Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، اگر چه از گذشته سگ جزو حیواناتی محسوب می‌شود که دوست بشر است، اما با وجود اهلی شدن این حیوان، امروزه در هیچ جامعه‌ای وجود سگ‌های ولگرد و بدون صاحب پذیرفته نیست.

در واقع امروزه وجود وفادارترین حیوان در سطح شهر تبدیل به یک معضل شده و احتمال حمله سگ‌های ولگرد از شمال شهر تا محلات حاشیه‌ای و مرکزی شهر وجود دارند و بسیاری از شهروندان نیز خواهان پاکسازی شهر از وجود این حیوانات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیریت شهری نیز طی اقداماتی نسبت به جمع‌آوری آنان تلاش کرده اما این اقدامات جوابگوی رفع کامل این مشکل نبوده است، چون از یک سو شهرداری اقدام به جمع آوری و عقیم سازی می‌کند، اما از سویی دیگر سگ‌هایی که در بیابان های اطراف هستند به شهر آمده و وقتی با رفتار مردم شهر مواجه می‌شوند، در این محیط ماندگار شده و به مرور زمان وقتی با رفتاری متناقض روبه رو می‌شوند، به اطرافیان و شهروندان حمله می‌کنند.

البته برخی افراد هم برای نگهبانی و یا برای مدتی از سگ‌ها به عنوان نگهبان ساختمان‌های در دست ساخت و یا نیمه کاره استفاده و سپس آنها را به حال خود رها می‌کنند و همین تبدیل به معضلی برای شهرداری و شهروندان شده و زندگی و سلامت مردم به خطر می‌افتد.

در واقع سگ های ولگرد شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و خطر حمله و گاز گرفتن، ایجاد رعب و وحشت در بین شهروندان و همچنین آلوده کردن محیط است که تمام موارد فوق ضرورت جمع آوری و کنترل اصولی این حیوانات را نشان می‌دهد.

امروزه حضور سگ‌ها به ‌ویژه در سطح شهرها و روستاها مخل امنیت و آسایش مردم و شهروندان شده و این یک واقعیت غیر قابل‌ انکار است.

حدود ۵۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و سگ شناسایی شده که خطرناک‌ترین آن بیماری (هاری) و دیگر بیماری‌ها مانند سالک، گال، کیست و انواع قارچ‌ها و بیماری‌های انگلی نیز در زمره این بیماری‌ها هستند.

 شهروندان باید توجه کنند آنچه که در خصوص سگ‌های ولگرد مطرح می‌شود سگ‌های بلاصاحب مشکل‌داری هستند که با ظاهر خطرناک از نظر بهداشتی قرار دارند و مردم و شهروندان را دچار مشکل می‌کنند، که در این راستا باید با شیوه‌های مصوب و تأیید شده‌ای که در کشور وجود دارد  جمعیت سگ‌ها را کنترل کرد.

مطابق قانون جمع‌آوری سگ های ولگرد در حیطه وظایف شهرداری‌ها است و به استناد بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و جمع‌آوری حیوانات بلاصاحب و دفع حیوانات مریض، مزاحم و ولگرد از وظایف این نهاد است.

در سامانه فارس من خبرگزاری فارس استان زنجان دو سوژه در مورد مزاحمت سگ‌ها و لزوم جمع‌آوری این حیوانات با عنوان«سلب آرامش ساکنان گلشهر و پونک زنجان با پرسه سگ‌های ولگرد» و«نبود نظارت بر جولان سگ‌های ولگرد شهرک گلشهر زنجان» ثبت شده و شهروندان خواستار جمع‌آوری سگ‌های ولگرد از سطح شهر شده‌اند.

یک شهروند زنجانی با بیان اینکه آسایش و امنیت شهروندان به خطر افتاده است، گفت: جرات نداریم اجازه بدهیم فرزندان کوچک خانواده تنها از خانه بیرون بیایند.

وی با بیان اینکه تعداد سگ‌های ولگرد به شدت افزایش یافته است، افزود: کودکان که هیچ سگ‌های ولگرد حتی به بزرگترها نیز حمله می‌کنند.

 

ماهانه 150 تا 170 قلاده سگ توسط شهرداری زنجان زنده‌گیری می‌شود

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری زنجان در این باره به خبرنگار فارس گفت: به طور میانگین ماهانه 150 تا 170 قلاده سگ توسط شهرداری زنجان زنده‌گیری شده و سپس مطابق شیوه‌نامه‌های موجود و با هماهنگی دامپزشکی عقیم‌سازی می‌شوند.

غلامرضا نظری با اشاره به فعالیت یک اکیپ امانی و یک اکیپ پیمانکاری در ارتباط با زنده‌گیری سگ‌های ولگرد گفت: به طور متوسط سالانه یک میلیارد تومان برای زنده‌گیری این سگ‌ها هزینه می‌شود که این رقم جدای از هزینه نگهداری و عقیم‌‎سازی آنهاست.

وی با اشاره به هزینه 800 هزار تومانی عقیم‌سازی هر سگ گفت: این موضوع هزینه زیادی برای شهرداری در بردارد.

نظری با اشاره به افزایش تعداد سگ‌های ولگرد نسبت به سال گذشته افزود: دلسوزی همشهریان به این حیوانات و همچنین گسیل شدن آنها از سایر شهرها موجب زیاد شدن تعداد آنها شده است.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری زنجان با اشاره به اینکه مسیر گاوازنگ، روستای امند و رو به روی دانشگاه آزاد سه پاتوق اصلی سگ‌های ولگرد است، گفت: متاسفانه همین سگ‌ها اگر بی مهری از سوی شهروندان ببینند به سمت آنها حمله‌ور خواهند شد که همین امر عواقب خطرناکی دارد.

وی از دیگر عوامل حضور سگ‌ها در شهر را نامنظم گذاشتن زباله توسط شهروندان و رهای سازی زباله‌ها در شهر  عنوان کرد و افزود: اگر زباله به موقع در محل‌های مخصوص قرار داده شود، نیروهای شهرداری اقدام به جمع‌آوری می‌کنند، اما چون این همکاری در برخی محلات وجود ندارد، همین زباله‌ها به غذای سگ تبدیل می‌شود و موجب پررنگ شدن حضور آنها در شهر می‌شود.

نظری یادآور شد: باید از پراکنش زباله‌ها، پسماندهای غذایی و لاشه حیوانات تلف شده در اطراف روستاها و شهرها اجتناب کرد؛ چراکه وجود زباله، پسماند غذایی و لاشه، عامل و محرکی قوی برای نزدیک شدن گرگ‌ها و سگ‌های ولگرد به سکونت‌گاه‌های انسانی است.

انتهای پیام/73005

منبع: فارس

کلیدواژه: پسماند سگ لاشه حیوانات روستاها سگ ولگرد زنجان جمع آوری عقیم سازی شهرداری زنجان سگ های ولگرد بیماری ها زنده گیری عقیم سازی جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۶۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، لطف الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه امروز در مجموعه شهرداری اتفاقات بزرگی رقم خورده، که باید برای مردم بازگو شود که آثار و برکات آن در زندگی همشهریان مشهود خواهد بود، اظهار داشت: به طور مثال قطعاً هیچ کس نمی‌تواند موضوع آسفالت را منکر شود، درگذشته متوسط آسفالت ۷۰۰ هزار تن بوده اما امروز به یک میلیون و هفتصد هزار تن رسیده است و یا همچنین افتتاح پی در پی پروژه‌ها در شنبه‌های امید و افتخار و گشایش‌هایی که در پروژه‌ها اتفاق افتاده است.

فروزنده در ادامه افزود: همچنین نوسازی ناوگان حمل و نقل، اتوبوس برقی، تاکسی برقی، تقاطع همسطح، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام یادگار، شوشتری و بعثت که اخیراً اضافه شده تمامی این موارد از جمله اقداماتی است که در حوزه شهر سازی انجام شده و حوزه مالی در همه موارد و مسائل نقش اساسی و کلیدی بر عهده داشته است.

وی به تحقق بودجه سال ۱۴۰۲ در دی ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ برای اولین بار ۳۰ همت متمم ارائه شده است و امسال حتماً به رقمی بالاتر از این میزان خواهیم رسید.

معاون شهردار تهران گفت: برای امسال بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده است که رقم ۸۰ هزار میلیارد تومان فقط به پروژه‌های عمرانی اختصاص دارد، افق ما در زمینه بسیار روشن است هر چند این امر وظیفه ما را سنگین‌تر خواهد کرد اما به لطف الهی، همدلی، همراهی و صمیمیت همکاران خدوم شهرداری به تحقق این مهم دست خواهیم یافت، زیرا هدف نهایی ما ارائه خدمت بیش از پیش به مردم می‌باشد.

کد خبر 6090568

دیگر خبرها

  • ماجرای گازگرفتگی کودک کرجی چه بود؟
  • هزینه ۱۰۵ میلیارد تومانی دولت به پروژه های آبفا در کردستان
  • همسطح سازی دریچه های شبکه جمع آوری فاضلاب آذربایجان شرقی
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی شهرداری در حوزه گردشگری همدان
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره؛ اجاره راه پله به جای مغازه
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران