Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:13:44 GMT

منزلت، مطالبه خاص بازنشستگان

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۵۹۸۲

منزلت، مطالبه خاص بازنشستگان

«معیشت» و «منزلت» همواره از مطالبات اصلی بازنشستگان در ادوار مختلف بوده و این دو خواسته از دیدگاه روان‌شناختی و علوم اجتماعی نیز مورد تایید و تاکید قرار گرفته است.

معیشت بازنشستگان در بیش از نیم قرن فعالیت سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوق های بازنشستگی مورد توجه ویژه دولت ها بوده و صرف‌نظر از میزان توفیق صندوق ها در این امر، نشانه های تمرکزشان بر معیشت برای همگان آشکار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل سازمان های بیمه‌گر، عنایت کمتری به تامین منزلت و برآورده کردن نیازهای اجتماعی مستمری بگیران داشته‌اند که این موضوع موجب شده که بازنشستگان حتی در صورت تامین مالی، نشانه هایی از نارضایتی را در رفتارهای خود نسبت به سازمان متبوع خود بروز دهند. برای روشن شدن موضوع به یک تجربه عینی اشاره می کنم:

تا قبل از دهه ۸۰، سازمان تامین اجتماعی در روزهای پایانی سال، برای تامین معیشت مستمری بگیران، کالابرگ‌هایی تهیه و با عقد قرارداد با فروشگاه‌های معتبر، مقدار مشخصی از کالاهای اساسی را به این گروه واگذار می‌کرد. هنگامی که سازمان به دلیل حاشیه‌های ایجاد شده در توزیع کالابرگ و نحوه واگذاری اقلام به بازنشستگان، تصمیم گرفت این خدمت را به صورت نقدی و با واریز وجه به حساب آنان ارائه کند، بسیاری از بازنشستگان مخالفت کردند، علت را که از آنان جویا شدیم عنوان کردند که ما وقتی کمک معیشت خود را به صورت کالا تهیه کرده و خانواده و اطرافیان ما را با دست پر می‌بینند، احساس موجودیت می‌کنیم و نقش خود را در زندگی موثرتر می‌یابیم و تصور ما این است که سایرین روی ما حساب بیشتری باز می‌کنند.

این نمونه‌ای بود برای بیان این واقعیت که تامین معیشت مستمری بگیران به تنهایی نیازهای این قشر را تامین نکرده و آنان در وجود خود اهمیت قابل توجهی برای منزلت و شان و جایگاه خود قائلند.

در شرایط کنونی اقتصادی کشور که به دلیل وجود تحریم‌های مختلف، اولین ضرورت دولت در خصوص مستمری بگیران، توجه به تامین مالی آنان است، نباید غافل شد که با اندکی درایت می توان با اهداء جایگاهی شایسته به این قشر و حفظ کرامت و مرتبت آنان، در روزهای سخت نیز از همراهی آنان بهره برد.

ضمن قدر نهادن به این اقدام تامین اجتماعی در برگزاری سفرهای زیارتی، پیشنهاد می شود که به این گونه امور عنایت بیشتری شود و اقدامات منزلتی دیگری که البته تمامی مستمری بگیران و یا بخش وسیع‌تری از آنان را شامل شود، در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد. البته واضح است که وقتی این گونه خدمات برای تعداد محدودی ممکن می شود، فرایندهای انتخاب افراد مشمول نیز مورد چالش سایرین قرار می‌گیرد و به همین دلیل شایسته است با مطالعه دقیق‌تر، برنامه‌هایی در دستور کار قرار گیرد که امکان بهره مندی از آنها، برای تمامی مستمری بگیران فراهم شود.

محمدعلی  پرند | کارشناس امور تامین اجتماعی                                                                                               

                                                                                                                  

برچسب‌ها سازمان تامین اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بازنشستگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی مستمری بگیران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی جهان‌پور گفت: پیش نویس لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران که در ۳۱ ماده تنظیم شده است که پیشنهادات سازمان نظام پرستاری مضاف بر مواد پیشنهادی معاونت پرستاری در ۱۲ ماده ارائه شده است که مهم‌ترین محورهای آن استخدام پرستاران همگام با توسعه تخت‌های بیمارستانی و نیاز کشور، تأمین معیشت و رفاه پرستاران و حمایت‌های گسترده جهت جبران خدمت، آینده‌سازی حرفه‌ای و تخصصی پرستاری، تکریم از بازنشستگان و اجرای صحیح قوانین حوزه پرستاری مثل قانون مشاغل سخت و زیان‌آور با مشارکت همه ذی‌نفعان مورد ویرایش و تدوین قرار گرفته است.

وی افزود: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم. نسبت پایین پرستار به تخت بیمارستانی در مقایسه با به استانداردهای حداقلی، علاوه بر کاهش کیفیت خدمات درمانی و مراقبتی، اهمیت جذب و استخدام نیروهای جدید، به خصوص جذب نیروهای با تجربه دوران کرونا را بیشتر می‌کند.

جهان‌پور ادامه داد: تدوین این لایحه گامی مهم در جهت حمایت از حقوق پرستاران و ارتقای جایگاه این قشر فداکار در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود و می‌توانیم، شاهد بهبود کیفیت زندگی و کاری پرستاران و افزایش انگیزه و رضایت شغلی آنها و در جهت ارتقای سلامت مردم باشیم.

وی گفت: ظرفیتی که سازمان نظام پرستاری دارد، یک شبکه بزرگ اجتماعی است که دارای ۱۵۹ هیأت مدیره در سراسر کشور است. مجموعه این هیأت مدیره‌ها و سازمان مرکزی می‌تواند واسط بین مردم و حِرَف با حاکمیت باشد، بنابراین ارج نهادن به مجموعه‌های گروه صنفی و حرفه‌ای و انجمن‌های علمی از دغدغه‌های مهم ما است و می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها به ما کمک کند.

کد خبر 6091280 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۳ کی اعمال می‌شود؟
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ سازمان تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • منزلت و مقام عالی معلم باید پیوسته مورد تکریم جامعه باشد