایزدی‌ها به مکانی امن متهم کرد.

براساس این گزارش، دولت سوریه هم درخصوص جلوگیری از انتقال و بازداشت زندانیان ایزدی در خاکش شکست خورد.

سفیر ترکیه در انگلیس این انتقادات را "بی‌اساس و غیرمنصفانه" خواند. وی گفت که ترکیه از ابتدای شروع درگیری در سوریه، نقش کلیدی در حفاظت از غیرنظامیان سوریه و اقلیت‌ها از جمله ایزدی‌ها ایفا کرد. وی افزود: ترکیه نه تنها درهایش را باز کرد و به بهشتی امن برای میلیون‌ها سوری و ایزدی بدل شد، بلکه از طریق حملات ضدتروریستی در سوریه از مردم این منطقه محافظت کرد. امروزه ایزدی‌ها به طور مسالمت‌آمیز در شمال غرب سوریه زندگی می‌کنند.

لیدی کندی در پیشگفتار مشترک این گزارش به همراه لرد آلتون با اشاره به نقش داعش و به دلیل اینکه یک بازیگر غیردولتی است، پس نمی‌تواند تحت قوانین بین‌المللی مجازات شود، گفت: «اقیانوسی از مصونیت از مجازات در رابطه با نسل‌کشی علیه ایزدی‌ها وجود دارد.» وی در ادامه نوشت: کشورها در انجام وظایف خود برای جلوگیری از نسل‌کشی شکست خورده‌اند. اگر آن‌ها را پاسخگو نکرد، بدین ترتیب وعده "دیگه عمرا" تهی و توخالی به نظر می‌رسد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ترکیه ، سوریه ، عراق ، نسل کشی ، ایزدی‌ها

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ترکیه سوریه عراق نسل کشی ایزدی ها برای جلوگیری علیه ایزدی ها نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۵۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود ترکیه به عنوان حامی در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل

گرچه آفریقای جنوبی بود که برای نخستین بار طرح شکایت از رژیم صهیونیستی به اتهام نسل کشی فلسطینیان در باریکه غزه را در دیوان بین المللی دادگستری مطرح ساخت، اما طی ماه‌های اخیر کشور‌های زیادی در جهان به عنوان خواهان (یکی از طرف‌های شکایت) خود را وارد این پرونده کرده و به خوانده (اسرائیل) حمله کرده‌اند. 

به گزارش الجزیره، ترکیه به تازگی از ملحق شدن به کارزار شکایت از اسرائیل به دلیل جنایت جنگی در غزه در دیوان بین المللی دادگستری خبر داد. 

براساس بیانیه‌ای که از سوی وزارت خارجه ترکیه منتشر شده است، هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه می‌گوید که آنکارا تصمیم گرفته است به عنوان حامی از درخواست آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری حمایت کند. 

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که آنکارا به دلیل جنگ غزه موج گسترده‌ای از انتقادات را علیه تل آویو مطرح ساخت به طوری که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه اسرائیل را یک دولت ترور خواند. 

براساس درخواست موقت دادگاه بین المللی دادگستری که در ماه ژانویه مطرح شد، رژیم صهیونیستی باید از هر گونه اقدامی که پیمان مربوط به نسل کشی را نقض می‌کند، اجتناب کند؛ موضوعی که رژیم صهیونیستی تاکنون کوچکترین اهمیتی به آن نداده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق
  • حمله رژیم اسرائیل به مناطقی در جنوب سوریه
  • عیادت امیرعبداللهیان از یک دیپلمات سوری
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • ترکیه به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل می‌پیوندد
  • ورود ترکیه به عنوان حامی در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • لحظه عملیات گردشگر ترکیه‌ای علیه نظامی صهیونیست+ فیلم
  • طرح شناسه کالا در سازمان اموال تملیکی استان تهران اجرایی شد
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است